18. kolo
06.01.2019 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid veze ze Sevilly díky Griezmannovi bod

Šlágr nedělního programu LaLigy mezi druhým Atléticem a třetí Sevillou skončil nerozhodně. V prvních chvílích to byla taktická bitva, kterou zrušila až první branka Ben Yeddera. Ještě do konce první půle se ale nádherně prosadil Antoine Griezmann.

Zápas mezi druhým a třetím týmem tabulky se odehrál na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán a sudí Antonio Mateu Lahoz přivedl na hrací plochu několik hvězd. Na domácí straně to byli především Oblak, Navas, Banega, Escudero nebo Silva s Ben Yedderem. Před nimi se museli mít na pozoru Savić, Godín nebo Saúl, přičemž největší zbraň Simeoneho týmu spočívala v duu Correa - Griezmann.

První minuty ukázaly spíše taktický souboj se snahou neudělat chybu. Koke si narazil s Rodrim a byl faulován kousek od vápna. Na vysoký centr z následné standardní situace si ale naskočil brankář Tomáš Vaclík a ukryl míč do svých rukavic. Zajímavou ránu od Roqueho Mesy musel brankář Oblak vyrážet, čímž ukončil velmi pohlednou akci Sevilly.

Po prudkém pasu na levou stranu se hnal za balonem André Silva, kterého ke sprinterskému duelu vyzval obránce Savić. Na opačné straně se ukázal Antoine Griezmann, který si po rychlé kombinaci zpracoval míč a vypálil. O pár minut později se Sevilla málem dostala do vedení. André Silva si navedl míč ke střele, ale jeho ránu dokázal vytlačit na pravou tyč Jan Oblak!

To byla pořádná šance a Atlético si evidentně nevzalo žádné poučení. Uplynulo sotva dvacet vteřin a krásně rozehraný rohový kop dostal míč na pravou stranu Jesús Navas. Na jeho přízemní nahrávku do vápna reagoval nejlépe jen útočník Wissam Ben Yedder, který z otočky propálil vše před sebou a domácí rojiblancos vedli!

To se madridskému celku samozřejmě vůbec nelíbilo a hosté se okamžitě snažili odpovědět. Griezmannovi se to ještě nepodařilo, protože si Vaclík dával velký pozor. Jenže ve 44. minutě upadl před vápnem Juanfran a sudí pískal faul. K míči se ve skvělé pozici postavil Antoine Griezmann a nádherně zatočil míč přesně k tyči - 1:1.

Zmíněný stav sice vydržel až do konce utkání, ale to neznamená, že bychom viděli málo šancí. Oba týmy se od začátku druhé půle snažily dostat soupeře na lopatky. Domácí kapitán Jesús Navas se odhodlal k centru do vápna a Roque Mesa ještě přihrával Sarabiovi. Ten svou ránou donutil Jana Oblaka k parádnímu zákroku.

Sarabiův centr do šestnáctky dokázal dostat mimo nebezpečí Diego Godín, velká opora zadních řad Atlética. K dorážce se ještě pokoušel dostat Éver Banega, ale pomohl si faulem. Po rohovém kopu od Griezmanna se balon dostal k Savićovi, jenže hlavičku zkušeného obránce dokázal Tomáš Vaclík u své tyče chytit.

Ani Sevilla nehodlala hrát druhé housle a madridský celek si musel dávat pozor i na svou obranu. Dvacet minut před koncem po lehkém sklepnutí pálil Wissam Ben Yedder, ale jeho pokus prosvištěl jen těsně vedle vzdálenější tyče.

O chvíli později se k balonu dostal Navas a obránce Savić musel hodně zrychlit, aby dokázal jeho atak zastavit. Pět minut před koncem utkání se k ráně po šanci Promese dostal ještě Escudero a jeho rána vůbec nebyla špatná. Mířila ale jen do míst, kam dokázal brankář Oblak doskočit. V poslední šanci utkání se ocitl Thomas Partey, jehož dělovku vytáhl Vaclík nad břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele