13. kolo
26.11.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Celta Vigo 2:1

Celta Vigo na stadionu Anoeta nezaujala tak, jak by si její fanoušci přáli. Jedinou branku týmu z Viga měl na starosti Maxi Gómez až osm minut před koncem a to v době, kdy už hosté prohrávali o dvě branky.

Real Sociead doma čekal na nebezpečného a poměrně náročného soupeře, kterým byla Celta Vigo. Domácí se spoléhali především na Josého Williana, Juanmniho nebo Januzaje, zatímco hosté nasadili Mora, Aspase nebo Hjulsagera. Aktivněji do utkání vlétli domácí a to díky akci Oyarzabala, který se prohnal až do zakončení. Jeho rána ale směřovala těsně vedle tyče!

V páté minutě se do šance hnal také mladý talent Adnan Januzaj. To když se kličkou v pokutovém území jednoduše zbavil svého strážce, jenže jeho technická rána levačkou skončila na tyči hostující branky! Obdobně se na opačné straně hřiště pokoušel zakončit Iago Aspas, který svým pohybem patřil k nejnebezpečnějším hráčům na trávníku. Do rány mu však na poslední chvíli skočil Diego Llorente.

Deset minut před koncem první půle si domácí Juanmi naběhl na krásnou přihrávku za obranu soupeře a povedlo se mu na poslední chvíli dostat míč za brankáře Álvareze. Jenže radost mu zkazil správně odpískaný ofsajd. Real Sociedad se přesto dočkal branky ještě v první půli. Po chybě hostující obrany sice dvě šance neproměnil, jenže obránci Celty nedokázali odkopnout míč dál. Takže se k němu dostal Mikel Oyarzabal a poslal míč do sítě - 1:0.

Rovněž nástup do druhého poločasu se Realu Sociedad povedl na jedničku. Pouhé dvě minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, se k balonu dostal Adnan Januzaj a skvělým pasem našel Davida Zurutuzu. Jeho přesná hlavička poslala míč za záda brankáře Álvareze a La Real vedl o dvě branky!

Po hodině hry se Oyarzabal na hranici pokutového území naběhl na prudkou přihrávku z pravé strany, jenže v rozhodující chvíli míč špatně zpracoval. Celta prakticky celý druhý poločas nedokázala reagovat a branky se dočkala až osm minut před koncem. Střídající útočník Maxi Gómez se uvolnil na přední tyči a krásný pas ze strany proměnil hlavou v kontaktní branku - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele