21. kolo
26.01.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Derbi de la Comunitat ovládla jasně Valencia

Derby mezi Valencií a Villarrealem, známé jako Derbi de la Comunitat, skončilo jasnou výhrou domácího celku 3:0. Valencia předvedla v letošní sezoně nejlepší výkon, vyhrála podruhé v řadě a oživila svoje šance na pohárovou Evropu. Totéž se nedá říci o Žluté ponorce, která je ve velké krizi a i po tomto kole zůstane na předposledním sestupovém místě.

První letošní derby skončilo na hřišti Villarrealu nezáživnou remízou 0:0, ale v odvetě bylo všechno od začátku jinak. Valencia totiž začala okamžitě tlačit na pilu a výsledkem byl nejen první neuznaný gól, ale především ten vedoucí o minutu později, přesněji v páté minutě zápasu. Parejova standardní situace zprava přistála přesně na hlavě Mouctara Diakhabyho a zaplněná Mestalla se mohla poprvé v zápase začít radovat. Valencia navíc zůstávala při chuti a proti střele Čeryševa musel zasáhnout Asenjo.

Marcelinovi svěřenci pokračovali v nastoleném trendu a měli i další příležitosti. Parejo na sklonku poločasu a z velké dálky orazítkoval tyčku a domácí příznivci se mohli těšit na to, co si jejich tým přichystá na druhou půli.

Valencia učinila důležitý krok za tolik potřebnými třemi body krátce po změně stran. Nejprve Santi Mina opřel svojí střelu opět jen do brankové konstrukce, ale následně už to Netopýrům klaplo. Po vynikajícím presinku vymyslel průnikovou přihrávku Parejo a Denis Čeryšev chladnokrevně překonal Asenja. Villarreal se dlouho nemohl přihlásit ke slovu a až za dvoubrankového náskoku soupeře si začínal vytvářet nějaké příležitosti. Nejprve González hlavičkoval do připraveného Neta a poté Bacca v tísni zakončil nepříliš razantně.

Trápení Villarrealu nakonec ukončil třetí brankou z malého vápna hlavičkující Rodrigo. Valencia po triumfu ve Vigu zvládla i domácí utkání s Villarrealem a stále může pomýšlet na evropské poháry. Villarreal se po další porážce musí zamyslet, ve zbytku sezony ho totiž čeká tuhý boj o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele