18. kolo
06.01.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Madrid prožil další blamáž, Realu Sociedad doma podlehl 0:2

Real sice znovu ovládl mistrovství světa klubů, ale ve španělské lize předvedl další blamáž. Svěřenci Santiaga Solariho tentokrát na Santiago Bernabéu nestačili na Real Sociedad a po porážce 0:2 zůstali na pátém místě. Baskové udeřili na začátku i na konci utkání a Realu rovněž nepomohlo vyloučení Lucase Vázqueze. Hvězdou zápasu byl Willian José, který jednu branku vstřelil a na druhou přihrál.

Příznivci Bílého baletu museli spolknout další hořkou pilulku. Real Madrid doma v prvním domácím zápase v novém roce prohrál a celkově šlo už o pátou porážku v sezoně. Naopak Real Sociedad zvítězil na Santiago Bernabéu po takřka patnácti letech.

Santiago Solari musel oželet start Balea i Asensia, takže v ofenzívě se vedle tradičního Benzemy objevili Vinícius Júnior a Lucas Vázquez.

A zápas nezačal pro Real vůbec dobře, po 120 sekundách odstavil nedovoleně od balónu Merina záložník Casemiro a sudí Munuera odpískal pokutový kop! Willian José si s ním s přehledem poradil, ranou pod břevno nedal Courtoisovi žádnou šanci, takže Baskové brzy vedli 1:0. Madrid okamžitě spěchal do ofenzívy a výsledkem byla velká šance Karima Benzemy v 10. minutě zápasu, nicméně francouzský útočník poslal balón těsně vedle tyče. Real byl nadále u balónu a o šest minut později zazdil další obrovskou příležitost Vinícius Júnior, Modrićovu střelu Rulli pro změnu vyrazil. Real Sociedad měl i potřebné štěstí, každopádně první poločas zvládl a do šaten si nesl těsný náskok.

Domácí si vytvořili slibné šance na vyrovnání i po změně stran, Vinícius Júnior se pokusil o technický obstřel, ale Rulliho branku jen těsně minul. O několik minut později pak přišla pro Real velká komplikace. Lucas Vázquez dostal za podražení druhou žlutou kartu a Solarimu začaly přibývat vrásky na čele.

Real měl i v oslabení dobré možnosti, bezpochyby tu největší aktivní Vinícius, jenž se dostal do blízkosti Rulliho, jehož si obhodil a následně se skácel k zemi. Arbitr utkání Munuera tentokrát do píšťalky nefoukl, což domácí publikum hodně pobouřilo. Za dvě minuty už málem slavil Benzema, ale jeho pokus dokázali Baskové na brankové čáře zastavit.

Snaha Realu vyšla vniveč a osm minut před koncem zasadili hosté slavnému soupeři definitivní KO. Rychlý kontr využil hlavičkou z malého vápna Rubén Pardo a pochvalu určitě zaslouží vynikající centr v podání Williana Josého. Zlomený Real mohl ještě ve třetí minutě nastavení potřetí inkasovat, ale Willian José trestuhodně přestřelil. Radost hostí tím nezmenšil, Baskové vyloupili Santiago Bernabéu po takřka patnácti letech.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

1:1....................

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
ttopi

Reagovat
adam77

Už i návštěvnost jím klesá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele