15. kolo
09.12.2018 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Huesca poprvé přivítala Real, v jehož prospěch rozhodl Bale

Těsně ale přece dokázal Real Madrid zvítězit na hřišti poslední Huescy a posunout se na čtvrté místo před Alavés. Bílý balet nepředvedl přesvědčivý výkon, ovšem na tři body mu jediná trefa Garetha Bala stačila. Poslední tým LaLigy mohl proti slavnému soupeři vytěžit víc, své gólovky ale proměnit nedokázal.

Huesca přivítala Real Madrid vůbec poprvé ve své historii a natěšený stadion El Alcoraz byl zvědavý, co domácí borci proti slavnému celku předvedou. Začátek utkání se domácím příliš nevydařil, Real si nemusel vytvořit výraznější tlak, aby se už v 9.minutě ujal vedení. Centr Álvara Odriozoly se snesl přesně na Garetha Bala a welšský útočník uklidil balón do sítě. Nemuselo to trvat dlouho a Huesca mohla vyrovnat, velmi blízko k tomu byl Ávila, ale Courtois jeho pokus vykryl. Trenér Francisco Rodríguez musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Aguilera nahradil Gonzalo Melero. Real Madrid žádný ofenzivní koncert nepředváděl a ani Huesca zbytečně neotevírala hru. S balónem na kopačkách byl sice silnější madridský velkoklub, ovšem do konce prvního poločasu už se prosadit nedokázal.

Santiago Solari mohl být spokojen s výsledkem, nikoliv však s předváděnou hrou. Po přestávce měla jako první velkou šanci Huesca a je neuvěřitelné, co Gonzalo Melero dokázal zahodit. Po centru z levé strany zblízka hlavičkoval a Courtois by těžko zareagoval, jenomže Melero branku trestuhodně netrefil. V 58.minutě si zase navedl balón ke střele Ferreira a Courtois musel vyrážet na rohoý kop.

Real Madrid sice neměl vytrvalý tlak, přesto mohl v 71.minutě rozhodnout, kdyby Gareth Bale nasměroval svůj lob přesněji do branky. Ve druhém poločase to bylo ze strany Realu všechno, Huesca sice zkusila závěr zápasu hodně otevřít, ale do větší příležitosti se nedostala. Real tak splnil povinnost a Huescu nakonec udolal jedinou brankou welšského útočníka, což zároveň znamená, že se posunul na čtvrté místo. Huesca zůstává nadále poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

1:1....................

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka tej prvej zahodenej šance, tak Melero dostal parádnu nesebeckú nahrávku dozadu k hranici velkého vápna a namiesto toho aby trafil nekrytý roh, našil to ako typický našský ligový hráč do brankára. Obdivujem trpezlivosť jeho spoluhráčov, lebo za toto by si zaslúžil minimálne takú ranu do zadku, akú kopol tej nevinnej lopte. Nebolo by zlé vidieť duel Slávia vs Huesca a neporovnávať len gólový výsledok, ale hlavne kvalitu hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele