29. kolo
30.03.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Atlético zvítězilo v Alavésu jasně 4:0

Rozdíl mezi vedoucí Barcelonou a druhým Atléticem zůstane i po tomto kole stejný. Atleti zareagovali na výhru Katalánců dost razantním způsobem a Deportivo Alavés, které bojuje o Ligu mistrů, rozdrtili čtyřbrankovým přídělem. Los Colchoneros si na Mendizorroze vytvořili rychlý dvoubrankový náskok, který po změně stran ještě zdvojnásobili. Postupně se prosadili Saúl Ňíguez, Diego Costa, Álvaro Morata a Thomas Partey.

Deportivo Alavés v letošní sezoně bojuje o nejvyšší příčky a v domácím zápase s Atléticem chtělo využít porážky Getafe a vrátit se na čtvrté místo, které znamená přímou účast v Lize mistrů. Proti stálo Atlético Madrid, to se stále nevzdává naděje na titul, byť na vedoucí Barcu už značně ztrácí.

Atléticu parádně vyšel začátek utkání a už v 5. minutě se na Mendizorrotze ujalo vedení. Z levé strany a z úhlu dokázal procedit balón za Pachecova záda Saúl Ňíguez. Než se stačil Depor vzpamatovat, Atleti mu přichystali druhý zásah. V 11. minutě si Diego Costa převzal balón na hranici pokutového území a technickou střelou od tyče rozvlnil síť. Pacheco zůstal při jeho střele nehybně stát. Madridský klub si vytvořil solidní náskok, který už do konce zápasu nepustil. Depor sice přidalo plyn, ale v největší jeho šanci odhlavičkoval balón z brankové čáry Saúl, čímž udržel hostům dvoubrankové vedení.

Alavés potřeboval po změně stran vstřelit kontaktní branku, která by ho vrátila zpět do utkání, ale proti výborně bránícím Atletům to byl náročný úkol. V 59. minutě se navíc řítil na Pacheca sám Álvaro Morata a třetím gólem v jeho síti utkání prakticky rozhodl.

O deset minut později mohl přidat čtvrtý zásah Griezmann, ale jeho lob se zastavil o brankovou konstrukci. Neuspěl ani Thomas Lemar, ten devět minut před koncem vstřelil gól, ovšem kvůli ofsajdu nemohl platit. Čtvrté branky se dočkal až Thomas Partey, proti jehož nádherné střele do šibenice neměl Pachceo žádný nárok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

..toto dal cholo na pána 4-3-3 a bez lemara ..toto je cesta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele