21. kolo
27.01.2019 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Katalánské derby zvládla lépe Barcelona, na Gironě zvítězila 2:0

Malé katalánské derby ovládla favorizovaná Barcelona výsledkem 2:0 a druhému Atléticu opět utíká na rozdíl pěti bodů. Gironu dost poznamenalo vyloučení Espinosy, jen krátce po začátku druhého poločasu. Góly Barceloně obstarali Semedo a Lionel Messi. Nová posila Kevin-Prince Boateng zůstal jen na lavičce náhradníků a do utkání nezasáhl.

Girona tak doma s Barcelonu opět padla a zůstává ve druhé polovině tabulky. Navíc svoje čekání na ligové vítězství natáhla už na osm zápasů.

Barca byla pochopitelně velkým favoritem a od úvodního hvizdu ukazovala na hřišti, kdo je pánem. V 11.minutě navíc ukončil závar před brankou přesně mířenou střelou na přední tyč Nélson Semedo, takže Barcelona brzy vedla 1:0. Girona chtěla hrát odvážně a místy se jí to i dařilo, nicméně ter Stegen žádný těžší zákrok tasit nemusel. Až před koncem poločasu se domácím povedla pěkná akce a na brankové čáře musel po střele Stuaniho zachraňovat situaci Gerard Piqué.

Průběh prvního poločasu sliboval zajímavou podívanou i ve druhé půli, jenomže v 52.minutě uviděl za faul zezadu druhou žlutou kartu Bernardo Espinosa a Girona šla po necelé hodině hry do oslabení. Hrát v početní nevýhodě je vždycky složité a proti Barceloně obzvláště. Hosté získali na jistotě a v 71.minutě zvýšili už na klíčových 2:0. Po kolmé přihrávce za obranu mohl Jordi Alba postupovat sám na brankáře, jenomže se rozhodl balón posunout na volného Messiho, který lobem překonal Bunúa po druhé. Barcelona se po druhé brance definitivně uklidnila a zápas už měla pevně pod svojí kontrolou.

Výsledek mohli ve zbytku utkání navýšit Coutinho, Messi i Rakitić, ale první dva jmenovaní vůbec netrefili branku a na chorvatského záložníka si políčil spolehlivý brankář Bunúa. Rozhodnutý zápas už se v závěrečných minutách jen dohrával, bylo totiž nad slunce jasné, že Barcelona o svůj náskok už nepřijde a získá další tři body. Poslední příležitost v utkání měl ve třetí minutě nastvení Coutinho, který spěchal na Bunúa sám, udělal mu kličku, ale střelu z úhlu odkopl ještě před brankovou čarou Alcalá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
jjnovo

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire tipuj svůj milovaný real a netipuj Barçu

Reagovat
valloire

Ano pane, rozkaz pane.

Reagovat
Generalní Gladiator

Drtiti,drtit,drtit dokud to jde, nedat nikomu čuchnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele