15. kolo
08.12.2018 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atleti porazili Alavés a dotáhli se na Barcelonu

Atlétiko doma odstavilo Alavés a dotáhlo se na vedoucí Barcelonu. Souboj dvou celků umístěných v první čtyřce rozhodl už po šestadvaceti minutách chorvatský rebel Nikola Kalinić, aby před koncem utkání pojistili výsledek Antoine Griezmann a Rodri. Los Colchoneros vyhráli zcela zaslouženě 3:0 a budou čekat, jak si povedou další aspiranti na prvenství.

Wanda Metropolitano hostil už v jednu hodinu odpoledne jedno z největších překvapení letošní sezony Deportivo Alavés a v případě vítězství domácího Atlétika by na čele LaLigy došlo k bodové rovnosti, tedy minimálně do zápasu Barcelony, případně Sevilly.

Atlétiko začalo velmi dobře a úvodních deset minut se Alavés jenom bránil, musíme však říci, že velmi úspěšně, neboť domácí si vyloženou šanci nevypracovali. I domácí tým se musel mít vzadu na pozoru, ojedinělou akci na poslední chvíli před Cavallerim utnul stoper Savić. Domácí hráli trpělivě a ve 26. minutě za to sklidili zaslouženou odměnu. Arias z pravé strany naservíroval přesný centr na malé vápno, kde zblízka z první zakončil Nikola Kalinić - 1:0 pro Atlétiko. Simeoneho svěřenci chtěli ještě do poločasu vedení zvýšit a nadále byli aktivnějším týmem, ale Griezmann, popřípadě ani Kalinić, už se do zakončení nedostali. Ve 37. minutě museli domácí vynuceně střídat, Simeone stáhl ze hry zraněného Hernándeze a toho nahradil José Giménez.

K brzkému střídání došlo i na druhé straně, do druhého poločasu už nenastoupil Mubarak Wakaso, kterého nahradil Borja Bastón. Deportivo ztrácelo jeden gól, ale proti tradičně výtečné defenzívě Los Colchoneros to mělo obtížné. Atlétiko hosty vesměs k ničemu vážnému nepustilo a gólman Oblak nemusel řešit jediný vážný moment.

Sedm minut před koncem utekl obraně Alavésu Antoine Griezmann a druhou brankou v zápase definitivně rozhodl. Atlétiko pak ještě vstřelilo třetí gól, když po špatném odkopu ukončil zmatek ve vápně Rodrigo. Madridský velkoklub zvítězil jasně 3:0 a bodově se dotáhl na vedoucí Barcelonu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele