13. kolo
25.11.2018 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Valladolid 1:0

Sevilla jde znovu do čela soutěže! Svěřenci trenéra Machína využili včerejší zaváhání Barcelony a Valladolid doma udolali jedinou brankou Andrého Silvy. Na vítězství Sevilly měl velký podíl i český brankář Tomáš Vaclík, který v nastavení perfektním zákrokem vychytal Enese Ünala.

LaLiga má staronového lídra, Sevilla už jednou lize vévodila, ale po vzájemném zápase jí vystřídala Barcelona, která včera jenom remizovala na půdě Atlética Madrid.

Tomáš Vaclík neměl v úvodu zápasu příliš mnoho práce, první vážnější střela na něj šla až ve 29. minutě a český brankář jí bez problému kryl. Přesně o minutu později odcentroval na malé vápno Sarabia a posila z AC Milán André Silva nekompromisní hlavou poslal Sevillu do vedení. Do té doby neměl ani jeden z týmů výraznější převahu.

Domácí byli po vstřelené brance najednou živější a Valladolid měl velké problémy v rozehrávce. Nedařilo se mu takřka vůbec nic, nicméně Andalusané toho do konce prvního poločasu nedokázali využít. Sevilla pokračovala v aktivitě i po změně stran a brankář Jordi Masip musel řešit před vlastní brankou nejeden problém.

Až v 61. minutě vystrčil růžky i Valladolid a dokonce vstřelil gól, ovšem z ofsajdového postavení, takže stav 1:0 pro Sevillu přetrvával. Na druhé straně se zpoza šestnáctky dobře opřel do balónu Sarabia a Masip výtečným zákrokem vyrazil na rohový kop. Čas ubíhal pro hosty velmi rychle, Sevilla se dobře bránila, přesto nakonec mohlo dojít k dělbě bodů, nebýt famózního zákroku Tomáše Vaclíka. Ve třetí minutě nastavení si mezi stopery převzal přihrávku Enes Ünal a velmi dobře vypálil, jenže Vaclík se prolétl vzduchem a balón vyškrábl na rohový kop. Klíčový zákrok zápasu nakonec znamenal důležité tři body pro Sevillu, která se ujímá vedení v celé LaLize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele