21. kolo
28.01.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rayo vyloupilo Mendizorrotzu a neprohrálo pátý zápas v řadě

Rayo zvládlo další zápas a tentokrát zvítězilo 1:0 na hřišti pátého Alavésu. Madridský celek tak ukázkově předvádí, jak se má hrát o záchranu - vyhrál už čtvrtý zápas z pěti. V tuto chvíli je Rayo na sedmnáctém místě, o dva body před Celtou Vigo. Na straně domácích se nic nemění, z pátého místa však začínají na Ligu mistrů ztrácet.

Alavés chtěl doma odčinit potupný debakl od Getafe z minulého kola, jenomže proti jinému madridskému celku se mu to vůbec nepovedlo. Hosté začali zápas velmi dobře a už po čtyřech minutách se řítil do stoprocentní příležitosti Moreno, jeho střelu však vyrazil nohama Pacheco. První poločas byl jinak z obou stran opatrný a vyložených příležitostí zas tolik nebylo.

Velké vzrušení přinesl až závěr prvního poločasu. Burgui postupoval do vápna a jeho dělovka skončila na tyči! Deportivo promarnilo velkou příležitost a dost možná právě tento moment celé utkání rozhodl. Jen dvě minuty po obrátce totiž zmrazil publikum na Mendizorroze Raúl de Tamás. Nejprve Imbula napálil balón do břevna, následně ho Advíncula vrátil centrem do šestnáctky a Raúl de Tamás hlavou překonal brankáře Pacheca.

Deportivo chtělo co nejrychleji vyrovnat a po pár minutách od inkasované branky se dožadovalo pokutového kopu. Sudí však i po poradě s VAR penaltu neodpískal, takže Rayo si stále hýčkalo nejtěsnější náskok.

Domácímu celku se vůbec nedařilo, Rayo naprosto bez problémů dokázalo ofenzivu pátého týmu LaLigy eliminovat. Čtvrthodinu před koncem těsně nedosáhl na přihrávku Calleri a to bylo vlastně vše, co Alavés předvedl. Rayo závěr utkání rozkouskovalo a v pohodě vedení 1:0 ubránilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele