LaLiga - souhrn 21. kola

26.01.2019, 14:51, aktualizováno 28.01.2019, 22:54
Komentáře a souhrny
Rayo Vallecano prodloužilo sérii bez porážky na pět zápasů a zvítězilo na hřišti Alavésu. Barcelona zdolala Gironu a drží se na vedoucí pozici před Atléticem Madrid, které si pro změnu poradilo s Getafe. Sevilla po dvou porážkách zabrala a rozstřílela Levante, Real Madrid potvrdil zlepšenou formu triumfem na půdě Espanyolu. Po porážce s Valencií zůstává na předposlední pozici Villarreal...

Deportivo Alavés - Rayo Vallecano 0:1

28.01.2019 21:00

Góly: 47. Raúl de Tomás

Rayo zvládlo další zápas a tentokrát zvítězilo 1:0 na hřišti pátého Alavésu. Madridský celek tak ukázkově předvádí, jak se má hrát o záchranu - vyhrál už čtvrtý zápas z pěti. V tuto chvíli je Rayo na sedmnáctém místě, o dva body před Celtou Vigo. Na straně domácích se nic nemění, z pátého místa však začínají na Ligu mistrů ztrácet.

Alavés chtěl doma odčinit potupný debakl od Getafe z minulého kola, jenomže proti jinému madridskému celku se mu to vůbec nepovedlo. Hosté začali zápas velmi dobře a už po čtyřech minutách se řítil do stoprocentní příležitosti Moreno, jeho střelu však vyrazil nohama Pacheco. První poločas byl jinak z obou stran opatrný a vyložených příležitostí zas tolik nebylo.

Velké vzrušení přinesl až závěr prvního poločasu. Burgui postupoval do vápna a jeho dělovka skončila na tyči! Deportivo promarnilo velkou příležitost a dost možná právě tento moment celé utkání rozhodl. Jen dvě minuty po obrátce totiž zmrazil publikum na Mendizorroze Raúl de Tamás. Nejprve Imbula napálil balón do břevna, následně ho Advíncula vrátil centrem do šestnáctky a Raúl de Tamás hlavou překonal brankáře Pacheca.

Deportivo chtělo co nejrychleji vyrovnat a po pár minutách od inkasované branky se dožadovalo pokutového kopu. Sudí však i po poradě s VAR penaltu neodpískal, takže Rayo si stále hýčkalo nejtěsnější náskok.

Domácímu celku se vůbec nedařilo, Rayo naprosto bez problémů dokázalo ofenzivu pátého týmu LaLigy eliminovat. Čtvrthodinu před koncem těsně nedosáhl na přihrávku Calleri a to bylo vlastně vše, co Alavés předvedl. Rayo závěr utkání rozkouskovalo a v pohodě vedení 1:0 ubránilo.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Madrid 2:4

27.01.2019 20:45

Góly: 25. Léo Baptistão, 81. Roberto Rosales - 4. Karim Benzema, 15. Sergio Ramos, 45. Karim Benzema, 67. Gareth Bale

Real Madrid si teprve potřetí v sezoně připsal třetí ligovou výhru v řadě a v Katalánsku ukázal, že když chce, dokáže hrát velice dobrý fotbal. Svěřenci Santiaga Solariho předvedli zejména v prvním poločase výkon hodný Realu a celkově utkání na půdě Espanyolu ovládli divokým výsledkem 4:2. Kaňkou na výkonu bylo vyloučení stopera Varana a zranění Sergia Ramose, naopak na milník dosáhl Gareth Bale, který v bílém dresu vstřelil svou stou branku.

Espanyol ani Real si v letošní sezoně nemohou příliš vyskakovat, tedy alespoň co se týče jejich působení v LaLize. Real je však pořád Real a na stadionu Cornellá - El Prat byl favoritem. A madridský gigant hrající netypicky v červených dresech začal skutečně dobře. V 5. minutě výborně vyrazil Modrićovu střelu k tyči Diego López, avšak s dorážkou Karima Benzemy už nemohl nic dělat. A Real i po vstřelené brance dál udával tempo a za chvíli vedl 2:0. Luka Modrić našel perfektním centrem hlavu Sergia Ramose a Diego López se mohl natahovat marně.

Výrazně lepší hosté však ve 26. minutě nedokázali odvrátit rohový kop soupeře, k odraženému balónu se pak dostal Léo Baptistao a nekompromisní dělovkou pod břevno snížil. Poslední slovo prvního poločasu však měl Real Madrid. Karim Benzema si vyměnil balón s Viníciusem a přízemní střelou na zadní tyč dal na 3:1.

Santiago Solari mohl být s prvním poločasem spokojen, na druhou stranu v šatně musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění stopera Sergia Ramose. Kapitán Bílého baletu přenechal prostor Nachovi.

Real měl i po obrátce osud utkání pevně ve svých rukou a Diego López měl další práci. V 58. minutě si dobře poradil se střelou Modriće, ale za dalších deset minut už lovil balón ze své sítě. Gareth Bale se objevil za obranou soupeře v jasné pozici a nezaváhal - 4:1. Pro welšského fotbalistu to byla už stá branka v dresu Realu Madrid. Malá komplikace přišla, když Varane zezadu fauloval unikajícího Piattiho a sudí francouzského stopera vyloučil. Hosté tak v zápase kompletně přišli o stoperskou dvojici. Espanyol v závěru dokázal ještě korigovat konečný výsledek pohlednou brankou Roberta Rosalese, který si zpracoval pas na prsa a rovnou z první uklidil balón za Courtoisova záda. Více však domácí nestihli a Realu podlehli 2:4.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 1:0

27.01.2019 18:30

Góly: 21. Iker Muniain

Athletic Bilbao porazil na zaplněném San Mamés těžkého protivníka Real Betis. Přestože měli hosté míč na kopačkách po většinu utkání, domácí využili své šance a zaslouženě vyhráli 1:0. Bilbau pomohl především spolehlivý brankář Herrerín a autor jediné branky Iker Muniain.

První vážnější moment přišel ve 14. minutě prvního poločasu. Domácí sehráli výbornou kombinační akci, de Marcos se na pravém křídle vyhnul ofsajdové pasti a připravil tutovku pro Muniaína. Tomu do střely stačil vložit nohu hostující Mandí a míč jemnou tečí nasměroval těsně vedle hostující branky. Rozhodčí tuto teč přehlédl, proto se jen odkopávalo od branky hostů. Domácí celek hýřil pohybem. De Marcos zopakoval ve 21. minutě téměř totožnou akci a hezkým pasem našel Muniaína, který tentokrát mířil přesně a poslal svůj tým do vedení 1:0. Neuběhly ani dvě minuty a Muniaín opět ohrozil soupeřovu bránu, kde však byl pozorný Pau Lopez.

Ve 34. minutě přišla nešťastná chvíle pro hostujícího Laineze, který podklouzl a jeho ztráta míče málem vyústila v gól, o který se pokoušel domácí de Marcos. Hrálo se nahoru a dolů, o minutu později postupoval středem hřiště hostující Lainez, který mohl napravit své předchozí zaváhání a dalekonosnou střelou prověřil gólmana Herrerína. To byla na dlouhou dobu poslední vyložená šance na obou stranách, a tak první poločas skončil průběžným výsledkem 1:0.

Začátek druhé půle měl spíše opatrný začátek, Bilbao si hlídalo těsný náskok a především zodpovědně bránilo. I přes to se podařilo v 58. minutě Williamsovi dostat k nebezpečné střele, která však svůj cíl nezasáhla. V průběhu 75. minuty zahrával Betis přímý volný kop, ke kterému se postavil Canales a krásnou střelou protáhl domácího Herrerína, jenž se musel vytasit s dalším skvělým zákrokem.

Konec druhého poločasu se nesl na vlně bouřlivých emocí. V 84. minutě běžel hostující Sidnei sám s míčem a nebezpečným skluzem zezadu ho sundal k zemi de Marcos. Následovala zasloužená červená karta a domácí museli dohrávat o deseti lidech. Naštěstí pro příznivce Bilbaa ale svůj náskok uhájili a připisali si další důležité 3 body.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - SD Huesca 0:0

27.01.2019 18:30

Góly: -

Na španělskou soutěž dosti netypickým výsledkem skončilo utkání mezi Realem Sociedad a Huescou. Diváci na stadionu Anoeta v Baskicku branku neviděli a zatímco pro domácí je to ztráta, po hosty má bod velkou cenu. Huesca však navzdory tomuto úspěchu zůstává s velkou ztrátou poslední.

Real Sociedad sice neprohrál ve čtvrtém utkání po sobě, ale remíza s posledním týmem soutěže nemůže být nic jiného, než ztrátou.

Huesca vstoupila do utkání poměrně dobře a k překvapení všech byla nejenom aktivnější, ale také měla první gólovku. Po čtvrthodině hry parádně vypálil Yangel Herrera a domácí celek zachránila levá tyč. O dorážku se ještě pokusil Insúa, ale branku hodně minul. Na druhé straně střílel rovněž mimo Mikel Merino. Huesca v závěru prvního poločasu ještě jednou vystrčila drápy a propadlý balón mohl uklízet do branky Cucho. Brankář Rulli se však natáhl a balón vyškrábl na rohový kop. Poslední tým soutěže domácí ekipu v prvním poločase přestřílel, ale bylo jasné, že ho ve druhém dějství čeká ještě pořádný kus práce.

Zvláště, když se v 52. minutě domácí dožadovali pokutového kopu po faulu na Williana Josého. Hlavní arbitr zápasu se ale rozhodl nepískat. Real Sociedad postupně přebíral iniciativu, převážil držení balónu na svojí stranu, ovšem před šestnáctkou, natož uvnitř ní prostě nebyl nebezpečný. Huesca bezbrankový stav na Anoetě udržela a domů si z Baskicka veze cenný bod. Jestli nakonec hostům pomůže k záchraně , to se teprve uvidí.

Více informací k zápasu

Girona FC - FC Barcelona 0:2

27.01.2019 16:15

Góly: 9. Nélson Semedo, 68. Lionel Messi

Malé katalánské derby ovládla favorizovaná Barcelona výsledkem 2:0 a druhému Atléticu opět utíká na rozdíl pěti bodů. Gironu dost poznamenalo vyloučení Espinosy, jen krátce po začátku druhého poločasu. Góly Barceloně obstarali Semedo a Lionel Messi. Nová posila Kevin-Prince Boateng zůstal jen na lavičce náhradníků a do utkání nezasáhl.

Girona tak doma s Barcelonu opět padla a zůstává ve druhé polovině tabulky. Navíc svoje čekání na ligové vítězství natáhla už na osm zápasů.

Barca byla pochopitelně velkým favoritem a od úvodního hvizdu ukazovala na hřišti, kdo je pánem. V 11.minutě navíc ukončil závar před brankou přesně mířenou střelou na přední tyč Nélson Semedo, takže Barcelona brzy vedla 1:0. Girona chtěla hrát odvážně a místy se jí to i dařilo, nicméně ter Stegen žádný těžší zákrok tasit nemusel. Až před koncem poločasu se domácím povedla pěkná akce a na brankové čáře musel po střele Stuaniho zachraňovat situaci Gerard Piqué.

Průběh prvního poločasu sliboval zajímavou podívanou i ve druhé půli, jenomže v 52.minutě uviděl za faul zezadu druhou žlutou kartu Bernardo Espinosa a Girona šla po necelé hodině hry do oslabení. Hrát v početní nevýhodě je vždycky složité a proti Barceloně obzvláště. Hosté získali na jistotě a v 71.minutě zvýšili už na klíčových 2:0. Po kolmé přihrávce za obranu mohl Jordi Alba postupovat sám na brankáře, jenomže se rozhodl balón posunout na volného Messiho, který lobem překonal Bunúa po druhé. Barcelona se po druhé brance definitivně uklidnila a zápas už měla pevně pod svojí kontrolou.

Výsledek mohli ve zbytku utkání navýšit Coutinho, Messi i Rakitić, ale první dva jmenovaní vůbec netrefili branku a na chorvatského záložníka si políčil spolehlivý brankář Bunúa. Rozhodnutý zápas už se v závěrečných minutách jen dohrával, bylo totiž nad slunce jasné, že Barcelona o svůj náskok už nepřijde a získá další tři body. Poslední příležitost v utkání měl ve třetí minutě nastvení Coutinho, který spěchal na Bunúa sám, udělal mu kličku, ale střelu z úhlu odkopl ještě před brankovou čarou Alcalá.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Celta Vigo 2:1

27.01.2019 12:00

Góly: 55. Óscar Plano, 69. Keko Gontán - 16. Pione Sisto

Real Valladolid zvládl v časné odpoledne klíčový záchranářský duel proti Celtě Vigo a zároveň svého soupeře přeskočil v tabulce. Pucelanos museli otáčet výsledek, protože jako první se v prvním poločase prosadili hosté. Brzký gól Sista zneutralizoval ve druhém poločase Plaňo a vítěznou trefu obstaral Keko.

Oba celky se trápí a až po uši jsou namočené v bojích o záchranu. Vzájemný duel byl z tohoto hlediska nesmírně důležitý a kdo ví, jestli na konci sezony nebude hrát dost podstatnou roli.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, Valladolid i Celta věděli, co je ve hře a ani jedna strana nechtěla udělat chybu, kterou by svého soupeře posadila do sedla. Jenomže přesně to se přihodilo v 18.minutě domácím. Olivas mizerně přebíral balón, který mu odskočil a toho okamžitě využil Boufal, který pak jen nabídl slávu Pionu Sistovi a dánský útočník vstřelil vedoucí branku! Valladolid pak sice okamžitě přepnul na vyšší obrátky, ale hodně si musel dávat pozor i na zadní vrátka. Ve 25.minutě se Celestes dožadovali odpískání pokutového kopu, sudí však jejich prosby nevyslyšel.

Valladolid se snažil o vyrovnání, ale úspěšný byl až ve druhém poločase. V jeho 53.minutě nejprve zazdil stoprocentní příležitost Plaňo, kterého fantasticky vychytal Rubén Blanco, ale stejný hrát byl jen o pět minut později už úspěšný. Sražený a protečovaný centr se dostal až do malého vápna k volnému Plaňovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

V 71.minutě pak domácí dokonali obrat. Po sérii přihrávek se rozhodl z menšího úhlu vypálit Keko a jeho rána na vzdálenější tyš skončila v síti. Celta Vigo ještě měla dvacet minut na odpověď, jenomže na tu se nezmohla. Minutu před koncem navíc uviděl druhou žlutou kartu Hoedt, takže Celestes museli dohrávat v početní nevýhodě.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 3:0

26.01.2019 20:45

Góly: 4. Mouctar Diakhaby, 51. Denis Čeryšev, 86. Rodrigo

Derby mezi Valencií a Villarrealem, známé jako Derbi de la Comunitat, skončilo jasnou výhrou domácího celku 3:0. Valencia předvedla v letošní sezoně nejlepší výkon, vyhrála podruhé v řadě a oživila svoje šance na pohárovou Evropu. Totéž se nedá říci o Žluté ponorce, která je ve velké krizi a i po tomto kole zůstane na předposledním sestupovém místě.

První letošní derby skončilo na hřišti Villarrealu nezáživnou remízou 0:0, ale v odvetě bylo všechno od začátku jinak. Valencia totiž začala okamžitě tlačit na pilu a výsledkem byl nejen první neuznaný gól, ale především ten vedoucí o minutu později, přesněji v páté minutě zápasu. Parejova standardní situace zprava přistála přesně na hlavě Mouctara Diakhabyho a zaplněná Mestalla se mohla poprvé v zápase začít radovat. Valencia navíc zůstávala při chuti a proti střele Čeryševa musel zasáhnout Asenjo.

Marcelinovi svěřenci pokračovali v nastoleném trendu a měli i další příležitosti. Parejo na sklonku poločasu a z velké dálky orazítkoval tyčku a domácí příznivci se mohli těšit na to, co si jejich tým přichystá na druhou půli.

Valencia učinila důležitý krok za tolik potřebnými třemi body krátce po změně stran. Nejprve Santi Mina opřel svojí střelu opět jen do brankové konstrukce, ale následně už to Netopýrům klaplo. Po vynikajícím presinku vymyslel průnikovou přihrávku Parejo a Denis Čeryšev chladnokrevně překonal Asenja. Villarreal se dlouho nemohl přihlásit ke slovu a až za dvoubrankového náskoku soupeře si začínal vytvářet nějaké příležitosti. Nejprve González hlavičkoval do připraveného Neta a poté Bacca v tísni zakončil nepříliš razantně.

Trápení Villarrealu nakonec ukončil třetí brankou z malého vápna hlavičkující Rodrigo. Valencia po triumfu ve Vigu zvládla i domácí utkání s Villarrealem a stále může pomýšlet na evropské poháry. Villarreal se po další porážce musí zamyslet, ve zbytku sezony ho totiž čeká tuhý boj o záchranu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - SD Eibar 2:2

26.01.2019 18:30

Góly: 46. Youssef En-Nesyri, 67. Youssef En-Nesyri - 29. Kike, 36. Joan Jordán

Remízou 2:2 skončilo utkání mezi Leganésem a Eibarem a mrzet to musí zejména hostující tým, který na Estadio Municipal de Butarque vedl už o dva zásahy. V prvním poločase se o to postarali Kike García a Jordán, jenomže Leganés to nezabalil a po přestávce nejprve snížil a posléze i vyrovnal. Obě branky přitom vstřelil Júsuf Nasjrí.

Utkání začalo v poklidnějším tempu a spíše než před šestnáctkami se hrálo ve středu pole. Až po půlhodině hry rozehrál Joan Jordán rohový kop a hlavičkující Kike García hlavou překonal brankáře Cuéllara. Než se stačili domácí vzpamatovat, přichystal jim o šest minut později Joan Jordán další šok. Hostující záložník znovu předvedl parádní kopací techniku a tentokrát střelou přes zeď z volného přímého kopu překonal domácího brankáře a zvýšil už na 2:0.

Domácím se na začátku druhého poločasu podařilo přesně to, co potřebovali, tedy vstřelit rychlou kontaktní branku. Júsuf Nasjrí vlétl s balónem u nohy do pokutového území, hodil si ho na levačku a střelou na bližší tyč snížil!

Kontaktní branka Leganés nakopla a následující miuty patřily jemu. Eibar se musel bránit a v 68.minutě se vyrovnání neubránil. Bustinza zakroutil do vápna ideální centr a Júsuf Nasjrí tentokrát hlavou srovnal na 2:2. Eibar prohospodařil dvoubrankové manko a na nově vzniklou situaci reagoval střídáním. Směrem dopředu to ale Eibaru nepomohlo, ztráta tak slibného vedení se na hráčích podepsala a další vedení už se z jeho strany nekonalo. Branku nedokázal vstřelit ani Leganés, takže zápas nakonec výsledkem 2:2 i skončil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Getafe CF 2:0

26.01.2019 16:15

Góly: 27. Antoine Griezmann, 37. Saúl Ñíguez

Atlético Madrid dál neúnavně pronásleduje vedoucí Barcelonu a znovu na ní vytváří tlak. Los Colchoneros zvládli lépe malé madridské derby s Getafe a Kataláncům se přiblížili na dva body. Výhru Atletů zařídili už v prvním poločase Griezmann a Saúl Ñíguez. Hosté neprožili na Wanda Metropolitano zrovna povedený zápas a krom bodů ztratili i Dakonama s Cabrerou, kteří obdrželi červené karty.

Svěřenci Diega Simeoneho zkrátka potřebovali vyhrát, jakékoliv jejich ztráty by mohla Barcelona využit a ještě zvýšit svůj náskok na čele LaLigy. Atleti tak začali dle očekávání aktivně, ale na první gól si madridské publikum muselo počkat do 27. minuty a nešlo o nic neobvyklého. Partey vysunul kolmicí Griezmanna a francouzský štírek střelou k tyči nedal Soriovi šanci. Za dalších deset minut Atlético své vedení zdvojnásobilo. Nejprve nevyužil perfektního sklepnutí Lucase útočník Nikola Kalinić, ale z dorážky už se prosadil Saúl Ñíguez - 2:0. Je potřeba říci, že Atlético bylo v prvním poločase výrazně lepším týmem a svého městského rivala vůbec do ničeho nepustilo.

Getafe se navzdory nelichotivému průběhu nehodlalo vzdát, ale přes tradičně skvělou defenzivní činnost Atlética to mělo hodně složité. Atlético si náskok bez problémů hlídalo a těsně před koncem mohlo soupeři zasadit definitivní KO. Saúl Ñíguez výborně vysunul Rodriho, nicméně ten z úhlu Soriu nepřekonal.

Závěr zápasu se pak nesl ve znamení vylučování a to výhradně na hostující straně. Nejprve uviděl druhou žlutou kartu Djené Dakonam a za další tři minuty ho zbytečně napodobil Leandro Cabrera. Getafe nejenže na půdě Atlética prohrálo, ale do příštího zápasu přišlo hned o dva vyloučené hráče.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Levante UD 5:0

26.01.2019 13:00

Góly: 48. Wissam Ben Yedder, 60. André Silva, 71. Franco Vázquez, 80. Pablo Sarabia (pen.), 90. Quincy Promes

Levante vydrželo hrát s domácí Sevillou vyrovnanou partii jen 45 minut. Po změně stran se obrana hostí naprosto sesypala pod tlakem Sevilly, která se trefil pětkrát! O branky se rovným dílem podělili Ben Yedder, Silva, Vázquez, Sarabia a Promes.

Sevilla se opět ukázala ve skvělé formě a po několika nepříliš vydařených výsledcích se vrací do boje o třetí příčku. Minimálně do zápasu Realu Madrid se může hřát na tomto skvělém umístění proto, že dnes předvedla před vlastními fanoušky skvělý výkon a minimálně za druhý poločas si zaslouží absolutorium.

Favorit zápasu začal hodně neohroženě a Levant se hned od začátku muselo bránit. Po přihrávce Mesy se hnal domácí útočník Wissam Ben Yedder sám na brankáře Oiera Olazábala, ale střelou z úhlu ho nedokázal prostřelit. Po dvaceti minutách byl ve vápně po zákroku Frana Manzanary faulován André Silva, ale sudí Rojas tento prohřešek neviděl.

Rochinova pobídka do pokutového území sice našla Cokeho, ale ten na zadní tyči nedokázal přesně zakončit. Opticky možná Sevilla svého soka přehrávala, ale jinak se Levante drželo výborně. Až ve 45. minutě byl brankář Olazábal krátký. Nádhernou ránu totiž vyprodukoval Mesa, jenže jeho radost zastavila tyč!

Po změně stran už se s brankami roztrhl pytel. Jen čtyři minuty poté, co se hráči vrátili na trávník, šla Sevilla do vedení. Vidal našel průnikovou přihrávkou Mesu, dnes velmi aktivního hráče. Ten nahrál ještě na Wissama Ben Yeddera, který si naběhl do vápna a z úhlu prostřelil brankáře Oiera - 1:0.

I Levante mělo svou šanci, ale stejně jako Sevillu v prvním poločasu i hosty nyní zastavila tyč. Z gólu se málem radoval Morales a Vaclík by byl bezmocný. Naštěstí pro něj ale "zasáhla" tyč. A Sevilla trestala. Quincy Promes se dostal na pravé straně přes obránce a nádherným pasem oslovil nabíhajícího Andrého Silvu. Ten byl před bránou vlastně sám a zakončení mu nedělalo problém.

Třetí branku přidali domácí po dalším rychlém kontru. Roque Mesa opět vynikající nahrávku vyslal do šance Sarabiu, který vlétl do pokutového území soupeře. V něm našel na přední tyči Franca Vázqueze a zkušený ofenzivní záložník z první neměl problémy překonat Olazábala.

Deset minut před koncem pokračoval matný výkon hostující obrany faulem. Provinil se jím Jason a protože Promese fauloval ve vápně, sudí Rojas už penaltu pískat musel. Míč si na značku pokutového kopu postavil Pablo Sarabia a i když brankář Olazábal vystihl směr rány, vyrazit ji nedokázal.

Celá situace se opakovala v 90. minutě po dalším faulu. Tentokrát sice Quincy Promes penaltu neproměnil a napálil Olazábala, ale balon se k němu dostal zpět a z dorážky už se zkušený Nizozemec nemýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona21154258:2149
2.Atlético Madrid21128132:1344
3.Real Madrid21123634:2639
4.Sevilla FC21106536:2236
5.Deportivo Alavés2195722:2432
6.Getafe CF2187625:1831
7.Valencia CF21611422:1829
8.Real Betis2185825:2629
9.Real Sociedad2176825:2427
10.SD Eibar2168726:3026
11.Athletic Bilbao21511522:2626
12.Levante UD2175932:4026
13.Real Valladolid2167819:2425
14.Girona FC2159723:2824
15.Espanyol Barcelona21731123:3424
16.CD Leganés2158820:2623
17.Rayo Vallecano21651025:3623
18.Celta Vigo21561033:3621
19.Villarreal CF2139921:2918
20.SD Huesca21261317:3912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (259)

Přidat komentář
ADM

Neskúsení chlapci zo Sevilly si vystrilali všetok strelný prach už dnes. My sa zabavíme cez týždeň

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme

Reagovat
9augi9

Som nevedel, že Vaše vypadnutie z Copa del Rey považuješ za zábavu.

Reagovat
ADM

Zrovna ja sa z toho nezosypem

Reagovat
technecium

To asi nikdo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já mám Copu hodně rád a nelíbí se mi, jak se jí obzvlášť po tom zápase v Seville opovrhuje.

Reagovat
ADM

Ako zrovna v prípade, keď by nás čakali aj tak už len 2 zápasy pred LM, je škoda to neskúsiť budúci týždeň.. Ale pri tom kádri sa nie je čo čudovať, že každý už chce zase vidieť hlavne ušatú trofej nad našimi hlavami.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to nic extra, když to vyhraješ 3krát za sebou, tak už ti to přijde jako rutina.

Reagovat
Visca el barca

4x

Reagovat
madridcan

Predpokladam, ze hovoril o Reale

Reagovat
Ed_Hazard

On asi nejako odignoroval to "po sebe". Alebo sme to vyhrali už toľko krát,že to nevie ani spočítať.

Reagovat
ADM

Kto si to už má presne pamätať posledné roky

Reagovat
valloire

je to těžký, vím

Reagovat
smazaný uživatel

Ten to vyhrál za posledních 20 let 2x v rozmezí 3 let.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
valloire

každej ne hele

Reagovat
technecium

Já mám Copu samozřejmě taky rád a od začátku říkám, že si jdem pro treble. Ale prostě nemít Copu by mě mrzelo míň než nemít LM nebo nedej bože ligu.

Ale myslím, že otočíme, 5:2 .

Reagovat
smazaný uživatel

ano protoze ztratit copu znamena ziskat LM, takhle to proste nefunguje

Reagovat
Jordi Alba

Taky nejsem pro žádný vypouštění. Šetřit se bude tak jako tak proti Valladolidu. Jasně LM je super a chce jí vyhrát každej, ale hrozně nerad bych viděl to, aby se za chvilku chtěla vypouštět LL, kvůli výhře v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué ano.

Reagovat
Malresi

Sevilla šľape a mne sa to páči. Dnešné víťazstvo sa ale nerodilo ľahko. Ktovie, ako by to vyzeralo, keby nepadol rýchly gól v druhom polčase. Každopádne, úplne zaslúžené víťazstvo. Najmä by som vyzdvihol Franka a Mesu. V zálohe sme prehrávali Levante, hlavne druhý polčas totálne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze to pozvrzuje fakt, že LL je nejkvalitnější a nejnáročnější liga na světě.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Celoplošně takticky ale opravdu. V žádné další lize není syntéza techniky a taktické vyspělosti rozložena mezi tolik týmů. Všude máš v tomto poměru obrovské rozdíly, kdežto La Liga dosáhla v oné vybalancované vyrovnanosti právě svého vrcholu. Paradoxně v globálním měřítku vývoje je ale její problém právě v tom - protože se její hlavní kluby profilují tím samým způsobem dlouhodobě a tedy strnule (jedinou výjimku představuje Betis, protože se idea jeho hry a koncepce vyvíjí skokově). Druhým problémem je dlouhodobý zájem anglických peněz, které v posledních letech vykoupily jakoukoliv útočnou kvalitu, která se tak musí La Lize neustále teprve znovu rodit a znovu prosazovat. Navzdory těmhle problémům by se ale všechny španělské kluby měly brát za bezprostřední hrozbu jakémukoliv soupeři v evropských pohárech ještě minimálně několik let. Finance, hladová motivace a kluby pod inovativními trenéry, udávající trend svými agresivními a dominantními způsoby hry, přejí šťastným příštím zítřkům Anglii. Německu moc nevěřím, protože tam se fotbalová ideologie trhla k divokému dětskému způsobu hry, kterému sice dominuje vědecky pozitivní rozlétaná a energická herní disharmonie, která toho nabízí hodně zajímavého, ale co jsem teď viděl Bundesligu mám pocit, že je teprve čeká fáze, kdy ten trend přeci jenom budou muset nasměrovat do trochu takticky zdrženlivějšího módu. Itálie bude mít pořád problém hlavně sama se sebou a Francie to má strašně těžké, protože je v těch top ligách otloukánkem, která může uspět snad jen tehdy vystřelí-li ji nějaký schopný trenér a to většinou jen krátkodobě skrze momentální entuziasmus a poblouznění.

Reagovat
stas87

S tym Nemeckom suhlasim len ciastocne. Napriklad BSC alebo FSV dokazu zahrat dobre takticky, nie je jednoduche prekonat ich kompaktnu a agresivnu obranu. Bohuzial, ked uz maju kvalitu vzadu, fungujuci system, tak im chyba zasa nadstavba smerom dopredu. A ten problem predstavuju chybajuce financne prostriedky k tomu, aby aj tieto kluby dokazali konkurovat nie len v Nemecku. V tomto je LL dalej, pretoze dokazu vytiahnut vlastne talenty, pripadne si mozu vypomoct hracmi z JA a tym odpada aklimatizacia. Casom ale kluby z BL budu nutene zacat hrat viacej takticky, pretoze len to im zaruci uspech v europe. To ale pisem o stalicach ako BVB, Bayern, Bayer, Schalke ci Gladbach. Ten prostredok a spodok bude hrat nadalej ofenzivne, pretoze to zarucuje BL plne stadiony a atraktivitu. Bohuzial, sklbit techniku aj taktiku bude pre tieto timy nemozne, takze jednoducho budu nadalej hrat ofenzivne. Mne to ako fanusikovi BL prilis nevadi, ja nemam ambiciu porovnavat BL timy so spanielskymi ci anglickymi.

Reagovat
Switchback
Reagovat
ADM

Tí k tej bráne leteli jak Američania na výpredaje

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

mizerny prihravky, mizerny zakonceni

Reagovat
Mass

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

Reagovat
Bastaron

Reagovat
wyqinac

ty kraso takhle zahodit 6 na 1

Reagovat
smazaný uživatel

OT: PSG je naštaný na Barcelonu, že jim ukradli De Jonga a jako pomstu chtějí vykoupit Coutinha s 400 mega výkupkou. Pojďte si pro něj!

Reagovat
smazaný uživatel

haha, tak od ted ho tu musime jen chvalit, kdyby to tu nahodou procitali

Reagovat
technecium

Nebo Rakitiče by mohli vykoupit

Reagovat
ADM

Tak už aj ty?

Reagovat
technecium

Čoveče, já jsem pragmatik. Jestli někdo nabídne 90 míčů za třicátníka ne zrovna světové extratřídy, tak neváhám ani minutu

Reagovat
ADM

aj 60 by stačilo

Reagovat
Visca el barca

Akorát dnes udělali Paredese. Aby měli vůbec zájem.

Reagovat
ADM

No, ja nečakám že niekam pôjde. Absolútne. Tí traja záložníci, čo odídu budú prinajlepšom Gomés, Rafinha a Samper. Prinajhoršom sa tam niekde počíta aj Vidal

Reagovat
Visca el barca

Zas na druhou stranu v roce 2021 mu končí smlouva a nová ho u nás asi nečeká. Bude to zajímavý. Jsem taky pro setrvání Vidala.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Elliasson

Odkaz prosím!

Reagovat
fenixLFC

to PSG sa nevie ani len pomstit

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Konečně ta Valencia zahrála podobně jako v minulý sezoně, i Rodrigo dokonce trefil bránu.

Reagovat
Phillipinho

Tam se to o sebevedomi. 3 tydny zpatky by tahle Rodrigo hlava sla vedle brany.

Reagovat
Phillipinho

*je to

Reagovat
netopier

Reagovat
Jordi Alba

Lol, už teď se těším na vzájemnej zápas Celty a Villarrealu.

Reagovat
ADM

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
santini

jediný spôsob, ako niektorý z tých klubov vyhrá - je kontumačne

Reagovat
smazaný uživatel

Červená karta pre Espinosu Zmrd z Uruguaja Tomu *** by som normálne prial nakladačku od Tysona VARcelona

Reagovat
blaugrana

Teraz si daj vsetky tabletky a spat.

Reagovat
Ed_Hazard

Ako sorry, ale po dnešku ak budete tvrdiť aký je VAR perfektný tak sa rovno spláchnite..

Raz sa vôbec nepoužije, inokedy použije a odpíska sa po ňom nejaká kokotina. Len tak pre nič za nič sa proti nemu nebúria 3/4 ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

VAR byl slepý i při jasné ruce Girony v šestnátce

Reagovat
Ed_Hazard

Rameno. Hento ruka nemôže byť chlape. Podobné sa nepískali v minulosti ani na strane Realu, ani Barcelony...

Reagovat
Ed_Hazard

Ale o to nejde, aj keby bola. Ide o princíp, že to funguje nahovno - resp. nevyužíva sa keď sa má a niekedy aj keď sa využije, tak je to zle vyhodnotené...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bylo řečeno už v létě. Kapitáni nebo trenéři by si měli říct sami, jestli chtějí pri nějakých situacích použít VAR mimo rozhodčího. Dejme tomu 2x ať se to nevyužívá zase při všem.

Reagovat
Jordi Alba

J, jenže ve Španělsku si to vyplejtvaj všichni za 10 minut a pak se tam budou zbylejch 80 válet a prasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechaj si to na situace, kdy si budou fakt jistí. Třeba dnes. Piqueho ruka nebo červená karta. A hned by bylo spravedlivě rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

VAR není dokonalý a přiznávám, že těch chyb je víc, než bych chtěl, ale i tak je to velký krok vpřed. Mám jasnou představu o pohnutkách toho, kdo se snaží šíření VARu bránit.

Reagovat
celeb

ako jasne, ze VAR nechyti vsetko a ma aj svoje chyby, ale aj tak je to obrovsky krok do predu!

Goly z ofsajdu su poriesene, kontrojuju sa aj odpiskane penalty. To, ze ked sa neprerusi hra a rozhodca neodpiska sporny zakrok, tak uz VAR nie je pouzity k posudeni situacie (vid neodpiskana penalta Realu po jasnom faule na Viniciusa (ci Mariana?) ) je ved druha. Kazdopadne pocet spornych rozhodnuti ovplyvnujucich zapasy radikalne klesol a len ignorant to nechce vidiet (alebo ten, komu predchadzajuci stav vyhovoval).

Reagovat
Generalní Gladiator

Jasná věc, nejvíc křičí zloději, kterejm vyhovoval stav,kdy mohli beztrestně krást a ještě se voběti smát do xichtu.

Reagovat
Ed_Hazard

No a tomto sa prave diskutuje. Tu (aj v spanielsku na kompetentnych miestach) sa nehejtuje VAR ako taky. Tu sa vedu debaty o tom preco sa nepouziva vtedy kedy ma a preco ak sa pouzije, tak sa vyhodnoti zle. Zjavnu situaciu vyriesia rozhodcovia zle..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

wow, dekujeme za prispevek prijdte zas

Reagovat
smazaný uživatel

Mal dostať Espinosa redku? Nie. Je Suárez zmrd, ktorý okopáva a simuluje? Je. Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musiš mít normálně pěnu u huby

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som v pohode. Karma to vráti neúspechom v súťaži, ktorá je pre Barcelonu prioritou - LM. A možno to začne už v stredu.

Reagovat
smazaný uživatel

a mozna za dva tejdny, anebo za mesic, ale muzes pak rict "karma"

Reagovat
smazaný uživatel

Streda = odveta CdR. Logika lvl 0

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a proto si tu jeho odpověď nepochopil ty logiko.

Reagovat
LAM

Tu jsme teď vyhrávali pořád.

Reagovat
PP

Reagovat
technecium

A já se ptám, kde je karma pro arcičůráka Ramose?

Reagovat
Remt

u něj karma neplatí, neexistuje, kolem něj je zóna bez spravedlnosti ču*ák jeden

Reagovat
Kokesh
Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až karma dostane vás za ten největší podvod v historii sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi nemocný.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
blaugrana

Ernesto nepochybne tie vysledky v lige ma, ale ten herny prejav je hnus velebnosti. Myslim, ze sa klesajuca navstevnost domacich zapasov hovori za vsetko. Neatraktivny futbal proste ludi na stadion nepritiahne a preto dufam, ze v lete skonci v Barce s Ivanom aj Valverde.

Reagovat
loki5

Když tohle člověk vidí je mi toho Messiho líto. Kolik toho dneska vytvořil a vždy to končí stejně kopyto před brankou a minela. Suaréz, Coutinho dneska na facku.

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez v podstatě rozhodl zápas skvělou akcí před druhým gólem a nepochybně také červenou kartou, ať se ti to líbí nebo ne.

Reagovat
loki5

To je fakt ale nic to nemění na to že je na facku :-D.

Reagovat
Y.N.W.A

Suarez hraje náhodou ve formě, za uši se kope celej život, ale dokáže udělat z ničeho něco... zato Couts zadrbává dost, na Barcu dle mýho hodně drží míč a není tak chladnokrevnej v koncovce...

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Zubárez mi začína tými vývrtkami po "fauloch" pripomínať Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

Mne Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

a nepripomina ti spis sukalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale noták...Suarez to dělal dávno před Neymarem.

Reagovat
loki5

Jo jsou to oba hrozný simulanti.

Reagovat
smazaný uživatel

Traja: Suárez, Neymar, Ronaldo

Reagovat
loki5

Takhle můžeme pokračovat donekonečna :-D Přihodím Robéna

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling

Reagovat
technecium

Ramos, Pepe, Marcel, Carvajal, Kroos, Asensio, Isco

Reagovat
smazaný uživatel

Alba, Busquets, Umtiti, Cillessen, Munir atď. Ale legendárne snímky sa nezaprú Bottle attack https://www.youtube.com/watch?v=z1ANNnVk68U

Reagovat
Mass

Na Valencii , super

Reagovat
valloire

DNA Barcelony

Reagovat
Anacron

Reagovat
smazaný uživatel

Jen Alba, který už nějaký 2 roky nesimuloval.

Reagovat
Filipow

Busquets měl jednu simulaci před deseti lety.

Ale pořád se to nepochopitelně drží.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi si na lidech co nesnasi pamatujou jen to spatny, a jsoi blahem bez sebe kdyz se dopusti nejake slabosti.Vzpomen si na ucitelku cos nemel rad, vybavi se ti jen krivdy a negativni veci.

Reagovat
valloire
Reagovat
Mass

Reagovat
patas92

Kdybs měl koule tak víš, že to může bolet, když ti tam někdo dá pěstí

Reagovat
Ed_Hazard

aaauč

Reagovat
technecium

Ty jsi dobrý nezvladajko. A to jsme vyhráli jenom na Girone. Nedej bože, kdybysme vyhráli LM

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tohle nemusíme, do teď vzpomínaj Chelsea 09 v každým zápase LM

Reagovat
smazaný uživatel

U vás by to bolo na dlhšie: dnes redka, pred týždňom kopanec do Cuéllara. Čo bude o týždeň?

Reagovat
Ed_Hazard

Vlastne aj minulý týždeň Cuéllar. To je na facku už toto..

Reagovat
smazaný uživatel

U vás to bylo 2 LM za sebou ty vole radši držte huby.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ani tohle nemusíme, do teď vzpomínaj LM v každým zápase." Trochu som upravil tvoj výrok

Reagovat
smazaný uživatel

Nic upravovat nemusíš, to je nejvtipnější když , že fanda nejprotekčnějšího klubu v Evropě brečí kvůli nespravedlivosti.

Reagovat
smazaný uživatel

*nespravedlnosti

Reagovat
smazaný uživatel

"nejprotekčnějšího klubu" Ja som madridista, nie culé Btw Cuéllar a Espinosa pozdravujú.

Reagovat
Diego2

Ticho tam dole

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáku

Reagovat
smazaný uživatel

Drž pyču gundo.

Reagovat
smazaný uživatel

lobotomoss si zase dneska nevzal prášky

Reagovat
smazaný uživatel

Ouuuuuuu boooom ten byl dobrej

Reagovat
drussbarb

Kristepane

Reagovat
Kixi Syhimour

oba kluby jsou na tom úplně stejně, nemáte si co vyčítat

Reagovat
smazaný uživatel

I fanouškům Barcelony vadí, co Suarez předvádí, ale neuděláme s tím nic. Měl by dostat deku od týmu, aby se vzpamatoval

Reagovat
redyyz

on to robil aj Lfc keď tam prišiel, padal po každom kontakte, rozhadzoval rukami...potom dostal hubu od fanúšikov, pár krát ho stiahol v 60-tej minúte dole a on sa potom uvedomil. Keď sa sústredí len na fotbal je to word class. U vás mu to tolerujete.

Reagovat
remeslnik

Bohužel, ale nebyl sám, jenže on má k tomu ještě blbé pindy. Byl tam ještě jeden, ale ten šel raději do PSG, no a v Realu měli taky jednoho proslaveného, ten prchl do Juve.

Reagovat
redyyz

ved to, tie pindy okolo toho boli neskutočne, on s tým potom prestal a v Španielsku sa k tomu vrátil opäť. Toho druhého čo si zmienil komentovať nebudem, to sú tu na to iný odborníci

Reagovat
LAM

Messi si ten gol dá i když bude hrát na 30%

Ve středu čekám od celýho týmu jinou aktivitu,vlastně i v zápase s Valencií.

Reagovat
remeslnik

Jóó ?! ve středu bude mít Barca nového trenéra ?

Reagovat
dextroza_m

Je fakt, ze tuto sezonu velke zapasy umime, zatim..

Reagovat
remeslnik

Jo, to jsme si mysleli i vloni do té doby, než jsme jeli do Říma. Letos velké zápasy teprve přijdou. V LL jsou nejdůležitější vzájemné zápasy s Atletama a Realem ( 6bodové = přímí konkurenti o titul), v LM v K.O. systému každý zápas. Co se týká CdR, tak ty se rovnají důležitostí každému jinému zápasu v PD, protože když už bych se musel rozhodnout něco obětovat z těch třech soutěží, tak samozřejmě to poslední, protože pro mně je na prvním místě LM a hned za ní LL. Nedej Bože, aby se zranil Leo (jakože to vypadá, že není úplně ve své kůži, určitě se mi nezdá zcela fit), zvlášť když chybí Dembelé. Jak psala spousta culeés nade mnou, kolikrát je to o infarkt se dívat na naši hru. V každém případě ti budu věřit, že ti to tvé tvrzení bude vycházet i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw čo sa týka VAR: 14 z 20 klubov La Ligy do dnešného dňa podalo sťažnosť voči jeho fungovaniu. Zajtra sa má uskutočniť zasadnutie RFEF, kde sa bude o VAR diskutovať a pozvaní sú okrem iných aj Tebas, Pérez, Bartomeu, Cerezo či Ronaldo Nazário.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu hádat, Real bude poždavot o jeho zrušení

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude ne-fungovať ako doteraz, nemuseli VAR ani zavádzať. Alebo 14 klubov podalo sťažnosť len tak z dlhej chvíle?

Reagovat
remeslnik

VAR za nic nemůže !!! Blbé rozhodnutí dělají lidé !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spousty klubů podávají stížnost proti výkonům sudích na place. Zrušíme sudí na place?

Reagovat
Ed_Hazard

Sťažnosť proti jeho fungovaniu a podnet na jeho zrušenie, sú troška odlišné veci. Vy tu ale niektorí často vidíte iba to, čo chcete vidieť

Reagovat
smazaný uživatel

achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si počkám na reakcie unobossa a spol., keď uznajú Realu gól po skopnutí súperovho brankára či prísnejšom vylúčení súperovho hráča.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vaše zápasy nesleduji, je mi to absolutně jedno

Reagovat
X-bano-X

Ani sa to vlastne nikdy nestalo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud se bavíš o přísnějším včerejším vyloučení Espinosy, tak co s tím má zas proboha společnýho VAR?

Reagovat
remeslnik

Že zrovna ty mluvíš o tom, že niektorí vidia čo chcú. Hlavně že výše jsi na vytrčený loket krajního hráče ve zdi proti míči vidíš jako rameno !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sorry, ale ty vidíš včera rameno na loktu a pak budeš vykládat, že my vidíme, co chceme ...

Ale k tématu - já chyby VARu vidím. Ale pořád je to jen procento toho, co se na place dělo před jeho zavedením. Systém nikdy nebude dokonalý, ale můžeme se snažit o jeho zdokonalování, že jo.

Dále by to asi chtělo i nastudovat, jak vlastně VAR funguje. Ne vždy, když je sporná situace, se jde sudí podívat. Oni se podívají na video za něj, a hlásí mu až ty opravdové jasné chyby, které udělal. A pak přijde ta chvíle, kdy se na to jde podívat. Někteří lidé (a tebe mezi ně řadím taky) tohle asi nechápou.

Reagovat
smazaný uživatel

A jen mě napadla jedna věc, která by to trochu zpřehlednila i pro ty největší tupouny. Mohli by sudí hlásit, že situace ta a ta je zkoumána, což by hlásila grafika. A ihned po přezkoumání by grafika nahlásila výsledek zkoumání. Něco jako v F1 třeba.

Reagovat
remeslnik

Jenže ta grafika by byla pouze pro diváky sledující obrazovky (TV, PC, mobily, ev. velkoplošné). Jenže tam se sesypou na sudího hráči "postiženého" klubu s úmyslem ovlivnit verdikt, ikdyž jim to on jako blbcům 100x ukazuje, že se to řeší, což v F1 během závodu nejde. Spíš bych to přirovnal k ragby. Pokud je situace jednoznačná, tak to nahlásí VARník sudímu a až když je to na hraně, tak si to jde zkontrolovat a rozhodnout osobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať jim dává žluté karty, když se na nej sesypou a oni se to odnauci. Jediný kdo může v te chvíli se sudim diskutovat je kapitán.

Reagovat
remeslnik

No to by bylo správné, s tím souhlasím, ale dokážeš si představit, že by všem řvounům okolo vypálil žlutou ?!?! ( to by mmj. pro některé, kteří by už v té době jednu měli, redku a třeba konec špílu.). Dokážeš si potom představit ten řev následující ?!?! Viděl jsi to ve středu na Pizjuánu.

Reagovat
valloire

A takhle se ta liga vyhrává.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
ADM

Zvládnutými ťažkými zápasmi na ihrisku súpera, kde vyhráme aj napriek tomu, že nedominujeme

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
herbage

Messi vyšel v La lize naposledy bodově naprázdno (ani gól nebo asistence) 15. září 2018

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Takze uplne cela liga jsou Vejprnice?

Reagovat
herbage

taková Girona by sfoukla Lyon jako nic

Reagovat
Jordi Alba

I s útokem Lozano a Doumbia

Reagovat
Al Capone

Výborně kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Největší odpůrci VARu jsou bílí rytíři z Madridu. A důvodech ať si každý udělá obrázek sám.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný, na to jsem nedávno narážel, ale nic se mi hledat nechtělo.

Reagovat
Diego2

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

14 klubov z 20 podalo sťažnosť na jeho fungovanie. Náhoda? Spiknutie? Pakt?

Reagovat
remeslnik

Kdo má svědomí čisté v tom, že nemá chuť vytvářet tlaky na kompetentní za pro ně "správná" rozhodnutí, tak to nemá zapotřebí.

Reagovat
Kokesh

Jsi nemocný.

Reagovat
smazaný uživatel

Může být - chřipková epidemie za dveřmi.

Reagovat
ADM

Messi has now the same number goals for club as C. Ronaldo: 589 goals, with 96 fewer appearances.

Pridávam kariérnu Heatmap ako dôkaz

https://i.redd.it/z72uug0909g01.jpg

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Brzo ti ale někdo napíše, že Ronaldo se prosadil ve 3 TOP ligách, kdežto Messi jen v 1! (To, že to jinde ano nezkoušel, protože nemá kam výš jít, je detail).

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac víťazných zápasov v La Lige

1. Casillas | 334 výhier z 510 zápasov

2. Zubizarreta | 333 výhier z 622 zápasov

3. Messi | 328 výhier z 437 zápasov

4. Raul | 327 výhier z 550 zápasov

5. Xavi | 322 výhier z 505 zápasov

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak v te statistice pusobi ruzne faktory z juniorske kariery, ktere muze hrac tezko ovlivnit. Ronaldo zacal sypat goly az po par letech kariery. Pokud spocitas jejich goly od sezony 2009/10, kdy Ronaldo prisel do Realu, tak zjistis, ze maji prakticky naprosto totozny statistiky o prumer golu na zapasy. Pocital jsem to naposledy pred dvema lety, ale tehdy to byl tusim rozdil nejakych plus minu 5 golu...

Reagovat
technecium

Z toho jasně vyplývá jediná věc. Skutečně nejlépe Ronaldo hrál až díky spoluhráčům v Realu.

Reagovat
ADM

So it begins...

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

Reagovat
roman1978

když přišel portugalský ronaldo do realu, tak už byl světová hvězda, zatímco messi junior.

Reagovat
Atlético de Madrid

Messi mel tehdy po zivotni sezone - vyhral treble a za par mesicuprvni zlaty mic...

Reagovat
Reggie

Leo je proste jinde.

A heatmap

Reagovat
Generalní Gladiator

ronaldo soupeří s hráči jako polskej pátek,zapata nebo nějakej quaglliera nebo kdo, messi si jede svoje

25 špílů 26 Goals proti 28z 17g, čí jsou která čísla je jasný

Reagovat
ttopi

V lize:

Messi 19 (1 penalta)

Ronaldo 15 (5 penalt)

Reagovat
ADM

Som rad, ze vsetci beriete do uvahy aj Ronaldov vek

Nechcel som vyvolat shitstorm, len poukazat, ze ho po tomto vikende dorovnal.

Reagovat
Generalní Gladiator

pičo, 5penalt?

Reagovat
technecium

Tebe to u Cristianka ještě překvapuje jo?

Reagovat
remeslnik

Včera ho bylo vidět opravdu jen u té penalty, jinak byl neškodný

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jen o 1 víc než má Barcelona, tak co zase brečíš?

Reagovat
technecium

Však říkám, že u něj to je normální. Bez penalt by byl na úrovni Suaréze

Reagovat
smazaný uživatel

Varcelona by byla bez rozhodčích na úrovni Girony.

Reagovat
technecium

Však bez penalty vyhrála 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí v lize vás tlačí k vítězství, potom ale přijde LM, a vy vypadnete s průměrným týmem. Ve vyřazovací fázi LM se ukazuje kvalita, a ta bohužel Barceloně i Messimu poslední dobou chybí.

Reagovat
technecium

Nás tlačí v lize tak, že nám neuznávají regulérní góly (Valencie, gól, co nás 2016/2017 stál titul, neuznaný Messiho gól Atletům 2013/2014, který nás stál v přímém souboji titul), kdežto vás v LM tlačí Cakir klidně i přes mrtvoly. Nepískají se vám offsidy, nepískají se proti vám jasné penalty, pískají pro vás penalty, který by se ani v okresním přeboru nepísknuly. Vaše 3 LM za sebou jsou ostudou fotbalu a žádný soudný člověk je nemůže respektovat. Nechápu, jak fanouškovi Realu, který má takovouto vizitku, vůbec může soudnost dovolit si stěžovat na tak čistý klub, jakým je Barcelona. Hamba by tě měla fackovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistý klub při vítězství 6:1 nad PSG vás rozhodčí netlacili?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
valloire

bravo

Reagovat
Juan Román Riquelme

Zkus se naucit gramatiku, alespon v necem muzes byt uzitecny. Takovy shitstorm tady davno nebyl, integrale

Reagovat
Generalní Gladiator

Jsem překvapenej z toho,jak málo gólů má bez penalt, ty ať kope,je v nich skvělej,ale SA vůbec nesleduju a byl tu samej článek a přspěvky jak to ronaldo drtí,boří rekordy a pak kouknu na tabulku střelců a jsem překvapenej kdo a z jakejch průměrnejch celků s ním dokáže držet krok.

Reagovat
remeslnik

Ale vždyť ano, Juve by v současné době bez Ronalda bojoval tak ve středu tabulky, bez něj by byli nahraní. Je to borec a jestli někdo tvrdí, že to byl jen mediální a marketingový tah, tak určitě lže a závidí !!!

Reagovat
technecium

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí mrknout do Italské sekce, jak ho tam i fanoušci Juve "vychvalují". Je více škodná než tahoun.

Reagovat
roberos

Co tady plácáč za žvásty.! Juventus vyhrává jeden titul za druhým i bez toho penaltovýho mága - Penalda.

Reagovat
roman1978

Ty jelito, ironie

Reagovat
remeslnik

samozřejmě !!!

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

Jak si notujou a poplácávaj se po zádech.

Jediná relevantní statistika je tahle :

CR 101 105+28

LM 92 83+20

od 09/10 v době působení ve srovnatelnejch týmech ve stejné zemi

Jo, holt LM není liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi ho ale v počtu golu překoná s prstem v nose

Reagovat
drussbarb

Stále stejný temný elf diskusí

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
drussbarb

Ale Val dává metrák na bench, má určitě větší kozy

Reagovat
remeslnik

Reagovat
drussbarb

To úzké lepší

Reagovat
smazaný uživatel

ale s nerovnatelnými pravidly hry, jednomu totiž platí i góly z ofsajdů

Reagovat
technecium

Reagovat
roberos

A penalty pro CR7.

Reagovat
technecium

Jsi vedle

Reagovat
ADM

"holt LM není liga"

Presne tak, Leo vs CR 6:2

Reagovat
JM

CR vs. Barca 5:5

Reagovat
DrQQ

A koniec koncov ani majstrov. :-)

Reagovat
valloire

Commando nastoupeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto chce vyhrat ligovu sutaz, musi mat formu cely rok.

Reagovat
Generalní Gladiator

nebo stačí vodejít do juve a máš titul doma bez práce

Reagovat
ADM

Jeden z mála dlhších (6 min ) rozhovorov s Leom

https://www.youtube.com/watch?v=FktnMutgijc

When it's all said and done, how would you like Lionel Messi to be remembered?

"In the end, everyone will remember and think of you what they want - and they're free to do so."

Niekedy mi chýba kúsok Ronaldovej povahy v ňom, ale za túto ľudskosť a skromnosť by som to nemenil

Reagovat
technecium

Chceš aby simuloval a znásilňoval děvky, jenom, aby měl za každou cenu to, co chce?

Reagovat
Anacron
Reagovat
Gazdo

Keby mal trosku ronaldovej povahy tak by znasilnoval LaLigu este viac

Reagovat
CHONG

RdT Rayo

Reagovat
Mass

Fakt se stydim za španělskou sekci, zase 90% diskuze o tom, jestli Messi nebo Ronaldo. To sem chodí jen samý děti?

Reagovat
technecium

Máš pravdu, jen ti rodiče zapomněli na noc vypnout wifinu, tak koukej jít zase spát, za chvíli vstáváš do školy

Reagovat
Ed_Hazard

Deti a klučina od míchačky.

Reagovat
blaugrana

Ivsn chce predlzit kontrakt a ostat v Barce. Je to sympatak a nepochybne sa podielak na uspechoch Barcy, ale s nim v zalohe s Ernestom na lavicke sy futbal Barca nikam neposunie. Verim tomu, ze by zanho Barca utrzila slusny balik. Jediny mozny scenar, v akom by mohol ostat je raky, ze by siel na DM, ale Bus sotva kvôli tomu odide.

Reagovat
remeslnik

Ten Ivan má ale blbé nápady !!! Barca za něj už nikdy balík neutrží, pokud tedy nemáš na mysli 30 - 40M

Reagovat
blaugrana

No v rámci EU max asi 45, Čínani by dali aj 70.

Reagovat
remeslnik

Ty si myslíš, že Ivánek by šel dobrovolně až do Číny ? Nevěřím, to se raději poveze na voze Barcy. Mimo EU by nešel

Reagovat
blaugrana

Keď mu dajú 30 mega za rok, tak by možno šiel.

Reagovat
Visca el barca

Neymar minulý týden utrpěl zranění a podle deníku L’Équipe se jedná o hodně vážný problém. Útočník PSG absolvoval testy a ty odhalily zlomeninu zánártní kůstky, fotbalistu tak pravděpodobně nemine dlouhá pauza a na 90% přijde o zbytek sezony

Šejk musí bejt nasranej do běla ne? Druhej rok po sobě se mu zraní v tu nejduležitější část sezony

Reagovat
ADM

Takže reči, že ho "zatieňuje" aj Cavani môžu opäť začať

Reagovat
Visca el barca

Každopádně je to pro ně dost malér a to, že vypadnou zase v osmifinále je dost pravděpodobné

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde divná ta doba léčení. Máme před sebou 4 měsíce fotbalu. Nemyslím si, že se zánártní kůstka hojí tak dlouho.

Reagovat
ADM

Mal to aj Kroos tuším v 2016, odhadovali sa 2 mesiace, vrátil sa po 4-6 tuším. Záleží od prvého týždňa liečby, ten ukáže.

Reagovat
remeslnik

Jenže ona je to opakovaná léčba stejného zranění na stejné noze. To může být problém i u tak speciálních (drahých) doktorů, jako mají šejci.

Reagovat
vilp

Tak hlavně i Verratti asi mimo. Ještě se Silvou tři nejdůležitější hráči pro jejich hru. Docela smůla.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak aspoň už se třeba nebudeš divit tomu mýmu dojmu, že Verratti je do poloviny klíčových zápasů zraněný nebo vykartovaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele