LaLiga - souhrn 13. kola

23.11.2018, 22:52, aktualizováno 26.11.2018, 22:59
Komentáře a souhrny
San Sebastian přehrál v pondělí Celtu Vigo. Sevilla porazila Valladolid a jde do čela tabulky. Už v sobotu Real Madrid naprosto vybouchl na hřišti Eibaru a odjel s porážkou 0:3. Tři góly dostalo také Rayo od Valencie, ale to se na Mestalle přece jen čekalo o poznání více. Atlético sahalo po triumfu nad Barcelonou, o dva body ho ovšem v závěru obral Dembélé...

Real Sociedad - Celta Vigo 2:1

26.11.2018 21:00

Góly: 37. Mikel Oyarzabal, 47. David Zurutuza - 82. Maxi Gómez

Celta Vigo na stadionu Anoeta nezaujala tak, jak by si její fanoušci přáli. Jedinou branku týmu z Viga měl na starosti Maxi Gómez až osm minut před koncem a to v době, kdy už hosté prohrávali o dvě branky.

Real Sociead doma čekal na nebezpečného a poměrně náročného soupeře, kterým byla Celta Vigo. Domácí se spoléhali především na Josého Williana, Juanmniho nebo Januzaje, zatímco hosté nasadili Mora, Aspase nebo Hjulsagera. Aktivněji do utkání vlétli domácí a to díky akci Oyarzabala, který se prohnal až do zakončení. Jeho rána ale směřovala těsně vedle tyče!

V páté minutě se do šance hnal také mladý talent Adnan Januzaj. To když se kličkou v pokutovém území jednoduše zbavil svého strážce, jenže jeho technická rána levačkou skončila na tyči hostující branky! Obdobně se na opačné straně hřiště pokoušel zakončit Iago Aspas, který svým pohybem patřil k nejnebezpečnějším hráčům na trávníku. Do rány mu však na poslední chvíli skočil Diego Llorente.

Deset minut před koncem první půle si domácí Juanmi naběhl na krásnou přihrávku za obranu soupeře a povedlo se mu na poslední chvíli dostat míč za brankáře Álvareze. Jenže radost mu zkazil správně odpískaný ofsajd. Real Sociedad se přesto dočkal branky ještě v první půli. Po chybě hostující obrany sice dvě šance neproměnil, jenže obránci Celty nedokázali odkopnout míč dál. Takže se k němu dostal Mikel Oyarzabal a poslal míč do sítě - 1:0.

Rovněž nástup do druhého poločasu se Realu Sociedad povedl na jedničku. Pouhé dvě minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, se k balonu dostal Adnan Januzaj a skvělým pasem našel Davida Zurutuzu. Jeho přesná hlavička poslala míč za záda brankáře Álvareze a La Real vedl o dvě branky!

Po hodině hry se Oyarzabal na hranici pokutového území naběhl na prudkou přihrávku z pravé strany, jenže v rozhodující chvíli míč špatně zpracoval. Celta prakticky celý druhý poločas nedokázala reagovat a branky se dočkala až osm minut před koncem. Střídající útočník Maxi Gómez se uvolnil na přední tyči a krásný pas ze strany proměnil hlavou v kontaktní branku - 2:1.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis 2:1

25.11.2018 20:45

Góly: 52. Gerard Moreno, 54. Samuel Chukwueze - 90. Giovani Lo Celso

Betis před reprezentační přestávkou zvítězil v Barceloně, ale zápas ve Villarrealu výsledkově nezvládl a zůstává ve druhé polovině tabulky až na čtrnáctém místě. Žlutá ponorka uspěla díky dvěma zásahům v rozmezí pouhých dvou minut. Slepené branky měli na svědomí Gerard Moreno a Samuel Chukwueze. Kontaktní branku vstřelili Beticos až v nastavení díky Giovanu Lo Celsovi, ale na vyrovnání už bylo pozdě.

Villarreal se tak posunul na šestnácté místo a konečně utnul nelichotivou, šestizápasovou sérii bez vítězství. Souboj Žluté ponorky s Betisem sliboval ofenzivní podívanou, koneckonců oba celky mají v lize co napravovat, letos se jim vůbec nedaří a boj o evropské poháry sledují z velké vzdálenosti.

Utkání začalo z obou stran hodně aktivně, ale paradoxně to k mnoha šancím nevedlo. O něco lepší byl Villarreal, jenž měl první gólovku v 19. minutě. Na hranici pokutového území se dostal k voleji Fornals a gólman López musel vyrážet. Největší příležitost prvního poločasu měli znovu domácí, Moreno šikovně přistrčil balón Chukwuezemu a ten tváří v tvář Lópezovi neuspěl. Žlutá ponorka musela ještě v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Triguerose nahradil Morlanes.

Stadion El Madrigal se dočkal první branky až po změně stran. V 52. minutě si naskočil na rohový kop Gerard Moreno a López se proti jeho hlavičce k tyči natahoval marně. Krátce po vstřelení první branky rozjel Villarreal další akci a Samuel Chukwueze přízemní střelou k tyči vstřelil druhý gól!

Betis byl jako opařený, nicméně stále měl dost času s výsledkem něco udělat. Hosté pak skutečně převzali iniciativu a byli lepší, jenomže bez gólového vyjádření. V 77. minutě domácí tým výrazně podržel brankář Asenjo, který vychytal na malém vápně hlavičkujícího Moróna! Betis si za aktivitu branku zasloužil, ovšem dosáhl na ní až v nastaveném čase. Giovani Lo Celso předvedl zpoza šestnáctky nádhernou střelu do šibenice a Asenjo neměl žádný nárok. Villarreal se pak musel chvíli bránit, ale vedení už nepustil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Girona FC 1:3

25.11.2018 18:30

Góly: 74. Borja Iglesias - 4. Cristhian Stuani, 6. Cristhian Stuani, 90. Seydou Doumbia

Girona zvládla i druhé, tentokráte menší, katalánské derby a ze hřiště Espanyolu veze překvapivě všechny body za výhru 3:1. Espanyol tak přišel o možnost vrátit se na pozice zaručující Ligu mistrů a naopak po druhé porážce v řadě spadl na páté místo. Hvězdou zápasu byl dvougólový Cristhian Stuani.

Derby začalo velmi divoce, první šanci měl sice domácí Espanyol, jenže byla to Girona, kdo se velice brzy dostal do dvougólového vedení. Nejprve tedy Borja Iglesias nedokázal zblízka překonat výtečného Bounoua a Espanyol za to záhy draze zaplatil. Ve 4. minutě si nikým nehlídaný Cristhian Stuani naskočil na precizní centr zleva a přesnou hlavou zajistil Gironě vedení. Následně neuběhly ani dvě minuty a stejný hráč prakticky v totožném prostoru udeřil hlavou podruhé a Girona vedla 2:0. To byla pro Espanyol studená sprcha.

Domácí měli ještě v prvním poločase spoustu možností výsledek zkorigovat, či dokonce zvrátit. Po půlhodině hry předvedl Bounou další skvělý zákrok po střele Davida Lópeze a i další závary dokázala Girona bez úhony přečkat.

Hosté mohli na začátku druhého poločasu zápas definitivně rozhodnout třetím gólem, ale Espanyol udržel ve hře brankář Diego López. V 68. minutě ho dokonce na brankové čáře zastoupil jeden z obránců. Espanyol byl ale lepší a nakonec zaslouženě vstřelil kontaktní gól. Na malém vápně se přes skrumáž těl dokázal nadvakrát prosadit Borja Iglesias a Espanyol ještě spěchal za vyrovnáním.

Periquitos v závěru zápasu otevřeli zadní vrátka a Girona toho využila ke vstřelení třetí, pojišťovací branky. Seydou Doumbia využil chyby v obraně a nadvakrát překonal Diega Lópeze. Girona ovládla malé derby a z Espanyolu veze všechny body.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Valladolid 1:0

25.11.2018 16:15

Góly: 30. André Silva

Sevilla jde znovu do čela soutěže! Svěřenci trenéra Machína využili včerejší zaváhání Barcelony a Valladolid doma udolali jedinou brankou Andrého Silvy. Na vítězství Sevilly měl velký podíl i český brankář Tomáš Vaclík, který v nastavení perfektním zákrokem vychytal Enese Ünala.

LaLiga má staronového lídra, Sevilla už jednou lize vévodila, ale po vzájemném zápase jí vystřídala Barcelona, která včera jenom remizovala na půdě Atlética Madrid.

Tomáš Vaclík neměl v úvodu zápasu příliš mnoho práce, první vážnější střela na něj šla až ve 29. minutě a český brankář jí bez problému kryl. Přesně o minutu později odcentroval na malé vápno Sarabia a posila z AC Milán André Silva nekompromisní hlavou poslal Sevillu do vedení. Do té doby neměl ani jeden z týmů výraznější převahu.

Domácí byli po vstřelené brance najednou živější a Valladolid měl velké problémy v rozehrávce. Nedařilo se mu takřka vůbec nic, nicméně Andalusané toho do konce prvního poločasu nedokázali využít. Sevilla pokračovala v aktivitě i po změně stran a brankář Jordi Masip musel řešit před vlastní brankou nejeden problém.

Až v 61. minutě vystrčil růžky i Valladolid a dokonce vstřelil gól, ovšem z ofsajdového postavení, takže stav 1:0 pro Sevillu přetrvával. Na druhé straně se zpoza šestnáctky dobře opřel do balónu Sarabia a Masip výtečným zákrokem vyrazil na rohový kop. Čas ubíhal pro hosty velmi rychle, Sevilla se dobře bránila, přesto nakonec mohlo dojít k dělbě bodů, nebýt famózního zákroku Tomáše Vaclíka. Ve třetí minutě nastavení si mezi stopery převzal přihrávku Enes Ünal a velmi dobře vypálil, jenže Vaclík se prolétl vzduchem a balón vyškrábl na rohový kop. Klíčový zákrok zápasu nakonec znamenal důležité tři body pro Sevillu, která se ujímá vedení v celé LaLize.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 1:1

25.11.2018 12:00

Góly: 67. Peru Nolaskoain - 77. Jaime Mata

V těžké pozici dál zůstává Athletic Bilbao. Tradiční baskický celek neudržel vedení a s Getafe jenom remizoval 1:1. Utkání spadalo svým tempem i předvedenou hrou spíše do horšího průměru. První branku vstřelil až po změně stran Peru Nolaskoian a za hosty vyrovnával o deset minut později Jaime Mata.

Vstup do zápasu vyšel lépe domácím, ovšem bez kýženého gólového vyjádření. Baskové sice obléhali branku gólmana Sorii, avšak s koncovkou to bylo horší. V prvním poločase nebyla k vidění jediná stoprocentní příležitost. Slibnou možnost Getafe zastavil praporek sudího a ani závěr půle nic nepřinesl. Snaha Maty vymodlit si pokutový kop u sudího Ignacia Iglesiase neprošla.

Nezbývalo doufat, než že druhá půle bude na brankové příležitosti i na samotné góly bohatší. A skutečně byla. Ve 49.minutě zmařil první opravdu velkou šanci Ndiaye, proti kterému výtečně zasáhl Herrerín. Na druhé straně pálil pohotově z jedničky García a také Soria musel na zem.

V 67.minutě přišel první gólový moment zápasu. Athletic rozehrál standardní situaci z pravé strany a na Beňatův centr si hlavou naskočil Peru Nolaskoian! Domácí vedli 1:0 a na tahu byli hosté. A Getafe neotálelo a za deset minut srovnalo stav. Ndiayemu uvnitř šestnáctky nesedla střela, tak jak by chtěl, ovšem Jaime Mata už se nemýlil! Čtvrthodinu před koncem hrací doby se začínalo od začátku.

Zápas nakonec mohl mít vítěze v podobě domácího celku, jenomže čtyři minuty před koncem hlavičkoval z vyložené pozice do tyčky útočník Aduriz. Nic dalšího se ani během pětiminutového nastavení odehrálo, takže oba celky si dělí body za konečný stav 1:1.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1

24.11.2018 20:45

Góly: 77. Diego Costa - 90. Ousmane Dembélé

Prestižní přímý duel o průběžné první místo La Ligy mezi Atléticem Madrid a Barcelonou nakonec zůstal reklamě na fotbal vzdálen na míle daleko, ovšem o drama především v závěrečné čtvrthodině i tak nebyla nouze. Utkání se skrovným počtem šancí na obou stranách zdánlivě rozhodl třináct minut před koncem Diego Costa, jenže pouhé vteřiny před vypršením základní hrací doby ještě stihl srovnat střídající Ousmane Dembélé a Barcelona tak i počtrnácté za sebou proti týmu Diega Simeoneho odvrátila ligovou porážku.

Po takřka dvouměsíční absenci se na trávník rovnou do základní sestavy vrátil Samuel Umtiti a barcelonská defenziva skutečně fungovala o poznání lépe, byť značnou měrou se na tom podílel zlepšeným výkonem také Gérard Piqué a vůbec celkově opatrnější herní pojetí barcelonských, kteří se proti typicky zpevněné defenzivě Atlética nikam nehnali, a naopak svého soupeře nechávali určovat tempo hry. Za celý první poločas se tak diváci v Madridu nedočkali ani jedné přesné střely na branku, což se letos v La Lize stalo vůbec poprvé.

Po změně stran se domácí začali přece jen více osmělovat a ke kýženému průlomu skóre měli blíže. Po dobré práci Griezmanna sahal ve skluzu po gólovém zakončení nabíhající Costa, ale Gérard Piqué na poslední chvíli stačil dráhu míče vychýlit do bezpečí. Atlético se pak dožadovalo odpískání pokutového kopu, když si Arturo Vidal nechtěně odhlavičkoval míč na vlastní ruku, avšak sudí Gil Manzano se ani nešel poradit s videoasistentem a hra pokračovala dále.

V 77. minutě už ale domácí skutečně udeřili. Griezmannův centr na zadní tyč našel přesně Diega Costu, na jehož hlavičkové zakončení si sice brankář Ter Stegen sáhl, ale v cestě do sítě již míči nezabránil. Pro španělského útočníka šlo o první gólový zásah v La Lize po předlouhých osmnácti zápasech a barcelonští již měli sotva čtvrthodinu na nápravu situace. Ernesto Valverde sáhl k nasazení Malcoma či Ousmana Dembélého, a právě stomilionová posila z Dortmundu nakonec katalánskému velkoklubu zachránila alespoň bod. Francouzský mistr světa převzal již v hloubi šestnáctky perfektní průnikovou přihrávku Lionela Messiho, chladnokrevně si přehodil míč na levačku a propálil jak vyběhnuvšího brankáře Oblaka, tak Lucase Hernándeze, jenž stihl míč v cestě do brány pouze tečovat.

Barcelona tak před Atléticem uhájila těsný jednobodový náskok, ovšem v případě nedělního triumfu Sevilly nad Valladolidem se bude muset v třináctém kole s prvním místem přece jenom rozloučit.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Levante UD 2:2

24.11.2018 18:30

Góly: 23. Cristian Rivera, 52. Xabier Etxeita - 45+1. Roger, 74. Emmanuel Boateng

Nováček z Huescy si musí po sobotním vystoupení proti Levante říkat, co víc je ještě zapotřebí k dosažení prvního ligového vítězství na domácí půdě. Přestože byli svěřenci Francisca Rodrígueze na hřišti výrazně lepším týmem a vytvořili si oproti soupeři mnohem více šancí, musí se spokojit pouze s bodem za divokou remízu 2:2. Výraznou roli zde rovněž sehrálo video, neboť vyrovnávací gól Boatenga nakonec platil navzdory brzy zdviženému praporku čárového rozhodčího.

Domácí se toužili odlepit ze dna tabulky a poprvé se jim povedlo procpat míč do sítě po sedmnácti minutách hry. Po poradě s videoasistentem však sudí Estrada Fernández branku neuznal, neboť Etxeitovo postavení mimo hru zabránilo brankáři Oierovi v řádném zákroku. Huesca se tím ale nenechala rozhodit a pouhých pět minut nato skórovala znovu, tentokráte již bez sebemenšího provinění proti pravidlům. Lahůdkový centr Cucha si neméně perfektně zpracoval na hrudi nabíhající Rivera a z bezprostřední blízkosti skóroval rovnou z voleje.

S nabytým náskokem však domácí trestuhodně polevili a Levante se chopilo šance na návrat do utkání. Nejprve domácí zachránila branková konstrukce a poté brankář Jovanović, jenž brilantně zneškodnil samostatný únik Rogera Martího. Když už se zdálo, že je Huesca z nejhoršího venku a utkání dovede do poločasového vedení, hosté se přece jen v první minutě nastavení zvládli prosadit. Cokeho centr našel znovu Rogera, jenž se již napodruhé nemýlil.

Vždy nepříjemný "gól do šatny" ale s Huescou nezamával a pouhých osm minut po změně stran měli domácí vedení zpět na své straně. Ferreirův přímý kop takřka z rohu pokutového území zapadl na zadní tyči přesně na hlavu Etxeity, jenž v nelehké pozici dokázal usměrnit míč mezi tři tyče a mimo dosah brankáře Olazábala.

Tentokráte již domácí s vlastní aktivitou neustávali, jenže Levante i tak zvládlo vytěžit z minima maximum a čtvrthodinu před koncem srovnalo podruhé. Valencijský klub se sice na potvrzení platnosti povedené rány Boatenga načekal, ale rozhodčí nakonec po poradě s videoasistentem branku uznal, byť jeho čárový kolega zvedl praporek nad hlavu ještě dříve, než míč skutečně přešel brankovou čáru. Následovala závěrečná horkokrevná čtvrthodinka, během níž se Huesca snažila za podpory rozhořčených diváků strhnout do třetice vedení na svou stranu, ale na svůj první triumf na stadionu Alcoraz si bude muset ještě počkat.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 3:0

24.11.2018 16:15

Góly: 35. Santi Mina, 61. Santi Mina, 76. Kévin Gameiro

Že by se ve Valencii přece jen blýskalo na lepší časy? Tým kouče Marcelina prožil děsivý vstup do nové sezony a potácel se sotva nad hranicí sestupu, ovšem na hubenou výhru s Getafe nyní po reprezentační přestávce Los Che navázali o poznání suverénnějším triumfem proti Rayu Vallecanu a přinejmenším do neděle nakoukli do horní poloviny ligové tabulky. Hrdinou odpoledne se na Mestalle stal Santi Mina jakožto autor dvou branek a konečný výsledek 3:0 stanovil jeho náhradník Kevin Gameiro.

Mina přitom do letošního ročníku La Ligy vstupoval až jako ten čtvrtý vzadu za věhlasnějšími forvardy Rodrigem, Basthuayiem či zmíněným Gameirem, avšak střelecké trápení Netopýrů v listopadu umenšil právě dvaadvacetiletý útočník. Nejprve se Mina dvojnásobně prosadil v důležitém zápase Ligy mistrů proti Young Boys Bern a nyní tentýž gólový příděl zopakoval i v La Lize, přičemž šlo o vůbec první ligovou výhru Valencie před domácími fanoušky.

V Rayu Vallecanu valencijští nalezli ideálního protivníka, neboť se jedná o jeden z mála týmů, který se nachází v ještě horším rozpoložení. Od počátku byli domácí aktivnější a brankář Dimitrievski musel již po pár minutách zasahovat proti povedeným ranám Pareja se Solerem. Když si pak do třetice vylámal zuby na makedonském brankáři i Guedes, dali o sobě zničehonic vědět hosté a od průlomu skóre je dělily pouhé centimetry. Tečovaný přízemní centr totiž proletěl až k volnému Advínculovi, jehož rána bez přípravy skončila na Netově levé tyči.

Když už se zdálo, že se Rayo osměluje, domácí se deset minut před koncem první půle prosadili. Důležitou roli zastal u gólové akce Rodrigo, jehož vyhraný hlavičkový souboj vyslal Santiho Minu do samostatného úniku, přičemž španělský forvard si ideálně nakrokoval cestu k míči a chladnokrevně obstřelil vyběhnuvšího Dimitrievského. Do kabin se tak šlo za těsného vedení Netopýrů.

Také po změně stran se Valencie prosadila po akci ze vzduchu. Parejův rohový kop na zadní tyč si umně zpracoval Rodrigo, a přestože jeho ránu Dimitrievski nohou vyrazil, míč se odkutálel neomylně k Minovi, jenž jej bez váhání napálil pod břevno a o výhře domácích již takřka nebylo sporu. Rayo sice vrhlo všechny síly dopředu, jenže tím madridský celek rezignoval na defenzivu a čtvrthodinu před koncem inkasoval do třetice. Rychlý valencijský brejk přinesl přečíslení dvou na jednoho, Rodrigo si se střídajícím Gameirem ukázkově vyhověli a druhý jmenovaný již jen zblízka zabořil ve skluzu míč do odkryté brány.

Zatímco domácí publikum na Mestalle mohlo konečně slavit první ligové vítězství, nepovedené vystoupení Vallecana jen umocnilo Advínculovo vyloučení tři minuty před koncem za dvě žluté karty. Ligový nováček tak se sedmi body zůstává devatenáctý, a to pouze o skóre před poslední Huescou.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Madrid 3:0

24.11.2018 13:00

Góly: 16. Gonzalo Escalante, 52. Sergi Enrich, 57. Kike

Pořádný průšvih předvedl znovu Real Madrid, avšak tentokrát už pod vedením Santiaga Solariho. Bílý balet na půdě Eibaru odvedl prachbídný výkon a góman Courtois inkasoval z kopaček domácích hráčů celkem tři góly. Real nevstřelil ani jeden a postup do první čtyřky se zatím odkládá.

Už to vypadalo, že Real pod vedením argentinského trenéra pookřál, ale zápas v Eibaru ho uvrhl zpátky nohama na zem.

Zápas se mohl pro Real vyvíjet dobře, v 11. minutě měl na kopačce úvodní gól Karim Benzema, jenže jeho koncovku zblízka dokázal na brankové čáře odkopnout jeden z obránců. To byl dost možná klíčový moment celého utkání, protože o šest minut stadion v Eibaru vybuchl radostí. Rychlou akci domácích na hranici ofsajdu zblízka dotlačil za brankovou čáru Gonzalo Escalante. Sudí se ještě radil s videotechnologií, která gól potvrdila.

Vedoucí branka domácím hodně pomohla v sebevědomí. Real, přestože držel balón, byl najednou v útoku bezzubý, navíc Eibar si dovoloval čím dál více. První poločas další příležitost nepřinesl, ale po změně stran se děly na stadionu de Ipurúa velké věci.

V 52. minutě zvyšoval z pohledu domácích na 2:0 Sergi Enrich. Arzallus využil katastrofální rozehrávky Realu a Sergi Enrich přesně mířenou ranou k tyči překonal Courtoise.

Studenou sprchu pro Bílý balet pak dokonal o pět minut později Kike García, který už jen uklízel do prázdné branky přízemní centr Cucurelly. Eibar vedl 3:0 a Real byl jako opařený. A mohlo být ještě hůře, kdyby Courtois nevychytal ve stoprocentní šanci Orellanu.

Zkoprnělý Real si až do konce zápasu žádnou větší šanci nevypracoval. Místy sice měl územní převahu, ale ta mu byla proti efektivní hře Eibaru k ničemu. Real dostal těžký direkt a v Eibaru prohrál vysoko 0:3.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Deportivo Alavés 1:0

23.11.2018 21:00

Góly: 42. Youssef En-Nesyri

Po Eibaru nezvládl Alavés i druhý venkovní zápas a po porážce 0:1 může vypadnout z první čtyřky. Naopak vítězství velmi pomůže Leganésu, který si do bojů o záchranu připisuje tři body. Jedinou branku zápasu vstřelil na sklonku prvního poločasu. Youssef En-Nesyri.

Deportivo patří k největším překvapením dosavadního ročníku LaLigy, ale tím, jak se mu daří, se na něho soupeři lépe a lépe připravují. Leganés přichystal hostům jejich druhou prohru v řadě na venkovních hřištích a nutno podotknout, že zaslouženě.

Leganés se také postaral o první vážnější moment zápasu, hlavička Carrilla z místa značky pokutového kopu vypadala slibně, jenže balón šel přeci jenom poměrně dost vedle. Přesněji už hlavičkoval ve 36. minutě Siovas, ale v tomto případě pro změnu scházela větší razance. Aktivnější Leganés se dočkal tři minuty před konce prvního poločasu. Nyomův přetažený centr sklepl Silva pro Youssefa, který se z jedničky nemýlil.

Hosté potřebovali ve druhém poločase výrazněji zabrat, během prvního poločasu si aktuálně čtvrtý tým soutěže nedokázal vůbec nic vypracovat a ani po změně stran to s ním nevypadalo dobře. V 69. minutě přispěchal po delší době s nebezpečnou střelou domácí Óscar a Pacheco musel vyrážet. Alavés byl v útoku marný a zápas na stadionu Municipal de Butarque nakonec prohrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC1382325:1426
2.FC Barcelona1374235:1925
3.Atlético Madrid1366117:924
4.Deportivo Alavés1372417:1323
5.Espanyol Barcelona1363417:1321
6.Real Madrid1362520:1920
7.Girona FC1355316:1520
8.Real Sociedad1354417:1519
9.Levante UD1353520:2118
10.SD Eibar1353515:1818
11.Valencia CF1338211:917
12.Getafe CF1345412:1117
13.Real Valladolid134549:1017
14.Real Betis1344513:1716
15.Celta Vigo1335523:2214
16.Villarreal CF1335513:1414
17.CD Leganés1334610:1613
18.Athletic Bilbao1318414:2011
19.Rayo Vallecano1314814:287
20.SD Huesca1314812:277

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele