18. kolo
04.01.2019 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante si s Gironou rozdělilo body za remízu 2:2

Levante i Girona vzájemnou remízou natáhly své série bez vítězství, takže ani jeden z týmů nemůže být plně spokojen. Girona dokonce pár minut před koncem sahala po vítězství, jenomže vedení i přes početní výhodu neudržela. Diváky alespoň potěšily čtyři vstřelené góly, o které se podělili čtyři různí hráči.

Konečná remíza 2:2 je z pohledu obou stran nakonec spravedlivá. Levante nebylo do vyloučení Postiga horším týmem a v úvodu dokonce mělo více ze hry. Do první větší příležitosti se dostal Morales a jeho přízemní střelu musel vyrážet na rohový kop Bounou. Na druhé straně zase hrozilo obvyklé duo Stuani-Portu, prvně jmenovaný se dostal k hlavičce, ale branku domácích netrefil.

Skóre se poprvé měnilo přesně po půlhodině hry a vedení se trochu překvapivě a hlavně zničehonic ujali Katalánci. Granell rozehrál překvapivě standardní situaci dloubákem a Cristian Portugués rovněž obloučkem přehodil gólmana Olazábala. Fotbalová lahůdka znamenala vedení Girony a na tahu byl valencijský celek.

Levante bylo po první brance jako opařené a do konce poločasu se na odpověď nezmohlo. Začátek druhé půle však byl plně v jeho režii. Nejprve selhal v zajímavé možnosti opět Morales a o chvíli později před Jasonem za pět dvanáct zasáhl Juanpe. Levante svého soupeře zmáčklo a výsledkem bylo v 58. minutě vyrovnání. José Luis Morales si zasekávačkou ve vápně udělal prostor ke střele a balón uklidil přesně k tyči.

Zhruba o deset minut později si však domácí vývoj zápasu zkomplikovali. Postigo uviděl za faul na Stuaniho druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Girona měla následně k dispozici zajímavou standardku z hranice pokutového území a Aleix García parádní ranou okamžitě strhl vedení na stranu svého celku.

Levante se ani a tohoto stavu nevzdávalo a i v početní nevýhodě se dočkalo vyrovnání. Campaňa přesně zakroutil balón do vápna na Cokeho, který dokázal překonat brankáře a srovnat na konečných 2:2. Na konečné remíze se nic nezměnilo ani po šanci Douglase Luize, který na balón těsně nedosáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele