15. kolo
09.12.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Betis po výhře nad Rayem poskočil na sedmé místo

Betis se kvapem blíží k pohárovým pozicím, přispěla k tomu další výhra ve večerním utkání nad Rayem 2:0. Předposlední tým soutěže inkasoval až po změně stran, nejprve z pokutového kopu Giovaniho Lo Celsa a posléze i ze Sidneiho kopačky.

Betis tak dal honem rychle zapomenout na porážku z Villarrealu a v tabulce se posunul už na sedmé místo, ovšem situace ve španělské LaLize je velmi vyrovnaná.

První pozdrav na Dimitrievskiho branku vyslal Canales, avšak výraznější ohrožení to neznamenalo, neboť domácí hráč netrefil prostor mezi tyčemi. I Rayo vystrčilo růžky a dokonce mohlo na Estadio Benito Villamarín vést. Béticos ztratili ve středu hřiště balón a následovala rychlá protiakce Raya, kterou zakončoval Embarba, ovšem výtečný zákrok Lópeze znamenal setrvání bezbrankového stavu. Domácí tým sice měl velkou územní převahu, jenomže bez patřičné efektivity.

Rayo se rozhodlo pro defenzivní taktiku i po změně stran, ale Betis si začal dovolovat čím dál více. V 54. minutě se ve sprintu dostal do zakončení Morón, ale Dimitrievski byl na místě a střelu v pohodě sebral do náruče. Každopádně Morón byl ústřední postavou prvního gólového okamžiku, v 58. minutě ho ve vápně fauloval Amat a sudí po shlédnutí záznamu z videa nařídil pokutový kop. Giovani Lo Celso nezaváhal, střelou po zemi zajistil Betisu jednobrankový náskok.

Rayo bylo bez odpovědi. Vyrovnanou pasáž zápasu pak ukončil čtvrthodinu před koncem druhý gólový okamžik, kdy Sidnei z úhlu procedil balón za nešťastného Dimitrievskiho. Závěr zápasu už se dohrával. Betis si dvoubrankový náskok nenechal vzít a díky vítězství 2:0 se posunul už na sedmé místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele