29. kolo
30.03.2019 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelonské derby ovládl dvougólový spasitel Messi

Barcelonské derby našlo vítěze, který zřejmě není žádným překvapením. O tři body pro domácí Blaugranas se postaral historicky nejlepší střelec tohoto specifického utkání, Argentinec Lionel Messi. První půli ještě hosté zvládli ubránit, ale po změně stran se museli soupeři poklonit.

Jedno z nejdéle hrajících se derby je to barcelonské. Dnes odpoledne se jeho dějištěm stal Camp Nou, který natěšeně podporoval domácí hvězdy. A ty svým fanouškům dopřály skvělou podívanou. Už v deváté minutě obránce Jordi Alba našel Lionela Messiho, který byl pravděpodobně v ofsajdu. Ofsajd se ale nepískal a Messi mohl z úhlu postupovat na brankáře Lópeze. Po zaseknutí ve vápně ale balon tečoval na roh obránce Hermoso.

Osmělili se i hosté, kteří nechtěli hrát druhé housle a čekat, až se Barcelona prosadí. Zkušený Esteban Granero našel pěknou přihrávkou Borju Iglesiase, který ještě balón sklepával Robertovi Rosalesovi. Jeho střela však byla sražena na roh. Hořelo to spíš na druhé straně, kam si po nahrávce od Suáreze naběhl Ivan Rakitić a dobrou střelou mířil asi metr vedle tyče!

Po půlhodině a faulu Rocy dostali domácí šanci zahrávat standardní situaci z velmi příznivé vzdálenosti. U balonu byl Messi, jehož přesný centr lízl hlavou Gerard Piqué a vytáhnout se musel brankář Diego López, který posílal míč nad břevno!

Na opačné straně se do šance hnal Víctor Sánchez, který ještě volil nahrávku na Borju Iglesiase. Ten by zřejmě posouval míč do prázdné brány, takže zákrok Piquého byl přímo klíčový. První půle se stala minulostí a Barcelona, ač dominovala, hrála s Espanyolem jen bez branek.

Pár minut po změně stran se centr od Semeda dostal přes naskakujícího Suáreze až k Albovi na zadní tyč. Zkušený obránce ale pálil těsně vedle tyče. Deset minut po změně stran se Barcelona prosadil a byl u toho Messi, jenže sudí Carlos Del Cerro Grande postřehl předchozí ofsajd Coutinha, pro nějž nemohl gól uznat.

Do hry se dostali Roberto s Malcomem a právě druhý zmíněný měl vzápětí velkou šanci. Krásnou nahrávkou jej oslovil brazilský hračička Coutinho, jenže Diego López se překonat nenechal a ránu vytěsnil mimo tři tyče.

Tvrdou ranou z větší vzdálenosti se pokoušel o první branku Ivan Rakitić, který minul. Mnohem přesnější byl ale Lionel Messi v 71. minutě. Víctor Sánchez totiž fauloval na hranici vápna a Messiho technický kop plachtil vzduchem k Lópezovi, jenže těsně před ním jej hlavou zasáhl nešťastník Sánchez - 1:0.

Tři minuty před koncem chyboval brankář Ter Stegen, který při odkopu zasáhl Wu Leie a měl štěstí, že míč nebyl dost prudký, aby se vrátil do brány. Následně domácí definitivně potvrdili výhru, když rychlý brejk Malcoma poslal z první do sítě opět Lionel Messi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
boryland

2:0...……...Leo,Couts.………….

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele