13. kolo
25.11.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Betis 2:1

Betis před reprezentační přestávkou zvítězil v Barceloně, ale zápas ve Villarrealu výsledkově nezvládl a zůstává ve druhé polovině tabulky až na čtrnáctém místě. Žlutá ponorka uspěla díky dvěma zásahům v rozmezí pouhých dvou minut. Slepené branky měli na svědomí Gerard Moreno a Samuel Chukwueze. Kontaktní branku vstřelili Beticos až v nastavení díky Giovanu Lo Celsovi, ale na vyrovnání už bylo pozdě.

Villarreal se tak posunul na šestnácté místo a konečně utnul nelichotivou, šestizápasovou sérii bez vítězství. Souboj Žluté ponorky s Betisem sliboval ofenzivní podívanou, koneckonců oba celky mají v lize co napravovat, letos se jim vůbec nedaří a boj o evropské poháry sledují z velké vzdálenosti.

Utkání začalo z obou stran hodně aktivně, ale paradoxně to k mnoha šancím nevedlo. O něco lepší byl Villarreal, jenž měl první gólovku v 19. minutě. Na hranici pokutového území se dostal k voleji Fornals a gólman López musel vyrážet. Největší příležitost prvního poločasu měli znovu domácí, Moreno šikovně přistrčil balón Chukwuezemu a ten tváří v tvář Lópezovi neuspěl. Žlutá ponorka musela ještě v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Triguerose nahradil Morlanes.

Stadion El Madrigal se dočkal první branky až po změně stran. V 52. minutě si naskočil na rohový kop Gerard Moreno a López se proti jeho hlavičce k tyči natahoval marně. Krátce po vstřelení první branky rozjel Villarreal další akci a Samuel Chukwueze přízemní střelou k tyči vstřelil druhý gól!

Betis byl jako opařený, nicméně stále měl dost času s výsledkem něco udělat. Hosté pak skutečně převzali iniciativu a byli lepší, jenomže bez gólového vyjádření. V 77. minutě domácí tým výrazně podržel brankář Asenjo, který vychytal na malém vápně hlavičkujícího Moróna! Betis si za aktivitu branku zasloužil, ovšem dosáhl na ní až v nastaveném čase. Giovani Lo Celso předvedl zpoza šestnáctky nádhernou střelu do šibenice a Asenjo neměl žádný nárok. Villarreal se pak musel chvíli bránit, ale vedení už nepustil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele