21. kolo
27.01.2019 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao porazil Real Betis a míří tabulkou výš

Athletic Bilbao porazil na zaplněném San Mamés těžkého protivníka Real Betis. Přestože měli hosté míč na kopačkách po většinu utkání, domácí využili své šance a zaslouženě vyhráli 1:0. Bilbau pomohl především spolehlivý brankář Herrerín a autor jediné branky Iker Muniain.

První vážnější moment přišel ve 14. minutě prvního poločasu. Domácí sehráli výbornou kombinační akci, de Marcos se na pravém křídle vyhnul ofsajdové pasti a připravil tutovku pro Muniaína. Tomu do střely stačil vložit nohu hostující Mandí a míč jemnou tečí nasměroval těsně vedle hostující branky. Rozhodčí tuto teč přehlédl, proto se jen odkopávalo od branky hostů. Domácí celek hýřil pohybem. De Marcos zopakoval ve 21. minutě téměř totožnou akci a hezkým pasem našel Muniaína, který tentokrát mířil přesně a poslal svůj tým do vedení 1:0. Neuběhly ani dvě minuty a Muniaín opět ohrozil soupeřovu bránu, kde však byl pozorný Pau Lopez.

Ve 34. minutě přišla nešťastná chvíle pro hostujícího Laineze, který podklouzl a jeho ztráta míče málem vyústila v gól, o který se pokoušel domácí de Marcos. Hrálo se nahoru a dolů, o minutu později postupoval středem hřiště hostující Lainez, který mohl napravit své předchozí zaváhání a dalekonosnou střelou prověřil gólmana Herrerína. To byla na dlouhou dobu poslední vyložená šance na obou stranách, a tak první poločas skončil průběžným výsledkem 1:0.

Začátek druhé půle měl spíše opatrný začátek, Bilbao si hlídalo těsný náskok a především zodpovědně bránilo. I přes to se podařilo v 58. minutě Williamsovi dostat k nebezpečné střele, která však svůj cíl nezasáhla. V průběhu 75. minuty zahrával Betis přímý volný kop, ke kterému se postavil Canales a krásnou střelou protáhl domácího Herrerína, jenž se musel vytasit s dalším skvělým zákrokem.

Konec druhého poločasu se nesl na vlně bouřlivých emocí. V 84. minutě běžel hostující Sidnei sám s míčem a nebezpečným skluzem zezadu ho sundal k zemi de Marcos. Následovala zasloužená červená karta a domácí museli dohrávat o deseti lidech. Naštěstí pro příznivce Bilbaa ale svůj náskok uhájili a připisali si další důležité 3 body.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele