18. kolo
06.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Barcelona zvítězila na Getafe a na čele má pětibodový náskok

Barcelona využila vzájemného utkání Sevilly s Atléticem a po výhře nad Getafe už má na čele pětibodový náskok. Valverdeho svěřenci zvládli těžké utkání v Madridu a na půdě Azulones triumfovali 2:1, když se o branky podělili Lionel Messi a Luis Suárez. Getafe na jejich trefy dokázalo ještě do poločasu odpovědět, ale vyrovnat už nedokázalo.

Katalánce nečekalo vůbec jednoduché utkání. Getafe se pyšnilo dobrou formou, navíc v loňské sezoně dokázalo Barcu na Camp Nou obrat o body, takže ani sebevědomí Azulones nechybělo.

Getafe neprohrálo v lize pět zápasů v řadě, ale s Barcelonou bylo přeci jenom od počátku v roli outsidera, navíc hosté jako vždy dominovali na balónu. Ale v 11. minutě mohlo být vše jinak, kdyby sudí uznal branku Jaimeho Maty, který se v době zakončení nenacházel v ofsajdu, avšak vše z pohledu Getafe pokazil útočný faul. Úvod utkání byl poměrně nervózní a k faulům docházelo dost často, což se neobešlo bez žlutých karet.

Každopádně první gólový moment přišel ve 20. minutě z kopačky obvyklého střelce Lionela Messiho. Argentinec se ve vápně dostal k přizvednutému balónu, následně se dostal i za brankáře Soriu a trefit zblízka prázdnou branku už nemohl být problém - 1:0 pro Barcelonu. Povzbuzení hosté si následně vytvořili další příležitosti, Piqué tu svojí po rohovém kopu namířil jen doprostřed branky. Podruhé rozvlnil síť až Luis Suárez. Útočník Katalánců se blýskl nádhernou volejí zpoza šestnáctky a zařídil Barceloně dvoubrankový náskok. Ne však na dlouho. O chvíli později uklidil Antuňesovu přihrávku do prázdné branky Jaime Mata a madridský celek byl znovu v zápase.

Getafe mělo po změně stran dobré možnosti na vyrovnání a několikrát bylo opravdu blízko. Rodríguez mohl potrestat chybu ter Stegena, ale branku netrefil. Německý brankář se pak vykoupil fantastickým zákrokem, když vytěsnil nad břevno nebezpečnou hlavičku Cabrery. To už byla hodina zápasu minulostí, v 68. minutě pak přišla další tutovka domácích, Jaime Mata se dokonce zbavil ter Stegena, ale odkrytou branku trefit nedokázal. Barcelona měla ve druhém poločase jen jednu gólovku, Messiho ale vychytal Soría a držel tak šance svého celku nad vodou. Čas se Azulones rychle krátil a na více než pár nebezpečných centrů už se nezmohli. Barcelona si po vítězství 2:1 pojistila vedení v tabulce už na pět bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

0:2............Leo,Couts.............

Reagovat
valloire

1:0........Leo nedá penaltu.......

Reagovat
Messi the Genius"10"

se radsi podivej na ty tvoje bily hvezdy.... to co hral Modric neni hodno nejlepsiho hrace sveta

Reagovat
ttopi

Nech ho, on tipuje furt prohry Barcelony. Prostě objektivita sama.

Reagovat
remeslnik

Omyl, ON netipuje !!!

Reagovat
Messi the Genius"10"

Já vím že je to magor.... to víš..... když Real hraje velký h*vn* tak se musí uspokojovat někde jinde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele