21. kolo
27.01.2019 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Valladolid otočil záchranářský duel proti Celtě Vigo

Real Valladolid zvládl v časné odpoledne klíčový záchranářský duel proti Celtě Vigo a zároveň svého soupeře přeskočil v tabulce. Pucelanos museli otáčet výsledek, protože jako první se v prvním poločase prosadili hosté. Brzký gól Sista zneutralizoval ve druhém poločase Plaňo a vítěznou trefu obstaral Keko.

Oba celky se trápí a až po uši jsou namočené v bojích o záchranu. Vzájemný duel byl z tohoto hlediska nesmírně důležitý a kdo ví, jestli na konci sezony nebude hrát dost podstatnou roli.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, Valladolid i Celta věděli, co je ve hře a ani jedna strana nechtěla udělat chybu, kterou by svého soupeře posadila do sedla. Jenomže přesně to se přihodilo v 18.minutě domácím. Olivas mizerně přebíral balón, který mu odskočil a toho okamžitě využil Boufal, který pak jen nabídl slávu Pionu Sistovi a dánský útočník vstřelil vedoucí branku! Valladolid pak sice okamžitě přepnul na vyšší obrátky, ale hodně si musel dávat pozor i na zadní vrátka. Ve 25.minutě se Celestes dožadovali odpískání pokutového kopu, sudí však jejich prosby nevyslyšel.

Valladolid se snažil o vyrovnání, ale úspěšný byl až ve druhém poločase. V jeho 53.minutě nejprve zazdil stoprocentní příležitost Plaňo, kterého fantasticky vychytal Rubén Blanco, ale stejný hrát byl jen o pět minut později už úspěšný. Sražený a protečovaný centr se dostal až do malého vápna k volnému Plaňovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

V 71.minutě pak domácí dokonali obrat. Po sérii přihrávek se rozhodl z menšího úhlu vypálit Keko a jeho rána na vzdálenější tyš skončila v síti. Celta Vigo ještě měla dvacet minut na odpověď, jenomže na tu se nezmohla. Minutu před koncem navíc uviděl druhou žlutou kartu Hoedt, takže Celestes museli dohrávat v početní nevýhodě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele