13. kolo
25.11.2018 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Girona FC 1:3

Girona zvládla i druhé, tentokráte menší, katalánské derby a ze hřiště Espanyolu veze překvapivě všechny body za výhru 3:1. Espanyol tak přišel o možnost vrátit se na pozice zaručující Ligu mistrů a naopak po druhé porážce v řadě spadl na páté místo. Hvězdou zápasu byl dvougólový Cristhian Stuani.

Derby začalo velmi divoce, první šanci měl sice domácí Espanyol, jenže byla to Girona, kdo se velice brzy dostal do dvougólového vedení. Nejprve tedy Borja Iglesias nedokázal zblízka překonat výtečného Bounoua a Espanyol za to záhy draze zaplatil. Ve 4. minutě si nikým nehlídaný Cristhian Stuani naskočil na precizní centr zleva a přesnou hlavou zajistil Gironě vedení. Následně neuběhly ani dvě minuty a stejný hráč prakticky v totožném prostoru udeřil hlavou podruhé a Girona vedla 2:0. To byla pro Espanyol studená sprcha.

Domácí měli ještě v prvním poločase spoustu možností výsledek zkorigovat, či dokonce zvrátit. Po půlhodině hry předvedl Bounou další skvělý zákrok po střele Davida Lópeze a i další závary dokázala Girona bez úhony přečkat.

Hosté mohli na začátku druhého poločasu zápas definitivně rozhodnout třetím gólem, ale Espanyol udržel ve hře brankář Diego López. V 68. minutě ho dokonce na brankové čáře zastoupil jeden z obránců. Espanyol byl ale lepší a nakonec zaslouženě vstřelil kontaktní gól. Na malém vápně se přes skrumáž těl dokázal nadvakrát prosadit Borja Iglesias a Espanyol ještě spěchal za vyrovnáním.

Periquitos v závěru zápasu otevřeli zadní vrátka a Girona toho využila ke vstřelení třetí, pojišťovací branky. Seydou Doumbia využil chyby v obraně a nadvakrát překonal Diega Lópeze. Girona ovládla malé derby a z Espanyolu veze všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele