15. kolo
10.12.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aduriz penaltou v poslední minutě rozhodl zápas s Gironou

Třináctizápasová série bez vítězství skončila. Athletic zvítězil nad Gironou díky proměněné penaltě z 90. minuty a alespoň trochu zlepšil svojí špatnou situaci. Baskové se dostali na čtrnáct bodů, ovšem stále jim patří sestupové místo. Jediný pokutový kop na San Mamés proměnil á la Antonín Panenka střelec Aritz Aduriz.

Nechybělo moc a Athletic mohl mít z tohoto zápasu jen bod, přestože podle průběhu utkání mohl a měl vyhrát vyšším rozdílem. Baskové měli po celých devadesát minut více ze hry, přesněji řečeno byli o mnoho nebezpečnější, než jejich soupeř, který toho na San Mamés moc neukázal.

Girona se především bránila. V 8. minutě přežila akci Williamse, který pravačkou protáhl brankáře Iraizoze. O chvíli později pálil Aduriz a opora Katalánců musela vytasit další výborný zákrok. Girona se zmohla jen na situaci z 21. minuty, ve které vstřelila neuznaný gól. Sudí při shlédnutí videa odhalil hraní rukou v podání střelce Stuaniho, takže se dál pokračovalo za nerozhodného stavu. Tlak Athleticu v prvním poločase sílil a před koncem poločasu mohl nachytat Iraizoze Beňat, který velmi zajímavě rozehrál rohový kop, po němž se balón stáčel do branky.

Hosté po změně stran vyrovnali hru, ale nebezpečnější byli pořád domácí. Na druhou stranu druhý poločas toho zas tolik zajímavého nepřinesl. Až čtvrthodinu před koncem v největší příležitosti neuspěl Aduriz, který si naskočil na padající centr a hlavou orazítkoval vzdálenější tyč Iraizozovy branky.

Zdálo se, že Girona náporu Basků odolá a odveze si bod, když v 90. minutě přišel moment, který celé utkání rozhodl. Střídající Iker Muniain byl v šestnáctce faulován a sudí s pomocí technologie VAR odpískal pokutový kop. Ariz Aduriz pak ukázal pevné nervy, penaltu sehrál ve stylu Antonína Panenky a krásným gólem rozhodl o třech bodech pro Athletic.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele