13. kolo
24.11.2018 16:15 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Rayo Vallecano 3:0

Že by se ve Valencii přece jen blýskalo na lepší časy? Tým kouče Marcelina prožil děsivý vstup do nové sezony a potácel se sotva nad hranicí sestupu, ovšem na hubenou výhru s Getafe nyní po reprezentační přestávce Los Che navázali o poznání suverénnějším triumfem proti Rayu Vallecanu a přinejmenším do neděle nakoukli do horní poloviny ligové tabulky. Hrdinou odpoledne se na Mestalle stal Santi Mina jakožto autor dvou branek a konečný výsledek 3:0 stanovil jeho náhradník Kevin Gameiro.

Mina přitom do letošního ročníku La Ligy vstupoval až jako ten čtvrtý vzadu za věhlasnějšími forvardy Rodrigem, Basthuayiem či zmíněným Gameirem, avšak střelecké trápení Netopýrů v listopadu umenšil právě dvaadvacetiletý útočník. Nejprve se Mina dvojnásobně prosadil v důležitém zápase Ligy mistrů proti Young Boys Bern a nyní tentýž gólový příděl zopakoval i v La Lize, přičemž šlo o vůbec první ligovou výhru Valencie před domácími fanoušky.

V Rayu Vallecanu valencijští nalezli ideálního protivníka, neboť se jedná o jeden z mála týmů, který se nachází v ještě horším rozpoložení. Od počátku byli domácí aktivnější a brankář Dimitrievski musel již po pár minutách zasahovat proti povedeným ranám Pareja se Solerem. Když si pak do třetice vylámal zuby na makedonském brankáři i Guedes, dali o sobě zničehonic vědět hosté a od průlomu skóre je dělily pouhé centimetry. Tečovaný přízemní centr totiž proletěl až k volnému Advínculovi, jehož rána bez přípravy skončila na Netově levé tyči.

Když už se zdálo, že se Rayo osměluje, domácí se deset minut před koncem první půle prosadili. Důležitou roli zastal u gólové akce Rodrigo, jehož vyhraný hlavičkový souboj vyslal Santiho Minu do samostatného úniku, přičemž španělský forvard si ideálně nakrokoval cestu k míči a chladnokrevně obstřelil vyběhnuvšího Dimitrievského. Do kabin se tak šlo za těsného vedení Netopýrů.

Také po změně stran se Valencie prosadila po akci ze vzduchu. Parejův rohový kop na zadní tyč si umně zpracoval Rodrigo, a přestože jeho ránu Dimitrievski nohou vyrazil, míč se odkutálel neomylně k Minovi, jenž jej bez váhání napálil pod břevno a o výhře domácích již takřka nebylo sporu. Rayo sice vrhlo všechny síly dopředu, jenže tím madridský celek rezignoval na defenzivu a čtvrthodinu před koncem inkasoval do třetice. Rychlý valencijský brejk přinesl přečíslení dvou na jednoho, Rodrigo si se střídajícím Gameirem ukázkově vyhověli a druhý jmenovaný již jen zblízka zabořil ve skluzu míč do odkryté brány.

Zatímco domácí publikum na Mestalle mohlo konečně slavit první ligové vítězství, nepovedené vystoupení Vallecana jen umocnilo Advínculovo vyloučení tři minuty před koncem za dvě žluté karty. Ligový nováček tak se sedmi body zůstává devatenáctý, a to pouze o skóre před poslední Huescou.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele