29. kolo
31.03.2019 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vallecano jen remizovalo s Betisem 1:1

Rayo Vallecano má z domácího souboje s Betisem pouze bod. Domácí dlouho vedli po trefě De Tomáse, ale soupeř osm minut před koncem vyrovnal. Tečovanou střelou se o to zasloužil Cristian Tello.

Favoritem utkání byl Betis, který se nevzdává možnosti hrát příští rok evropské poháry. To Vallecano má zcela jiné starosti, bojuje o záchranu a do tabulky potřebuje každý bod. Vallecano bylo na utkání dobře nachystáno a Betis v prvním poločase dokázal několikrát přikovat k vlastní šestnáctce. V 9. minutě měl na hlavě vedoucí branku De Tomás, ale López předvedl skvělý zákrok a balón vyrazil na rohový kop. Stejný hráč měl v 19. minutě další gólovku, propadnutý balón stačilo napálit na branku, ale De Tomás trestuhodně přestřelil. Do třetice všeho dobrého se po půlhodině hry Raúl De Tomás přeci jenom prosadil. Bebé mu před branku poslal polovysoký centr a De Tomás ho z první kopačkou dopravil za Lópezova záda. Vallecano bylo až do konce prvního poločasu lepší a mohlo ještě navýšit skóre, kdyby další Bebého pobídku nepromarnil Pozo.

Betis nepředvedl v prvním poločase dobrý výkon a ani po změně stran to na žádné zlepšení nevypadalo. Nejnebezpečnějším mužem na hřišti byl opět De Tomás, jehož hlavička ze 48. minuty skončila těsně vedle branky. Zhruba o dvacet minut později byl De Tomás znovu v akci a poté, co si povodil obranu Betisu, střílel zase jen těsně vedle.

Domácí měli několik možností jak Betisu utéct na rozdíl dvou branek, jenomže nebyli dostatečně efektivní. Betis za celé utkání tolik příležitostí neměl, přesto osm minut před koncem srovnal výsledek na 1:1. Vlastně šlo o vůbec první nebezpečnou akci Andalusanů. Balón putoval po házenkářském způsobu podél pokutového území až dostal do vápna přihrávku Cristian Tello a technickým obstřelem na zadní tyč překonal Dimitrievskiho. Betis byl rázem při chutí, ale otočit výsledek nestihl. Ve čtvrté minutě nastavení ještě uviděl červenou kartu domácí Franco Di Santo, ale vliv na konečný výsledek už toto rozhodnutí nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele