18. kolo
05.01.2019 16:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Alavés přehrál Valencii a poskočil na čtvrté místo

Deportivo Alavés doma přehrálo Valencii a v tabulce poskočilo na čtvrté místo před Real Madrid. Baskové nevstoupili do zápasu ideálně, ovšem na brzkou branku Daniho Pareja našli odpověď ještě do konce poločasu, v jehož nastavení pak dokonali obrat. Vítěznou branku zaznamenal Tomas Pina.

Valencia tak ani v novém roce své fanoušky nepotěšila a nadále pokračuje její trápení. Důležitý duel s Alavésem přitom nezačala vůbec špatně a brzy na stadionu Mendizorrotza vedla. Po čtvrthodině hry předvedl precizní přímý kop Dani Parejo a za jeho krásnou střelou se brankář Pacheco jen ohlédl. Jen pár minut po vstřelené brance se Valencia znovu hnala do útoku a obrana Alavésu jen s vypětím všech sil zabránila dalšímu gólu.

Každopádně jednobrankové vedení Netopýrům nevydrželo dlouho. Ve 22. minutě rozehráli domácí rohový kop, který uvnitř šestnáctky propadl a nastalý zmatek ukončil přesnou střelou Borja Bastón - 1:1. Alavés hrál s Valencií vyrovnanou partii, kterou mohl strhnout a jeho stranu García, jeho střela ale byla včas zablokována. Valencii nejspíše ještě teď mrzí zahozená gólovka z první půle, kdy Rodrigo postupoval sám na gólmana Pacheca, jenomže nezvládl koncovku a balón poslal těsně vedle branky. Těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby se hosté znovu ujali vedení. Scénář zápasu měl nakonec jiný průběh. V nastaveném čase prvního poločasu prošla přihrávka Laguardii až před k branku k volnému Tomasi Pinovi a ten svou úlohu zvládl. Deportivo šlo do šaten za lichotivého stavu 2:1.

Marcelinovi svěřenci měli celý druhý poločas, aby s výsledkem zápasu něco provedli. Hned zkraje ale mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Laguardia, který z jasné pozice trestuhodně netrefil prázdnou branku. O několik minut později pak Ibai tvrdou střelou prověřil Brazilce Neta. Valencii se ve druhém poločase vůbec nedařilo, až Batshuayi tři minuty před koncem nedokázal zblízka trefit branku, tím de facto pohřbil veškeré naděje na bodový zisk. Valencia si už do konce zápasu větší šanci nevytvořila a ze stadionu Mendizorrotza odjíždí s nepořízenou. Deportivo se po zisku tří bodů posunulo na průběžnou čtvrtou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele