13. kolo
24.11.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SD Huesca - Levante UD 2:2

Nováček z Huescy si musí po sobotním vystoupení proti Levante říkat, co víc je ještě zapotřebí k dosažení prvního ligového vítězství na domácí půdě. Přestože byli svěřenci Francisca Rodrígueze na hřišti výrazně lepším týmem a vytvořili si oproti soupeři mnohem více šancí, musí se spokojit pouze s bodem za divokou remízu 2:2. Výraznou roli zde rovněž sehrálo video, neboť vyrovnávací gól Boatenga nakonec platil navzdory brzy zdviženému praporku čárového rozhodčího.

Domácí se toužili odlepit ze dna tabulky a poprvé se jim povedlo procpat míč do sítě po sedmnácti minutách hry. Po poradě s videoasistentem však sudí Estrada Fernández branku neuznal, neboť Etxeitovo postavení mimo hru zabránilo brankáři Oierovi v řádném zákroku. Huesca se tím ale nenechala rozhodit a pouhých pět minut nato skórovala znovu, tentokráte již bez sebemenšího provinění proti pravidlům. Lahůdkový centr Cucha si neméně perfektně zpracoval na hrudi nabíhající Rivera a z bezprostřední blízkosti skóroval rovnou z voleje.

S nabytým náskokem však domácí trestuhodně polevili a Levante se chopilo šance na návrat do utkání. Nejprve domácí zachránila branková konstrukce a poté brankář Jovanović, jenž brilantně zneškodnil samostatný únik Rogera Martího. Když už se zdálo, že je Huesca z nejhoršího venku a utkání dovede do poločasového vedení, hosté se přece jen v první minutě nastavení zvládli prosadit. Cokeho centr našel znovu Rogera, jenž se již napodruhé nemýlil.

Vždy nepříjemný "gól do šatny" ale s Huescou nezamával a pouhých osm minut po změně stran měli domácí vedení zpět na své straně. Ferreirův přímý kop takřka z rohu pokutového území zapadl na zadní tyči přesně na hlavu Etxeity, jenž v nelehké pozici dokázal usměrnit míč mezi tři tyče a mimo dosah brankáře Olazábala.

Tentokráte již domácí s vlastní aktivitou neustávali, jenže Levante i tak zvládlo vytěžit z minima maximum a čtvrthodinu před koncem srovnalo podruhé. Valencijský klub se sice na potvrzení platnosti povedené rány Boatenga načekal, ale rozhodčí nakonec po poradě s videoasistentem branku uznal, byť jeho čárový kolega zvedl praporek nad hlavu ještě dříve, než míč skutečně přešel brankovou čáru. Následovala závěrečná horkokrevná čtvrthodinka, během níž se Huesca snažila za podpory rozhořčených diváků strhnout do třetice vedení na svou stranu, ale na svůj první triumf na stadionu Alcoraz si bude muset ještě počkat.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele