29. kolo
29.03.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Athletic vyhrál v Katalánsku a upevnil si střed tabulky

Athletic Club zvládl těžkou předehrávku kola na půdě nevyzpytatelné Girony a upevnil si postavení ve středu tabulky. Girona sice v prvním poločase vedla, ale Baskové po změně stran dvakrát udeřili a vedení už nepustili. Rozhodující trefu na 2:1 pro hosty vstřelil Raúl García.

Na katalánské půdě se utkaly dva týmy, které měly před reprezentační přestávkou velmi dobrou formu. Girona slavila vítězství na Leganésu, zatímco Athletic zdolal na San Mamés silné Atlético Madrid.

Průběh utkání byl víceméně vyrovnaný, oba celky dokázaly být nebezpečné. V první příležitosti promáchl před brankou Stuani a pak Athletic několikrát nebezpečně cpal balón před Iraizoze. Velkou příležitost zahodil Portu, ale to domácí nemuselo zas tak mrzet. Ve 37. minutě přilétl do pokutového území dlouhý centr, načež se Cristhian Stuani vyšrouboval do vzduchu a přesnou hlavou zajistil Gironě vedení. Hosté do konce poločasu nic nevymysleli a spokojenější domácí publikum se mohlo těšit na průběh druhého poločasu.

Athletic vstoupil do druhého poločasu výrazně nabuzený a Gironě připravil několik nebezpečných momentů, z nichž jeden v 53. minutě skončil vyrovnávacím gólem. Berchiche z levé strany odcentroval přes skluzujícího hráče a na zadní tyči Iňaki Williams hlavou překonal Iraizoze. Jen o pár minut později sehráli hosté podobnou akci, jenom z druhé strany a před brankou tentokrát po Williamsově centru hlavičkoval Raúl García. Athletic otočil skóre zápasu ve svůj prospěch a na tahu byla najednou Girona.

Až čtvrthodinu před koncem se musel mít na pozoru i Herrerín, ale veškeré situace před svojí brankou zvládl. Girona si v posledních minutách vytvořila nápor, ovšem vyrovnat se jí nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele