LaLiga - preview 18. kola

04.01.2019, 08:44, aktualizováno 07.01.2019, 08:30
Previews
Soubojem dvou zatím zklamaných bude zakončeno osmnácté kolo španělské nejvyšší soutěže. Celta chtěla bojovat o poháry a místo toho je až na čtrnáctém místě tabulky. Ještě hůře je na tom Athletic, tomu patří sestupová osmnáctá pozice...
Celta Vigo - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Celta Vigo bude v pondělní dohrávce 18. kola LaLigy hostit Athletic Bilbao. Oba soupeři by se v tabulce viděli rádi o několik pater výše a k tomu potřebují začít naplno bodovat.

Fanoušci domácího celku jsou v posledních letech zvyklí vídat svůj tým na místech zaručující evropské poháry. Letošní sezona je pro tým z Viga jako na houpačce a stále se mu nepodařilo ustálit výsledky. Poslední tři duely LaLigy v roce 2018 přinesly výhru, remízu i prohru, což jen dokazuje rozkolísanost výsledků.

Citelnou ztrátou pro trenéra Miguela Cardosu bude zranění Iaga Aspase z posledního předvánočního kola v Barceloně na Camp Nou. Aspas vstřelil v probíhající sezoně již 10 ligových gólů a podle všech prognóz se může jeho pauza protáhnout na několik týdnů. "Iago je Iago, ale všichni naši hráči jsou důležití. Ten, kdo nastoupí místo něho, přinese zase něco jiného a my se s tím snažíme vypořádat od okamžiku, kdy se zranil. Máme kvalitní hráče s nadšením a touhou hrát dobře," neztrácí optimismus Cardoso. Otazník dále visí nad startem dalšího ofenzivního hráče Emreho Mora.

Bilbao se v letošní sezoně vyloženě trápí. Tento tradiční baskický tým zaznamenal pouhé dvě výhry a deset remíz, což ho stále drží v sestupových vodách. Nový trenér Gaizka Garitano od svého prosincového příchodu vyhrál dvě soutěžní utkání, dvakrát remizoval a zatím se vyhnul porážce, což musí fanoušky Bilbaa těšit.

Na druhou stranu Bilbao zůstává jediným týmem LaLigy, kterému se nepodařilo ani jednou zvítězit na hřišti soupeře. Uvidíme, zda nový rok 2019 přinese změnu a Athletic se začne posouvat do vyšších pater tabulky, kam bezpochyby patří.

Proti Celtě se Garitano bude muset obejít bez vykartovaných Yeraye Alvareze a Raula Garcii. Na marodce zůstávají Mikel Rico a Inigo Lekue. Poslední vzájemné utkání přineslo nerozhodný výsledek 1:1 a vzhledem k formě obou soupeřů, lze i nyní předpokládat velice vyrovnané utkání.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Costas, Junca - Beltran, Yokuslu, Lobotka - Mendez, Gomez, Boufal
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Capa, Nunez, Martinez, Yuri - Garcia, Etxebarria - Susaeta, Muniain, Williams - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.23 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Villarrealu se stále nedaří dostat se z ohrožení a pásmo sestupu je pořád hodně blízko. Alespoň psychologicky by Žluté ponorce mohla pomoci poslední remíza s Realem Madrid, takže výlet do Eibaru by nemusel být zase tak náročný.

V rámci odloženého 17. kola LaLigy se Žlutá ponorka utkala s Realem Madrid, který v původním čase odehrál úspěšné mistrovství světa klubů. A pauza evidentně Villarrealu prospěla, neboť ve čtvrtek večer dokázal s Realem Madrid udržet krok a po konci utkání svítilo na světelné tabuli skóre 2:2, což pro Villarreal v současné chvíli není vůbec špatný výsledek.

Žluté ponorce se totiž v této sezoně vůbec nedaří. Ačkoli v Evropské lize dokázala uhájit dokonce první místo ve skupině a její výkony v pohárech stály za vidění, tak domácí scéna LaLigy je pro její fanoušky utrpením. Ambiciózní celek a pravidelný účastník pohárů se totiž krčí až na 17. místě! Zatím za 17 utkání dokázal nasbírat pouhých 16 bodů a i když vedení investovalo do kádru Žluté ponorky, dokázal jindy ofenzivní celek nastřílet jen 19 branek!

Právě v útoku tkví zásadní problém, spolu s mnoha absencemi, které Villarreal od začátku sezony decimují. Doposud se Villarrealu povedlo vyhrát jen třikrát, což je prostě nepřípustné. V minulém kole sice jen remizoval, ale bod z utkání s Realem Madrid je pro něj velmi dobrým výsledkem. O dva góly se postaral veterán Santi Cazorla.

Ten by neměl chybět ani v utkání s Eibarem, což se ale nedá říct o mnoha jeho spoluhráčích. Mimo hru jsou Bruno Soriano, Jaume Costa nebo Álvaro González. Domácí Eibar je na tom mnohem lépe, protože mu schází jen veterán Pedro León. Zpátky do hry se navíc Eibaru vrací uzdravený brankář Dmitrović.

Eibar rovněž zažil strmý pád. Začátek sezony mu sice vyšel, ale v poslední době se mu přestalo dařit. V současné době má za sebou čtyři soutěžní remízy a patří mu až 13. místo. Ve třech ze čtyř posledních utkání proti Villarrealu si ale poradil fantasticky a vyhrál.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Peña, Ramis, Arbilla, Cote - Orellana, Jordán, Diop, Cucurella - Enrich, Charles
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Ruíz, Mori, Pedraza - Cáseres, Fuego - Chukwueze, Fornals, Cazorla - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.45 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Souboj druhého se třetím celkem španělské LaLigy nabídne atraktivní souboj mezi domácí Sevillou FC a Atléticem Madrid. Oba celky od sebe dělí přesně dva body a bude to tak přímý souboj o druhou příčku, respektive o to, kdo bude i nadále pronásledovat vedoucí Barcelonu.

Páteční otevřený trénink na stadionu Ramón Sáchnez-Pizjuán sledovalo přes 20.000 diváků, kteří své svěřence burcovali před tímto veledůležitým utkáním. Sevilla FC prožívá skvělou první polovinu sezony, během níž se drží na dohled čela tabulky a bude chtít v těchto výsledcích pokračovat i v novém kalendářním roce.

Domácí celek prohrál pouhé jediné utkání z posledních čtrnácti soutěžních duelů, přičemž se jednalo o porážku v EL se Standardem Lutych. V LaLize Sevilla prohrála naposledy v říjnu na stadionu Camp Nou a od té doby drží šňůru osmi utkání bez porážky. Sevilla patří k jedněm z nejúspěšnějších domácích celků v lize. Na svém stadionu padla pouze v jediném případě s Getafe a obdržela zde pouhých 5 branek.

"Stojíme před velkým ligovým rivalem. Atletico je velmi těžkým soupeřem. Měli bychom se zaměřit na naše silné stránky, pokud budeme hrát na 100%, můžeme porazit kohokoliv," hodnotil šance svých svěřenců před utkáním trenér Pablo Machín. Tomu se vrací do sestavy po karetních trestech Ever Banega a Pablo Sarabia. Naopak se bude muset obejít bez zraněného Maxima Gonalonse a vykartovaných Franca Vázquéze a Gabriela Mercada.

Atletico Madrid sází již tradičně na svou neprostupnou obranu v čele s gólmanem Oblakem, který pustil za svá záda pouhých 12 střel. I díky němu tak Atleti drží druhou příčku a doposud poznali pouhou jedinou hořkost z porážky v LaLize. Výběr trenéra Simeoneho je suverénně nejlepší celek na domácím hřišti, avšak ve venkovních utkáních mají značné rezervy. Pět remíz na soupeřových hřištích a především pouhých devět vstřelených branek zabránilo Atletům ve větším bodovém zisku.

Trenér Simeone bude i po novém roce postrádat především Diega Costu, který se začátkem ledna vrátil po operaci do hlavního města Španělska a čeká ho ještě měsíční rekonvalescence. Společně s ním zůstává na marodce Filipe Luis, jinak by Simeone měl mít k dispozici kompletní mužstvo.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Carrico, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Mesa, Escudero - Sarabia - Yedder, Silva
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savič, Godín, Niguez - Koke, Rodrigo, Partey, Lemar - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.38 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (neděle 18:30)
První utkání v novém roce již netrpělivě očekává Santiago Bernabeu. Do Madridu přijíždí aktuálně patnáctý celek LaLigy Real Sociedad ze San Sebastianu.

Příznivci Bílého baletu stále nejsou spokojeni s předváděnou hrou týmu, ačkoliv trenér Solari začal alespoň získávat tolik potřebné body do tabulky. Real Madrid se postupně prokousal na čtvrtou příčku a čeká ho ještě pořádný kus práce, pokud má napravit zpackaný začátek sezony. Solari musí i nadále pracovat především s psychikou mužstva, které stále nebudí takový respekt soupeřů, jako tomu bylo v letech minulých. Pracovat musí především na produktivitě v ofenzivě, kam dle spekulací médií hledá Bílý balet neustále kýženou posilu.

Real čeká v lednu náročný program. "Máme před sebou opravdu náročný měsíc, protože nás čeká zápas každé tři dny. Nejdůležitější je, že si udržujeme naši úroveň energie v zápasech nahoře a že začínáme vítat zpět zraněné hráče. Je také důležité, abychom si nepřivodili další zranění," podotkl Solari v předzápasové tiskové konferenci. Tomu se v průběhu minulého kola zranil Gareth Bale, který bude laborovat se zraněným lýtkem zhruba dva týdny. Na marodce pak zůstávají i nadále Mariano, Marcos Asensio a Marcos Llorente.

Hosté ze San Sebastianu se stále trápí a drží nelichotivou sérii čtyř proher v řadě. Výmluvné je, že se Realu Sociedad daří více na venkovních hřištích než před vlastními fanoušky doma. Co se týká venkovních zápasů jsou Baskové třetím nejlepším celkem soutěže. Trenér Imanol Alguacil nebude moct počítat s Theo Hernandézem, který je v klubu na hostování z Madridu a proti Realu tedy hrát nesmí. Na marodce dále zůstávaj Martin Merquelanz, Kevin Rodrigues a Andoni Gorosabel.

Real Sociedad čeká těžké utkání proti soupeři, který se sice nenachází v nejoptimálnější formě, avšak poslední bodový zisk na Santiago Bernabeu získal naposledy roku 2006!
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Isco
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Moreno, Llorente, Elustondo - Zubeldia, Illaramendi - Januzaj, Zurutuza, Oyarzabal - José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.37 - 9.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - FC Barcelona  (neděle 20:45)
Na stadion Coliseum Alfonzo Perez přijíždí aktuální lídr LaLigy FC Barcelona. Hosté si v případě výhry mohou i nadále udržet první příčku, zatímco domácí směle pošilhávají po pohárových pozicích.

Getafe hraje v aktuální sezoně ve výborné formě. Sedmý celek LaLigy neprohrál již šest soutěžních utkání v řadě a je tak jedním z největších překvapení. Trenér Bordalás se již tradičně spoléhá především na skvělou defenzivu, která je po Atléticu Madrid druhá nejlepší v celé soutěži.

Tento skromný celek z předměstí Madridu čeká velice těžké utkání a bude muset zapracovat především na zlepšení své produktivity v útoku, pokud má svému soupeři znepříjemnit zápas. Bordalás nebude moci počítat se zraněným Markelem Bergarou a Amathem Ndiayem, přičemž Gaku Shibasaki již odcestoval na Asijský pohár.

Barcelonští stejně jako Getafe očekávají první utkání v novém kalendářním roce. Hosté drží šňůru čtyř vítězství v řadě při skóre 13:0 a zajisté budou chtít v těchto výsledcích pokračovat i v roce 2019. Barcelona očekává náročný program i v druhé polovině sezony, jelikož zůstává ve hře ve všech soutěžích, které bude chtít vyhrát.

"Getafe je tvrdým soupeřem, který si vytváří silný tlak. Bojuje o Evropské poháry, nečeká nás nic snadného," chválil svého soupeře na tiskové konferenci kouč Ernesto Valverde. Trenér hostů může počítat s navrátilci Malcomem a také Sergim Robertem. Na marodce zůstávají Rafinha, Samuel Umtiti nebo Thomas Vermaelen.

Pokud jde o vzájemné měření sil, neprohrála Barcelona s Getafe již 13 utkání v řadě. Můžeme očekávat vyrovnané utkání, nebo snad další demolici v podání Messiho a spol.?
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Cabrera, Dakonam, Antunes - Foulquier, Maksimovic, Arambarri, Saiz - Mata, Molina
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Dembelé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.78 - 5.03 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Rayo Vallecano  (sobota 13:00)
Předposlední Rayo Vallecano se s rokem 2018 rozloučilo výhrou, čímž ukončilo svou sérii tří prohraných zápasů v řadě. V rámci 18. kola ho čeká náročný výjezd do Valladolidu, který se usídlil ve středu tabulky.

Rayo Vallecano za posledních deset ligových kol dokázalo vyhrát jen dvakrát. Naposledy právě v minulém kole, když si na Estadio Teresa Rivero poradilo s Levante. Pomohla mu k tomu vlastní branka Toña a především vítězný gól Raúla de Tomáse. Na něj v Rayu hodně spoléhají a jeho góly budou potřeba, má-li se Rayo v nejvyšší soutěži zachránit. Zatím to tak ale nevypadá, protože Rayu stále patří až předposlední příčka.

Rayu se moc nedaří ani na venkovních hřištích, protože za osm výjezdů si připsalo jen jedinou výhru! Jeho největší slabinou je především obrana, která dostala už 32 branek. To je druhý nejhorší výsledek v LaLize. Rayo Vallecano navíc ve Valladolidu vyhrálo naposledy před dlouhými sedmnácti lety, takže je jasné, že tahle cesta nepatří k jeho nejoblíbenějším.

Dalším problémem Raya jsou absence. Pro utkání s Realem Valladolid už jich nemá zase tak moc, ale stále mu schází hráči jako Gorka Elustondo nebo Giannelli Imbula, kterého do zápasu nepustí karty. Valladolid má mnohem lepší vyhlídky, protože menší zdravotní problémy tíží jen dvojici Luismi a Ivi.

Domácí Valladolid je na tom trochu lépe. Aktuálně sídlí na 12. příčce s jednadvaceti body, což pro něj není zrovna špatná bilance. Po těsné prohře s Atléticem Madrid se navíc v minulém kole radovalo alespoň z bodu. Na hřišti baskického Bilbaa mu ho zajistil Óscar Plano gólem v nastavení utkání.

Právě Plano poté řekl: "Samozřejmě mám obrovskou radost z toho, že jsem dal gól, ale nejvíc mě těší, že jsme uhráli bod. A to už v době, kdy jsme si to možná ani sami nemysleli. Z toho je zase vidět, že musíte opravdu bojovat až do posledních vteřin. A to chceme ukázat i proti Rayu," dodal.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho - Keko, Michel, Alcaraz, Toni - Óscar Plano, Ünal
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dmitrievski - Advincula, Velazquez, Abdoulaye Ba, Amat, Alex Moreno - Embarba, Comesana, Pozo, Alvaro - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.30 - 3.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Valencia CF  (sobota 16:15)
Ještě nedávno strádající Valencia se dere vzhůru tabulkou a její výkony se kolo od kola zlepšují. Forma jejího dalšího soupeře se naopak zhoršuje. Jak si Netopýři poradí na půdě domácího Deportiva Alavés?

Valencia se ještě nedávno topila v krizi, která zasahovala jak její působení v Evropě, tak především v LaLize. Liga mistrů pro Netopýry sice skončila, ale v náročné konkurenci dokázal španělský celek vybojovat alespoň třetí místo ve skupině, takže si zajistil alespoň Evropskou ligu. Své síly i pozornost tedy bude muset dál dělit mezi první ligu a poháry. Postupně se mu však daří stoupat tabulkou.

Netopýři jsou už na osmém místě a mají na kontě 22 bodů. Na příčky Evropské ligy nyní ztrácí pouze čtyři body, což rozhodně není nepřekonatelná ztráta. Valencia prohrála v lize naposledy na začátku prosince a od té doby sbírá body pravidelně. Dařilo se jí i v minulém kole, když narazila na Huescu. Sice s ní ještě v 90. minutě remizovala, ale pak se prosadil mladý obránce Cristiano Piccini, který rozhodl o třech bodech.

A prožíval hodně velkou radost. "Je to neuvěřitelný pocit, když váš gól rozhodne utkání. Navíc v nastaveném čase, kdy jsou ty emoce nejsilnější. Jsem moc rád za to, že jsme to zvládli a mohli vyhrát, protože jsme se chtěli rozloučit s tímhle rokem pozitivně. Teď je pro nás hodně důležité, abychom zvládli utkání s Alavésem a posunuli se v tabulce zase o něco výš. Pořád nám naše místo nesmí stačit," dodal mladý obránce.

Nikdo v celé LaLize nenasbíral víc remíz než Valencia (10). Té se navíc proti Alavésu poměrně daří. Od roku 2000 s ním v rámci první ligy prohrála jen ve dvou případech a většinou si bere tři body. Také minulé utkání zvládla Valencia lépe, když zvítězila nad svým sokem 3:1.

Oba kluby mají několik vážných absencí. Na trávník Estadio Mendizorrotza tentokrát v domácích barvách nevyběhnou zranění Rodrigo Ely a Antonio sivera, přičemž kvůli kartám nebudou moci nastoupit Mubarak Wakaso a Rubén Duarte. Ani hosté z Valencie nepřijedou kompletní, protože jim schází Soler, Gayá, Guedes a Kondogbia, což už jsou podstatné ztráty.

Deportivo Alavés se s minulým rokem rozloučil tím nejlepším možným způsobem - těsnou výhrou nad Realem Sociedad, kterou zajistil už v 11. minutě úspěšný střelec Jonathan Calleri. I díky této brance zůstává Deportivo v těsném kontaktu s Realem Madrid a patří mu stále solidní pátá příčka. Na celek, který je zvyklý bojovat o záchranu, je to úžasný moment. Deportivo od Ligy mistrů dělí jen dva body!
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Maripan, A. Marin - Ibai, Manu Garcia, Pina, Jony - Calleri, Sobrino
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Gabriel Paulista, Lato - Ferran, Wass, Parejo, Čeryšev - Rodrigo, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.24 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Huesca - Real Betis  (sobota 20:45)
Real Betis v poslední době neprohrává a střeží své pohárové příčky, jak jen to jde. Už se na něj totiž dotahuje nejeden soupeř, který si dělá zálusk na Evropu. I proto je Betis hodně rád, že jeho dalším soupeřem bude poslední Huesca.

Real Betis zatím hodně překvapuje a především jeho působení v evropských pohárech budí velmi obdivné reakce. Betis dokázal postoupit dokonce z prvního místa a může se na jaře těšit na pokračování spanilé jízdy. Zároveň s tím ale stíhá bojovat i v LaLize, kde se mu daří nad jeho obvyklé poměry. Aktuálně Béticos sídlí na šesté příčce a na jeho kontě je 26 bodů.

Musí si ale dávat pozor, protože se za ním štosují týmy, které čekají na jeho zaváhání. Jen bod chybí Getafe a nesmíme zapomínat ani na zlepšující se Valencii. V minulém kole Real Betis trochu zklamal, protože pouze remizoval s Eibarem. A ještě mohl být rád, protože Eibar rozhodně nebyl horším týmem.

Proti Huesce má tým ze Sevilly velmi dobré statistiky a ještě ani jednou s ní neprohrál. Teď se ale bude muset obejít bez jedné velké opory, univerzálního záložníka Júniora Firpa, který se i přes hodně mladistvý věk zapracoval do sestavy. Kromě něj bude scházet také Sidnei. Ani domácí nepůjdou do souboje kompletní, neboť postrádají Luisinha s Gurlerem.

Především ale postrádají dobrou formu, a to prakticky od prvního hracího dne. Huesca se svými výkony okamžitě zařadila do "elitní" společnosti týmu zralých na sestup. Zatím se jeví jako nejvážnější kandidát, protože má na kontě jen pouhých osm bodů!

To stačí až na poslední místo v tabulce. Ze všech prvoligových týmů má Huesca také nejhorší skóre, protože dala jen 15 branek a navíc dostala už 34 gólů. To z ní dělá vůbec nejhorší obranu ligy a je jasné, kde tým trenéra Francisca Javiera Rodrígueze tlačí bota nejvíc. Naposledy Huesca nezvládla duel s Valencií a podlehla jí 2:1.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Miramon, Insua, Etxeita, Akapo - Musto - Moi, Melero, Rivera, Ferreiro - Cucho Hernandez
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Pau Lopez - Francis, Mandi, Bartra, Feddal, Tello - Canales, William Carvalho, Lo Celso - Sanabria, Joaquin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.53 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Girona FC  (pátek 19:00)
Ve Španělsku se opět naplno rozbíhá nejvyšší fotbalová soutěž a opět nepřijdeme o páteční předehrávku. První ze dvou pátečních chodů zajistí domácí Levante, které se v souboji dvou tabulkových sousedů postaví proti Gironě.

Levante má rozhodně co napravovat. Jeho poslední výkony totiž nemohou potěšit fanoušky, hráče a ni vedení klubu. Levante v lize vyhrálo naposledy před více než měsícem a pak k tomu přidalo ještě jednu výhru v rámci Copa del Rey. Poslední dva zápasy pro něj ale skončily bez bodů. Nejprve Levante dostalo potupných pět branek od Barcelony a následně těsně prohrálo s domácím Rayem Vallecano.

Jedinou branku Levante měl na svědomí kanonýr Rubén Rochina, který před utkáním s Gironou prozradil: "Naší silnou stránkou je to, že se nikdy nevzdáváme. Pokaždé najdeme cestu ven a snažíme se na sobě opravdu tvrdě pracovat. Víme, že poslední dva duely rozhodně mohly být lepší, ale nás porážky nezlomí. Naopak jsou pro nás motivací. Chceme na domácí půdě uspět a dopřát našim fanouškům mnohem lepší výsledek proti Gironě."

Levante se s Gironou utkalo už několikrát, převážně to bylo ve druhé nejvyšší soutěži. Je ale ve vzájemných duelech úspěšnějším týmem, na což bude spoléhat také nyní. Poslední dva vzájemné duely skončily vždy remízou 1:1.

Oba týmy trápí poměrně široká marodka, která oběma trenérům hodně znepříjemňuje volbu základní jedenáctky. Na straně domácích nevyběhne na trávník Estadi Ciutat de València Antonio Luna, Rubén Rochina, Samu García nebo Armando Sadiku, i když jeho zdravotní stav se stále lepší. Hosté postrádají zraněné hráče Pereho Ponse, Patricka Robertse, Adaye Beníteze či Johana Mojicu.

Girona se se starým rokem rozloučila remízou proti Getafe, kterou zařídil brankou v 85. minutě Bernardo Espinosa. A bylo to hodně zapotřebí, protože předtím Girona dvakrát po sobě prohrála. Nestačila totiž na Bilbao a Sevillu. Teď bude spoléhat i na to, že Levante před vlastními fanoušky strádá. Polovinu z osmi odehraných duelů totiž doma prohrálo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Postigo, Cabaco, Rober Pier, Toňo - Jason, Campaňa, Bardhi - Morales, Roger
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Pedro Porro, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Granell - Douglas Luiz, Aleix Garcia, Borja Garcia - Portu, Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.63 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - CD Leganés  (pátek 21:00)
Espanyol se s minulým rokem rozloučil hodně bídně a nový rok vyhlíží jako slibný začátek. V páteční předehrávce 18. kola LaLigy se bude muset poprat s Leganésem, který je ohrožený sestupem.

Espanyol na začátku ligy tradičně vystřelil nahoru a dařilo se mu. Jeho hra bavila diváky a především nesla potřebné výsledky, takže se Espanyol usídlil dokonce u příček evropských pohárů! To už je ale dávno pryč a v současné době se katalánský celek hodně trápí. Z jeho boje o Evropu se stal boj o záchranu mezi španělskou elitou, protože nyní se Espanyol Barcelona nachází až na 14. místě!

V rámci ligy si Espanyol připsal poslední tři body začátkem listopadu, což už je řádná doba. Následně přišla jedna porážka za druhou, takže Espanyol má nyní na kontě jen "ubohých" 21 bodů. Pravdou je, že Espanyol neměl moc štěstí na soupeře. Po debaklu od městského rivala na jeho půdu dorazil Real Betis a v minulém kole před svátky se proti němu postavilo Atlético. Tomu nakonec stačila ke třem bodům jediná branka úspěšného střelce Antoinea Griezmanna.

Mladý záložník Sergi Darder v rozhovoru pro Marcu sdělil: "Musíme to překonat a zvítězit sami nad sebou. Nedaří se nám, ale myslím, že je to jen nějaká únava spojená s koncem roku. V posledních dvou duelech jsme nehráli vůbec špatně a proti Atléticu stačilo málo, abychom vybojovali remízu. Nezbývá, než pracovat ještě usilovněji a v dalším kole konečně vyhrát."

Trochu by Espanyolu mohl pomoct fakt, že má téměř kompletní osazenstvo. Pro karty mu chybí jen veterán záložní řady Esteban Granero, přičemž menší zdravotní potíže trápí Hermosa. To hosté jsou na tom mnohem hůř - mimo hru jsou hráči jako Santos, Pérez, Szymanowski nebo Muñoz.

Leganés tolik rozhodně neprohrává, nicméně jeho postavení v tabulce je ještě horší. Před 18. kolem mu patří až 16. příčka a na pásmo sestupu má náskok jen tří bodů! Naposledy ale dokázal urvat remízu se Sevillou a znovu ukázal, že když má den, umí být hodně nebezpečný.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Vilà, Oscar Duarte, D. López, Javi López - Darder, Roca, Victor Sánchez - S. García, B. Iglesias, Baptistão
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Omeruo, Bustinza - Jonathan Silva, Vesga, Gumbau, Nyom - Oscar Rodriguez - En Nesyri, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.25 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona17114248:1937
2.Atlético Madrid1797125:1234
3.Sevilla FC1795330:1732
4.Real Madrid1793526:2130
5.Deportivo Alavés1784519:1728
6.Real Betis1775520:1926
7.Getafe CF1767418:1325
8.Valencia CF17410315:1422
9.Girona FC1757518:2022
10.Levante UD1764728:3222
11.Celta Vigo1756628:2621
12.Real Valladolid1756616:1921
13.SD Eibar1756621:2521
14.Espanyol Barcelona1763818:2421
15.Real Sociedad1754818:2019
16.CD Leganés1747616:2019
17.Villarreal CF1737719:2316
18.Athletic Bilbao17210516:2416
19.Rayo Vallecano17341017:3213
20.SD Huesca17151115:348

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1081)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele