LaLiga - souhrn 15. kola

07.12.2018, 22:53, aktualizováno 10.12.2018, 22:54
Komentáře a souhrny
Barcelona hravě zvládla derby na půdě Espanyolu a zůstává na čele tabulky. Real Madrid nejtěsnějším možným vítězstvím uspěl na půdě Huescy a zůstává v kontaktu se špicí. Atlético našlo recept na Deportivo Alavés, Valencia potvrdila roli remízového krále a doma se rozešla smírně se Sevillou. Celta Vigo si veze body z půdy Villarrealu...

Athletic Bilbao - Girona FC 1:0

10.12.2018 21:00

Góly: 90. Aritz Aduriz (pen.)

Třináctizápasová série bez vítězství skončila. Athletic zvítězil nad Gironou díky proměněné penaltě z 90. minuty a alespoň trochu zlepšil svojí špatnou situaci. Baskové se dostali na čtrnáct bodů, ovšem stále jim patří sestupové místo. Jediný pokutový kop na San Mamés proměnil á la Antonín Panenka střelec Aritz Aduriz.

Nechybělo moc a Athletic mohl mít z tohoto zápasu jen bod, přestože podle průběhu utkání mohl a měl vyhrát vyšším rozdílem. Baskové měli po celých devadesát minut více ze hry, přesněji řečeno byli o mnoho nebezpečnější, než jejich soupeř, který toho na San Mamés moc neukázal.

Girona se především bránila. V 8. minutě přežila akci Williamse, který pravačkou protáhl brankáře Iraizoze. O chvíli později pálil Aduriz a opora Katalánců musela vytasit další výborný zákrok. Girona se zmohla jen na situaci z 21. minuty, ve které vstřelila neuznaný gól. Sudí při shlédnutí videa odhalil hraní rukou v podání střelce Stuaniho, takže se dál pokračovalo za nerozhodného stavu. Tlak Athleticu v prvním poločase sílil a před koncem poločasu mohl nachytat Iraizoze Beňat, který velmi zajímavě rozehrál rohový kop, po němž se balón stáčel do branky.

Hosté po změně stran vyrovnali hru, ale nebezpečnější byli pořád domácí. Na druhou stranu druhý poločas toho zas tolik zajímavého nepřinesl. Až čtvrthodinu před koncem v největší příležitosti neuspěl Aduriz, který si naskočil na padající centr a hlavou orazítkoval vzdálenější tyč Iraizozovy branky.

Zdálo se, že Girona náporu Basků odolá a odveze si bod, když v 90. minutě přišel moment, který celé utkání rozhodl. Střídající Iker Muniain byl v šestnáctce faulován a sudí s pomocí technologie VAR odpískal pokutový kop. Ariz Aduriz pak ukázal pevné nervy, penaltu sehrál ve stylu Antonína Panenky a krásným gólem rozhodl o třech bodech pro Athletic.

Více informací k zápasu

Real Betis - Rayo Vallecano 2:0

09.12.2018 20:45

Góly: 59. Giovani Lo Celso (pen.), 76. Sidnei

Betis se kvapem blíží k pohárovým pozicím, přispěla k tomu další výhra ve večerním utkání nad Rayem 2:0. Předposlední tým soutěže inkasoval až po změně stran, nejprve z pokutového kopu Giovaniho Lo Celsa a posléze i ze Sidneiho kopačky.

Betis tak dal honem rychle zapomenout na porážku z Villarrealu a v tabulce se posunul už na sedmé místo, ovšem situace ve španělské LaLize je velmi vyrovnaná.

První pozdrav na Dimitrievskiho branku vyslal Canales, avšak výraznější ohrožení to neznamenalo, neboť domácí hráč netrefil prostor mezi tyčemi. I Rayo vystrčilo růžky a dokonce mohlo na Estadio Benito Villamarín vést. Béticos ztratili ve středu hřiště balón a následovala rychlá protiakce Raya, kterou zakončoval Embarba, ovšem výtečný zákrok Lópeze znamenal setrvání bezbrankového stavu. Domácí tým sice měl velkou územní převahu, jenomže bez patřičné efektivity.

Rayo se rozhodlo pro defenzivní taktiku i po změně stran, ale Betis si začal dovolovat čím dál více. V 54. minutě se ve sprintu dostal do zakončení Morón, ale Dimitrievski byl na místě a střelu v pohodě sebral do náruče. Každopádně Morón byl ústřední postavou prvního gólového okamžiku, v 58. minutě ho ve vápně fauloval Amat a sudí po shlédnutí záznamu z videa nařídil pokutový kop. Giovani Lo Celso nezaváhal, střelou po zemi zajistil Betisu jednobrankový náskok.

Rayo bylo bez odpovědi. Vyrovnanou pasáž zápasu pak ukončil čtvrthodinu před koncem druhý gólový okamžik, kdy Sidnei z úhlu procedil balón za nešťastného Dimitrievskiho. Závěr zápasu už se dohrával. Betis si dvoubrankový náskok nenechal vzít a díky vítězství 2:0 se posunul už na sedmé místo tabulky.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Valladolid 1:2

09.12.2018 18:30

Góly: 62. Mikel Oyarzabal - 16. Toni Villa, 54. Antoñito

Real Valladolid po pěti ztrátách konečně v lize bodoval naplno. Na půdě Realu Sociedad, který stále čeká na druhou domácí výhru v LaLize, mu vystřelili vítězství Toni Villa a Antonito.

Souboj dvou týmů z nabitého středu tabulky sliboval zajímavou podívanou. Hosté do zápasu vstoupili aktivněji, už po pěti minutách musel zasahovat Moya. Prvního gólu se dočkali po čtvrthodině hry, kdy San Sebastian trestuhodně ztratil míč u vlastní šestnáctky. Oscar Plano vysunul Toniho Villu, který se z malého vápna tváří v tvář brankáři nemýlil.

Uběhlo dalších patnáct minut a Sociedad mohl srovnat. Po skvělém centru Thea Hernándeze měl šanci nejprve Willian José. Ten napoprvé promáchl, napodruhé se už předložil před odkrytou klec Juanmimu. Španělský záložník ale nestihl zareagovat a míč se od jeho kolene odrazil daleko od brány.

Chvíli na to vyslal nebezpečnou střelu zpoza vápna hostující Keko. Moya byl ovšem pozorný a střelu vytáhl na rohový kop. Valladolid měl do poločasu ještě několik zajímavých pokusů z dálky, druhý gól se mu ale přidat nepodařilo a do šaten tak hráči odcházeli za stavu 0:1.

V 54. minutě neskutečným způsobem chyboval brankář Moya. Dlouhý nákop hostů směřoval do křídla na Antonita, domácí gólman nepochopitelně a špatně vyběhl. Na zkušeného beka zírala prázdná brána a ten svou šancí nepohrdl.

To vyburcovalo San Sebastian k náporu. Illaramendiho střela z dálky ani Januzajův přímý kop ještě úspěch neslavili, hlavička Le Normanda po centru Sandra Ramíreze a následná dorážka Mikela Oyarzabala už ano.

Domácí v žádném případě nechtěli připustit porážku, během pár minut dvakrát nebezpečně pálil Sandro. Blízko byli modrobílí i v 82. minutě, kdy po rohovém kopu nastal závar před Masipem. Sandro Ramírez byl velice snaživí i nadále, buď ale střílel mimo tři tyče, nebo jeho pokus zlikvidoval Masip. Domácí už srovnat nedokázali a díky tomu Valladolid po pěti nezdarech konečně v ligovém utkání bodoval naplno.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Real Madrid 0:1

09.12.2018 16:15

Góly: 8. Gareth Bale

Těsně ale přece dokázal Real Madrid zvítězit na hřišti poslední Huescy a posunout se na čtvrté místo před Alavés. Bílý balet nepředvedl přesvědčivý výkon, ovšem na tři body mu jediná trefa Garetha Bala stačila. Poslední tým LaLigy mohl proti slavnému soupeři vytěžit víc, své gólovky ale proměnit nedokázal.

Huesca přivítala Real Madrid vůbec poprvé ve své historii a natěšený stadion El Alcoraz byl zvědavý, co domácí borci proti slavnému celku předvedou. Začátek utkání se domácím příliš nevydařil, Real si nemusel vytvořit výraznější tlak, aby se už v 9.minutě ujal vedení. Centr Álvara Odriozoly se snesl přesně na Garetha Bala a welšský útočník uklidil balón do sítě. Nemuselo to trvat dlouho a Huesca mohla vyrovnat, velmi blízko k tomu byl Ávila, ale Courtois jeho pokus vykryl. Trenér Francisco Rodríguez musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Aguilera nahradil Gonzalo Melero. Real Madrid žádný ofenzivní koncert nepředváděl a ani Huesca zbytečně neotevírala hru. S balónem na kopačkách byl sice silnější madridský velkoklub, ovšem do konce prvního poločasu už se prosadit nedokázal.

Santiago Solari mohl být spokojen s výsledkem, nikoliv však s předváděnou hrou. Po přestávce měla jako první velkou šanci Huesca a je neuvěřitelné, co Gonzalo Melero dokázal zahodit. Po centru z levé strany zblízka hlavičkoval a Courtois by těžko zareagoval, jenomže Melero branku trestuhodně netrefil. V 58.minutě si zase navedl balón ke střele Ferreira a Courtois musel vyrážet na rohoý kop.

Real Madrid sice neměl vytrvalý tlak, přesto mohl v 71.minutě rozhodnout, kdyby Gareth Bale nasměroval svůj lob přesněji do branky. Ve druhém poločase to bylo ze strany Realu všechno, Huesca sice zkusila závěr zápasu hodně otevřít, ale do větší příležitosti se nedostala. Real tak splnil povinnost a Huescu nakonec udolal jedinou brankou welšského útočníka, což zároveň znamená, že se posunul na čtvrté místo. Huesca zůstává nadále poslední.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Levante UD 4:4

09.12.2018 12:00

Góly: 8. Sergi Enrich, 57. Gonzalo Escalante, 61. Charles (pen.), 65. Charles - 10. José Luis Morales, 25. Rober, 75. Toño, 90+2. Borja Mayoral

Fantastický předkrm dostala nedělní porce zápasů španělské nejvyšší soutěže. Eibar se rozešel s Levante smírně, přičemž v zápase nakonec padlo úctyhodný osm branek! Skóre se v průběhu zápasu přelévalo ze strany na stranu, aby se nakonec zastavilo na konečném výsledku 4:4.

Brankové hody odstartovaly na stadionu Municipal de Ipurúa už v osmé minutě zápasu, Ángelův centr přizvedl Charles a Sergi Enrich hlavou ťukl do balónu přesně tak, jak měl - Eibar vedl 1:0. Radost domácího celku však netrvala dlouho. O dvě minuty později vyhrálo Levante souboj o balón ve středu hřiště, následovala kolmá přihrávka a rychlá akce, zakončená José Luisem Morálesem a jeho hokejovým blafákem se střelou do odkryté branky! Levante bylo po vyrovnání o něco lepším týmem a ve 26. minutě dokonce strhlo vedení na svou stranu. Jasonův centr na malé vápno uklidil skluzem do branky Roberto Suárez Pier!

První poločas ještě nabídl jednu gólovku na domácí straně, Orellana už byl ve stoprocentní příležitosti, ale na poslední chvíli se mu vrhl pod nohy Rober a hrozící nebezpečí tím uhasil. Diváci se na stadionu Municipal de Ipurúa nenudili a byli zvědavi, co oba aktéři předvedou po změně stran.

Hned po pauze hlavičkoval po rohovém kopu Enrich, ovšem nepřesně. Snaha Eibaru ale byla po zásluze odměněna, po dalším centru do šestnáctky se hlavou prosadil Gonzalo Escalante - 2:2. Divočina pokračovala a za další tři minuty Ramis ve vápně fauloval Jasona a Eibar měl k dispozici pokutový kop! Charles Días ho bezpečně proměnil a Eibar znovu nad Levante vedl.

V 65. minutě si hosté nepohlídali další centr a v době, kdy se oba stopeři váleli na zemi dorážkou zvýšil na 4:2 opět Charles Días. Zdálo se, že Eibar už má zápas pod kontrolou, jenže Levante neřeklo poslední slovo a ani za tohoto stavu se nevzdávalo. Čtvrthodinu před koncem vypálil ze střední vzdálenosti Toňo a díky teči Oliveiry skončil balón v síti.

Domácí se ve zbytku zápasu soustředili na udržení jednogólového náskoku a to se jim stalo osudným. V nastavení si valencijský celek vytvořil tlak a nakonec skutečně srovnal na konečných 4:4. Bardi poslal na zadní tyč načechraný centr, obrana Eibaru úplně zapomněla na Borju Mayorala a ten uzavřel střelecké představení celkovou osmou brankou zápasu.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:4

08.12.2018 20:45

Góly: 17. Lionel Messi, 26. Ousmane Dembélé, 45. Luis Suárez, 65. Lionel Messi

Nezastavitelný Lionel Messi dovedl Barcelonu k vítězství 4:0 v derby proti Espanyolu. Barcelona si tak upevnila první místo v tabulce, Espanyol prohrál počtvrté v řadě.

Argentinský fotbalista se na utkání vyspal opravdu dobře a už po 17 minutách otevřel skóre. Nejprve byl faulován, přímého kopu se sám ujal a výstavní ranou do šibenice nedal Diegu Lópezovi nejmenší šanci.

Chvíli na to předložil Messi předložil do loženky Suárezovi, který ale tváří v tvář gólmanovi selhal. Z následné akce měl ojedinělou šanci i domácí Espanyol. Na centr si naskočil Victor Sanchez, ter Stegen ovšem proti jeho hlavičce nemusel vůbec zasahovat.

A tak udeřil opět favorit. Messi udržel na vápně balón v nelehké pozici, načež ho poslal do křídla Dembélému. Francouzský křídelník si ještě míč zasekl, aby ho poté pravačkou poslal na vzdálenější tyč a zvýšil na 2:0.

Fanoušky Espanyolu dostala do varu povedená minuta ve třetině zápasu. První hlavička z rohového kopu skončila mimo bránu, prakticky okamžitě na to se dostal na malém vápně k hlavičce Duarte, Barcelonu zachránila připravený ter Stegen.

Další světlý moment Lionela Messiho nastal ve 36. minutě. Excelentní přihrávkou za obranu našel Suáreze, který ani tentokrát neuspěl a poslal míč do tyče. Aby toho nebylo málo, během chvíle orazítkovali hosté i druhou tyč, tentokrát po hlavičce Messiho.

V poslední minutě první poloviny se Suárez znovu ocitl sám před brankářem, napotřetí už byl úspěšný. I z velkého úhlu se mu povedlo mezi nohama prostřelit brankáře domácích a do šaten se tak odcházelo za stavu 0:3.

V 58. minutě si mohl připsat druhý gól Messi, pravou nohou ale nedokázal překonat Lópeze. Co se mu v tu chvíli nepovedlo, napravil za necelých 7 minut ve velkém stylu. Opět se ujal přímého kopu, opět vymetl šibenici.

Obhájce titulu tedy vede tabulku o tři body před nejbližšími pronásledovateli, jeho rival po nepovedené šňůře klesá do středu tabulky.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Celta Vigo 2:3

08.12.2018 18:30

Góly: 83. Carlos Bacca, 87. Carlos Bacca - 44. Brais Méndez, 49. Okay Yokuşlu, 51. Maxi Gómez

Zmar fotbalistů Villarrealu nemá konce. Hráči Ponorky podlehli v 15. kole LaLigy Celtě Vigo, od ostudy je zachraňoval střídající Carlos Bacca.

Jedno vítězství z posledních osmi ligových utkání. S takovou bilancí vstupovali do sobotního utkání hráči Villarrealu, vylepšit ji ani tentokráte nedokázali. Už od začátku utkání byli domácí zatažení a potrestat to mohl po 18 minutách hry Brais Méndez. Jeho první střelu zastavil gólman Asenjo, tu druhou branková konstrukce.

Ojedinělou šanci měl Villarreal po další desetiminutovce. Pokus přelobovat hostujícího brankáře z první ale úspěch neslavil. Chvíli to vypadalo, že tato akce nalije domácím krev do žil, veškerý tlak ale skončil nepřesnou střelou Gerarda Morena.

V poslední minutě prvního poločasu už slavili hráči Celty. Aspas přiťuknul míč nabíhajícímu Braisovi Méndezovi, který okamžitě zkusil přízemní střelu. Rána to byla určitě povedená, brankář Asenjo si však svůj zákrok určitě za rámeček nedá.

Hned po pauze klesly akcie domácích ještě níže. Na přímý kop si famózně naskočil Okay Yokuslu, tentokrát byl brankář bezmocný.

Hráčům určitě nepřidal ani pískot vlastních fanoušků a už po dvou minutách k němu měli příznivci další důvod. Trestuhodné propadnutí v obraně vyústilo k akci jeden na jednoho, ve které Maxi Gómez proti Asenjovi uspěl.

Ofenzivu Villarrealu v honbě za bodem přišel posílit Carlos Bacca. Deset minut před koncem ukázal, co umí. Nedorozumění v obraně Celty vyústilo v malou domů a nepřímý kop, po jehož rozehrání se kolumbijský kanonýr trefil přesně.

Bacca byl i u dalšího gólového zářezu domácích. Po centru se dostal k hlavičce před odkrytou klecí a pochopitelně se nemýlil. Ani to ovšem Villarrealu na body nestačilo a v tabulce se i nadále krčí pouhou jednu pozici nad sestupovými vodami. Celtu tato veledůležitá výhra, druhá v řadě, katapultovala na prozatímní desáté místo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Sevilla FC 1:1

08.12.2018 16:15

Góly: 90+3. Mouctar Diakhaby - 55. Pablo Sarabia

Hráči Sevilly si připsali druhou ztrátu v řadě. Ve Valencii sice skoro celý druhý poločas vedli, v nastaveném čase ale o cenné vítězství přišli.

Už po dvou minutách hry musel vytáhnout dva famózní zákroky český brankář Tomáš Vaclík. Nejprve vystavil stopku nebezpečné hlavičce Garaye, následně zneškodnil i Minovu dorážku z těsné blízkosti.

První poločas jinak přinesl pouze ostřelování z dálky, žádné velké příležitosti se nenaskytly ani na jedné straně. Aktivnějším celkem byla domácí Valencia, stejně jako v celé sezoně ji ale chybí kvalita ve finální fázi.

I na začátku druhé půle musel Vaclík řešit nebezpečnou situaci, opět ji ale zvládl. Skóre se tak poprvé změnilo po 55 minutách. Promesův centr obrana Valencie ještě zvládla, zareagovat už však nestihla na nepovedenou střelu z první v podání Ben Yeddera, kterou do brány z bezprostřední blízkosti poslal Pablo Sarabia.

Sevillu tato branka jednoznačně nabudila, sedm minut po gólu pálil těsně nad břevno Promes, o chvíli později Banega nasměroval svoji ránu do tyče.

Zhruba deset minut před koncem se po zákroku Kjaera v pokutovém území dožadovali domácí penalty za hry rukou, rozhodčí však jejich volání nevyslyšel. Na druhé straně neuvěřitelně spálil svou šanci André Silva, který nejprve obešel brankáře, aby míč poslal do brankové konstrukce.

O slovo se tak přihlásila znovu Valencia. Varování v podobě nepřesné Rodrigovi hlavičky hosté nevzali vážně, a tak se k další hlavičce probojoval v nastaveném čase Mouctar Diakhaby. Vaclík při výběhu míč netrefil a mladý Francouze šancí nepohrdl.

Sevilla si nechala odskočit vedoucí Barcelonu už na 3 body, naopak pro trápící se Valenciu jde o velmi cenný bod.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo Alavés 3:0

08.12.2018 13:00

Góly: 25. Nikola Kalinić, 82. Antoine Griezmann, 88. Rodri

Atlétiko doma odstavilo Alavés a dotáhlo se na vedoucí Barcelonu. Souboj dvou celků umístěných v první čtyřce rozhodl už po šestadvaceti minutách chorvatský rebel Nikola Kalinić, aby před koncem utkání pojistili výsledek Antoine Griezmann a Rodri. Los Colchoneros vyhráli zcela zaslouženě 3:0 a budou čekat, jak si povedou další aspiranti na prvenství.

Wanda Metropolitano hostil už v jednu hodinu odpoledne jedno z největších překvapení letošní sezony Deportivo Alavés a v případě vítězství domácího Atlétika by na čele LaLigy došlo k bodové rovnosti, tedy minimálně do zápasu Barcelony, případně Sevilly.

Atlétiko začalo velmi dobře a úvodních deset minut se Alavés jenom bránil, musíme však říci, že velmi úspěšně, neboť domácí si vyloženou šanci nevypracovali. I domácí tým se musel mít vzadu na pozoru, ojedinělou akci na poslední chvíli před Cavallerim utnul stoper Savić. Domácí hráli trpělivě a ve 26. minutě za to sklidili zaslouženou odměnu. Arias z pravé strany naservíroval přesný centr na malé vápno, kde zblízka z první zakončil Nikola Kalinić - 1:0 pro Atlétiko. Simeoneho svěřenci chtěli ještě do poločasu vedení zvýšit a nadále byli aktivnějším týmem, ale Griezmann, popřípadě ani Kalinić, už se do zakončení nedostali. Ve 37. minutě museli domácí vynuceně střídat, Simeone stáhl ze hry zraněného Hernándeze a toho nahradil José Giménez.

K brzkému střídání došlo i na druhé straně, do druhého poločasu už nenastoupil Mubarak Wakaso, kterého nahradil Borja Bastón. Deportivo ztrácelo jeden gól, ale proti tradičně výtečné defenzívě Los Colchoneros to mělo obtížné. Atlétiko hosty vesměs k ničemu vážnému nepustilo a gólman Oblak nemusel řešit jediný vážný moment.

Sedm minut před koncem utekl obraně Alavésu Antoine Griezmann a druhou brankou v zápase definitivně rozhodl. Atlétiko pak ještě vstřelilo třetí gól, když po špatném odkopu ukončil zmatek ve vápně Rodrigo. Madridský velkoklub zvítězil jasně 3:0 a bodově se dotáhl na vedoucí Barcelonu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Getafe CF 1:1

07.12.2018 21:00

Góly: 64. Allan Nyom - 39. Leandro Cabrera

Cenný bod si v předehrávce 15. kola připsali hosté z Getafe. Na půdě zvedajícího se Leganesu byli horším celkem, přesto se jim povedlo vyválčit remízu.

Leganes je stále ve spodních patrech tabulky, díky 5 zápasům bez porážky v řadě se ale bodově dotáhl na klidný střed a na dnešního soka, šesté Getafe, ztrácí pouhé 4 body. Domácí byli aktivnější již od začátku. Po šesti minutách hry předvedl brankář Getafe Soria prachbídný výběh, Oscar Rodríguez se na hranici velkého vápna dostal k hlavičce, ale míč skončil vedle odkryté brány.

Necelé 2 minuty nato mohli udeřit po pohledné kombinaci i hosté. Foulquier hladce proběhl na křídle mezi dvěma hráči, balon předložil na nohu Matovi, který v obrovské šanci trefil pouze připraveného gólmana.

Zhruba po čtvrtině utkání znovu hrozil Leganes - a znovu ze vzduchu. Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce Carrillo, z malého vápna však trestuhodně zamířil mimo. O chvíli později mohl svůj nezdar napravit. Tentokrát v o poznání složitější pozici mířil na bránu, gólu musel konečky prstů zabránit Soria.

Chvíli před koncem poločasu přišla pro domácí rána. Po nenápadné standardce se prodral k hlavičce Leandro Cabrera, který svou první trefou v LaLize vystřelil hostům vystřelil vedení.

Jak Getafe jeden poločas zakončilo, tak mohlo načít i ten další. Další obrovskou šanci ale spálil Mata, když po rohovém kopu přestřelil prázdnou bránu.

V 64. minutě se hráči domácího Leganesu dostali k autu poblíž velkého vápna. Už to vypadalo, že hosté mají situaci pod kontrolou. Míč ale propadl až na zabíhajícího Allana Nyoma, který střelou k tyči nedal brankářovi žádnou šanci.

Leganes měl více ze hry i ve zbytku utkání, ovšem na více než ostřelování Soriovy branky zpoza vápna se nezmohl. Velký zkrat navíc v nastavení předvedl Ruben Perez, když nevybíravě zasáhl soupeře kolíky do hrudníku a po zásluze viděl červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1594241:1931
2.Sevilla FC1584327:1628
3.Atlético Madrid1577121:1028
4.Real Madrid1582523:1926
5.Deportivo Alavés1573518:1724
6.Levante UD1564527:2522
7.Real Betis1564516:1722
8.Getafe CF1556416:1221
9.Girona FC1556417:1721
10.Espanyol Barcelona1563617:2021
11.Celta Vigo1555528:2420
12.Real Valladolid1555513:1520
13.Real Sociedad1554618:1819
14.SD Eibar1554619:2319
15.Valencia CF1539312:1218
16.CD Leganés1545615:1917
17.Villarreal CF1535715:1914
18.Athletic Bilbao1528515:2314
19.Rayo Vallecano1524915:3010
20.SD Huesca15141012:307

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (302)

Přidat komentář
pantondavo

1. pro výhru SD Huesca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

vidím, že La Liga je tu populárna...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ještě nehrála

Reagovat
smazaný uživatel

Real ještě nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

prý 5. nejlepsi na svete

Reagovat
LAM

Pár takovejch výkonů a to 4 místo příště udělá

Reagovat
valloire

samozřejmě, co letos předvedl? kromě 2 golů Espanyolu?

Reagovat
X-bano-X

Hmmmm. Tímovo 3 tituly v klube, repre dotiahol na MS v zápase u súpera kde nevyhrali x rokov. Individuálne najlepší ligový strelec minulej aj aktuálnej sezóny, najlepší nahrávač v európskych ligách za minulú sezónu, zlatá kopačka, aktuálne najlepší strelec LM tohto ročníka. Bude to nejaký břídil

Reagovat
smazaný uživatel

Že se s ním snažíš normálně bavit. Za Valloireho zkurvenej život může Messi, uprchlíci, muslimové a Kalousek.

Reagovat
valloire

repre dotáhl.....zdá se mi, žes v tom výčtu zapomněl na vytvořený šance a nejvíc střel do tyče bože

Reagovat
X-bano-X

Si samozrejme demagogický ako nakoniec vždy. Ako teda nazveš ten bodový rozdiel v zápasoch repre kedy Messi hral a keď nehral? Ako nazveš zápas v ktorom ide Argentíne o všetko, na pôde súpera kde tuším 21? rokov nevyhrala a Messi tam strelí hattrick? Keď sa kvôli Ronaldovi posúvalo hlasovanie aby sa tam mohol započítať zápas proti Švédsku, vtedy Ronaldo Portugalcov dotiahol. Teraz Messi nie.Tento tvoj postoj musí nudiť aj teba samého.

A že sa smeješ z toho že jeden hráč ovládne jak gólovú tak asistenčnú štatistiku v Európe a vyťahuješ nejaké strely do tyče, to je tak posledný záchvev úbohosti.

Reagovat
valloire

Největší demagog na foru obvinuje druhý z demagogie.

Tvojí řečí neb tý jediný rozumíš, ti to teda nazvu. Pěkně popořadě.

Kvalda s indijánama.

Hattrick indijánům.

Vikingové (sice naředěný, ale pořád Vikingové).

Golovou statistiku ovládl Ronaldo, nikoliv Messi.

Převzato s tvého oblíbeného dezinformačního webu ForcaBarca.

Jinak neexistovalo (jenom 2010), aby hráč, kterej mezinárodně nic nevyhrál, měl vůbec nárok na Zlatej míč v roce konání MS. To je od vás tak směšný, že to přechází do smutný.

Reagovat
X-bano-X

Modrič teda to MS nakoniec vyhral Oni tí indiáni v čase Pelého boli asi Yindiani boli to tvrďáci. Gólovú štatistiku ovládol Ronaldo? To by ma teda zaujímalo ktorú. A neviem čo mám ja spoločné s tou webkou

Prakticky čo veta to výmysel. Úbohosť v priamom prenose.

Reagovat
valloire

Je to tvojí řečí, takže jak říkáš. Co s tim má Luka? Messi MS snad vyhrál? Píšu něco o rozstřílení Ekvádoru v kvalifikaci Pelém? Něco takovýho je samozřejmý snad a ty z toho uděláš záležitost hodný geniality. Statistiku golů za rok kvůli GB asi ne? Máš stejný debilní argumenty.

Reagovat
X-bano-X

Ty argumentuješ že hráč nemôže vyhrať GB v roku keď je MS, ME keď ho nevyhrá a keď ti odpoviem že Modrič MS nevyhral tak odpovieš takto? Je rozdiel či hrá v Ekvádore krajina ktorá ho pravidelne poráža alebo ide o zápas "o všetko" a hrá tam Argentína, ktorá tam nevyhrala od 2001. Ale tu je zbytočné niečo riešiť. Trepeš vymyslené veci, ničím nepodložené.

Reagovat
smazaný uživatel

vazne se chces dohadovat s clovekem, ktery si mysli, ze je vtipny, kdyz napise slovo indijani?

Reagovat
valloire

teď jsi mi ranil

Reagovat
smazaný uživatel

Zničil 99% soupeřů proti kterým nastoupil včetně Realu.

Reagovat
valloire

Škoda že pravidelně na MS, když je to třeba, nikoho neničí. Na rozdíl od toho, jehož jméno je sám fotbal. Ten ničil vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie, Nigérie 2x, Bosna, Írán, Švýcarsko, Belgie, Nizozemsko, Německo - proti těmto týmům za poslední 2 MS hrál skvěle. To je proti Ronaldově jednomu zápasu proti Španělsku definice krále fotbalu.

Reagovat
valloire

hrál skvěle kolika těmhle dal gol? proč to Argentina nikdy nevyhrála a když už se dostala do finále, tak díky defenzivě? tolik otázek, usneš vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tomu fotbalu vůbec nerozumíš. Hrát skvěle automaticky neznamená, že musíš dát gól.

Ronaldo měl spoustu příšerných zápasů, kdy dal třeba 2 góly z penalt a stejně byl nejhorší na hřišti. Messi hraje skvěle i bez gólu a asistence a předvede mnohem lepší výkon než Ronaldo, když třeba dá hattrick.

Hlavně, když žádný ze spoluhráčů nedokáže dát jednoduchou přihrávku na 2 metry, tak těžko se zápasem něco uděláš. A Messi přesto skoro dostal Argentinu přes Francii svojí genialitou. Ronaldo sám od sebe nikdy nedokáže rozhodnout zápas, když celý jeho tým hraje na úrovni 2. ligy. Na to nemá individuální kvalitu. Někdo mu musí ten míč dopravit až před bránu. Messi svým skvělým driblingem dokáže dát vytvořit gól i z poloviny hřiště.

Reagovat
valloire

Já rozumim všemu. Hlavně tomu neustálýmu omlouvání Messiho výkonu v zápasech, kdy jeho tým vypadne.

Následující věty by neměly být zapomenuty jako důkaz nezměrné stupidity a zaslepenosti:

"A Messi přesto skoro dostal Argentinu přes Francii svojí genialitou"

"Messi svým skvělým driblingem dokáže dát vytvořit gól i z poloviny hřiště."

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase rozumím tomu tvýmu neustálýmu vyzdvihování Penalda po příšerných výkonech v lize, na MS a v polovině zápasů LM..

Reagovat
valloire

ty nerozumíš ničemu

Reagovat
X-bano-X

nj Modrič tých gólov nastrieľal len sa strápňuješ

Reagovat
valloire

Modrič tvoří hru a díky tomu bylo Chorvatsko ve finále. Kde přesně byla Argentina s tvořením hry Messiho?

Reagovat
technecium

ve finále

Reagovat
valloire

nj Modrič tých gólov nastrieľal len sa strápňuješ

Reagovat
valloire

teda Messi

Reagovat
X-bano-X

Messi tú hru netvorí? Teda to že mal najviac asistencii v sezóne a najviac key passes bude trochu divné

Reagovat
valloire

co vytvořený šance? tam byl kde? tvoří ne, ale jaksi tým vypadl v osmifinále, což je pro GB směroplatný...jednou to pochopíš bano

Reagovat
smazaný uživatel

Vytvořených šancí měl za rok víc než celá záloha Realu dohromady.

Reagovat
valloire

jo, to určitě a pověz Velký, měl jich nejvíc v Evropě?

Reagovat
X-bano-X

No pokiaľ viem, mal najviac key passes v Európe Neviem čo tu nechápeš. Tie tvoje polopravdy sa sypú ako domček z karát.

Reagovat
valloire

zdroj? protože co vím, tak byl sotva v desítce

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Vůbec nevím podle čeho soudíš, že hrál dobře proti Německu, Nizozemsku a proti Francii.

Reagovat
valloire

protože je to Messi přece

Reagovat
Whitemedia

že tě tohle ještě ve tvém věku baví..

Reagovat
valloire

ale jo, je to švanda bořit uhrovatejm pubescentům mýtus

Reagovat
smazaný uživatel

Mytus je tvuj Pele co polovinu golu dal armádným týmům v amaterský lize

Reagovat
smazaný uživatel

*armadnim, blbej Pele.

Reagovat
valloire

Pelé nemůže za tvý chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Muze za vsechno

Reagovat
valloire

To jo. Změnil fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Při těch 3 triumfech nebyl ani jednou nejlepším střelcem MS. Což je u “nejlepšího hráče všech dob” zarážejicí. Ano v 62 se zranil, ale bez něj brazilci v klidu obhájili. V 70 si k zlaté kopačce taky ani nečuchl. Garincha podával úplně stejné výkony, ale je opomíjen (a to byl invalida, který by si dneska nečuch) i ten Zico je v mých očích lepší fotbalista než jim byl Pele.

Reagovat
valloire

Ten invalida měl vo parník nejlepší kliku než všichni i teď Tohle shazování Pelého je směšný, ale to víš. Vidím do tebe. Zicem to nezachráníš.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevidíš. Polovina zápasu co má Pele ve statistikách byly amatérské přátelské zápasy, což je prostě nonsens. Jaký jiný hráč si do statistik připisuje goly z nějakých armádních turnajů ty vole? Ve 2 ze 3 zlatych MS nebyl ani nejlepsim strelcem Brazilie.

Zica jsem mel vzdy rad, ale ty mi ho pomalu znechucujes

Reagovat
valloire

No má tam napsaný fšechno. No a? Je to snad jeho chyba? Ty statistiky ligový jsou i tak nejlepší. Pelé nemusel bejt nejlepší střelec ve skupině, ale v 58 v playoff ano. To je důležitý. A i ty to víš. No a říct o nejlepším individuálním výkonu všech dob šefa nejlepšího týmu (díky němu) všech dob jenom to, že nebyl nejlepším střelcem, je stejný jako kdybych prohlásil, že Messi neměl žádnej podíl na výhře Barcelony v LM. Protože o výhře Argentiny to říct fakt nejde. No a Zico? Jestlis ho měl rád, tak víš, jakej to byl borec, tak o co jde? Já tu jenom píšu jeho čísla a výkony hlavně ve Flamengu. Má jedinou vadu, nevyhrál MS. Stát se to v 82, byl by největší legenda a jeho tým srovnávanej s 1970, s PELÉHO týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým vyhrál v klidu v 62 i bez šéfa. V 68 Peleho (1 gol na MS) zastínil Eusebio. V 70 dal v PO jenom jeden gol a to ve finále, kdy Brazilci v klidu rozdrtili Italii 4-1.

Nevidim nic vyjimecnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

*v 66 samozrejme

Reagovat
valloire

Jo, taky tam měl hráče s nejlepší klikou historie, kterej byl na úrovni Pelého. V 68 Pelé nedal ani jeden gol. To byl slabej jako Leo. V 70 měl nejvíc vytvořenejch šancí a asistencí na fík, na to bys mohl už slyšet ne? Navíc ten jeho gol byl nejdůležitější. Kup si brejle, třeba prozříš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak byl nejdulezitejsti kdyz to skoncilo 4-1 ? Vale, Vale..

Reagovat
valloire

No byl to první gol, většinou se v takovým zápase už neotáčí. To bys měl vědět. Nehledě na to, že na další 2 přihrál. Čekal jsem to od vyhajpovanýho Lea a nic podobnýho nepřišlo. Pouze rekord v naběhanejch km, tedy te negativní.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze se uz divame i na psychologicke ucinky jeho golu kdyz se ti to hodi?! ok

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledě na to, že Italové srovnali.

Reagovat
valloire

Jak na běhu Terryho Foxe.

Reagovat
Baronne

Tyvole

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ho viděl tak maximálně na YouTube, jako ostatní. Jen se tu všem snaží vsugerovat jaký to je pamětník.

Reagovat
valloire

oproti vám teda pamětník jsem

Reagovat
X-bano-X

nj skôr pamätníček nejakej 13 ročnej s poníkmi a jednorožcami

Reagovat
DrQQ

Ja som zase sledoval prvé MS 1930 v priamom telegrafickom prenose. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Ty ale nikomu nic neboříš, jen se vehementně furt snažíš nám změnit názor, nechápu, že ti ještě nedošlo, že my ho prostě nezměníme

Reagovat
valloire

ono stačí, že si přečtete něco úplně jinýho a hlavně podloženýho, než jste zvyklý

Reagovat
Baronne

A nebo stačí pochopit, že je potřeba respektovat názor jinejch

Reagovat
valloire

i když je pomýlen a nevychází z relevantních údajů?

Reagovat
Baronne

Podle tvýho názoru, podle některejch je pomýlen ten tvůj.. Vždyť to sám víš, přes to všechno trolení a někdy zajímavý názory seš docela rozumnej ne?

Reagovat
valloire

Vím jenže opravdu tím, že se o to zajímáš od konce 70. let, dokážeš porovnat různý souvislosti a výkony, hráče, vývoj hry daleko líp než někdo, kdo se začal zajímat v polovině nultých let 21. století, tedy o skoro 40 let později....to se snad ani nedá zpochybnit ne? I když dneska jo. Tím vůbec nepodceňuju některý jedince neb mají přehled a nadšení jaké jsem měl naposled v 80 letech, kdy jsem sledoval doslova úplně všechno.

Reagovat
Baronne

Ale je to prostě nemožný srovnat ty dvě doby fotbalově, ať se o to pokouší kdokoliv, to by mohl srovnat někdo, kdo hrál v obou, což asi nikdo neni

Reagovat
valloire

Je to jenom fotbal a od 60. let, kdy přišla Brazílie s Maďarskem s 4-3-3 a totálním holandským fotbalem se toho tolik podstatnýho nezměnilo. Myšlení a čtení hry velkých hráčů je stejný, technika ovládání míče taky. Co se změnilo, je lepší fyzička hráčů. Když někdo dominoval dřív, dominoval by i dnes, protože rozhoduje talent. Fyzičku nadrtíš. Píšu to furt. Je to i naopak, dnešní hráči, kdyby se narodili dřív, takovou fyzičku by neměli ne a rozhodovala by hlava.

Reagovat
Baronne

No ale taktika a obraná fáze je prostě nesrovnatelná..

Reagovat
valloire

Tak libero není třeba, jinak je to podobný. Nebo myslíš že je podstatnej rozdíl mezi 4-3-3 Brazílie a 4-3-3 Barcelony?

Reagovat
Baronne

Jako Brazílie v 60. 70. letech? Tyvole, to se prostě srovnávat nedá, a vůbec. Celej ten fotbal..

Reagovat
valloire

je to jenom rychleší díky fyzický přípravě

Reagovat
Baronne

Vím že to nemyslíš vážně, takže ti odpouštím

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě u jednoho novináře zaměnili pořadí hlasů a jednou dokonce hlasoval neexistující novinář. https://www.marca.com/en/football/international-football/2018/12/08/5c0b954322601dc9518b45f8.html

Reagovat
valloire

jinak by to vyhrál, to dá přece rozum

Reagovat
LAM

Messi dneska klobouček

Jinak velmi dobře zvládnutý derby,Dembele dneska potěšil a čistý konto konečně taky.

Horší to bylo s tim co jsme hráli ve druhym poločase hlavně prvních 10minut kdy jsme si nedokázali nahrát

Vidal tam lítá jak blázen až ho musel i Leglet trochu zrakvit,ať jim nekazí naběhanej průměr

S Denisem doufám stačilo a v zimě půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Další důležitý zápas a opět dobrý výkon Ale určitě je to jenom náhoda...

Reagovat
technecium

Reagovat
LAM

To jako ty zápasy kde jsme ztratili v lize už 14 bodů nebyly důležitý? V čem byl Espanyol důležitější?

Reagovat
smazaný uživatel

-derby

-venku

-možnost udělat si náskok před Atlétikem a Sevillou

Reagovat
sylarko

Aha...ale rozumies tomu, ze keby sme nestratili tych 14 bodov, tak by sme nemuseli si robit naskok pred nikym?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, Espanyol a Alavés po skvelom začiatku ligovej súťaže stratili dych. Úpadok sa ale dal očakávať.

Reagovat
ADM

Čisté konto

Vidal

Messi

Semedo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Parádní výkon. Neuvěřitelný Messi, skvělý Vidal a Semedo s Dembélém jsou s narůstem herního prostoru čím dál lepší.

A to jsme ještě vyslali agenta Dembouze na lanaření posil pro další sezónu

https://pbs.twimg.com/media/Dt7Q6fOXQAAdKwI?format=jpg&name=medium

Reagovat
vilp

Pěkný gól dnes. Nemáš sestřih?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Gól pěkný, jinak jsem ze zápasu Ajaxu neviděl vůbec nic, jenom jsem četl, že měl ofenzivnější roli a dostával se i častěji do zakončení. Sestřih bude určitě zejtra.

Reagovat
vilp

Ok. Jinak na ten Lyon odpovím, až se podívám na ten zápas. Chystám se na to.

Reagovat
raduinho

Zlatý Míč měl mít Messi. Jen prostě proto, že hraje a rozdává takovou radost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

ne, páč v LM a MS nic nerozdal...teda rozdal a fans AS a Francie děkují

Reagovat
valloire

Zlatý Míč měl mít Ronaldo. Jen prostě proto, že hraje a rozdává takovou radost. Ale tak ten Luka taky dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič 1:0 Pelé

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
valloire

no vidíš, a teď máš pravdu, gratuluju....jaký je to pocit ? poprvé?

Reagovat
X-bano-X

Ten si to ale rozdával trochu inak

Reagovat
smazaný uživatel

Anál s ženskou je u Valloireho v pohodě, schválil to i Okamura v SPD novinách, které má předplacené.

Reagovat
valloire

anál s ženskou je pro tebe těžká úchylka ty nepolíbený?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedobrovolnej určitě

Reagovat
valloire

jistě

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem kde píšu, že je to úchylárna blbe? Já jen upozornil, že ty to tak máš díky potvrzení od tvýho vzoru demagogie Okamury. Koukám, že už ti z toho stáří hrabe stejně jako tvýmu dalšímu vzoru Zemanovi.

Reagovat
valloire

Kdo je u tebe blb blbe? Polib vlajku Mirkovi. Tibetskou. Zatleskej bojovníkům za demokracii Mirce a Jirkovi. Možná přijde i Bára.

Reagovat
smazaný uživatel

O tvé blbosti jsou nezvratné důkazy, to není vúbec třeba rozebírat. Ale ono to nebude asi věkem, ale tvým křupanstvím, kdy nedohlídneš dál než na konec vesnice a bojíš se, aby ti nějakej cizák nevzal práci a rovnou neukrad lopatu.

Reagovat
valloire

Já dohlídnu daleko vo parník dál než kdokoliv takovej jako jsi ty. Já jsem dle tebe blbej, ale ty - ten chytrej - si myslí, že panenka se hrozně bránila análu s Ronaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle argumentační fauly možná fungujou na Pepu traktoristu a Lojzu zedníka ty burane, ale ne na mě Ale jo, píšeš správně, takže jsi někde na koncertu Ortelu nebo srazu SPD mohl nabýt dojmu o své chytrosti.

Reagovat
valloire

prej fauly....faul je pro tebe všechno, co vyvrací tvůj tupej názor co?

Reagovat
valloire

Optimismus je opium lidstva ! Zdravý duch páchne blbostí !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Liga mistrů. 2009-2018. Messi (Barcelona) - Ronaldo (Real).

Messi 92 83+20. průměr 1,12

Ronaldo 101 105+28. Průměr 1,32.

Kdo tohle zpochybní, bude....

cule

Reagovat
valloire

asistence - plejmejkr vs doklepávač ....0,22 vs 0,28

doklepávač win

jak je to možný?

jsem zmaten

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za čísla. : Tos našel hned vedle statistiky o znásilnění uprchlíkama u nás ne?

Messi 128/106 Prumer 0,83

Ronaldo 155/121 Prumer 0,78

Reagovat
valloire

Gratuluju. Jsi genius. Já to věděl.

Reagovat
valloire

no a cule jasná věc

Reagovat
Majk91

Góly z přímých kopů za poslední 4 roky v TOP 5 ligách

19 - Messi

...

18 - Juventus

14 - Lyon, Real Madrid, Roma

13 - Bayern

12 - Sampdoria, Monaco, PSG

11 - Chelsea, Liverpool, Milan

Reagovat
valloire

Goly v PO LM za poslední 4 roky v TOP soutěži.

Ronaldo 26

Messi 9

Reagovat
drussbarb

To máš od Ovčáčka?

Reagovat
valloire

klesáš níž a níž. Nelíbí se ti ta statistika? Chápu.

Reagovat
drussbarb

Ty něco říká o poklesu?

Ke statistice přímých kopů ti trollíš

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem furt pleteš toho hráče Juventusu? Tady je Laliga. Jako chápu, že tě mrzí, že vám Ronaldo utekl za lepším, ale nemusíš nám tu pořád cpát Ronalda. My si tady užíváme hry Messiho a to že hraje za nás. Když napíšem, že je nejlepší v historii, tak je to náš subjektivní názor. Stejně jako když někdo napíše že Pelé nebo Maradona. A opravdu se to nemusí soudit na základě MS nebo LM. Pro mě klidně může být nejlepší záložník v historii Nedvěd a čím to jako mám podložit? Z Peleho si tu klidně budu dělat prdel a to co dokázal na tom nic nezmění. Je to jen zahořkli stařec, který má ke konci života a aby na sebe upozornil tak střídá názory jak na běžícím páse. Jednou o Messi prohlásí, že to je nejkomplexnější hráč na světě a zachvíli tvrdí, že Messi nic neumí. To je jak Maradona, který skritizoval Messiho a o měsíc později tvrdil, že ten rozhovor ani neměl a celé je to vymyšlené.

Reagovat
Generalní Gladiator

Juve 18,real 14- ronaldo do 18 moc scházet nemusí, bayern 13- dost má asi robben,tím to končí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Messi dal od začátku minulýho kalendářního roku 17 gólů z přímáků, zatímco Cristiano 3, takže tomu do těch 18 ligových bude chybět opravdu dost...

Reagovat
ADM

17 je trošku vela nie? To predtým dal len 2?

Reagovat
Hristo Stoichkov

První statistika je čistě ligová, tato zohledňuje i pohárový a reprezentační zápasy.

Reagovat
Kokesh

Já jich teda od 2017 vidím 15. Každopádně za celou kariéru má 44, to se předtím moc nečinil.

Reagovat
ADM

Hlavne teda 15/16 ich mal tuším 6-8 ... len proti Seville dal hned 2

Reagovat
Generalní Gladiator

Pokud statistika nelže, je zdrcující,ničivá, nepamatuju se,že by někdo někdy takhle sám terorizoval soupeře přímáky, vždycky bylo víc borců,co to uměli. Bylo by zajímavé porovnání třeba se začátkem milénia,devadesátkama,vosumdesátkama, jestli padá v této z dalších messiho zprivatizovaných disciplín míň branek.

Reagovat
valloire

I jeden brankář má víc golů z přímáků a sám veliký nedostižný Zico 101 za kariéru. Copak povíš na to?

Reagovat
LAM

Jojo to byly časy.Akorát že golmani v tý době chytali snad hůř že dnešní golmanky

Stačí si vzpomenout na jeden památnej zápas.

https://www.youtube.com/watch?v=FnV_ezpSMI0

Reagovat
valloire

jistě

Reagovat
valloire

Jinak Ronaldo 12, Messi 4 v LM. Pa

Reagovat
LAM

To bylo zase kdy?

V téhle sezoně zatim 6:1 pro Messiho,v roce 2018 9:6

Reagovat
valloire

halooooo....řeč je o přímácích

Reagovat
Jordi Alba

Co to je za sport ?

Reagovat
valloire

Já tvrdím, že dnešní golmani chytají hůř než tehdejší golmanky. Tady máš důkaz.

https://www.youtube.com/watch?v=W7PJg18VYF8

Reagovat
Generalní Gladiator

Jeho trestňáky jsou pecka,vůbec nejlepší z nejkratší mozné vzdálenosti, ale nechápeš text, zico nebyl jedinej,kdo to uměl.Jak je kurva možný,že jich messi má víc než real,juve nebo bayern?Kam se všichni poděli? To umí kopnout dnes jenom messi?Nikdy to nebyla jeho disciplína, řekl bych,že je to jeho jenom takovej fotbalovej vedlejšák a stejně strčí dneska fšechno do kapce.

Reagovat
valloire

Já neříkám přece, že byl Zico jedinej, kdo to uměl. Jenže to uměl nejlíp. Uměl to z dálky, ale nedostižnej byl jak říkáš z nejkratší vzdálenosti. Messi se to naučil až v poslední době. Jinak to samozřejmě uměli i jiní a mají jich víc než on jako Pelé, Beckham, Ronaldinho, Juninho, Maradona, Platini, Zizu....Messiho to naučil ten nejlepší Argentinec po Alfredovi....

Reagovat
Generalní Gladiator

ted k podstatě mého příspěvku, 80,90, těch hráčů bylo mraky, r.carlos,koeman i pirlo,bergkamp..ted fšechno drtí mesoš, nejenže se mu nevyrovná žádnej hráč,ale dokonce ani ty největší kluby světa se specialistama na delší i kratší vzdálenost, to je unikát..Nikdo mu nešlape na paty, to tu předchozích 20 let nebylo..

Reagovat
valloire

Já ti nevím.....možná kdybys vypíchl cca 2-3 roky v době kdy skorovali z přímáku výše jmenovaní, bylo by to stejný. Minimálně Zico když přišel do Udine, měl víc golů než celá liga dohromady. Jen tak z hlavy.

Reagovat
Generalní Gladiator

Proto píšu 25 let, del piero,nedved,ronaldinho...dnes-jenom messi..

Reagovat
valloire

On i Cris těch golů má víc zatím. Takže určitě bylo období s podobnou statistikou. Nicméně poslední dobou to tam padá Leošovi. Leoš má přímáky, Cris LM. Všichni jsou spokojeni.

Reagovat
Generalní Gladiator

Jo,tu messi nemá

Reagovat
valloire

čti to...poslední dobou

Reagovat
Generalní Gladiator

Jakmile jednou LM vyhraješ,máš ji furt, ale na slovíčkaření seru, podstata je jiná, proč to nikomu kromě messiho nestřílí? Nechce se mi věřit,že by střelci vymřeli, hlavní důvod je asi v bráně. Ronaldo na to nemá,občaš se ukopne,ale takovej neymar,salah,hazard..nikdo

Reagovat
Kixi Syhimour

Máme 11

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je básnik.

Reagovat
technecium

On dal dva góly z primaku?

Reagovat
patas92

Nuda, Pelé by oba góly z těch přímáků dal hlavou

Reagovat
technecium

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
valloire

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DrQQ

Pelé by dal dva góly hlavou z jedného priameho kopu! :-)

Reagovat
patas92

A ještě tou slabší hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

ty si koleduješ

Reagovat
technecium

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PP

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
alcantara
Reagovat
2miguel1

Tu budu asi dve varianty pre zakladnu zostavu:

Stegen-Semedo,Pique,Lenglet,Alba-Sergio,Rakitic,Vidal-Dembele,Suarez,Messi

Stegen-Semedo,Pique,Lenglet,Alba-Sergio,Arthur,Rakitic-Coutinho,Suarez,Messi

Osobne si myslim, ze na tazsie zapasy budeme volit tu druhu spominanu, iked Vidal si zasluzi byt v 11 a Dembele cim dalej, tym stale viac tiez. Treba to miesat, aby si Couts,Vidal a Arthur zahrali a taktiez uz necpat Roberta do obrany. Sme silní ale

Reagovat
Mihi

Umtiti?

Reagovat
2miguel1

Mal by ist na operaciu s tym kolenom, co by znamenalo ze by uz nehral tento rocnik

Reagovat
Mihi

Fuha, dost velka strata.

Reagovat
smazaný uživatel

Já předpovídam Rakiticovi lavičku. Jestli se podařilo Vidalovi ho odstrčit na levou stranu, tak Arthur ho po návratu musí posadit.

Reagovat
celeb

To urcite nie. Raketa je vyborny hrac, aj ked ma tu formu rozkolisanu. Problem je skor v Ernestovi, ze si zostavu bez Rakitica nevie predstavit, a v tom, ze Raketa ma odohrane sialene cisla za tento rok. To sa jednoducho zvladat neda. Za Barcu non-stop a aj na MS hraval do posledej minuty nadstavenia/rozstrelov.

IMHO by hral ovela lepsie/konzistentnejsie, keby mu bol doziceny oddych a v zalohe by rotovali vsetci (Arthur, VIdal, Busq, Raketa - hlavne, + Couts a mladez). V zalohe naopak nechcem moc vidiet Roberta ani Denisa, jedine vo vynimocnych pripadoch a v zapasoch CdR, ci pred/po LM v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé měl pravdu no, oba góly stejnou nohou

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Stannis Baratheon

Fanoušci Realu: Modrič si zaslouží Zlatý míč, protože dovedl svůj tým do finále MS. Messi s repre nikdy nic nedokázal. Fajn, jenom jí skoro sám dotáhl do finále MS, navíc do finále Copa América 2x po sobě. Tak už se rozhodněte, jestli je účast ve finále dost.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nemusej mít přece stejnej názor a hodně z nich,možná většina to spíš přala ronaldovi

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ti napíšou, že z historického hlediska Argentiny. Jsou ty druhá místa spíše zklamání.

Reagovat
valloire

Do finále ji dotáhla její defenziva, Leoš ze skupiny, tak jako Barcelonu v LM. 4 roky a už si to nepamatujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl vyhlášen nejlepším hráčem MS, ale našli by se tam jiní, kteří by si to zasloužili ještě o něco více..

Reagovat
Visca el barca

Zrovna včerá poprvé nestíhám Barcu Messi je král, ten nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

vcera nestiham

Reagovat
Mercury

Reagovat
Jordi Alba

Eibar x Levante taky solidní přestřelka.

Reagovat
valloire

Vejprnice - Blatnice....v týhle lize nikdo nebrání.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když už to máš potřebu komentovat, tak to aspoň trochu sleduj

Reagovat
valloire

což platí ale o spoustě lidí tady a jejich komentech historie.... zase to nedramatizuj, reaguju na tu přestřelku

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale jo, souhlasím. Spousta lidí nekomentuje Pelého fotbalový odkaz, ale jeho pokariérní komentáře. Reaguješ na přestřelku, já zas na to, že obzvlášť letos je liga snad nejdefenzivnější za dlouhý roky.

Reagovat
valloire

Jinak máš pravdu, sleduju jen Real občas vás jinak nic. Nečumim na všechno, ale jsem samozřejmě tak soudnej, že když něco prohlásíš o lize nebo jinejch týmech, věřím ti, protože to sleduješ víc a nehádám se. Což je rozdíl od většiny vás tady pokud jde o tu historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jde o historii Ty fotbal nesledujes vubec, jen se rad hadas.

Reagovat
valloire

Já když sledoval fotbal, tys nebyl ani na pískovišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo určitě. To že tě táta vzal na fotbal, když ti bylo 5 neznamená, že od té doby sleduješ fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Ale znamená a táta mě nikam nebral, jsem samouk.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já mám třeba nakoukáno spoustu zápasů či dokumentů z historie, ale nedokážu (spíš ani nechci) porovnávat hráče mezi několika generacemi, vždyť je to úplně nesmyslný. Těch argumentů pro Pelého i Messiho je spousta a pak to 90% diskutujících stejně hodnotí na základě osobních sympatií.

Reagovat
valloire

Což je asi pravda. Já srovnávám na základě talentu, čtení hry, geniálních akcí, přínosu pro tým v dané době, prosazení se na největších turnajích...což jsou věci napříč historií. Když vynecháš fyzičku, podmínky, lékařskou péči, tak to myslím jde. Problém je, že většina lidí vůbec nepřemejšlí a tohle nebere v úvahu. Vidí starej dokument, je to pomalejší a to jim stačí. Přece jde o to, odhadnout jak by hrál třeba Pelé dnes s dnešním treninkem nebo Messi s tehdejší, kdyby se narodil jako Pelé ve 40 tym roce.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To souhlasím a právě proto se mi to strašně těžko hodnotí, jelikož toto správně uchopit je velmi složitý. Nemám rád, když někdo prohlásí o Pelém na základě několika highlightů, jak to měl jednoduchý - pomalí protihráči, kteří chodí po hřišti a všude je spousta prostoru. Samozřejmě je to částečná pravda, ale taky demagogie, jelikož přenášet takhle výkonnost hráčů opravdu nelze. Třeba Maradona hrál v době, kdy obránci mohli prakticky cokoliv a za dnešní jasný zákeřný červený se sotva vytahovaly žlutý, nedávno jsem koukal na řežbu mezi Maradonovou Barcou a Athleticem a to byla fakt šílenost.

Reagovat
valloire

Kdybys mě tu víc sledoval, když zrovna nesarkazmuju, tak jsi tu řežbu už viděl před lety. Párkrát jsem to sem dal a to o Diegovi psal a hádal se taky. Dneska je hráč daleko víc chráněnej a tos ještě nesledoval bundesligu v 80. letech, kterou jsem viděl každej víkend. V podstatě to máme stejný a bejt takovejch tu víc, tak se hádat nepotřebuju.

Reagovat
Baronne

Reagovat
mistr129

Důležitý je to "když vynecháš fyzičku, podmínky..." Já jsem toho do historie moc nenasledoval, třeba byl Pelé víc rozdílový než Messi, ale v žádném sportu nemůže být hráč před 50 lety lepší než současní hráči. Koukni na světový rekordy třeba v atletice, tam to snad nejdýl držel 30 let Jarmil, jinak je unikát i Železnýho 20 let.

Reagovat
PP

oxymoron..

Reagovat
Jordi Alba

To nemá cenu, sleduje max tak Real, zbytek ho nezajímá. Každej tým není jako Celta, že prostě musej dát dost gólů, jinak nevyhrajou.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já myslím, že ani Real nesleduje nijak valně. Na tom není nic špatnýho, pokud by neměl potřebu o tom neustále diskutovat.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
valloire

Sledoval jsem víc a dlouhodobě sleduju pouze důležitý zápasy, to přijde i u tebe s věkem. A letos stávkuju.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jasně, to je normální vývoj. Pouze mám problém s tím, že dokážeš srovnávat například Cristiana s Messim na základě statistik, vymyšlených domněnek a pár důležitých zápasů.

Reagovat
valloire

Proč bys měl mít. Vidím je dost často, každou dle tebe domněnku dokážu obhájit a že se rozcházíme v pohledu na ně, je normální. I ve světě to tak je.

Reagovat
DrQQ

Ani Atleti? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Vejprnice - Real 3-0

Blatnice - Real 2-1

Reagovat
valloire

no Kings, no party

Reagovat
technecium

Král by zmohl velký hofno. Rozumíš? Velký. Hofno.

Reagovat
valloire

Král by to fšechno rozstřílel. Rozumíš? Rozstřílel na malilinkatý kousíčky. Fšechno. Protože je Král.

Reagovat
culé

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi musel zacitit konkurenci v Klokanometovy, že ses tak rozjel

Reagovat
valloire

Pelé - moje oblíbené téma a když už jsem v tom, tak to tady převořu a pudu do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohl by být zticha. Mění ty názory na hráče často jak Maradonna na Messiho. Příští rok bude pro něj zase nejlepší hráč historie.

Reagovat
valloire

Jako když tě srovnaj s hráčem, co umí jednou nohou, hlavičkovat moc neumí ač má stejný parametry jako ty a tobě je jedno jakou nohou hraješ, hlavičkou dáš gol ve finále MS, jsi průkopník většiny současnejch triků, umíš je všechny, zatímco ten druhej by si asi zlomil nohu, kdyby se o ně pokusil, jsi 3x MS, zatímco ten druhej nedal ani gol ve vyřazovačce, hraješ za normální brazilský tým, zatímco ten druhej pomalu za výběr světa a přesto s tím týmem porážíš nej evropský týmy....ty bys jako nic neřekl?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MadMrJacky

Jenom k tomu výběru světa:

https://www.livesport.cz/zapas/dKkVaZfn/#sestavy;1

To chceš reálně říct, že se podíváš na soupisku argentiny proti francii z ms a bereš ji jako "pomalu výběr světa"?

Reagovat
valloire

Barcelonu jsem myslel, co se týče repre, tak je taky jedna z nejsilnějších a třeba Maradona měl podstatně slabší výběr.

Reagovat
X-bano-X

Žvásty Ten druhý dal gól hlavičkou vo finále LM

Reagovat
Phillipinho

Vzdyt pada letos strasne malo golu. Dokonce i Setien uz zacal hrat defenzivne. Jedinej kdo nebrani je Celta, protoze na to nemaji vzadu kvalitu.

Reagovat
valloire

Nejlepčí hráč Barcelony je Raktič. Základní stavební kámen týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kámen, který musí nést celý tým na svých bedrech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DrQQ

To je dosť dvojznačné, kto koho nesie? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tým nese šutr

Reagovat
DrQQ

Tak to si veľmi nevyjasnil. :-)

Reagovat
valloire

Reagovat
technecium

Reagovat
raduinho

pisoáre, vem si sandále a běž trochu vymrznout do jezerní slatě. Hrozně to tady zasíráš.

Reagovat
valloire

polib si

Reagovat
raduinho

Už se trochu srovnej mladas.

Reagovat
misinho7

Utrapene vitazstvo.. Ale hlavne ze je tam.. Asi druhy najhorsi zapas Solariho zatial po Eibare

Reagovat
CHONG

Herně byly všechny zápasy pod Solarim tragické, akorát je to zkurvený lucker.

Reagovat
Kokesh

Hlavne Vale, ale i Celta byly hodne slusne zapasy. Spis je problem, ze po obou zminovanych zapasech prisel nejprve vybuch v Eibaru, pote dnesni ostuda na Huesce.

Proti tymu, co je poprve v jejich historii v La Lize, doma ziskal jen tri body za tri remizy...si vypracujeme v prvnim polocase dve bidne strely na branu nebo Karim za cely zapas nevystreli ani jednou.

Reagovat
CHONG

Vale stálo za prd, Celta ušla, zbytek tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďalší odporný výkon do zbierky. Solari ako tréner úplne nudný, nepriniesol do hry ani jeden špecifický prvok, ktorý by sa mu dal pripísať. Celkovo mi nepríde ako veľká osobnosť, čo ale Florovi pravdepodobne vyhovuje, keďže bez akýchkoľvek námietok bude plniť jeho pokyny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítejte v klubu

Reagovat
Biozdenda

Ty jo.. Tak jsem si po dlouhé době pustil Real a musím se smát. V tomhle týmu si nikdo neumí ani přihrát a Huesca (!!) byla regulérně vyrovnaný soupeř a ve finále dostala Real pod tlak, jaký snad nepoznal pod Zidanem ani jednou. Je to maso, jak moc se změnilo za blbého půl roku. Tenhle tým hraje na 10-15% svojich možností a je to totální chaos. Vinit hráče nemá cenu, není systém, nedá se hrát. Snad přijde nějaký jiný trenér, který udělá zase pořádek, protože tohle je nedůstojné.

Reagovat
smazaný uživatel

odriozola to vidi jinak

"We're very satisfied with the three points , they were of vital importance," he continued."A clean sheet, three points... very happy."

Reagovat
Mateo16

Marcos Llorente znova zopakoval ze bude chciet v zime odist

Reagovat
smazaný uživatel

"If a few months ago you'd said to me that I was going to play four games in a row, I wouldn't have believed it," he said after the game.

"I was in a difficult position, I wasn't expecting to play against Roma but you've got to take advantage of your opportunities.

"We all want to play and I've always said that I want to be successful here so I'm going to fight for my place - and make the boss realise that he can count on me.

"At Christmas I'll talk to the club to decide what's best for me."

Kde povedal, že v zime odíde?

Reagovat
Mateo16

kontext toho prveho rozhovoru kde hovoril o odchode zakoncoval zo slovami ze sa porozprava z vedenim. Odvtedy sa nic nezmenilo a Casemiro uz bude pripraveny

Reagovat
Mateo16

Pozerá niekto Indiánov v Madride ?

Reagovat
Mateo16

River celkom tece. Zaujimave sledovat Palaciosa ma hrat CM len sa pohybuje vsade len na tom CMku neni Neviem ci to je v Argentine bezne ale z CMka si len tak vystartuje do ofenzivy a za sebou necha obrovsku dieru , kondicku ma ale skvelu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Koukám - atmosféra skvělá, ale fotbal až nechutně tragický, tam není žádná kvalita, nápad, nic. Hromada fyzických soubojů a centrů naslepo kamsi do vápna, kde by někdo mohl být

Reagovat
Jordi Alba

Dobrá bída.

Reagovat
Switchback

Šílený, ta akce 4v1 v prodloužení jak

Reagovat
Jordi Alba

Tam 3 hráči volný na gólmana a on to zadrbe do jedinýho obránce.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tam bylo takových nesmyslných akcí... Ale Quintera bych rád viděl v LaLize místo leštění lavičky v Argentině.

Reagovat
Coutinho10

tedkom to ma slusny grady a ten gol River Plate luxusne vykombinovany

Reagovat
Coutinho10

to zruseny pravidlo na away goly tomu trochu ublizilo

Reagovat
ADM

Počet gólov v oficiálnych zápasoch do veku 31 rokov:

⚽️ 634 Messi

⚽️ 553 Cristiano

⚽️ 535 Pelé

⚽️ 349 Maradona

Zhodneme sa tu aspoň na tom, že sa tu pozerám na 4 najlepších hráčov histórie?

Reagovat
ttopi

Pelé řekl, že Messi má jen jeden skill, takže Messiho si škrtni.

Reagovat
ADM
Reagovat
technecium

Pelé to říká jenom proto, že Messi je Argentinec. A navíc je to senilní dement.

Reagovat
ttopi

Samozřejmě. Já to taky píšu ironicky. Brazilci se s Argentincema moc v lásce nemají, naopak Portugalsko je Brazílii v podstatě bližší. Navíc Pelé je už starý pán, takže to má v hlavě trochu pomatený. Je mi to líto, vždycky je škoda, když se někdo tak uznávaný takhle užbleptne.

Reagovat
smazaný uživatel

Asistencie nevies ?

Reagovat
technecium

Reagovat
-Carles-

Masaker.

Reagovat
Visca el barca

Je nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
ADM

veru, ten CR tam kričí

Reagovat
Zizou

Barca Další zápas level Best player ever! Je mi úplně jedno, jestli to je finále MS nebo ligový zápas na Espanyolu. To, co Messi zase předvedl, nemá absolutně konkurenci. Na výkony hráčů se dá nahlížet ze dvou pohledů. Novinářsko-amatérsko-statisticky-valloireského, kde dle nějakých kouzelných výpočtů a statistik může být nejlepší dokonce i někdo takový jako je Kristýna - fantastický zakončovatel, robot, superatlet, ale zároveň hráč postrádající fotbalové myšlení. Anebo toho čistě fotbalového, kde na plné čáře a bezkonkurečně vítězí Messi. A to proto, že nejlíp ovládá tu hru a zase jsem na to v sobotu hleděl s otevřenou pusou. Je to prostě génius!

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Zizou

Odborník

Reagovat
valloire

no to jsem .... a ty? max nick

Reagovat
Zizou

A to sis o sobě taky přečetl někde v novinách? Protože říct to o tobě nikdo určitě nemohl. Ale už alespoň chápu tu souvislost s Kristýnou. O tom taky nikdo nikdy neřekl, že je nejlepší, tak to musí říkat jen on sám. Zase na druhou stranu a už jsem to jednou myslím zmínil, tvé znalosti ohledně historie fotbalu jsou na vysoké úrovni. Bohužel pro tebe zase jen na teoreticky vysoké úrovni. Prakticky ti to je ale víceméně k hovnu. No a já se odborníkem nenazval, takže to ani neudělám. Na EF je odborníků víc než dost.

Reagovat
valloire

A jak by znalosti ohledně historie měly bejt jinačí než na teoretické úrovni? Hele Zizou, máme jinej názor, já si myslím, že ten můj vychází z oněch znalostí na vysoké úrovni a tebe tím nepodceňuju, ale máš jinej. Jen mi sere tohle zbožšťování po obyčejným ligovým zápase. Můj názor je, že když to předvede ve finále LM nebo MS, ok, to si zaslouží, ale oba víme že se to nestane. Z jakejch důvodů, to můžeme spekulovat. Do tý doby to není relevantní. Ale oni tohle dělají hodně novináři v honbě za senzací za každou cenu. To dřív nebylo. Já proti tobě celkem nic nemám, to jen ty jsi útočný. No ale pak se nediv.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mám znalosti nejvyšší galaktický úrovně.

Reagovat
valloire

Ty víš velký hovno galaktickýho rozměru,

Reagovat
smazaný uživatel

Proto jsem tě rozdrtil faktama hahahaha

Reagovat
valloire

kde, kdy, jak.....to je zcela nemožné

Reagovat
valloire

No a aby ses zase nepouštěl do předem prohraného boje, tady máš základní nezpochybnitelný fakta fotbalu.

Brazílie 5, Argentina 2, Pelé 3, Messi 0, Real Madrid 13, Gento 6.

Cokoliv jinýho je podružná okrajová věc nestojící za řeč přesně jako tvoje péro po 10 pivech.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je absolutni nesmysl. A jak vis o tom peru ty uchyle

Reagovat
Zizou

Tak ty na mě reaguješ tímhle krasavcem , ale já jsem útočný. Okej no, nemáme si asi co vyčítat. Takže takhle. Tvoje teorie je víceméně v pořádku a dá se s ní úplně jednoduše ztotožnit. Tohle absolutně nepopírám a i jsi tady pár slaboduchých jedinců oklamal. U klubů a národních týmu jsou výsledky a statistiky jasným měřítkem kvality, jenže hodnotit takto jednotlivce je příliš zjednodušené a primitivní a s tím mám problém zase já. Nemůžeš totiž výkonnost hráče hodnotit jen dle 5 zápasů za sezonu nebo jinak, jen dle tebe důležitých zápasů v sezoně. Nemůžeš kariéru hráče hodnotit jen dle statistik. Nemůžeš svalovat vinu či vyzdvihovat pouze jednotlivce za týmový úspěch, i když je to sebevětší individualita. Určitě bych toho našel daleko více, ale tyhle 3 body jsou pro mě v zásadním rozporu z tou tvojí “neprůstřelnou” teorií. Do historického porovnávání se pouštět už vůbec nebudu, protože je to jako porovnávat playstation 1 (Pelé) vs playstation 4 (Messi). Jinak tvá pamět asi nebude tak dokonalá, jak ji prezentuješ. Messi už finále LM rozhodl, takže si napsal další z x desítek lží a zároveň další z x stovek hloupostí. Klasika no. Tvoje znalosti ale nepodceňuju, jen ti chci naznačit, že bez fotbalové praxe, kterou nemáš vůbec žádnou, posoudíš výkon fotbalisty pouze na totálně amatérské úrovni, což z tvých příspěvků číší na sto honů. Ty jsi schopen posuzovat výkon hráče jen dle statistik a podobných ukazatelů, jenže to je ale absolutně nedostačující. To, že dá někdo gól, totiž hned neznamená, že hrál dobře. A o opaku mého tvrzení mě nepřesvědčíš, protože jsem ještě nepoznal případ, kdy by tomu tak nebylo. No a takový výkon, jako podal Messi minulý víkend proti Espanyolu, nepodal Kristýna za celou svou kariéru. Užívej si Messiho hru a nepiš tu pořád takové pitchoviny.

Reagovat
valloire

Vždycky mi fascinovalo, jak kdejakej týpek z pralesa se cítí povolán rozumět fotbalu. No dobrá, jak chceš. Zkus se zamyslet nad následujícím. Jak je možný, že má CR lepší průměr nejenom v golech, ale i asistencích za dobu co byl v Realu v LM než ten tvuj geniální plejmejkr. Proč má víc GB v posledních letech, to jsou všichni tak slepí a nevidí Lea? Pelé je PS tak 10, když je Messi 4, předvedl takový akce na nejvyšší úrovni, o jaký se Leovi ani nezdá, namátkou Uruguay a my 70. Z tvejch komentů je jasný, že tomu nerozumíš a jenom máš plakát nad postelí. Pa. Nemá to cenu, jsi slepej a jenom se urputně bráníš přiznat si pravdu. Fotbal není krasobruslení.

Reagovat
Zizou

No to se vůbec nedivím, že tě to fascinuje, když je tvou odpovědí vždy jen statistický údaj. S tebou se vlastně o fotbale nedá vůbec bavit. Kristýna byl v Realu jen útočník, parazitující na výkonu můžstva. Každopádně to dělal dokonale a GB dostal proto, že byl nejlepším střelcem v týmu, který vyhrál LM. Podotýkám střelcem, nikoli hráčem. No a za tohle se přece GB dává, to bys měl vědět. S Pelém si to taky nepochopil. Uznávám a obdivuji Pelého a označení PS1 dostal kvůli době, kdy hrál. Máš pravdu, nebudeme to dále rozebírat. Je to totiž naprosto zbytečné s někým, kdo se mi snaží naznačit, že je Kristýna lepší playmaket, když má vlastně lepší průměr asistencí. Tohle je už opravdu dno.

Reagovat
Zizou

*playmaker

Reagovat
valloire

To mam plácat ty hovadiny jako spousta rádobyvodborníků co si někde něco přečte nebo tu psát takový ty nic neříkající fráze? Je to stejný jako ve škole a už tenkrát mi to přišlo strašně trapný jak se všichni hlásili jako o život, aby soudružce učitelce sdělili, že taky něco ví. Pak přišla písemka, dostali za 3 a já za 1 a souška se ptala, kdo vůbec jsem. Asi tak.

Cris korunuje výkon týmu a i když to tak nevypadá, dokáže i skvěle nahrát. Je to jinej typ hráče než je Leo. To, že dokážeš napsat, že parazituje na výkonu týmu, svědčí o tom, žes nepochopil jeho důležitost a roli. Což nechápu. Kde je ten stejnej tým po jeho odchodu, vidíš. Ani ten Zizou by s tím o moc víc neudělal. Asi bychom vedli ligu, páč Barca hrozně ztrácí, ale ten fotbal by byl utrápenější a utrápenější a Perez ukolébán.

Ok, s Pelém to beru, jen na rozdíl ode mě to bereš jinak. Já si ho přenesu do dnešní doby s dnešním treninkem a jeho myšlením a technikou a vidím naprosto stejnou dominanci jako kdysi.

A to s těma asistencema jsi špatně pochopil, Cris není lepší playmaker, to je Messiho parketa, ale něco je asi trochu jinak, když má horší asistence. Měl by bejt o parník jinde. Jenže není.

Reagovat
Zizou

Mě už to nebaví. Já moc dobře vím o důležitosti CR. Myslíš, že i když mě jeho herní inteligence nikterak nebere, tak že nedokážu ocenit to, že dává miliardu gólů? Samozřejmě dokážu. Je to pro mě ale málo. Těm nejlepším střelcům, jako Gerd Muller např. se CR rovnat může. Těm nejlepším hráčům jako Pelé, Maradona, Zidane, Ronaldo? Nikdy! Hele, necháme to tak, že Kristýna je Král a Leoš je Bůh. Tak to pro mě bude dostačující.

Reagovat
valloire

Ok. Konečně ses vyjádřil jasně a do toho výčtu těch nejlepších nezařadil Messiho. Taky co by tam dělal, jsou tam samý mistři světa a Evropy, J.Ameriky.

Reagovat
valloire

no a takovej gol jako proti Juve nedá leoš ani ve snu

Reagovat
Zizou

Asi nedá a ani nemusí. Ale třeba takový Bale dal za měsíc ještě lepší a přece i důležitější, ne? Takže to asi takový kunšt nebude, když to zvládl i Bale. Ale dobrá, Kristýna dal spoustu krásných gólů.

Reagovat
valloire

Frajer, co napíše, že Cris nemá fotbalový myšlení, nezná statistiky, který mluví proti jeho přesvědčení a kouká s otevřenou pusou na podzim, kterak Lionel ničí Vejprnice, aby koukal s tou samou pusou na to, kterak se fans modlí k tomu samýmu na jaře a ono se nic podobnýho nekoná a jeho tým díky tomu vypadne....no je prostě idiot

Reagovat
Zizou

Kristýna samozřejmě nějakým způsobem fotbalově myslet umí, Všechno se tady přece zveličuje. Jenže největší fotbaloví myslitelé jsou špílmachři a tenhle post Kristýna zahrát nikdy nesvede, idiote.

Reagovat
valloire

Taky nemusí, a přesto má víc asistencí v LM. Jak to hele? Asi špílmachr něco dělá blbě nebo má špatný spoluhráče. Neymar a Suarez, Villa, Pedro, nic moc. Messi zase neumí hlavy no a?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele