15. kolo
08.12.2018 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Barcelona jednoznačně ovládla městské derby

Nezastavitelný Lionel Messi dovedl Barcelonu k vítězství 4:0 v derby proti Espanyolu. Barcelona si tak upevnila první místo v tabulce, Espanyol prohrál počtvrté v řadě.

Argentinský fotbalista se na utkání vyspal opravdu dobře a už po 17 minutách otevřel skóre. Nejprve byl faulován, přímého kopu se sám ujal a výstavní ranou do šibenice nedal Diegu Lópezovi nejmenší šanci.

Chvíli na to předložil Messi předložil do loženky Suárezovi, který ale tváří v tvář gólmanovi selhal. Z následné akce měl ojedinělou šanci i domácí Espanyol. Na centr si naskočil Victor Sanchez, ter Stegen ovšem proti jeho hlavičce nemusel vůbec zasahovat.

A tak udeřil opět favorit. Messi udržel na vápně balón v nelehké pozici, načež ho poslal do křídla Dembélému. Francouzský křídelník si ještě míč zasekl, aby ho poté pravačkou poslal na vzdálenější tyč a zvýšil na 2:0.

Fanoušky Espanyolu dostala do varu povedená minuta ve třetině zápasu. První hlavička z rohového kopu skončila mimo bránu, prakticky okamžitě na to se dostal na malém vápně k hlavičce Duarte, Barcelonu zachránila připravený ter Stegen.

Další světlý moment Lionela Messiho nastal ve 36. minutě. Excelentní přihrávkou za obranu našel Suáreze, který ani tentokrát neuspěl a poslal míč do tyče. Aby toho nebylo málo, během chvíle orazítkovali hosté i druhou tyč, tentokrát po hlavičce Messiho.

V poslední minutě první poloviny se Suárez znovu ocitl sám před brankářem, napotřetí už byl úspěšný. I z velkého úhlu se mu povedlo mezi nohama prostřelit brankáře domácích a do šaten se tak odcházelo za stavu 0:3.

V 58. minutě si mohl připsat druhý gól Messi, pravou nohou ale nedokázal překonat Lópeze. Co se mu v tu chvíli nepovedlo, napravil za necelých 7 minut ve velkém stylu. Opět se ujal přímého kopu, opět vymetl šibenici.

Obhájce titulu tedy vede tabulku o tři body před nejbližšími pronásledovateli, jeho rival po nepovedené šňůře klesá do středu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / youtube.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
boryland

0:1..................Leo...........

Reagovat
adam77

0:2

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
Messi the Genius"10"

chudáčku s tema tvojema tipama.... ty se nikdy netrefis

Reagovat
valloire

myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

To je nezpochybnitelný fakt dědo.

Reagovat
valloire

myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Vím - tohle slovo neznáš

Reagovat
valloire

teď jsem ho napsal ó Velký

Reagovat
Messi the Genius"10"

Real a jeho fanousci se vzdycky zamerovali na ostatni, misto toho aby se zamerovali na svoje mustvo a ptali se proc je Real Madrid na 4.miste

Reagovat
celeb

To zas bude nadherny fotbal.

Reagovat
technecium

byl

Reagovat
Messi the Genius"10"

presne tak.... nadherne combo.... na to ze je Leo 5.misto ve Zlatem mici tak dobry ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele