LaLiga - souhrn 18. kola

04.01.2019, 20:51, aktualizováno 07.01.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Getafe a navýšila svůj náskok na čele tabulky, jelikož Sevilla ve šlágru kola remizovala s Atléticem Madrid. Real Madrid letos není v pohodě a důkazem je i domácí porážka od Realu Sociedad. Deportivo Alavés už v sobotu po vítězství nad Valencií poskočilo na průběžnou čtvrtou pozici. Důležitou výhru v dohrávce 18. kola zapsalo Bilbao, které se drží mimo sestupové pásmo...

Celta Vigo - Athletic Bilbao 1:2

07.01.2019 21:00

Góly: 45+1. Fran Beltrán - 19. Iker Muniain, 54. Iñaki Williams

Bilbao šplhá tabulkou vzhůru a po výhře na půdě Celty Vigo už je mimo sestupové pozice. Baskové šli díky výbornému Iňaki Williamsovi dvakrát do vedení, přičemž po druhé brance už výsledek nepustil.

Hosté předvedli na půdě soupeře velmi dobrý výkon a to jak po herní i taktické stránce. Celta Vigo před zraky vlastních diváků nedokázala Bilbao přehrát, natož porazit a pomalu se namáčí do záchranářských prací.

V 11.minutě předvedl Athletic nacvičený signál, kdy dlouhý pas do šestnáctky jeden z hráčů sklépával před branku a hlavičku Núňeze musel vyškrábnout na rohový kop brankář Blanco. I Celta dokázala výrazně zahrozit a po střele Gómeze zazvonilo za Herrerínem břevno! V 19.minutě už se poprvé měnilo skóre a to ve prospěch Bilbaa. Iňaki Williams si v šestnáctce pohrál s obráncem a pak přesnou přihrávkou před malé vápno vyzval ke skórování Ikera Muniaina, který se nemýlil. Hosté následně bez problému drželi vedení a užuž se zdálo, že poločas skončí jejich vítězstvím, když ve druhé minutě nastavení srovnal na zadní tyči připravený Fran Beltrán. Vše přišlo po rohovém kopu Malla, po kterém prodloužil balón na zadní tyč Gómez a Beltrán už v pohodě nastavil kopačku.

Athletic šel ale v zápase ještě jednou do vedení. Krátce po změně stran znovu uprchl Iňaki Williams , který se tentokrát s nikým nedělil a přízemní střelou podél Blanca dal na 2:1. Hosté se po vstřelené brance zatáhli a drželi nadějný výsledek co to jen šlo. Na Celtu navíc platila větší agresivita, kterou Athletic takticky aplikoval a vězte nebo ne, Herrerín byl po zbytek zápasu prakticky bez zásahu.

Až dlouhé šestiminutové nastavení mohlo přinést změnu, když v jeho poslední minutě spálil obrovskou příležitost Gómez. Domácí útočník hlavičkoval po povedeném centru těsně vedle a tím pohřbil veškeré naděje Celestes na bodový zisk. Bilbao se díky výhře vyhrabalo ze sestupových vod a na osmnáctý Villarreal má dva body náskok.

Více informací k zápasu

Getafe CF - FC Barcelona 1:2

06.01.2019 20:45

Góly: 43. Jaime Mata - 20. Lionel Messi, 39. Luis Suárez

Barcelona využila vzájemného utkání Sevilly s Atléticem a po výhře nad Getafe už má na čele pětibodový náskok. Valverdeho svěřenci zvládli těžké utkání v Madridu a na půdě Azulones triumfovali 2:1, když se o branky podělili Lionel Messi a Luis Suárez. Getafe na jejich trefy dokázalo ještě do poločasu odpovědět, ale vyrovnat už nedokázalo.

Katalánce nečekalo vůbec jednoduché utkání. Getafe se pyšnilo dobrou formou, navíc v loňské sezoně dokázalo Barcu na Camp Nou obrat o body, takže ani sebevědomí Azulones nechybělo.

Getafe neprohrálo v lize pět zápasů v řadě, ale s Barcelonou bylo přeci jenom od počátku v roli outsidera, navíc hosté jako vždy dominovali na balónu. Ale v 11. minutě mohlo být vše jinak, kdyby sudí uznal branku Jaimeho Maty, který se v době zakončení nenacházel v ofsajdu, avšak vše z pohledu Getafe pokazil útočný faul. Úvod utkání byl poměrně nervózní a k faulům docházelo dost často, což se neobešlo bez žlutých karet.

Každopádně první gólový moment přišel ve 20. minutě z kopačky obvyklého střelce Lionela Messiho. Argentinec se ve vápně dostal k přizvednutému balónu, následně se dostal i za brankáře Soriu a trefit zblízka prázdnou branku už nemohl být problém - 1:0 pro Barcelonu. Povzbuzení hosté si následně vytvořili další příležitosti, Piqué tu svojí po rohovém kopu namířil jen doprostřed branky. Podruhé rozvlnil síť až Luis Suárez. Útočník Katalánců se blýskl nádhernou volejí zpoza šestnáctky a zařídil Barceloně dvoubrankový náskok. Ne však na dlouho. O chvíli později uklidil Antuňesovu přihrávku do prázdné branky Jaime Mata a madridský celek byl znovu v zápase.

Getafe mělo po změně stran dobré možnosti na vyrovnání a několikrát bylo opravdu blízko. Rodríguez mohl potrestat chybu ter Stegena, ale branku netrefil. Německý brankář se pak vykoupil fantastickým zákrokem, když vytěsnil nad břevno nebezpečnou hlavičku Cabrery. To už byla hodina zápasu minulostí, v 68. minutě pak přišla další tutovka domácích, Jaime Mata se dokonce zbavil ter Stegena, ale odkrytou branku trefit nedokázal. Barcelona měla ve druhém poločase jen jednu gólovku, Messiho ale vychytal Soría a držel tak šance svého celku nad vodou. Čas se Azulones rychle krátil a na více než pár nebezpečných centrů už se nezmohli. Barcelona si po vítězství 2:1 pojistila vedení v tabulce už na pět bodů.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Sociedad 0:2

06.01.2019 18:30

Góly: 3. Willian José (pen.), 83. Rubén Pardo

Real sice znovu ovládl mistrovství světa klubů, ale ve španělské lize předvedl další blamáž. Svěřenci Santiaga Solariho tentokrát na Santiago Bernabéu nestačili na Real Sociedad a po porážce 0:2 zůstali na pátém místě. Baskové udeřili na začátku i na konci utkání a Realu rovněž nepomohlo vyloučení Lucase Vázqueze. Hvězdou zápasu byl Willian José, který jednu branku vstřelil a na druhou přihrál.

Příznivci Bílého baletu museli spolknout další hořkou pilulku. Real Madrid doma v prvním domácím zápase v novém roce prohrál a celkově šlo už o pátou porážku v sezoně. Naopak Real Sociedad zvítězil na Santiago Bernabéu po takřka patnácti letech.

Santiago Solari musel oželet start Balea i Asensia, takže v ofenzívě se vedle tradičního Benzemy objevili Vinícius Júnior a Lucas Vázquez.

A zápas nezačal pro Real vůbec dobře, po 120 sekundách odstavil nedovoleně od balónu Merina záložník Casemiro a sudí Munuera odpískal pokutový kop! Willian José si s ním s přehledem poradil, ranou pod břevno nedal Courtoisovi žádnou šanci, takže Baskové brzy vedli 1:0. Madrid okamžitě spěchal do ofenzívy a výsledkem byla velká šance Karima Benzemy v 10. minutě zápasu, nicméně francouzský útočník poslal balón těsně vedle tyče. Real byl nadále u balónu a o šest minut později zazdil další obrovskou příležitost Vinícius Júnior, Modrićovu střelu Rulli pro změnu vyrazil. Real Sociedad měl i potřebné štěstí, každopádně první poločas zvládl a do šaten si nesl těsný náskok.

Domácí si vytvořili slibné šance na vyrovnání i po změně stran, Vinícius Júnior se pokusil o technický obstřel, ale Rulliho branku jen těsně minul. O několik minut později pak přišla pro Real velká komplikace. Lucas Vázquez dostal za podražení druhou žlutou kartu a Solarimu začaly přibývat vrásky na čele.

Real měl i v oslabení dobré možnosti, bezpochyby tu největší aktivní Vinícius, jenž se dostal do blízkosti Rulliho, jehož si obhodil a následně se skácel k zemi. Arbitr utkání Munuera tentokrát do píšťalky nefoukl, což domácí publikum hodně pobouřilo. Za dvě minuty už málem slavil Benzema, ale jeho pokus dokázali Baskové na brankové čáře zastavit.

Snaha Realu vyšla vniveč a osm minut před koncem zasadili hosté slavnému soupeři definitivní KO. Rychlý kontr využil hlavičkou z malého vápna Rubén Pardo a pochvalu určitě zaslouží vynikající centr v podání Williana Josého. Zlomený Real mohl ještě ve třetí minutě nastavení potřetí inkasovat, ale Willian José trestuhodně přestřelil. Radost hostí tím nezmenšil, Baskové vyloupili Santiago Bernabéu po takřka patnácti letech.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:1

06.01.2019 16:15

Góly: 37. Wissam Ben Yedder - 45. Antoine Griezmann

Šlágr nedělního programu LaLigy mezi druhým Atléticem a třetí Sevillou skončil nerozhodně. V prvních chvílích to byla taktická bitva, kterou zrušila až první branka Ben Yeddera. Ještě do konce první půle se ale nádherně prosadil Antoine Griezmann.

Zápas mezi druhým a třetím týmem tabulky se odehrál na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán a sudí Antonio Mateu Lahoz přivedl na hrací plochu několik hvězd. Na domácí straně to byli především Oblak, Navas, Banega, Escudero nebo Silva s Ben Yedderem. Před nimi se museli mít na pozoru Savić, Godín nebo Saúl, přičemž největší zbraň Simeoneho týmu spočívala v duu Correa - Griezmann.

První minuty ukázaly spíše taktický souboj se snahou neudělat chybu. Koke si narazil s Rodrim a byl faulován kousek od vápna. Na vysoký centr z následné standardní situace si ale naskočil brankář Tomáš Vaclík a ukryl míč do svých rukavic. Zajímavou ránu od Roqueho Mesy musel brankář Oblak vyrážet, čímž ukončil velmi pohlednou akci Sevilly.

Po prudkém pasu na levou stranu se hnal za balonem André Silva, kterého ke sprinterskému duelu vyzval obránce Savić. Na opačné straně se ukázal Antoine Griezmann, který si po rychlé kombinaci zpracoval míč a vypálil. O pár minut později se Sevilla málem dostala do vedení. André Silva si navedl míč ke střele, ale jeho ránu dokázal vytlačit na pravou tyč Jan Oblak!

To byla pořádná šance a Atlético si evidentně nevzalo žádné poučení. Uplynulo sotva dvacet vteřin a krásně rozehraný rohový kop dostal míč na pravou stranu Jesús Navas. Na jeho přízemní nahrávku do vápna reagoval nejlépe jen útočník Wissam Ben Yedder, který z otočky propálil vše před sebou a domácí rojiblancos vedli!

To se madridskému celku samozřejmě vůbec nelíbilo a hosté se okamžitě snažili odpovědět. Griezmannovi se to ještě nepodařilo, protože si Vaclík dával velký pozor. Jenže ve 44. minutě upadl před vápnem Juanfran a sudí pískal faul. K míči se ve skvělé pozici postavil Antoine Griezmann a nádherně zatočil míč přesně k tyči - 1:1.

Zmíněný stav sice vydržel až do konce utkání, ale to neznamená, že bychom viděli málo šancí. Oba týmy se od začátku druhé půle snažily dostat soupeře na lopatky. Domácí kapitán Jesús Navas se odhodlal k centru do vápna a Roque Mesa ještě přihrával Sarabiovi. Ten svou ránou donutil Jana Oblaka k parádnímu zákroku.

Sarabiův centr do šestnáctky dokázal dostat mimo nebezpečí Diego Godín, velká opora zadních řad Atlética. K dorážce se ještě pokoušel dostat Éver Banega, ale pomohl si faulem. Po rohovém kopu od Griezmanna se balon dostal k Savićovi, jenže hlavičku zkušeného obránce dokázal Tomáš Vaclík u své tyče chytit.

Ani Sevilla nehodlala hrát druhé housle a madridský celek si musel dávat pozor i na svou obranu. Dvacet minut před koncem po lehkém sklepnutí pálil Wissam Ben Yedder, ale jeho pokus prosvištěl jen těsně vedle vzdálenější tyče.

O chvíli později se k balonu dostal Navas a obránce Savić musel hodně zrychlit, aby dokázal jeho atak zastavit. Pět minut před koncem utkání se k ráně po šanci Promese dostal ještě Escudero a jeho rána vůbec nebyla špatná. Mířila ale jen do míst, kam dokázal brankář Oblak doskočit. V poslední šanci utkání se ocitl Thomas Partey, jehož dělovku vytáhl Vaclík nad břevno!

Více informací k zápasu

SD Eibar - Villarreal CF 0:0

06.01.2019 12:00

Góly: -

Tak takhle to opravdu nepůjde. Villarreal má vážné problémy a ani nový rok nezačal moc dobře. S Eibarem si totiž jen rozdělil body, což mu v posunu tabulkou vůbec nepomáhá. Diváci v Eibaru se branky nakonec nedočkali.

Žlutá ponorka je v krizi, kterou chtěla zažehnat na půdě Eibaru. Šancí na tom měla hodně a navíc ani Eibaru se příliš nedaří. Domácí brankář Asier Riesgo měl plné ruce i nohy práce prakticky od prvních minut a například velká šance mladíka Chukwezeho zakončená centrem na hlavičkujícího Fornalse pro něj byla velkou zkouškou.

Na opačné straně zakončoval hlavou Sergio Enrich a hosté měli velké štěstí, že jeho zakončen po povedeném centru zamířilo jen nad bránu. Ve 30. minutě domácí reklamovali Gasparovu ruku v pokutovém území a ten se skutečně míče rukou dotkl, ale měl ji u těla, takže sudí penaltu nepískal. Z dálky posléze pálil Pedraza a jeho křížná rána proskákala těsně vedle Riesgovy branky.

První poločas ukončila spolupráce mezi Cazorlou a Fornalsem, která nikam nevedla především kvůli velmi dobrému postavení brankáře Riesga. Hned po změně stran se dopředu hnal útočník Gerard Moreno, jemuž však střela rovněž nesedla a možná měl ještě nahrávat na lépe postaveného spoluhráče.

Pět minut po změně stran Cucurella vybojoval míč a toho se chopil Charles. Ránu rychlonohého útočníka Eibaru lapil brankář Sergio Asenjo jen díky velmi dobrému zákroku! Na druhé straně jen o minutu později Moreno demonstroval, proč se Villarrealu tak hrubě nedaří. Dostal se k míči na vápně a byl před Riesgem úplně sám. Jenže ve skluzu napálil míč jen do něj!

Druhý poločas byl rozhodně akčnější podívanou. Na centr z levé strany si naskočil domácí Ramis, který mířil hlavou na zadní tyč. Brankář Asenjo se vymrštil a poslal míč konečky prstů mimo! V 90. minutě Orellana dostal míč na Escalanteho, který pálil velmi dobře. Na brankové čáře však zaskočil za brankáře Asenja obránce Funes Mori! Následná dorážka Cucurelly už mířila nad bránu.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Real Betis 2:1

05.01.2019 20:45

Góly: 73. David Ferreiro, 79. Cristian Rivera - 55. Tonny Sanabria (pen.)

Překvapivou výhrou 2:1 skončilo utkání mezi Huescou a Betisem. Domácí sice zůstávají nadále poslední, ale tři body jim jistě dodají na sebevědomí. Výhra v novém roce byla teprve druhou v celé sezoně a nutno podotknout, že se vůbec nerodila lehce. Betis šel ve druhém poločase do vedení, ale nakonec branky Ferreira a Hernándeze znamenaly obrat.

Betis měl sice po většinu utkání územní převahu, ale na půdě poslední Huescy se prakticky do ničeho vážného nedostal. Za celé utkání měl jen jednu střelu na branku a s takovou mohl stěží pomýšlet na výhru.

První poločas nabídl opatrnou hru, Huesca se do ničeho velkého nepouštěla a vyčkávala na chybičku a šanci, kterou jí Betis nabídne. Hosté postupem času hráli hodně pasivně a Huesca se čím dál více dostávala do blízkosti Paua Lópeze. Pět minut před koncem poločasu ho prověřil střelou Ferreiro, ale nebylo to nic, s čím by si brankář hostů neporadil.

Na pořádný fotbal si diváci museli počkat až po změně stran. Druhý poločas totiž nabídl zcela jinou podívanou a na hrací ploše se konečně začaly dít zajímavé věci. První opravdu velkou příležitost měli domácí, jenže pobídku před odkrytou branku nikdo z nich do sítě neuklidil. Místo toho přišel trest na druhé straně. Gonzalo Melero ve vlastním vápně fauloval Sanabriu a sudí nařídil pro Betis pokutový kop. Zahrávat penaltu se rozhodl sám Sanabria a popravdě měl docela štěstí, že dokázal překonat Santamaríu, který si na balón sáhl.

Favorit utkání vedl a domácí se s tím nechtěli smířit a okamžitě vyrazili do ofenzívy. Pau López musel být ve střehu a nápor Huescy prozatím zvládl. V 67. minutě předvedl Betis rychlý kontr, který ale skončil ve finální fázi špatnou přihrávkou a tudíž nikdo z hostů nakonec nemohl do prázdné branky dorážet.

Huesca otevírala hru a Betisu se naskýtaly možnosti rychlých kontrů. Byli to ale nakonec domácí, kteří se dočkali další branky zápasu a paradoxně z rychlého protiútoku. Gallarův polovysoký centr dopravil do sítě rybičkou David Ferreiro a stadion v Huesce explodoval radostí. A to zdaleka nebylo všechno. O pár minut později se opřel do odraženého balónu Christian Rivera Hernández a přesnou volejí strhl vedení na stranu posledního týmu LaLigy. Betis se na odpověď nezmohl a utkání nakonec prohrál.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Valencia CF 2:1

05.01.2019 16:15

Góly: 21. Borja Bastón, 45+2. Tomás Pina - 14. Dani Parejo

Deportivo Alavés doma přehrálo Valencii a v tabulce poskočilo na čtvrté místo před Real Madrid. Baskové nevstoupili do zápasu ideálně, ovšem na brzkou branku Daniho Pareja našli odpověď ještě do konce poločasu, v jehož nastavení pak dokonali obrat. Vítěznou branku zaznamenal Tomas Pina.

Valencia tak ani v novém roce své fanoušky nepotěšila a nadále pokračuje její trápení. Důležitý duel s Alavésem přitom nezačala vůbec špatně a brzy na stadionu Mendizorrotza vedla. Po čtvrthodině hry předvedl precizní přímý kop Dani Parejo a za jeho krásnou střelou se brankář Pacheco jen ohlédl. Jen pár minut po vstřelené brance se Valencia znovu hnala do útoku a obrana Alavésu jen s vypětím všech sil zabránila dalšímu gólu.

Každopádně jednobrankové vedení Netopýrům nevydrželo dlouho. Ve 22. minutě rozehráli domácí rohový kop, který uvnitř šestnáctky propadl a nastalý zmatek ukončil přesnou střelou Borja Bastón - 1:1. Alavés hrál s Valencií vyrovnanou partii, kterou mohl strhnout a jeho stranu García, jeho střela ale byla včas zablokována. Valencii nejspíše ještě teď mrzí zahozená gólovka z první půle, kdy Rodrigo postupoval sám na gólmana Pacheca, jenomže nezvládl koncovku a balón poslal těsně vedle branky. Těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby se hosté znovu ujali vedení. Scénář zápasu měl nakonec jiný průběh. V nastaveném čase prvního poločasu prošla přihrávka Laguardii až před k branku k volnému Tomasi Pinovi a ten svou úlohu zvládl. Deportivo šlo do šaten za lichotivého stavu 2:1.

Marcelinovi svěřenci měli celý druhý poločas, aby s výsledkem zápasu něco provedli. Hned zkraje ale mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Laguardia, který z jasné pozice trestuhodně netrefil prázdnou branku. O několik minut později pak Ibai tvrdou střelou prověřil Brazilce Neta. Valencii se ve druhém poločase vůbec nedařilo, až Batshuayi tři minuty před koncem nedokázal zblízka trefit branku, tím de facto pohřbil veškeré naděje na bodový zisk. Valencia si už do konce zápasu větší šanci nevytvořila a ze stadionu Mendizorrotza odjíždí s nepořízenou. Deportivo se po zisku tří bodů posunulo na průběžnou čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Rayo Vallecano 0:1

05.01.2019 13:00

Góly: 1. Álvaro Medrán

Rayo Vallecano možná ještě má šanci! Svou bojovnost a rozhodnost totiž ukázalo v hodně důležitém utkání na půdě Realu Valladolid, odkud si odváží tři body! Ty mu zajistila hodně rychlá branka v první minutě.

Sobotní odpoledne začalo ve Valladolidu hodně rychle a pro domácí nepříjemně. Už v první minutě se totiž hosté ujali trochu překvapivého vedení a dokonale zmrazili domácí fanoušky. Po akci ze strany průniková přihrávka od De Tomáse směřovala na Álvara Medrána, který překonal ofsajdovou linii a placírkou obstřelil brankáře Masipa - 1:0.

Brankář Masip se ostatně musel hodně ohánět, aby dokázal bránit atakům soupeře. Především útočník De Tomás mu dělal velké potíže jak svým pohybem, tak svou střelbou. Na opačné straně si Toni za pokutovým územím všiml lépe postaveného Míchela, kterému rána moc nesedla. Hostující brankář Stole Dimitrievski musel likvidovat také hlavičku Toniho po pasu od Keka.

Další velká šance domácího Realu Valladolidu se udála až dvě minuty před koncem první půle. Óscar Plano dostal nádhernou nahrávku do vápna po svižné kombinaci a mohl zakončovat sám, jenže trefil jen dobře postaveného Dimitrievskiho!

Ten musel zasahovat také o chvíli později, když se obě jedenáctky vrátily z kabiny. Hodně aktivní záložník Toni se deset minut po změně stran dostal do zakončení, ale ani další jeho hlavička neměla moc úspěch. Brankáře Dimitirevskiho posléze vyzkoušel tvrdou ranou z volného přímého kopu Míchel, který pálil jen těsně nad břevno!

Po hodině hry se až do vápna dostal šikula Keko, který se prodral přes dva bránící hráče až do zakončení. Jeho rána ale nebyla dostatečně přesná a Dimitrievski si dokázal poradit! V posledních minutách se Real Valladolid hodně snažil srovnat a obrovská šance se mu nabídla v 87. minutě.

Záložník Míchel poslal míč na levou stranu, odkud se balon dostal až do vápna. V něm upadl střídající Duje Čop a sudí pískal penaltu! K ní se však postavil Míchel a poslal míč na stejnou stranu, na kterou skákal hostující hrdina Dimitrievski!

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CD Leganés 1:0

04.01.2019 21:00

Góly: 9. Borja Iglesias

Černá série Espanyolu po novém roce skončila. Katalánci doma vydřeli výhru 1:0 nad Leganésem, který naopak připravili o jeho neporazitelnost. O jedinou branku utkání se už po deseti minutách postaral Borja Iglesias.

Před Espanyolem stál důležitý úkol, konečně přerušit černou, šestizápasovou sérii porážek v řadě a nejlépe zvítězit. Pátého listopadu 2018 to totiž bylo naposledy, co katalánský celek zvítězil. V té době se navíc vezl na vítězné vlně a v tabulce držel kontakt s městským rivalem Barcelonou.

Zápas s Leganésem nebyl jednoduchý. Hosté našli přemožitele naposledy koncem října a od té doby si na ně nikdo nepřišel, včetně Atlética Madrid nebo Sevilly. Vstup do utkání se ale Espanyolu náramně vydařil. David López si na polovině hřiště všiml povyběhnutého brankáře Cuéllara, takže dalekonosným pasem zkusil štěstí a málem mu to vyšlo! Balón však orazítkoval jen tyč a až z dorážky rozvlnil síť Borja Iglesias.

Navýšit vedení mohl po centru Rosalese Leo Baptistao, kdyby však nehlavičkoval vedle. Leganés se toho v prvním poločase na moc nezmohl - Vesgův přímák López bez problému lapil. Přituhovat začalo až před koncem prvního poločasu, kdy Silva orazítkoval břevno. Espanyol tak se štěstím udržel poločasové vedení 1:0.

Espanyol držel ofenzívu Leganésu na uzdě i po změně stran. Baptistao přestřelil a pak se na hrací ploše dlouho nic významného nedělo. Až čtvrthodinu před koncem byl v dobré pozici El Zhar, jenže ani jeho pokus zblízka brankou neskončil. Tři body se Espanyolu začaly čím dál více přibližovat a když v nastavení uviděl druhou žlutou kartu hostující Gerard Gumbau, bylo takřka jasné, že barcelonský celek už to proti Leganésu zvládne. Závěrečný hvizd pak vše definitivně zpečetil.

Více informací k zápasu

Levante UD - Girona FC 2:2

04.01.2019 19:00

Góly: 58. José Luis Morales, 86. Coke - 31. Cristian Portu, 72. Aleix García

Levante i Girona vzájemnou remízou natáhly své série bez vítězství, takže ani jeden z týmů nemůže být plně spokojen. Girona dokonce pár minut před koncem sahala po vítězství, jenomže vedení i přes početní výhodu neudržela. Diváky alespoň potěšily čtyři vstřelené góly, o které se podělili čtyři různí hráči.

Konečná remíza 2:2 je z pohledu obou stran nakonec spravedlivá. Levante nebylo do vyloučení Postiga horším týmem a v úvodu dokonce mělo více ze hry. Do první větší příležitosti se dostal Morales a jeho přízemní střelu musel vyrážet na rohový kop Bounou. Na druhé straně zase hrozilo obvyklé duo Stuani-Portu, prvně jmenovaný se dostal k hlavičce, ale branku domácích netrefil.

Skóre se poprvé měnilo přesně po půlhodině hry a vedení se trochu překvapivě a hlavně zničehonic ujali Katalánci. Granell rozehrál překvapivě standardní situaci dloubákem a Cristian Portugués rovněž obloučkem přehodil gólmana Olazábala. Fotbalová lahůdka znamenala vedení Girony a na tahu byl valencijský celek.

Levante bylo po první brance jako opařené a do konce poločasu se na odpověď nezmohlo. Začátek druhé půle však byl plně v jeho režii. Nejprve selhal v zajímavé možnosti opět Morales a o chvíli později před Jasonem za pět dvanáct zasáhl Juanpe. Levante svého soupeře zmáčklo a výsledkem bylo v 58. minutě vyrovnání. José Luis Morales si zasekávačkou ve vápně udělal prostor ke střele a balón uklidil přesně k tyči.

Zhruba o deset minut později si však domácí vývoj zápasu zkomplikovali. Postigo uviděl za faul na Stuaniho druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Girona měla následně k dispozici zajímavou standardku z hranice pokutového území a Aleix García parádní ranou okamžitě strhl vedení na stranu svého celku.

Levante se ani a tohoto stavu nevzdávalo a i v početní nevýhodě se dočkalo vyrovnání. Campaňa přesně zakroutil balón do vápna na Cokeho, který dokázal překonat brankáře a srovnat na konečných 2:2. Na konečné remíze se nic nezměnilo ani po šanci Douglase Luize, který na balón těsně nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona18124250:2040
2.Atlético Madrid1898126:1335
3.Sevilla FC1896331:1833
4.Deportivo Alavés1894521:1831
5.Real Madrid1893626:2330
6.Real Betis1875621:2126
7.Getafe CF1867519:1525
8.Espanyol Barcelona1873819:2424
9.Girona FC1858520:2223
10.Levante UD1865730:3423
11.Real Sociedad1864820:2022
12.Valencia CF18410416:1622
13.SD Eibar1857621:2522
14.Celta Vigo1856729:2821
15.Real Valladolid1856716:2021
16.CD Leganés1847716:2119
17.Athletic Bilbao18310518:2519
18.Villarreal CF1838719:2317
19.Rayo Vallecano18441018:3216
20.SD Huesca18251117:3511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (286)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Začla už nejslavnější fotbalová soutěž-Tipsport liga

Reagovat
Mercury

nejlepsi je ePojisteni.cz liga, uz at zase zacnou ty hody

Reagovat
stas87

Co sa deje vo Villarreali a v Athleticu? Zle rozhodnutia vedenia, marodka ci slabsi treneri ako v minulosti? Ci su to vsetky tieto veci dokopy a tie timy uz nemaju taku kvalitu ako v relativne nedavnej minulosti?

Reagovat
Jordi Alba

Athletic kvalitu, Villarreal to byl trenér. Minimálně Villarreal půjde nahoru, ale asi oba.

Reagovat
houdic

To není a nebyl jen trenér. Nuzní stoperi a protěžování Morena jsou hlavní důvody. Taky absence Bruna/Rodriho. Ten post se pořád nenahradil, uvidíme teď s příchodem Iborry.

Reagovat
Jordi Alba

Útok máte kvalitní, brankáře taky. Zálohu tak nějak taky. S tím se snad nedá sestoupit.

Reagovat
houdic

No na papíře jo, taky nevěřím že bychom mohli sestoupit, ale to jsem si myslel i před 7 lety. Brankář je to jediný co je na tyhle sezóně pozitivní a co nás drží nad vodou, dneska zase ten bod udělal on. Jestli si opět urve koleno tak jsme v hajzlu.

Reagovat
Jordi Alba

Jak je to s Baccou? Se docela divím, že nehraje základ. Co sem viděl Villarreal, tak Ekambi spálí skoro všechno a Moreno taky umí hrát líp.

Reagovat
houdic

Prostě nehraje, nevím proč. Pořád dostává přednost Gerard i přes to že je naprosto nulovej, když tam přijde Ekambi tak to oživí, Bacca většinou taky, ale teď hrál asi 10 minut, nicméně i tak se zvládnul dostat do šance protože se tlačí do brány, to Gerard nedělá.

Reagovat
Phillipinho

Ja myslim, ze Gerard se chytne, je to skvelej utocnik.

Reagovat
houdic

Už aby to přišlo, těch šanci dostává víc než dost. Zatím je tragickej.

Reagovat
smazaný uživatel

V Athleticu pokles výkonnosti přímo souvisí s trenérem, extra kvalitu neměli nikdy, ale byli skvělí fyzicky a takticky. Villareal netuším, ten tým jsem vždycky nesnášel a tak mě ani nezajímají a přeju jim, aby se konečně ponořili do vod druhé ligy.

Reagovat
technecium

Reagovat
Hristo Stoichkov

Villarrealu by pro mě byla velká škoda, mají skvělý skauting a neustále do ligy vodí zajímavý hráče. S Athleticem souhlasím, ti Valverdeho nedokázali nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten Villareal

Reagovat
smazaný uživatel

Huesca to konečně zvládla Za ty kopce smůly v minulých zápasech jim to nešlo nepřát.

Reagovat
X-bano-X

Cucu zas parádny výkon, až na tu zahodenú šancu na konci, škoda podvihol viac ako mal. Inak Eibar veľmi ale veľmi sympaticky

Reagovat
DrQQ

Tú strelu mu podvihol vlastný spoluhráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza pre Sevillu nespravodlivá, boli lepši a mali aj viac šancí.

Reagovat
remeslnik

Zbytečně (Sevilla) předržovali míče. Spoustu dobře rozjetých šancí takto zazdili. A taky byli víc než Atleti zbrklí a pár těch finálních doteků uspěchali, hodně chtěli. Atleti to hráli víc profesorsky a taky na nich bylo vidět, že jsou takticky a technicky na tom líp. Ta remíza jim stačí, pro tu si šli.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka včerajších výkonov Valencie a Betisu. Betis som nepozeral, nechápem ako mohol prehrať.

A Valencia, to je veľká tragédia, nevidím však riešenie vo vyhodení Marcelina, klub sa tak či tak zachráni a lepšiu náhradu na trhu s voľnými trénermi nevidím. Dobre vieme ako to dopadlo vtedy po vyhodení Espirita Santa a k čomu to viedlo. A to bola za Santa iná herná bieda.

Reagovat
netopier

ja by som taktiež Marcelina ešte podržal. Od odchodu Nuna bol herný prejav každý zápas iný, ako keby tím nevedel čo chce hrať a až príchodom Marcelina sa to znovu stabilizovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. A okrem ineho na trhu nie je ziaden poriadny volny trener pre Valenciu a vela velkych klubov, ktore ho hladaju. united, Real Madrid, pripadne ine kluby, ktore urcite maju prednost pred Valenciou. Takze radsej nechat Marcelina. Trener je to kvalitny, sezona je aj tak stratena, muzstvo nevypadne. Jedine, co by to mohlo este povzbudit by bolo nejake to semifinale alebo finale Europskej ligy. To by som po dlhom case bral.

Reagovat
netopier

Pripomína mi to sezónu 13/14. Dúfam ale že nevypadnú znovu so Sevillou lebo to by som už asi nedal to už radšej nech rupnú hneď teraz s keltmi.

Reagovat
smazaný uživatel

RM velká tragédie...nejmenší hráč na place Marcelo a oni na něj neustále centrují vysoké míče...úspěšnost ?? 0% ...

Reagovat
Marv

Chvíli jsem přemýšlel proč je na fotce Forlán

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sme sa dnes mohli presvedčiť, aj pri popri VAR môže "rozhodca" dokur*iť zápas. Týmto neospravedlňujem OPÄŤ slabý výkon RM.

Reagovat
DrQQ

Skôr by som vinil rozhodcov, čo VARili.

Reagovat
smazaný uživatel

Karma se vám už vrací za tu LM.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
madridcan

Co ma LM s ligou? Najlepsi priklad karmy v Lm je Rim-FCB 3:0

Reagovat
technecium

Nebýt Rozhodčího, tak vám se ještě víc smějou za Juve. Jen u nás rozhodčí pískal rovinu no

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Majk91

Solari aspon uspesne pracuje na tom, aby si fanusikovia vazili aj tie remizy.

Reagovat
misinho7

po tomto vyroku mal byt vyhodeny...a po dnesku este viac.. hanba taky trener

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Real Sociedad je vonku ozaj dobry.

Reagovat
misinho7

Vinco super a tak dlhoooooo nic ... otras .... uz nech je dalsia sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu si vsadit na vítěze EL příští rok - Real Madrid

Reagovat
Ed_Hazard

Solari musí byť do konca týždňa preč, toto už je ďaleko cez čiaru.

Sice som si to všimol len v 2. zápase za sebou, ale on musí mať s hráčmi katastrofálny vzťah, keď mu pri striedaní nikto nevenuje ani pohľad, natož nejaké plácnutie.

A hlavne nepriviezť Josého, preboha

Reagovat
misinho7

myslis ze je realna sanca ze vyhodia Solariho? podla mna vobec..bude sa cakat az do leta a pritom taky Jardim jes tale volny

Reagovat
Ed_Hazard

Uvidíme čo ďalší zápas s Leganés v pohári

Reáne ale, začína sa nám vzďalovať 2-3 miesto. To je vec, čo tu už dlho nebola. Ja si myslím, že Solari pôjde. Môžno nie po dnešnom zápaase, ale už skoro..

Reagovat
smazaný uživatel

Jardima som si strašne prial, ale teraz s ohľadom na to, koľko ostáva do konca sezóny a aký je to typ trénera, nie som presvedčený či by bol najvhodnejšou voľbou. V tejto situácii by si to už vyžadovalo skúseného trénera, ktorý by to aj za krátky čas dal do konca sezóny ako tak dokopy, ako napr. Heynckes v Bayerne alebo svojho času Hiddink v Chelsea.

Reagovat
C0br

Holt se jen potvrzuje, že Ronaldo je nejlepší hráč všech dob.

Jeden člověk je rozdílem mezi třemi CL za sebou a takovým lepším Getafe.

Reagovat
misinho7

to ze Ronaldo spravil rozdiel je jasne ale to ze Marcelo zabudol hrat to iste cely kader to by Cris nenapravil..myslim ze s nim by si ziskali par bodov navyse ale bola by to ta ista sracka..ti hraci uz dosiahli svoj vrchol vyhrali co sa dalo a teraz treba obnovu a prestavbu..

Reagovat
dextroza_m

Myslím, že Ronaldo je uměl i správně nahecovat.

Reagovat
Mercury

nejlepší hráč všech dob, jistě možná vůbec nejlepší sportovec všech dob, nebuď troškař!

Reagovat
valloire

ale ale

Reagovat
C0br

Argument by tam byl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

si teraz zapni to Getafe a uvidis na ihrisku najlepsieho futbalistu vsetkych dob

Reagovat
smazaný uživatel

V tom jednom člověku máš pravdu, ale není to Ronaldo. Je to Cakir.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Loni po stejným počtu odehraných zápasů měli s Ronaldem o rovných 2 bodů více.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zato mistr sveta Ramos, nejlepsi brankar MS Courtois, nejlepsi hrac sveta Modric, mistr sveta Kroos nebo Golden Boy Isco jsou uplny nuly

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
technecium

Reagovat
Whitemedia

Courtois nula je

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
madridcan

Kym si toto vyryhal, tak si si aj uvedomil rok tych uspechov?

Reagovat
C0br

Kdyby nebyli nuly, tak nehrajou hovno.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
alcantara

Aa, vitaj spat, Tvoje hlody tu chybali

Reagovat
drussbarb

Chjo, chápu,kam tím míříš.

Co takhle si vzpomenout na minulou sezónu v LIZE? V tuto dobu byl na tom Real v porovnání s Barcou stejně, možná hůř a Ronaldo měl na kontě snad jen 4 branky.

Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

on ale mluvil o LM

Reagovat
C0br

Jenže Barca byla loni taky mnohem lepší (především díky obraně).

Je vůbec s podivem, že za celých devět let Ronaldo v Realu neměl Madrid v lize jedinkrát lepší obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Real mal kopať penaltu. Inak nič moc. Vinicius je prísľub lepších zajtrajškov.

Solari... nechápem ten kontrakt. To malo byť maximálne do konca sezóny.

Reagovat
Mercury

podle mě jasná

Reagovat
smazaný uživatel

je dobre videt ze tradicni zkorumpovane kluby jako real, sparta ci manu zazivaji to co by se dala nazvat karma, jeste by mohli prihodit juventus a bayern

Reagovat
smazaný uživatel

A chelsea a psg take. Nezapomel jsem na neco... ?

Reagovat
valloire

na Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

On ale pise o tradicnich klubech

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tohle může říct fanoušek Barcelony. Barcelona je minimálně stejně podvodná jako Reál..

Reagovat
smazaný uživatel

Nj ses fanousek uspechu,mas klapky na ocich

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, proto je můj nejoblíbenější tým Arsenal Ty máš co říkat s Barcelonou a Liverpoolem...

Reagovat
smazaný uživatel

ses probudil ze zimniho spanku?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám zkouškový, tak není na eurofotbal čas.

Reagovat
vladis271

Po kom skočí Perez? Mourinho?

Reagovat
Mercury

Kéž by.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
vladis271

vy ho chete späť v PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, sice by to byla pro Real naprostá katastrofa a zazdění dvou třech let, ale já jeho psychopatické výlevy v lize nechci. Ať táhne někam, kde ho ještě neznají a jeho breky by mu ještě věřili ... Ale nenapadá mě, kde to je.

Reagovat
el Principito

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
celeb

Reagovat
Anacron

To je masakr. Vždyť ti borci zapomněli i to jak se běhá. Lucas čumí jak na něj letí míč a při tom zakopne o vzduch. Benzema se klasicky netrefí ani do mušle a Casemiro dává centry přímo do xichtu dva metry vzdálenému protihráči. Teda když už zpracuje míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt tam letos mate korunovany nejlepsi fotbalistu na svete, nebo ne ?

Tak kde je zase problem...

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Radeji si zjisti za jake obdobi byl korunovan at se tu neztrapnujes nulo

Reagovat
X-bano-X

Si sa nám tu pekne opustil

Reagovat
smazaný uživatel

Takze jste ho letos uz sesadili hned na zacatku roku, ty nulo...

Reagovat
Svatej

Reagovat
wyqinac

za rok 2018, to znamena ze zacatkem ledna 2019 uz neni nejlepsi? On vlastne nebyl nejlepsi ani 2018, takze je to tezky..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nebyl VAR na Realu?

Reagovat
X-bano-X

Šetria aby mali na opravu toaliet počas finále Copy

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipe vylez

Reagovat
Ed_Hazard

Jak pozerám tak pozerám, tak najbližší zápas kde by sme mali viac menej naisto bodovať, je 10.3. proti Valladolidu

Reagovat
Mateo16

Vonku to nam celkom veris. Ak si spominas doma si musel Valladolid dat vlastny gol aby sme ich porazili

Reagovat
ADM

Slušný rozpis.

Reagovat
X-bano-X

No jasne a po tomto poste sa všetko zlomí a......... nevyhráte ani tam

Reagovat
smazaný uživatel

Pod pojmem bodovat si představuješ remízu?

Reagovat
Ed_Hazard

"Remízy sú dobré a v konečnom zúčtovaní môžu byť dôležité"

Santiago Solari,

Reagovat
valloire

okamžitě pryč

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
Makiii

Real je vazne trus vsech trusu momentalne. To nemuze zachranit nikdo jinej nez Mourek

Reagovat
ADM

Leo dnes skutočný kapitán.

Reagovat
Whitemedia

Dnes Thibo nedostal žádný gól mezi nohami?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
LAM

Na to že se hrálo po vánocích na letos silnym Getafe,tak spokojenost se 3 bodama.Hlavně v první půlce byla i slušná hra v ofenzívě.

Hodrší byl druhej poločas(opět)Valverdeho taktiku znám,ale opravdu musíme hrát takovou údržbu s pokusama o protiútok?Velkou dominanci jsem tam neviděl.

Ale náskok se už konečně zvětšil

Reagovat
technecium
Reagovat
LAM

Je pravda že opět druhej poločas hrůza.Ten tým má opravdu na lepší hru.

Reagovat
REPLIKATOR

To je frajer...

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, až přijde Ernesto s rozestavením 4-4-2, kde nasadí čtyři DMka, Jeho připosranost nezná mezí. Jak říkal Cruyff. Raději vyhrát 6:5 než 1:0.

Reagovat
technecium

Dneska jsme ale hráli bez DMka od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

léky dělají v hlavě bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic?

Reagovat
technecium

Ale nehrál DMko

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál defenzivně? Hrál. Tečka

Reagovat
technecium

Ale DMko neznamená defenzivní hráč, troubo

Reagovat
smazaný uživatel

defensive midfielder, lopato

Reagovat
technecium

Ale to Rakitič nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

A co hrál, když ne defenzivního záložníka?

Reagovat
technecium

Obránce

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ADM

No pri našom útočnom postavení na ihrisku hral obrancu...

Reagovat
Gazdo

viem ale pride mi to vtipne

Reagovat
valloire

už se zase perou

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic stažený mezi stoperama a zezadu jistící Arthur s Vidalem. Tahle taktika se čím dál víc podobá Mourkovi.

Reagovat
technecium
Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se snad tahle defenzivní sračka ještě líbí

Reagovat
technecium

Druhou půli nehodnotím, protože to byla nechutná údržba, ale co chceš vytýkat v první? Dominance na míči, vytváření šancí, nepředvídatelnost, bezzubý soupeř.

Vyhrálo se na hřišti týmu, kterej doma dostal za celou sezónu 4 góly, zvýšil se náskok na 5 bodů. Tohle je zápas, kterej vyhrává titul.

Reagovat
smazaný uživatel

To není o první nebo druhé půli, ale o celé sezóně.

Reagovat
technecium

Jdem si pro treble. Tečka

Reagovat
smazaný uživatel

To doufám.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka náhledu. Čistě na papíře je ta záloha docela ofenzivní. Už třeba jen tím, že nemá DM.

Reagovat
2miguel1

Dembele Suarez Messi Arthur Alba ..ani Liverpoll, PSG nehra na tolko ofenzivnych hracov

Reagovat
2miguel1

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Alba si stíhá i svojí práci vzadu. Ti tři dělají útok, zbytek týmu stažený hluboko k obraně. Aspoň toho Coutse tam mohl dát do kreativity.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho ale nebrání. Dnes by to hořelo dvakrát tolik, kdyby hrál třeba místo Rakitiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by padlo zase více gólů, čemu bych dal přednost,

Reagovat
technecium

Padlo, do naší brány, tomu bys dal přednost?

Reagovat
smazaný uživatel

Do soupeřovy vŽdy více.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli jsme minimálně další 4 jasné gólovky - Piqué, Sua-tečovaná střela, která by šla do brány a sudí ani nepískal roh, Messi 2x (nájezd+střela za 16kou vyražená skvělým zákrokem brankáře). A to by se dal počítat ještě Dembelé přihrávající po průniku před prázdnou. Getafe mělo 2 jasné gólovky (hlavička-skvělý zákrok Stegena+Molina netrefující prázdnou bránu. Mohlo to skončit 4:6, skončilo to 1:2, to se holt ve fotbale stává, gratuluji k poznání.

Reagovat
smazaný uživatel

Už nefetuj

Reagovat
technecium

Ty jsi mimo

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě jsme zapomněl na tyčku Getafe, kde byla ale velká smolná teč Arthura, takže to bych asi nepočítal jako jejich vytvořenou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Couts je zalostnej.

Tecka

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Valverdeho taktice.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrá.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha už toho nechte, už to nikoho nebaví...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký zápas, ale odmakaný od všech hráčů Messi dnes až na jednu spálenou šanci a nepovedené přímáky vyučoval jak pán.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo to stále kope on? Ide o tie šialené štatistiky?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je kope nejlíp. Jediný v týmu kdo by se s ním mohl střídat v přímákách je Couts.

Reagovat
technecium

Proč by to neměl kopat týpek, který má za poslední roky víc gólů z přímáků než všechny Evropské kluby?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ako od Jiráska "Proti všem."

Reagovat
valloire

vítej

Reagovat
alcantara

Cim je Dembele lepsi, tym je Coutinho horsi... asi su nejako divne prepojeny. Pre Coutinha ale nevidim v zostave miesto, bohuzial. Dnes zlate tri body proti wannabemadridskym mrdkam, cakal som remizu. Leo tradicne, Dembele velmi dobre, solidny Arthur. Celkovo slusny vykon, velky krok smerom k titulu.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Mercury

Reagovat
REPLIKATOR

poslat zpět na hostování do Liverpoolu

Reagovat
Keboto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murena

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

a čo Suárez?

Reagovat
Visca el barca

Couts se zvedne. Jaro bude náročné, budeme ho potřebovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak od Dembelého to podle mě byl jeden z jeho nejlepších zápasů venku. Už nemá strach, že něco posere a troufne si i na těžší věci a světe div, právě z toho plyne menší chybovost, protože na to má.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Práve som to sem šiel napísať po pozretí zostrihu ešte raz

Reagovat
Mercury

Jak dnes parafrazoval Ray Hudson po tom jeho voleji - Luis in the sky with diamonds!

Reagovat
Mercury

spatne vlakno

Reagovat
rossoneri89

Ronaldo neuveriteľne chýba Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší hrot posledných 5-6 rokov?

Sa volá Luis Alberto Suárez Díaz a pochádza zo štátu Uruguaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Urcite nam das lepsi jmena, zejo?

Reagovat
alegre

República Oriental del Uruguay -Luis Alberto Suárez Díaz je perfektní...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Jak dnes parafrazoval Ray Hudson po tom jeho voleji - Luis in the sky with diamonds!

Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Karim Benzema

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

slušný

Reagovat
Visca el barca

Je top

Reagovat
technecium

Ta záloha s ním je prostě o level jistější. A je jedno jestli v té "trojce" hraje místo Vidala, Rakitiče nebo Busquetse, což je samo o sobě na pováženou.

Reagovat
blaugrana

To je to, že dnes sú v popredí atletickí záložníci. Preto aj Bus ide dole vodou v zápasoch proti energickým tímom. Arthur je práve typ behavého záložníka + má aj kvality obsiahnuté v tej štatistike. Vidal je tiež pohybový blázon. Keby tam bol ešte jeden podobný kreatívny typ, tak by to bola paráda. Coutinho je zatiaľ bohužiaľ úplne mimo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na pováženou to podle mě není. Arthur má vlastnosti, který žádný náš další záložník nemá, zajišťuje větší držení míče a je odolný proti pressinku. Vzhledem k tomu, jak jsme mnohem silnější s míčem než bez něj, je jeho přítomnost klíčovým prvkem našeho úspěchu.

Reagovat
technecium

Mě překvapuje, že hrajem líp i když hraje na úkor Busquetse

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ono největší úskalí je asi to, že Ivan se Sergiem jsou příliš statičtí. Navíc Raki potřebuje vidět hru před sebou a hrát dopředu, nemá periferní vidění, aby se dokázal s míčem otáčet a přitom nezpomalovat hru. Proto se mi hodně líbil v tom včerejším rozestavení, kde hrál Cruyffovýho Koemana. Já myslím, že pro tu pozici má slušný vlohy. Arthur je parádní, má potenciál TOP hráče, protože co udělá, když zkazí dva míče? Schová se a nebude chtít zkazit třetí? Samozřejmě, že ne, jde a udělá to nejlepší rozhodnutí, ačkoliv je složitý/trochu riskantní na provedení. Jako v Clásicu. To je mentalita, která je naprosto dechberoucí. Až se trochu ohraje, dostane do hry víc risku, na čemž evidentně postupně pracuje, bude to velká pecka, těším se na to.

Reagovat
Reggie

Reagovat
blaugrana

https://www.youtube.com/watch?v=xjepmrbGMbs

Spoluhraci mu ocividne veria a casto ho na ihrisku hladaju svojimi prihravkami. Ak Boh da a neprepne mu v hlave, nezacne zurovat ako jebo a naplni svoj potencial, tak by mohol do buducna nahradit Lea na jeho "voľnej pozícii" na ihrisku. Je rýchly, obojnohý, kreatívny, len je tu veľké riziko v podobe jeho hlavy.

Reagovat
remeslnik

Včera jsem ho viděl na place při zápase poprvé promluvit ( a dokonce i zakřičet !!), ale naštěstí to bylo určitě francouzsky, takže z toho soudce neměl ten požitek .

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je tabulka podle očekávání. Reál je bez Ronalda úplně jinde. Aspoň se dokazuje, jak důležitým hráčem je. Nejlepší byly kecy barcelónských joudů před sezonou, když říkali, že Real je bez Ronalda lepší. To vidíme..

Reagovat
technecium

Chvíli byl a psali to i Realisi

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
13

změna trenéra, opory z formy. Není to jen o ztrátě Ronalda jak se tu snažíte podsouvat.

Reagovat
smazaný uživatel

S ním jste na tom byly minulou sezónu stejně.

Reagovat
blaugrana

Menilo sa v Barcelone časove pasmo? Vzdy som mal za to, že tam bolo o hodinu menej, ci som bol len v nejakej iluzii?

Reagovat
smazaný uživatel

To je nasim zimnim casem

Reagovat
mul

nie je... Spanielsko patri do nasho casoveho pasma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Pravda.

Reagovat
Mercury

aha

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
blaugrana

Messi & Suárez league goals: 28.

Atletico league goals: 26.

Real Madrid league goals: 26.

Reagovat
technecium

Jen Sevilla a Levante mají víc gólu než tihle dva blázni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Pff, Leo sám 16+10

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrý... o tom žádná.

Reagovat
blaugrana
Reagovat
Mercury

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

6 za sebou vyhranych zapasov so skore 17:2 odkedy je Vidal clenom zakladnej zostavy.

Reagovat
smazaný uživatel

no vcera s tou malou domu me dostal

Reagovat
ADM

Uz podla náprahu a pozície tela to chcel smerovať na Lengleta alebo Albu na druhú stranu, len sa mu to skĺzlo po nohe.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak chvalim valverdeho ze nasel pozici pro raketu, a tou je vicemene busova pozice , chce to ale aby smerem dozadu to nebylo jen na oko...

jaka to slast nevidet ho jenom posouvat na pul metru mic messimu

Reagovat
ADM

Mne sa páči ten systém, čo aktuálne hráme vonku. Síce máme stále problém 100% kontrolovať zápas, ale tým prehustením stredu nám to začína pomáhať a časom sa to možno vyladí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

vcera neexistovala prava strana, potrebujem lepsiho RB nez je sergi, ten se svym rozebehem, zasekem a prihravkou za sebe nepredstavuje zadny nebezpeci pro soupere, ackoliv tenhle styl ma take sve uplatneni, on nic vic neumi

Reagovat
Generalní Gladiator

Bohužel a v defenzivě přes něj lítal jeden centr za druhým..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial vsak ziadneho Daniho Alvesa behat po travnikoch nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alves. Škoda, že se nějak nedohodli, do teď by to byl bombardak.

Reagovat
ADM

Ja si od neho za posledne dve sezony ani nespomínam na nič iné, ako výkony proti Realu. Obzvlášť túto sezónu ide väčšina súperových akcií cez neho, resp. je nejakým spôosobom pri väčšine gólov. Nemá to ľahké, vzhľadom na to, že Messi sa napravo takmer nepochybuje a Rakitič nedisponuje zrovna nejakou dynamikou ... ale práve preto je Semedo o niečo lepšia voľba, pretože svojou rýchlosťou dokáže zachytiť súperove výpady a v kombinácií s Vidalom je tá strana o niečo silnejšia mám pocit. Avšak Roberto je 4. kapitán a je tým pádom ešte naivnejšie čakať, že nedostane priestor.

Reagovat
technecium

Proč exceluje proti Realu? Protože hraje na Marcela, to je jednoduchý, to bych taky exceloval

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pššt, s názorem, že je defenzivně nejhorší bek ligy už jsem tady narazil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já se Sergim nějak velký problém nemám, ale v Lize mistrů MUSÍ být v základu jednoznačně Semedo. Sergi brání velmi naivně a během několika let v tom neudělal prakticky žádný pokrok. Není možný, abychom se nechali zatlačit tak jednoduchou strategií typu centrů ze stran, kde Sergi nevyhrává osobní souboje, nezavírá zadní tyč při centrech a 1vs1 hoří jak papír. Jasně, směrem dopředu je kvalitnější než Nelson, ale v LM mnohem víc využijeme Semedovy silný stránky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomeň, že i Semedo je podepsaný 84 minutama proti Římu. Naopak ve skvěle zvládnutých zápasech proti Chelsea hrál Roberto. Takže to tak jednoduché řešení nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

jn semedo nam trn z paty nevytrhne, je rychlejsi, primocarejsi ale vetsi zmatkar, a ten gol v rime jde za nim

Reagovat
Svatej

Skvělé zvládnutých

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
technecium

Že jste nám ale zatápěli z jeho strany

Reagovat
Svatej

Vzhledem k tomu, že to byly právě naše křídla, která si z vaší jedenáctky dělala prdel jak na stranách, ta uprostřed, ano.

Reagovat
technecium

Ne nedělala.

Reagovat
Svatej

Uz ti moc nechybi k tomu bejt podobnej traged jako Mateo, jen pokracuj v praci.

Reagovat
technecium

Ty jsi vlastně ten, co vždycky viděl jiný zápasy než ostatní, tak to chápu, proč si tohle myslíš

Reagovat
Svatej

To je jak se bavit s autistou, mej se..

Reagovat
technecium

Dobře ses charakterizoval

Reagovat
valloire

vítej v PD sekci

Reagovat
Svatej

Prisernost, uplne me polila studená bezmoc pri pokusu mu neco vysvetlit

Reagovat
valloire

a s tutim materiálem se tu potýkám pořád, dáš jim data, odkazy, sestavy, ale ne, tak to není....tady je nejlepší oplácet stejnou mincí a sarkasmem s ironií

Reagovat
Svatej

Zacinam ty tvoje postoje celkem chapat, nasel sis peknej zpusob obrany vlastniho vedomi ...

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MiChaEl

https://twitter.com/barcacentre/status/1082422176521830402

Po tych spravach o Rabiotovi velmi dufam v toto..

Reagovat
MiChaEl

Aj ked Bechler pise, ze prej Frenkie nechce byt rezervou za Rabiotom...meh.

Reagovat
2miguel1

Dufam, ze Suarez a Rakitic este zostanu v Barcelone minimalne dalsiu sezonu.

Reagovat
Generalní Gladiator

Suarez klidně dvě, pokud přijde de jong,raketa hned out.

Reagovat
technecium

Reagovat
celeb

Takze Munir sa zaradi k dalsim fantastickym obchodnych vysledkom nasho vedenia. Existuje vobec nejaky iny klub, ktory by mal takeho hrozne nakupy/predaje ako Barca? Jeden Neymar, ktory bol okamzite rozpusteny v Coutinhovi a Dembelem (+doplatky) a inak vsetko sami Gomesovia, predaje za polovicnu sumu nez nakupy.

Reagovat
Mercury

Já z mnoha přestupů taky nejsem nadšený, ale spousta nákupů se taky povedla...a teď nemyslím ty největší hvězdy co přicházely, ale hráče jako jsou Umtiti, Arthur, Cillessen, Lenglet, Vidal...je potřeba si uvědomit, že se málokdy kupovali hráči přímo do základu, protože ta základní jedenáctka byla poslední dekádu poměrně stabilní. Až v uplynulých letech je nutná širší přestavba. Co mě irituje nejvíc jsou odchody, kdy jsme prakticky až do nedávna nebyli absolutně schopni takřka nikoho zpeněžit. To bylo až trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

ja neriesim ani tak nakupy, tato sezona bola fakt dobra. Ale prave predaje su otrasne.

Reagovat
technecium

Tak když týpek odmídne smlouvu, tak co s ním chceš dělat?

Reagovat
celeb

chyba bola, ze tato situacia vobec nastala. Munir sa nemal dostat do kadra so zmluvou len do konca sezony.

Inak rad by som vedel, ako je to s Albom, lebo uz sa tu raz pisalo, ze predlzil, ale zda sa, ze pravda je niekde inde. Pre nas je to absolutne klucovy hrac.

Reagovat
Ed_Hazard

OT:

Ako to je s Jamesom? V hre su aj ine kluby ako Real a Bayern. V pripade ze by siel napr. do Juve, musi Juve komunikovat s Realom? Pripadne je moznost ze v jednom okne Bayern uplatni opciu a nasledne ho spenazi dalej? Tym padom by v jednom okne 2x menil zamestnavatela - je to dovolene? Mam pocit ze takto robil niektore transfery aj Real, napr. Omar Mascarell minule leto Tym prideme o pekne prachy a hlavne aj o dobreho hraca. James by sa teraz hodil ako sol

Reagovat
Miguel19

Když nenastoupí, tak může..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vilp

Ještě bych nesázel na to, že ho Bayern vykoupí, těch 42 je pro ně docela dost.

Reagovat
Ed_Hazard

A pre nás málo, nie?

Reagovat
vilp

Pro nás celkově 55. A pořád určitě málo, když saláti jako Keita chodí za 60.

Reagovat
Ed_Hazard

Však to. Ak by prišiel a v týme by ho nechceli, tak nech ho aspoň lepšie speňažia..

Ale osobne by som ho chcel naspäť

Reagovat
vilp

Jenže pro ně je těch 42 dost a zase tolik na tom nevydělají, aby do toho šli jenom pro peníze podle mě. Taky bych ho bral, to je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přeci jen by byla potřeba posílit na jiných postech.. především hrot.

Reagovat
vilp

Produktivita zálohy je taky bídná, hodí se každý dobrý hráč, kór zadarmo.

Reagovat
Mateo16

Tak to si chod pozret jeho statistiky na CM

Reagovat
vilp

Vím o tom, ale s jeho stylem hry ho neodepisuji.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Zadarmo by to byla skvělá posila v případě, že nemáš v týmu podobné hráče jako je Isco, Asensio.. Na pravé straně bude hrát Gareth, pokud bude zdravý a nalevo Marco či Vinicius.. Pak tam máš Isca.. Nějak mi nezapadá kam s Jamesem.

Reagovat
Anacron

To by byla pecka kdyby se vrátil. Hned by to bylo jednodušší ten letní přestupák. Ale je to asi moc logický, na to aby to Perez udělal. Takže čekám prodej a k tomu nákup pěti dětí z Brazílie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele