21. kolo
26.01.2019 13:00 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla pěti góly rozebrala hostující Levante

Levante vydrželo hrát s domácí Sevillou vyrovnanou partii jen 45 minut. Po změně stran se obrana hostí naprosto sesypala pod tlakem Sevilly, která se trefil pětkrát! O branky se rovným dílem podělili Ben Yedder, Silva, Vázquez, Sarabia a Promes.

Sevilla se opět ukázala ve skvělé formě a po několika nepříliš vydařených výsledcích se vrací do boje o třetí příčku. Minimálně do zápasu Realu Madrid se může hřát na tomto skvělém umístění proto, že dnes předvedla před vlastními fanoušky skvělý výkon a minimálně za druhý poločas si zaslouží absolutorium.

Favorit zápasu začal hodně neohroženě a Levant se hned od začátku muselo bránit. Po přihrávce Mesy se hnal domácí útočník Wissam Ben Yedder sám na brankáře Oiera Olazábala, ale střelou z úhlu ho nedokázal prostřelit. Po dvaceti minutách byl ve vápně po zákroku Frana Manzanary faulován André Silva, ale sudí Rojas tento prohřešek neviděl.

Rochinova pobídka do pokutového území sice našla Cokeho, ale ten na zadní tyči nedokázal přesně zakončit. Opticky možná Sevilla svého soka přehrávala, ale jinak se Levante drželo výborně. Až ve 45. minutě byl brankář Olazábal krátký. Nádhernou ránu totiž vyprodukoval Mesa, jenže jeho radost zastavila tyč!

Po změně stran už se s brankami roztrhl pytel. Jen čtyři minuty poté, co se hráči vrátili na trávník, šla Sevilla do vedení. Vidal našel průnikovou přihrávkou Mesu, dnes velmi aktivního hráče. Ten nahrál ještě na Wissama Ben Yeddera, který si naběhl do vápna a z úhlu prostřelil brankáře Oiera - 1:0.

I Levante mělo svou šanci, ale stejně jako Sevillu v prvním poločasu i hosty nyní zastavila tyč. Z gólu se málem radoval Morales a Vaclík by byl bezmocný. Naštěstí pro něj ale "zasáhla" tyč. A Sevilla trestala. Quincy Promes se dostal na pravé straně přes obránce a nádherným pasem oslovil nabíhajícího Andrého Silvu. Ten byl před bránou vlastně sám a zakončení mu nedělalo problém.

Třetí branku přidali domácí po dalším rychlém kontru. Roque Mesa opět vynikající nahrávku vyslal do šance Sarabiu, který vlétl do pokutového území soupeře. V něm našel na přední tyči Franca Vázqueze a zkušený ofenzivní záložník z první neměl problémy překonat Olazábala.

Deset minut před koncem pokračoval matný výkon hostující obrany faulem. Provinil se jím Jason a protože Promese fauloval ve vápně, sudí Rojas už penaltu pískat musel. Míč si na značku pokutového kopu postavil Pablo Sarabia a i když brankář Olazábal vystihl směr rány, vyrazit ji nedokázal.

Celá situace se opakovala v 90. minutě po dalším faulu. Tentokrát sice Quincy Promes penaltu neproměnil a napálil Olazábala, ale balon se k němu dostal zpět a z dorážky už se zkušený Nizozemec nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele