13. kolo
24.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1

Prestižní přímý duel o průběžné první místo La Ligy mezi Atléticem Madrid a Barcelonou nakonec zůstal reklamě na fotbal vzdálen na míle daleko, ovšem o drama především v závěrečné čtvrthodině i tak nebyla nouze. Utkání se skrovným počtem šancí na obou stranách zdánlivě rozhodl třináct minut před koncem Diego Costa, jenže pouhé vteřiny před vypršením základní hrací doby ještě stihl srovnat střídající Ousmane Dembélé a Barcelona tak i počtrnácté za sebou proti týmu Diega Simeoneho odvrátila ligovou porážku.

Po takřka dvouměsíční absenci se na trávník rovnou do základní sestavy vrátil Samuel Umtiti a barcelonská defenziva skutečně fungovala o poznání lépe, byť značnou měrou se na tom podílel zlepšeným výkonem také Gérard Piqué a vůbec celkově opatrnější herní pojetí barcelonských, kteří se proti typicky zpevněné defenzivě Atlética nikam nehnali, a naopak svého soupeře nechávali určovat tempo hry. Za celý první poločas se tak diváci v Madridu nedočkali ani jedné přesné střely na branku, což se letos v La Lize stalo vůbec poprvé.

Po změně stran se domácí začali přece jen více osmělovat a ke kýženému průlomu skóre měli blíže. Po dobré práci Griezmanna sahal ve skluzu po gólovém zakončení nabíhající Costa, ale Gérard Piqué na poslední chvíli stačil dráhu míče vychýlit do bezpečí. Atlético se pak dožadovalo odpískání pokutového kopu, když si Arturo Vidal nechtěně odhlavičkoval míč na vlastní ruku, avšak sudí Gil Manzano se ani nešel poradit s videoasistentem a hra pokračovala dále.

V 77. minutě už ale domácí skutečně udeřili. Griezmannův centr na zadní tyč našel přesně Diega Costu, na jehož hlavičkové zakončení si sice brankář Ter Stegen sáhl, ale v cestě do sítě již míči nezabránil. Pro španělského útočníka šlo o první gólový zásah v La Lize po předlouhých osmnácti zápasech a barcelonští již měli sotva čtvrthodinu na nápravu situace. Ernesto Valverde sáhl k nasazení Malcoma či Ousmana Dembélého, a právě stomilionová posila z Dortmundu nakonec katalánskému velkoklubu zachránila alespoň bod. Francouzský mistr světa převzal již v hloubi šestnáctky perfektní průnikovou přihrávku Lionela Messiho, chladnokrevně si přehodil míč na levačku a propálil jak vyběhnuvšího brankáře Oblaka, tak Lucase Hernándeze, jenž stihl míč v cestě do brány pouze tečovat.

Barcelona tak před Atléticem uhájila těsný jednobodový náskok, ovšem v případě nedělního triumfu Sevilly nad Valladolidem se bude muset v třináctém kole s prvním místem přece jenom rozloučit.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

0:1.............Leo...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti nic nehráli, nezasloužili si bod. Celý zápas autobus

Měli jedinou střelu na bránu a padlo jim to, hnus fuj nic neukázali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele