29. kolo
30.03.2019 18:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Celta Vigo otočila průběh utkání proti Villarrealu a živí naděje na záchranu

Boj o záchranu bude ve španělské nejvyšší soutěži dramatický až do posledního kola. Celta Vigo totiž dokázala v přímém souboji porazit Villarreal 3:2, přestože po prvním poločase ztrácela už dva góly a mezi oběma celky tak vznikl už jen jednobodový rozdíl. Celestes ale nadále zůstávají na osmnáctém místě, Villarreal je šestnáctý.

Celta Vigo i Villareal prožívají hodně nepovedenou sezonu. Žlutá ponorka si špatné výkony z LaLigy alespoň kompenzuje v Evropské lize, nicméně to nemění nic na tom, že by se ráda vyhnula sestupu. Na stadionu Balaídos ve Vigu začala velmi dobře a první poločas vyhrála 2:0.

Opatrnou úvodní desetiminutovku následně přerušil výpad hostí a Gasparova zpětná přihrávka před branku na Karla Toka Ekambiho znamenala první gól Villarrealu. Sotva se domácí stačili vzpamatovat, Villareal udeřil po druhé. Alfonso Pedraza dostal ve středu hřiště spoustu prostoru i času, takže hostující útočník se rozhodl projít až do blízkosti Blanca, toho obejít a do prázdné branky zakončit. Hra Celty byla naprosto paralyzovaná a Žlutá ponorka si dál na hřišti dělala co chtěla. Karl Toko Ekambi měl ve 36. minutě na kopačce třetí gól, jenomže Blanco tentokrát dobře zasáhl a jak se později ukázalo, byl to zcela klíčový zákrok utkání. Kdyby Villarreal odskočil na rozdíl tří branek, nejspíše už by bylo hotovo.

Takhle dostali Celestes ještě příležitost a tu se rozhodli ve druhém poločase chytnout za pačesy. K pozdějšímu famóznímu obratu pochopitelně přispěla rychlá kontaktní branka. V 51. minutě prokázal perfektní kopací techniku z volného přímého kopu Iago Aspas a střelou pod břevno snížil. Vzápětí se na druhé straně dostal před Blanca opět nepolapitelný Ekambi, ovšem domácí brankář ho vychytal.

Celta Vigo začala postupně přebírat otěže utkání a Asenjo byl čím dál vytíženější. V 71. minutě se Celtě konečně podařilo vyrovnat. Na centr Olazy si nejvýše naskočil Maxi Gómez a Asenjo nedokázal zareagovat. Hosté, kteří v prvním poločase předvedli velmi dobrý výkon, se najednou museli o výsledek strachovat. Po Lobotkově akce zakončoval Méndez a Asenjo přispěchal s dalším zákrokem. Noční můra Villarrealu se naplnila pět minut před koncem. Víctor Ruiz šel ve vápně nepochopitelně riskantně do skluzu, načež sestřelil Méndeze a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Iago Aspas nabídku na obrat využil a svojí druhou brankou v zápase rozhodl o vítězství domácích nad Villarrealem 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele