15. kolo
07.12.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Leganes zachraňoval doma bod s Getafe

Cenný bod si v předehrávce 15. kola připsali hosté z Getafe. Na půdě zvedajícího se Leganesu byli horším celkem, přesto se jim povedlo vyválčit remízu.

Leganes je stále ve spodních patrech tabulky, díky 5 zápasům bez porážky v řadě se ale bodově dotáhl na klidný střed a na dnešního soka, šesté Getafe, ztrácí pouhé 4 body. Domácí byli aktivnější již od začátku. Po šesti minutách hry předvedl brankář Getafe Soria prachbídný výběh, Oscar Rodríguez se na hranici velkého vápna dostal k hlavičce, ale míč skončil vedle odkryté brány.

Necelé 2 minuty nato mohli udeřit po pohledné kombinaci i hosté. Foulquier hladce proběhl na křídle mezi dvěma hráči, balon předložil na nohu Matovi, který v obrovské šanci trefil pouze připraveného gólmana.

Zhruba po čtvrtině utkání znovu hrozil Leganes - a znovu ze vzduchu. Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce Carrillo, z malého vápna však trestuhodně zamířil mimo. O chvíli později mohl svůj nezdar napravit. Tentokrát v o poznání složitější pozici mířil na bránu, gólu musel konečky prstů zabránit Soria.

Chvíli před koncem poločasu přišla pro domácí rána. Po nenápadné standardce se prodral k hlavičce Leandro Cabrera, který svou první trefou v LaLize vystřelil hostům vystřelil vedení.

Jak Getafe jeden poločas zakončilo, tak mohlo načít i ten další. Další obrovskou šanci ale spálil Mata, když po rohovém kopu přestřelil prázdnou bránu.

V 64. minutě se hráči domácího Leganesu dostali k autu poblíž velkého vápna. Už to vypadalo, že hosté mají situaci pod kontrolou. Míč ale propadl až na zabíhajícího Allana Nyoma, který střelou k tyči nedal brankářovi žádnou šanci.

Leganes měl více ze hry i ve zbytku utkání, ovšem na více než ostřelování Soriovy branky zpoza vápna se nezmohl. Velký zkrat navíc v nastavení předvedl Ruben Perez, když nevybíravě zasáhl soupeře kolíky do hrudníku a po zásluze viděl červenou kartu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele