21. kolo
26.01.2019 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético dál pronásleduje Barcu, s Getafe si poradilo 2:0

Atlético Madrid dál neúnavně pronásleduje vedoucí Barcelonu a znovu na ní vytváří tlak. Los Colchoneros zvládli lépe malé madridské derby s Getafe a Kataláncům se přiblížili na dva body. Výhru Atletů zařídili už v prvním poločase Griezmann a Saúl Ñíguez. Hosté neprožili na Wanda Metropolitano zrovna povedený zápas a krom bodů ztratili i Dakonama s Cabrerou, kteří obdrželi červené karty.

Svěřenci Diega Simeoneho zkrátka potřebovali vyhrát, jakékoliv jejich ztráty by mohla Barcelona využit a ještě zvýšit svůj náskok na čele LaLigy. Atleti tak začali dle očekávání aktivně, ale na první gól si madridské publikum muselo počkat do 27. minuty a nešlo o nic neobvyklého. Partey vysunul kolmicí Griezmanna a francouzský štírek střelou k tyči nedal Soriovi šanci. Za dalších deset minut Atlético své vedení zdvojnásobilo. Nejprve nevyužil perfektního sklepnutí Lucase útočník Nikola Kalinić, ale z dorážky už se prosadil Saúl Ñíguez - 2:0. Je potřeba říci, že Atlético bylo v prvním poločase výrazně lepším týmem a svého městského rivala vůbec do ničeho nepustilo.

Getafe se navzdory nelichotivému průběhu nehodlalo vzdát, ale přes tradičně skvělou defenzivní činnost Atlética to mělo hodně složité. Atlético si náskok bez problémů hlídalo a těsně před koncem mohlo soupeři zasadit definitivní KO. Saúl Ñíguez výborně vysunul Rodriho, nicméně ten z úhlu Soriu nepřekonal.

Závěr zápasu se pak nesl ve znamení vylučování a to výhradně na hostující straně. Nejprve uviděl druhou žlutou kartu Djené Dakonam a za další tři minuty ho zbytečně napodobil Leandro Cabrera. Getafe nejenže na půdě Atlética prohrálo, ale do příštího zápasu přišlo hned o dva vyloučené hráče.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele