15. kolo
09.12.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Valladolid uspěl v San Sebastianu

Real Valladolid po pěti ztrátách konečně v lize bodoval naplno. Na půdě Realu Sociedad, který stále čeká na druhou domácí výhru v LaLize, mu vystřelili vítězství Toni Villa a Antonito.

Souboj dvou týmů z nabitého středu tabulky sliboval zajímavou podívanou. Hosté do zápasu vstoupili aktivněji, už po pěti minutách musel zasahovat Moya. Prvního gólu se dočkali po čtvrthodině hry, kdy San Sebastian trestuhodně ztratil míč u vlastní šestnáctky. Oscar Plano vysunul Toniho Villu, který se z malého vápna tváří v tvář brankáři nemýlil.

Uběhlo dalších patnáct minut a Sociedad mohl srovnat. Po skvělém centru Thea Hernándeze měl šanci nejprve Willian José. Ten napoprvé promáchl, napodruhé se už předložil před odkrytou klec Juanmimu. Španělský záložník ale nestihl zareagovat a míč se od jeho kolene odrazil daleko od brány.

Chvíli na to vyslal nebezpečnou střelu zpoza vápna hostující Keko. Moya byl ovšem pozorný a střelu vytáhl na rohový kop. Valladolid měl do poločasu ještě několik zajímavých pokusů z dálky, druhý gól se mu ale přidat nepodařilo a do šaten tak hráči odcházeli za stavu 0:1.

V 54. minutě neskutečným způsobem chyboval brankář Moya. Dlouhý nákop hostů směřoval do křídla na Antonita, domácí gólman nepochopitelně a špatně vyběhl. Na zkušeného beka zírala prázdná brána a ten svou šancí nepohrdl.

To vyburcovalo San Sebastian k náporu. Illaramendiho střela z dálky ani Januzajův přímý kop ještě úspěch neslavili, hlavička Le Normanda po centru Sandra Ramíreze a následná dorážka Mikela Oyarzabala už ano.

Domácí v žádném případě nechtěli připustit porážku, během pár minut dvakrát nebezpečně pálil Sandro. Blízko byli modrobílí i v 82. minutě, kdy po rohovém kopu nastal závar před Masipem. Sandro Ramírez byl velice snaživí i nadále, buď ale střílel mimo tři tyče, nebo jeho pokus zlikvidoval Masip. Domácí už srovnat nedokázali a díky tomu Valladolid po pěti nezdarech konečně v ligovém utkání bodoval naplno.

Autor: Martin Vejdělek / footballhighlightstoday.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele