18. kolo
05.01.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Posledné Huesca otočila duel s Betisem

Překvapivou výhrou 2:1 skončilo utkání mezi Huescou a Betisem. Domácí sice zůstávají nadále poslední, ale tři body jim jistě dodají na sebevědomí. Výhra v novém roce byla teprve druhou v celé sezoně a nutno podotknout, že se vůbec nerodila lehce. Betis šel ve druhém poločase do vedení, ale nakonec branky Ferreira a Hernándeze znamenaly obrat.

Betis měl sice po většinu utkání územní převahu, ale na půdě poslední Huescy se prakticky do ničeho vážného nedostal. Za celé utkání měl jen jednu střelu na branku a s takovou mohl stěží pomýšlet na výhru.

První poločas nabídl opatrnou hru, Huesca se do ničeho velkého nepouštěla a vyčkávala na chybičku a šanci, kterou jí Betis nabídne. Hosté postupem času hráli hodně pasivně a Huesca se čím dál více dostávala do blízkosti Paua Lópeze. Pět minut před koncem poločasu ho prověřil střelou Ferreiro, ale nebylo to nic, s čím by si brankář hostů neporadil.

Na pořádný fotbal si diváci museli počkat až po změně stran. Druhý poločas totiž nabídl zcela jinou podívanou a na hrací ploše se konečně začaly dít zajímavé věci. První opravdu velkou příležitost měli domácí, jenže pobídku před odkrytou branku nikdo z nich do sítě neuklidil. Místo toho přišel trest na druhé straně. Gonzalo Melero ve vlastním vápně fauloval Sanabriu a sudí nařídil pro Betis pokutový kop. Zahrávat penaltu se rozhodl sám Sanabria a popravdě měl docela štěstí, že dokázal překonat Santamaríu, který si na balón sáhl.

Favorit utkání vedl a domácí se s tím nechtěli smířit a okamžitě vyrazili do ofenzívy. Pau López musel být ve střehu a nápor Huescy prozatím zvládl. V 67. minutě předvedl Betis rychlý kontr, který ale skončil ve finální fázi špatnou přihrávkou a tudíž nikdo z hostů nakonec nemohl do prázdné branky dorážet.

Huesca otevírala hru a Betisu se naskýtaly možnosti rychlých kontrů. Byli to ale nakonec domácí, kteří se dočkali další branky zápasu a paradoxně z rychlého protiútoku. Gallarův polovysoký centr dopravil do sítě rybičkou David Ferreiro a stadion v Huesce explodoval radostí. A to zdaleka nebylo všechno. O pár minut později se opřel do odraženého balónu Christian Rivera Hernández a přesnou volejí strhl vedení na stranu posledního týmu LaLigy. Betis se na odpověď nezmohl a utkání nakonec prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele