21. kolo
27.01.2019 20:45 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Real vyhrál po třetí v řadě, Espanyol přestřílel 4:2

Real Madrid si teprve potřetí v sezoně připsal třetí ligovou výhru v řadě a v Katalánsku ukázal, že když chce, dokáže hrát velice dobrý fotbal. Svěřenci Santiaga Solariho předvedli zejména v prvním poločase výkon hodný Realu a celkově utkání na půdě Espanyolu ovládli divokým výsledkem 4:2. Kaňkou na výkonu bylo vyloučení stopera Varana a zranění Sergia Ramose, naopak na milník dosáhl Gareth Bale, který v bílém dresu vstřelil svou stou branku.

Espanyol ani Real si v letošní sezoně nemohou příliš vyskakovat, tedy alespoň co se týče jejich působení v LaLize. Real je však pořád Real a na stadionu Cornellá - El Prat byl favoritem. A madridský gigant hrající netypicky v červených dresech začal skutečně dobře. V 5. minutě výborně vyrazil Modrićovu střelu k tyči Diego López, avšak s dorážkou Karima Benzemy už nemohl nic dělat. A Real i po vstřelené brance dál udával tempo a za chvíli vedl 2:0. Luka Modrić našel perfektním centrem hlavu Sergia Ramose a Diego López se mohl natahovat marně.

Výrazně lepší hosté však ve 26. minutě nedokázali odvrátit rohový kop soupeře, k odraženému balónu se pak dostal Léo Baptistao a nekompromisní dělovkou pod břevno snížil. Poslední slovo prvního poločasu však měl Real Madrid. Karim Benzema si vyměnil balón s Viníciusem a přízemní střelou na zadní tyč dal na 3:1.

Santiago Solari mohl být s prvním poločasem spokojen, na druhou stranu v šatně musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění stopera Sergia Ramose. Kapitán Bílého baletu přenechal prostor Nachovi.

Real měl i po obrátce osud utkání pevně ve svých rukou a Diego López měl další práci. V 58. minutě si dobře poradil se střelou Modriće, ale za dalších deset minut už lovil balón ze své sítě. Gareth Bale se objevil za obranou soupeře v jasné pozici a nezaváhal - 4:1. Pro welšského fotbalistu to byla už stá branka v dresu Realu Madrid. Malá komplikace přišla, když Varane zezadu fauloval unikajícího Piattiho a sudí francouzského stopera vyloučil. Hosté tak v zápase kompletně přišli o stoperskou dvojici. Espanyol v závěru dokázal ještě korigovat konečný výsledek pohlednou brankou Roberta Rosalese, který si zpracoval pas na prsa a rovnou z první uklidil balón za Courtoisova záda. Více však domácí nestihli a Realu podlehli 2:4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele