Evropská liga - souhrn prvních zápasů základních skupin

16.09.2010, 21:04, aktualizováno 16.09.2010, 23:05
Komentáře a souhrny
Juventus neodvrátil překvapení s Lechem Poznaň, doma jen remizoval 3:3. Blamáž naopak nedopustil Liverpool, který jasně přehrál bukurešťskou Steauu. Na domácím hřišti dokázaly zvítězit Alkmaar, Levski Sofia či Dinamo Záhřeb. CSKA Moskva si tři body odváží z Lausanne, v Salzburku uspěl Manchester City. Anderlecht neuhlídal Keržakova, díky jemuž hattricku si Zenit připisuje první vítězství.
Skupina A

Red Bull Salzburg - Manchester City 0:2

16.09.2010 19:00

Góly: 8. David Silva, 63.

Jeden z favoritů Evropské ligy Manchester City vstoupil do soutěže úspěšně, když dokázal zvítězit na horké půdě Salzburgu 2:0 a vzhledem k překvapivé remíze, která se zrodila v Turíně, se bohatý anglický klub ujal vedení ve skupině A.

Citizens se na stadionu Wals-Siezenheim dlouho nerozkoukávali a už v osmé minutě začali plnit roli favorita. Z levé strany poslal Bridge do pokutového území přízemní centr, který Jo na dlouhou nohu zpracoval pro Silvu a ten v ideální pozici nezaváhal - 0:1. Domácí Býci odpověděli řadou ostrých centrů, se kterými hostující brankář Hart měl sem tam problém, nic se z nich ale neurodilo.

Opravdovou šancí pro domácí tak byla až situace z 31. minuty, to se k ráně z voleje odhodlal kapitán Sekagya a míč z jeho kopačky zaklepal na břevno. Na druhé straně zkusil Tremmela v domácí svatyni překvapit ranou na přední tyč Tévez, jenže nepochodil stejně jako o chvíli později Silva, který si v pokutovém území zasekl míč, následně ale našel svého mistra v Tremmelovi.

Po změně stran měl jednu z lepších fází opět Salzburg, z jehož týmu zahrozil především Pokrivač se svou standardkou. V 63. minutě ovšem udeřilo na opačném konci hřiště - proti šanci Téveze zakročil německý gólman Tremmel, dorážející Jo ale už měl snadnou práci - 0:2. Rakouský mistr se mohl vrátit do zápasu takřka okamžitě, jenže po centru Jantschera v šanci selhal Schiemer a ve zbytku hrací doby si už Manchester City tříbodový zisk pohlídal.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Lech Poznań 3:3

16.09.2010 19:00

Góly: 45+2. Giorgio Chiellini, 50. Giorgio Chiellini, 68. Alessandro Del Piero - 13. Artjoms Rudņevs (pen.), 30. Artjoms Rudņevs, 90+2. Artjoms Rudņevs

Fotbalisté italského Juventusu Turín nevstoupili do skupinové fáze Evropské ligy zrovna šťastně, doma totiž jen divoce remizovali 3:3 s polským Lech Poznaň. Na utkání jen tak nezapomene hostující Rudnevs, jenž zaznamenal hattrick.

Juventus přitom začal aktivně, ale nebylo mu to vůbec nic platné. Ve 13. minutě totiž v pokutovém území fauloval Felipe Melo a rozhodčí nařídil pokutový kop. Rudnevs si s penaltou poradil a Lech v Turíně senzačně vedl. Bianconeri dál pokračovali ve své hře, jenomže v rozhodující fázi naráželi na polský blok. Přesně po půlhodině hry přichystal fanouškům Staré Dámy další šok Rudnevs.

Defenzíva Italů naprosto selhala, neporozuměla si a Rudnevs prázdnou brankou nepohrdl - 0:2 pro Poznaň. Dvoubranková ztráta, to už bylo na domácí příliš. Ještě do konce prvního poločasu se svěřenci trenéra Del Neriho snažili o kontaktní branku. To se nakonec podařilo stoperu Chiellinimu, Del Pierův centr způsobil obraně Lechu velké problémy a dezorientovanost polských zadáků využil hlavičkující Chiellini - 1:2.

Jak moc důležitá to byla branka, se ukázalo na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky. V 50. minutě si totiž, jak je jeho dobrým zvykem, naskočil na rohový kop Chiellini a srovnal na 2:2. Juventus měl více ze hry a bylo otázkou času, kdy strhne vedení na svojí stranu. V 68. minutě předvedl nádherný fotbalový moment veterán Alessandro Del Piero, který parádní střelou překonal nešťastného Kotorowskiho - 3:2 pro Juventus. Domácí se po třetí brance značně uklidnili a kontrolovali utkání, nicméně poloprázdnému stadionu v Turíně přichystal ještě jeden šok výtečný Rudnevs. Ten se nenechal Del Pierem v žádném případě zahanbit a rovněž skvostnou střelou zajistil polskému týmu velmi cenný bod - 3:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)11002:03
2.Juventus FC (ITA)10103:31
 Lech Poznań (POL)10103:31
4.Red Bull Salzburg (AUT)10010:20
Zbývající zápasy
30.09. 21:05Lech Poznań - Red Bull Salzburg
30.09. 21:05Manchester City - Juventus FC
21.10. 21:05Manchester City - Lech Poznań
21.10. 21:05Red Bull Salzburg - Juventus FC
04.11. 19:00Lech Poznań - Manchester City
04.11. 19:00Juventus FC - Red Bull Salzburg
01.12. 21:05Manchester City - Red Bull Salzburg
01.12. 21:05Lech Poznań - Juventus FC
16.12. 19:00Red Bull Salzburg - Lech Poznań
16.12. 19:00Juventus FC - Manchester City
Skupina B

Aris Soluň - Atlético Madrid 1:0

16.09.2010 19:00

Góly: 59. Javito

Velmi nudné utkání se překvapivě odehrálo v Soluni, kde domácí Aris přivítal hosty z Atlética Madrid. V překvapivě vyrovnaném zápase domácí dokázali vybojovat ještě překvapivější vítězství a dokonale zaskočili favorita ze Španělska. Jediný gól zápasu vstřelil v 59. minutě Javito.

V prvním poločase nebylo na hřišti k vidění téměř nic zajímavého a až na pár dalekonosných pokusů ani nic nebezpečného. Diváci se tak v první pětačtyřicetiminutovce museli více než nudit. Úvodní projektil vyslal domácí Javito již ve 3. minutě, ale jeho pokus ze třiceti metrů šel hodně mimo. Aktivnější byli překvapivě domácí. Další střelu z dálky zkoušel Vangjeli a po něm Lazaridis. Oba dva však na hranici pokutového území v tísnivé pozici mířilli nepřesně.

Atlético poprvé zahrozilo z kopačky Diega Forlána. Ten se na pravé straně uvolnil přes dva obránce a nebezpečnou střelou z úhlu poprvé otestoval gólmana Sifakise v brance domácích. O několik minut později zkoušel Forlán štěstí i podruhé, ale tento pokus se nevešel ani mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější. Do první šance se dostal hned na začátku hostující Fran Merida a jeho střela letěla velmi slušně. Bohužel pro Atlético ji však na poslední chvíli zblokoval jeden z domácích obránců. Poté přišla dvacetiminutovka domácích, kterým se překvapivě podařilo zatlačit Atlético na jejich vlastní polovinu.

Nejprve zakončoval po slibné kombinační akci Mendrinos, jeho střelu vyrazil De Gea před sebe a k nebezpečné dorážce se dostal Ricardo Faty, ale jeho pokusu scházela přesnost. Na gól si tak domácí museli počkat do 59. minuty. Carlos Ruiz se uvolnil ve středu hřiště a poslal neomylnou kolmici na Javita, který podél gólmana Atlética poslal svůj tým do vedení 1:0.

Po vstřeleném gólu se domácí pochopitelně začli více soustředit na obranu a Atlético tak mělo více prostoru pro kombinaci. První vážnější šanci si však hosté vytvořili až deset minut před koncem a zahrozil Diego Costa, který svou střelu otřel o tyčku. Domácí hrozili zase z brejků. K jednomu z nich se propracoval po vynikající kombinační akci Carlos Ruiz, který se řítil sám na gólmana Atlética, ale nevyzrál na něj.

V závěru už byli k vidění dvě marné střely v podání Atlética a jeden průnik Simaa, který byl zastaven dovoleným způsobem. Domácí tak dokázali ubránit proti favorizovanému soupeři nejtěsnější vedení a po výhře 1:0 si připsali do tabulky velmi cenné a nečekané tři body.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Rosenborg BK 4:0

16.09.2010 19:00

Góly: 4. Patrick Helmes, 38. Stefan Reinartz, 58. Patrick Helmes, 61. Patrick Helmes

Diváci, kteří se rozhodli přijít do známé BayAreny, rozhodně nemohli litovat. Domácí Bayer tu totiž roznesl na kopytech norský Trondheim a vyhoupl se do čela skupiny. Hlavním strůjcem vysokého vítězství 4:0 byl Patrick Helmes, který vsítil hattrick, jednou brankou přispěl Stefan Reinartz.

Leverkusen začal nejlépe jak mohl, už ve 4. minutě rozjásal BayArenu po přesné přihrávce Sama Patrick Helmes - 1:0. Zvýšit mohl Castro, z dálky vystřelil razantně, leč nepřesně. Ve 38. minutě ukázal všem jak se má správně střílet Stefan Reinartz, brankář Orlund neměl absolutně žádný nárok. Ještě před odchodem do šaten mohl být náskok Němců vyšší, Derdiyok nejprve vlétl do centru, ale minul. O chvíli později navíc z nadějné pozice přestřelil. Nicméně Bayer mohl být s prvním poločasem naprosto spokojen.

Domácí borci si pro své fanoušky schovali ještě další dva zásahy. Derdiyok začal druhý poločas přesně tak, jak skončil ten první, tedy šancí. Hlavou se však tentokrát neprosadil. Na druhé straně zahrozil z ojedinělé šance Norů Prici a Adler musel vytáhnou zákrok světové extratřídy. Kdo ví, jak by se nakonec utkání vyvíjelo, kdyby Prici svojí šanci proměnil. Nestalo se tak a Leverkusen za okamžik zvýšil na 3:0, Patrik Helmes totiž z úhlu překonal špatně postaveného Orlunda.

Rosenborg už mohl s náskokem domácích těžko něco udělat, naopak Leverkusen byl při chuti. Aktivní Sam se mezi střelce nezapsal, zato hattrick zkompletoval Patrik Helmes. Po parádním centru ještě lépe hlavičkoval a výsledek 4:0 už se do konce zápasu nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)11004:03
2.Aris Soluň (GRE)11001:03
3.Atlético Madrid (ESP)10010:10
4.Rosenborg BK (NOR)10010:40
Zbývající zápasy
30.09. 21:05Rosenborg BK - Aris Soluň
30.09. 21:05Atlético Madrid - Bayer Leverkusen
21.10. 21:05Atlético Madrid - Rosenborg BK
21.10. 21:05Aris Soluň - Bayer Leverkusen
04.11. 19:00Rosenborg BK - Atlético Madrid
04.11. 19:00Bayer Leverkusen - Aris Soluň
01.12. 21:05Atlético Madrid - Aris Soluň
01.12. 21:05Rosenborg BK - Bayer Leverkusen
16.12. 19:00Aris Soluň - Rosenborg BK
16.12. 19:00Bayer Leverkusen - Atlético Madrid
Skupina C

Lille OSC - Sporting CP 1:2

16.09.2010 19:00

Góly: 57. Pierre-Alain Frau - 11. Simon Vukčević, 34. Hélder Postiga

Trochu překvapivé tři body si na úvod Evropské ligy veze Sporting Lisabon z půdy Lille. Ačkoli odletěl na sever Francie notně oslaben, dokázal soupeři nastřílet dvě branky v první půli. Lille, ofenzivně laděné mužstvo, které ovšem v nové zatím svojí mašinu na góly nerozproudilo na plné obrátky, dokázalo ve druhém dějství jen snížit.

A hosté mohou děkovat hlavně svému muži v rukavicích Tiagovi, že vezou domů tři body. Přesto se v tabulce nedostali na první místo, Levski Sofia totiž doma dokázala v souběžně hraném utkání porazit belgický Gent 3:2, a Portugalci jsou tak o skóre horší.

Přitom Sporting do zápasu vstupoval hned bez několika důležitých hráčů. Suspendovaný byl Liedson a zranění zase byli Maniche, Pedro Mendes, Leandro Grimi a Marat Izmajov, kteří tak do hry zasáhnout nemohli. A v 11. minutě se portugalské mužstvo ujalo vedení. Abel vedl protiútok po pravé straně, nacentroval na vzdálenější tyč na Vukčeviče, jenž celkem v pohodě rozvlnil síť.

Vůbec první ohrožení hostující brány nastalo ze strany Lille až ve 27. minutě. To po centru Balmonta hlavičkoval vedle Obraniak. První opravdovou prověrkou pro brankáře Tiaga byla dělovka Gervinha, pak se o vyrovnání pokoušel také Adil Rami po Obraniakově rohovém kopu, ale mířil jen mimo tři tyče.

Ve 33. minutě byl ale Sporting opět úspěšnější v koncovce a díky znovu přesnému centru Abela mohl zacílit za záda brankáře Landreaua útočník Postiga. Lille si mohlo jen rvát vlasy za předchozí neproměněné šance. Ačkoli na to po přestávce Dogy vlétli opravdu velmi zhurta, měli jeden velký problém. A tím byl skvěle chytající Tiago.

V 55. minutě bravurním zákrokem zastavil počínání Balmonta, jenž pádil jako vítr po pravé straně, v 57. minutě ovšem ani jeho kouzla a čáry brance nezabránily. Tentokráte dobře nezkrotil střelu Hazarda a dorážející Frau snížil.

Obraniak pak cpal míč do brány, co to dalo, byl nicméně zablokován, Tiago rovněž podržel svůj tvým pěkným zákrokem proti střele Cabayeho. Největší brankářský kousek však vytáhl v možná tu nejdůležitější dobu. Za stavu, kdy Sporting vedl, už Ramiho neubránil vůbec nikdo, avšak Tiago dokázal jeho ránu pravačkou vytěsnit kolem tyče mimo.

Více informací k zápasu

Levski Sofia - KAA Gent 3:2

16.09.2010 19:00

Góly: 42. Joãozinho, 60. Garra Dembélé, 84. Serginho Greene - 32. Rándall Azofeifa, 48. Marko Šuler

Stejně jako na pražské Letné bylo i na stadionu Georgiho Asparuhova v Sofii k vidění pětigólové drama se šťastným koncem pro domácí. Levski si tak na úvod připsalo ve skupině C tři body a vede společně se Sportingem, zatímco Gent stejně jako Lille bude muset dotahovat.

Domácí tým začal lépe a hostující brankář Jorgačević se měl co ohánět, aby za svá záda nepropustil pokusy Mladenova a Dembélého. Paradoxně se ale síť vlnila jako první na druhé straně, konkrétně ve 23. minutě, když se z uctivé vzdálenosti odhodlal ke střele Azofeifa a jeho přízemní rána po odrazu od tyče putovala do brány - 0:1.

Levski ale pokračovalo v aktivním pojetí a debutantovi na evropské scéně nedovolilo jít do šaten za výhodného stavu. Tři minuty před přestávkou totiž taktéž z velké dálky napřáhl Joaozinho a parádní křížnou střelou se trefil do horního rohu branky - 1:1.

Gent se ale po přestávce znovu prosadil jako první. Probíhala 48. minuta, kdy domácí obrana špatně hlídala De Smeta a Šulera, prve jmenovaný vystřelil a slovinský obránce jeho střelu tečoval mimo dosah sofijského brankáře a kapitána Petkova - 1:2. Levski se ovšem poměrně brzy dočkalo opětovného vyrovnání, když se v 60. minutě prosadil po individální akci Dembélé - 2:2.

V závěrečné fázi ani jeden z týmů do ofenzivy příliš neinvestoval, k poměrně zasloužené dělbě bodů ale přesto nedošlo. Jorgačević sice ještě vychytal střelce druhé branky Dembélého, v 84. minutě ale našel Joaozinho centrem Greena a ten hlavičkou rozhodl tom, že po výsledku 3:2 zůstanou všechny body v bulharském hlavním městě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Levski Sofia (BUL)11003:23
2.Sporting CP (POR)11002:13
3.KAA Gent (BEL)10012:30
4.Lille OSC (FRA)10011:20
Zbývající zápasy
30.09. 21:05KAA Gent - Lille OSC
30.09. 21:05Sporting CP - Levski Sofia
21.10. 21:05Sporting CP - KAA Gent
21.10. 21:05Lille OSC - Levski Sofia
04.11. 19:00KAA Gent - Sporting CP
04.11. 19:00Levski Sofia - Lille OSC
01.12. 21:05Sporting CP - Lille OSC
01.12. 21:05KAA Gent - Levski Sofia
16.12. 19:00Lille OSC - KAA Gent
16.12. 19:00Levski Sofia - Sporting CP
Skupina D

Dinamo Záhřeb - Villarreal CF 2:0

16.09.2010 19:00

Góly: 18. Ante Rukavina, 80. Sammir

Chorvatský mistr Dinamo Záhřeb úspěšně započal své počínání v Evropské lize. Doma dokázal porazit možná největšího favorita skupiny španělský Villareal 2:0, když si branky rozdělily oba poločasy. První skóroval Rukavina, jedenáct minut před koncem Sammir. Hostům určitě nepřispělo ani vyloučení matadora Senny ze 74. minuty.

Dinamo vstoupilo do utkání od začátku hodně aktivně a Badelj dokonce napálil tyčku, Cufré následně střílel těsně nad bránu. V 18. minutě se domácí na Maksimiru už dočkali zasloužené odměny, Sammir přihrál Rukavinovi a ten překonal bezmocného brankáře Diega Lopeze. Tomečak pak střílel nad, stoper Bisčan byl následně zastaven skvělým zákrokem Lopeze.

Jen jedna jediná střela, kterou z dálky vyslal Montero, dokazovala, jak bídně odehrál Villareal první poločas. Po přestávce, kdy se ocitl ve skvělé možnosti Ruben Cani, se zdálo, že Žluté ponorky na prvních pětačtyřicet minut zapomenuli. Chyba lávky. Od té chvíle zase hru převzalo domácí Dinamo.

V 74. minutě navíc obdržel druhou žlutou kartu za faul na Cufrého španělský záložník s bohatými zkušenostmi z reprezentace Senna a v deseti už v podstatě neměli hosté jakoukoli naději na zisk nějakého toho bodu. Když pak Sammir v 79. minutě pravačkou zvýšil na 2:0, bylo o všem rozhodnuto.

Španělé to však nevzdávali. A poslední desetiminutovka byla asi to nejlepší, co během celých devadesáti minut předvedli. Jako by druhá branka Villareal pořádně nakopla do útoku. Rossi hezky zaměstnal domácí gólmana Kelavu svou střelou, vlastně spíš centrem, poté pálil Montero mimo. V závěru ani Altidore na rohový kop Rossiho nedosáhl, takže s průběžným výsledkem se nakonec vůbec nic nestalo.

Více informací k zápasu

Club Bruggy - PAOK Soluň 1:1

16.09.2010 19:00

Góly: 61. Dorge Kouemaha - 78. Stelios Malezas

Remízou 1:1 skončil duel Brugg s PAOK Soluň. Domácí poslal po hodině hry do vedení Kouemaha ale poslední slovo měl čtvrthodiny před koncem Malezas.

V 11. minutě pořádně vystrašil hostujícího brankáře Kresiče záložník Perisic, ze zajímavé pozice i vzdálenosti zakroutil míč na břevno! Na druhé straně pokoušel ohrozit branku soupeře z přímého kopu Vierinha, jenže minul. PAOK byl mírněji aktivnějším, ovšem stejně jako domácí Bruggy nedokázal překvapit obranu soupeře. Pár minut před odchodem do šaten to zkusil Dirar, ovšem k dokonalosti mu scházela mnohem větší přesnost.

Branek se diváci dočkali až po změně stran. Přesně po hodině hry Dirar přihrál před branku Kouemahovi, jenž nepohrdl - 1:0 pro Bruggy. Řekové se hnali za vyrovnáním, rozhodně na to měli, ale defenzíva Brugg byla spolehlivá. PAOK se dočkal vyrovnání v 78. minutě, na rohový kop si dobře naskočil Malezas a vyrovnal na konečných 1:1. Oba týmy si tak na úvod skupin rozdělily po bodu, spokojenější mohou být spíše hosté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb (CRO)11002:03
2.Club Bruggy (BEL)10101:11
 PAOK Soluň (GRE)10101:11
4.Villarreal CF (ESP)10010:20
Zbývající zápasy
30.09. 21:05PAOK Soluň - Dinamo Záhřeb
30.09. 21:05Villarreal CF - Club Bruggy
21.10. 21:05Villarreal CF - PAOK Soluň
21.10. 21:05Dinamo Záhřeb - Club Bruggy
04.11. 19:00PAOK Soluň - Villarreal CF
04.11. 19:00Club Bruggy - Dinamo Záhřeb
02.12. 21:05Villarreal CF - Dinamo Záhřeb
02.12. 21:05PAOK Soluň - Club Bruggy
15.12. 19:00Dinamo Záhřeb - PAOK Soluň
15.12. 19:00Club Bruggy - Villarreal CF
Skupina E

AZ Alkmaar - Sheriff Tiraspol 2:1

16.09.2010 19:00

Góly: 14. Jóhann Gudmundsson, 83. Kew Jaliens - 68. Héctor Moreno (vl.)

Fotbalisté Alkmaaru si alespoň částečně spravili chuť v Evropské lize a dokázali v domácím prostředí získat cennou výhru. Tři body nad moldavským soupeřem se sice čekaly, avšak Alkmaaru se v lize vůbec nedaří, a proto mohlo dojít k překvapení. Moldavský Šerif navíc dokázal už mnohokrát potrápit i ty největší favority, takže si bod klidně odvézt mohl. A měl k němu blízko, domácí rozhodli o svém vítězství až sedm minut před koncem.

Alkmaar byl sice po většinu času lepším týmem a svého protivníka pustil do minima šancí, avšak občas ho přeci jen neuhlídal. Holandský výběr se uklidnil po čtvrthodině hry a dlouho držel nejtěsnější vedení. Jenže asi dvacet minut před koncem hosté srovnali a fanouškům zatrnulo. Naštěstí pro ně se v 83. minutě prosadil Kew Jaliens a vybojoval důležité korálky do tabulky. V příštím kole jede Alkmaar na půdu běloruského Borisova, Šerif se utká s Kyjevem.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše snažily najít na sebe recept, a tak z první vážnější akce hned padla branka. Ve vápně se balón dostal až k Johannu Bergu Gudmundssonovi a ten ho nekompromisně levačkou asi z pěti metrů poslal do sítě - 1:0. Jenže hned poté ožil moldavský tým a přesně v polovině úvodního dějství si vytvořil slibnou možnost. Z přímého kopu mířil do šibenice Franca Jymmy, fantastický zákrok ale předvedl gólman Joseph Didulica.

Alkmaar mohl navýšit své vedení a definitivně se uklidnit po půl hodině hry. Nádhernou ránu pravačkou vyslal Erik Falkenburg, jenže nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a zamířil o několik centimetrů mimo. Krátce po začátku druhého poločasu zachránil hosty brankář Vladislav Stoyanov, který výborně vytěsnil pokus Rasmuse Elma z hranice vápna. O minutu později selhal na druhé straně Jymmy, když z blízkosti nikým neatakován přestřelil.

V 67. minutě předvedl parádu Baco Nikolič. Ten napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a pokořil naprosto bezmocného Didulicu. Alkmaar se z tohoto momentu chvíli vzpamatovával, avšak nakonec dokázal vrátit rozhodující protiúder. Na dobrý centr do vápna si naskočil Jaliens a dalekonosnou hlavičkou rozvlnil hostující síť. Šerif v závěru ještě přitlačil, slibné příležitosti ale promarnili Miloš Adamovič a Edgars Gauracs a stav se proto až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - BATE Borisov 2:2

16.09.2010 19:00

Góly: 34. Artem Milevskyj, 44. Roman Eremenko - 3. Vital Radzivonaw, 54. Pavel Njachajčyk

Utkání mezi Dynamem Kyjev a běloruským BATE Borisov skončilo nerozhodně 2:2. BATE vedlo zásluhou Rodionova, jenže Dynamo ještě do poločasu otočilo. Konečné slovo měli přeci jenom Bělorusové, krásná střela Nekhaychikova znamenala dělbu bodů.

Východoevropské derby mezi Dynamem Kyjev a BATE Borisovem mělo bleskový začátek. Už ve 3. minutě postupoval Rodionov sám na kyjevského brankáře a nezaváhal. BATE tak mělo skvělý start do utkání a vedlo možná trochu překvapivě 1:0. Tento výsledek nemusel dlouho vydržet, Bordachov totiž fauloval v pokutovém území Guseva a rozhodčí odpískal penaltu. Bohužel pro domácí jí Milevskyi trestuhodně zahodil, takže BATE stále vedlo. Útočník Kyjeva si vše vynahradil o chvíli později. Stejně jako Rodionov se i Artem Milevskyi ocitl sám před brankářem, a také on si dokázal poradit - 1:1.

Ještě do poločasu stihl strhnou vedení na stranu Dynama Kyjev Eremenko, ten uvnitř pokutového území šikovně zasekl a pak skrz dva obránce poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyčce - 2:1 pro Dynamo Kyjev. První poločas tak vyhráli domácí, ovšem BATE ještě nehodlalo říci sbohem. V 54. minutě se opět měnilo skóre, Nekhaychikova střela krásně zaplula k tyči a mladičký brankář Koval se mohl natahovat marně - 2:2. Oba celky mohly urvat vítězství na svojí stranu ale do konce hrací doby se už skóre nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar (NED)11002:13
2.Dynamo Kyjev (UKR)10102:21
 BATE Borisov (BLR)10102:21
4.Sheriff Tiraspol (MDA)10011:20
Zbývající zápasy
30.09. 21:05BATE Borisov - AZ Alkmaar
30.09. 21:05Sheriff Tiraspol - Dynamo Kyjev
21.10. 21:05Sheriff Tiraspol - BATE Borisov
21.10. 21:05AZ Alkmaar - Dynamo Kyjev
04.11. 19:00BATE Borisov - Sheriff Tiraspol
04.11. 19:00Dynamo Kyjev - AZ Alkmaar
02.12. 21:05Sheriff Tiraspol - AZ Alkmaar
02.12. 21:05BATE Borisov - Dynamo Kyjev
15.12. 19:00AZ Alkmaar - BATE Borisov
15.12. 19:00Dynamo Kyjev - Sheriff Tiraspol
Skupina F

Sparta Praha - Città di Palermo 3:2

16.09.2010 19:00

Góly: 17. Wilfried Bony, 68. Jiří Kladrubský, 75. Václav Kadlec - 38. Massimo Maccarone, 83. Abel Hernández

Bez čtyř zraněných a tří vykartovaných hráčů dokázali svěřenci Jozefa Chovance v Generali Areně položit na lopatky třemi góly italské Palermo. Sparta tak do základní skupiny F Evropské ligy vstoupila skvěle.

Ačkoliv Sparta do utkání nastoupila hned bez sedmi absentérů, byla v úvodu utkání o poznání aktivnější. V šesté minutě se musel prvním vážnějším zákrokem blýsknout palermský brankář Sirigu, jehož z dobrých třiceti metrů donutil k posunutí míče nad břevno Jiří Kladrubský, kterého do záložní řady posunulo zranění Kamila Vacka.

Prakticky ale z další akce mohl udeřit italský celek. Obrana Sparty zaspala a Maccarone jen díky svému špatnému zpracování nemohl sám uhánět na Blažka. Od té doby ale ofenziva byla pro klub z pátého největšího italského města neznámým pojmem. Tempo diktovali zejména pražští fotbalisté. Ve čtrnácté minutě Wilfried již poněkolikáté sklepl míč pod sebe, Kladrubský jej ale napálil mimo branku.

Oba hráči v rudém ale litovali jen tři minuty. Kladrubský odcentroval na zadní tyč, Bony Wilfried si odskočil od obránce a umístěnou hlavičkou na zadní tyč poslal Spartu do vedení 1:0. Letenský celek i nadále přitápěl pod kotlem. Jen o dvě minuty později totiž střílel po Wilfriedově patičce Kadlec a Palermo zachránil opět až skvělým zákrokem Sirigu.

Od té doby ale jakoby hra postrádala jakékoliv tempo. V 38. minutě byl za postranní čárou ošetřován střelec první branky zápasu Wilfried a sicilská družina výhody jednoho muže v poli využila. Blažek se sice nejprve vyznamenal proti Pastoreho projektilu, ale následná dorážka pod břevno nikým nebráněného Massima Maccaroneho už byla nad jeho síly.

Pět minut před koncem se ještě pokusil nártem ohrozit Sirigu debutant Podaný, ale branku přestřelil. Oba celky se tak do kabin rozešly za nerozhodného stavu 1:1.

První minuty druhé půle se nesly přesně v opačném gardu než první poločas. Palermo bylo aktivnější a dostalo se do více příležitostí. Nejprve se v 50. minutě po skvělé kombinaci hráčů v bílém dostal až za pražskou obranu Hernández, ale Blažkovo vyběhnutí potrestal jen střelou do boční sítě.

Podobná situace se opakovala za jedenáct minut. Pastore prostrčil míč mezi obránci, Hernández oběhl Řepku a jen díky tomu, že mu Blažek zmenšil střelecký úhel, už nedokázal přihrát nabíhajícímu Kasamimu či sám zakončit. Ofenzivní hody hostujícího celku pokračovaly i za minutu, kdy Pastoreho nikdo neatakoval a záložník Palerma tak nastřelil míč na bránu. Blažek jen s vypětím všech sil pak konečky prstů míč posunul na břevno.

Kdekdo by čekal gólový result tlaku Palerma. Ten ale nepřišel a ke slovu se tak dostala Sparta. V 68. minutě zrychlila hru, Pamić svým centrem našel z druhé vlny nabíhajícího Jiřího Kladrubského, který svůj skvělý večerní zápas korunoval hlavičkou, jíž svému týmu vrátil vedení.

Za sedm minut pak přišlo to nejlepší, co mohlo. Chovanci totiž navýšili své vedení. Pamić odcentroval před malé vápno k Václavu Kadlecovi, mladý útočník Sparty se šikovně prosadil přes své strážce Glika s Kasamim a vstřelil svůj premiérový gól na evropských bojištích.

Vedení českého celku nemohlo zůstat bez odezvy. Palermo domácí přitlačilo na jejich polovinu a v 79. minutě bylo blízko srovnání. Pastoreho přihrávku za obranu opět zužitkoval Hernández, nicméně proti němu se vyznamenal skvělý Blažek. Zkušený brankář v oranžovém vyvedení podruhé a naštěstí naposledy kapituloval v 83. minutě. Sparta před rohem netakticky vystřídala, následná přihrávka se dostala k na hraně ofsajdu se pohybujícímu Balzarettimu, jemuž se podařilo procedit přihrávku až k Ábelu Hernándezovi, jenž patou uklidil míč do sítě.

Ve sparťanské šestnáctce naposledy zahořelo až pár sekund před koncem řádné hrací doby, Kasamiho hlavička ale letěla nad. Sparta pak už v závěru i díky dvěma taktickým střídáním, kterými rozbila hru, vedení udržela a po dvou prohrách opět v Evropské lize zvítězila.

Více informací k zápasu

Lausanne Sport - CSKA Moskva 0:3

16.09.2010 19:00

Góly: 22. Vágner Love, 68. Sergej Ignaševič, 80. Vágner Love (pen.)

Švýcarské Lausanne nevstoupilo jako nováček do Evropské ligy šťastně, doma podle očekávání nestačilo na CSKA Moskva a prohrálo 0:3. Dvě branky zaznamenal Brazilec Vágner Love, tu třetí má na svědomí Ignashevich. CSKA je tak o skóre první před pražskou Spartou.

O tom, kdo byl před zápasem jasným favoritem nebylo sporu. CSKA přiletělo do Švýcarska jednoznačně zvítězit a tento úkol začala záhy plnit. CSKA se poprvé trefilo ve 22. minutě, Gonzalez popotáhl míč až před branku, kde chtěl přihrávkou najít volné spoluhráče, tu přihrávku však brankář Favre zachytil, respektive jí vyrazil před sebou, kde tzv. rybičkou zakončil Vágner Love - 1:0 pro CSKA Moskva. Lausanne určitě herně nepropadlo, hostům dlouho vzdorovalo, ale bylo jen otázkou času, kdy se Rusům podaří vstřelit další branku.

Druhá branka Moskvanů přišla až v 68. minutě, potřebný klid dodal svým spoluhráčům po centru Tošiče hlavičkující Ignashevich - 2:0 pro CSKA Moskva. Armádní celek se ještě jednou prosadil, devět minut před koncem měl možnost zahrávat pokutový kop a Vágner Love ho proměnil. Brazilec tak zaznamenal druhý gól v zápase a byl to hlavně on, kdo měl největší zásluhu na důležitých třech boddech. V 84. minutě se podíval na hřiště i český reprezentační útočník Tomáš Necid, branku však nezaznamenal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)11003:03
2.Sparta Praha (CZE)11003:23
3.Città di Palermo (ITA)10012:30
4.Lausanne Sport (SUI)10010:30
Zbývající zápasy
30.09. 19:00CSKA Moskva - Sparta Praha
30.09. 21:05Città di Palermo - Lausanne Sport
21.10. 21:05Città di Palermo - CSKA Moskva
21.10. 21:05Sparta Praha - Lausanne Sport
04.11. 19:00CSKA Moskva - Città di Palermo
04.11. 19:00Lausanne Sport - Sparta Praha
02.12. 19:00CSKA Moskva - Lausanne Sport
02.12. 21:05Città di Palermo - Sparta Praha
15.12. 19:00Sparta Praha - CSKA Moskva
15.12. 19:00Lausanne Sport - Città di Palermo
Skupina G

RSC Anderlecht - Zenit Petrohrad 1:3

16.09.2010 21:05

Góly: 66. Roland Juhász - 8. Aleksandr Keržakov, 33. Aleksandr Keržakov, 44. Aleksandr Keržakov

Alexandr Keržakov se stal hlavním hrdinou zápasu mezi nejúspěšnějším belgickým celkem historie Anderlechtem Brusel a vedoucím týmem Premier ligy Zenitem Petrohrad. Sedmadvacetiletý ruský reprezentační forvard nastřílel již v prvním poločase tři branky, na které dokázal zkoprnělý a nedobře hrající Anderlecht odpovědět pouze brankou maďarského obránce Rolanda Juhasze.

Zenit má v nejvyšší soutěži šestibodový náskok před svými pronásledovateli a dva zápasy k dobru. Svou výbornou fazónu potvrdil i na stadionu Constanta Vanden Stocka, kde zejména v prvním poločase naprosto dominoval a nepustil domácí mužstvo do výraznějšího ohrožení svatyně Jurije Ževnova.

V tyrkysových dresech nastoupivší hosté se prosadili již v osmé minutě. Po výborné kombinaci se dostal k míči na pravém křídle zkušený petrohradský záložník Sergej Semak, který poslal mezi malý čtverec a penaltový puntík exklusivní centr, který Alexandr Keržakov poslal neomylně do sítě bezmocného Silvia Prota.

Hra se následně uklidnila a nepočítaje dvou střel z dálky nedošlo k žádnému výraznému ohrožení té či oné branky, přesto bylo zjevné, že se do ofenzívy tlačí více Zenit Petrohrad. Svůj mírný tlak přetavil krátce po půlhodině hry v druhou branku.

Po další pohledné kombinaci po ose Igor Denisov - Danko Lazović a Roman Širokov se míč dostal k Alexandru Keržakovovi, který ho z vápna umístil přesně k levé tyči Protovy branky.

Třetí branka byla vůbec nejkrásnější ze všech tří, co Keržakov v utkání vstřelil. Danko Lazović poslal do pokutového území prudký přízemní centr, který střídající Viktor Faitzulin chytře pustil na lépe postaveného Keržakova, který přenádhernou ranou vymetl všechny pavouky a podobnou havěť z levého růžku Protovy svatyně.

Anderlecht se po obrátce probudil a Zenit měl zpekla štěstí, že se hlavička Lucase Bigliy nevešla mezi tři tyče. Na hřišti se postupem času hodně přitvrdilo, což vyhovovalo spíše domácímu celku, který chytl druhou mízu a v šestašedesáté minutě vstřelil svou první a zároveň poslední branku v utkání. Jonathan Legear poslal na malé vápno výborný míč z rohového kopu a vyzval Ronalda Juhasze ke vstřelení jeho první branky v soutěži.

Kdo čekal urputný nápor domácího mužstva, musel být zklamán. Byl to naopak Zenit, kterému se několikrát podařilo vylekat brankáře Silvia Prota. Ten měl hodně práce s Dannyho či Keržakovovou střelou, s nimiž si s vypětím všech sil nakonec poradil. Brankář Jurij Ževnov na druhé straně se pak vytáhl proti střelám Legeara a Juhasze. Zenit nakonec bez potíží dokráčel k prvnímu a zaslouženému vítězství na půdě Anderlechtu. Jeden ze spolufavoritů soutěže předvedl výborný výkon a potvrdil předpoklady odborníků, že Zenit může bojovat o celkové prvenství.

Více informací k zápasu

AEK Atény - Hajduk Split 3:1

16.09.2010 21:05

Góly: 12. Rafik Djebbour, 65. Nikos Liberopoulos, 89. Ignacio Scocco - 29. Senijad Ibričić (pen.)

V Aténách přivítalo domácí AEK na svém hřišti hosty z Chorvatska, konkrétně tým Hajduk Split. Po většinu zápasu měli domácí zápas ve svých rukou a také nakonec zaslouženě zvítězili v poměru 3:1. Hajduk držel nerozhodný stav až do 65. minuty, když vstřelil vítězný gól Nikos Liberopoulos. AEK si tak zaslouženě připsalo první tři body.

První velká příležitost zápasu přišla už po pěti minutách hry a ocitl se v ní domácí Rafik Djebbour, který se řítil sám na gólmana Hajduku Subasice, ale v rozhodující chvíli si balón ukopl a nestihl zakončit. Ve 12. minutě už však byl Djebbour neomylný a po přihrávce od Scocca se parádně trefil k tyči a nedal gólmanovi Hajduku šanci - 1:0.

Na druhé straně zahrozil zajímavým průnikem Anas Sharbini, ale svou akci si pokazil nepovedenou střelou. Velmi slušná šance pro Hajduk však přišla v 18. minutě. K odraženému balónu se v pokutovém území dostal Ibricic, ale svůj pokus z voleje poslal do horní řady tribun na stadionu v Aténách.

Vyrovnávací trefa přišla pro hosty ještě v prvním poločase. Ve 29. minutě fauloval v domácím pokutovém území Papa Bouba Diop a rozhodčí nařídil penaltu ve prospěch Hajduku. Tu s přehledem proměnil Senijad Ibricic a vyrovnal na 1:1. AEK mohlo odpovědět rychlým kontrem, ale hlavička Louise z vyložené pozici skončila na tyči branky Hajduku.

V samém závěru první půle se ještě domácí prezentovali dvěma střelami z dálky, které vyslal nejprve Tomasov a po něm Sharbini, ale ani jedna se nevešla do branky a gólman hostí tak nic vážnějšího už do konce prvního dějství řešit nemusel. Do kabin se tak šlo za mírného stavu pro Hajduk 1:1.

Ofenzivní smršť ze strany domácích se dostavila ve druhém poločase a už v první minutě druhého poločasu zahrávali domácí penaltu. Na značku pokutového kopu si postavil míč střelec prvního gólu Rafik Djebbour, ale ke smůle domácích neproměnil. I nadále bylo AEK lepším týmem, ale doplácelo zejména na velmi špatnou finální fázi a na zakončení. V dalších šancích se ocitl Liberopoulos, Dellas a taky Tomasov, ale všichni tři dopadli podobně neúspěšně.

Liberopoulos si však k radosti domácích fanoušků svou reputaci vylepšil v 65. Minutě, kdy si naběhl na centr z pravé strany a přesnou hlavičkou umístil balón k tyči - 2:1. Hajduk byl i po tomto gólu nadále prakticky neškodným týmem a až na pár nepovedených výletů za vlastní polovinu a dvě nepovedené dalekonosné střely ve druhém poločase nic nepředvedl.

Zákonitě tak přišly další šance domácích a nakonec také trest v podobě třetího inkasovaného gólu. Leonardo si dvakrát vyměnil míč se Schoccem a druhý jmenovaný neměl problém zasunout balón do odkryté branky Hajduku a upravit na konečných 3:1. AEK tak nakonec v jednoznačném utkání zaslouženě zvítězilo a do dalších zápasů vstupuje s tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad (RUS)11003:13
 AEK Atény (GRE)11003:13
3.RSC Anderlecht (BEL)10011:30
 Hajduk Split (CRO)10011:30
Zbývající zápasy
30.09. 19:00Hajduk Split - RSC Anderlecht
30.09. 19:00Zenit Petrohrad - AEK Atény
21.10. 19:00Zenit Petrohrad - Hajduk Split
21.10. 19:00RSC Anderlecht - AEK Atény
04.11. 21:05Hajduk Split - Zenit Petrohrad
04.11. 21:05AEK Atény - RSC Anderlecht
01.12. 19:00Zenit Petrohrad - RSC Anderlecht
01.12. 19:00Hajduk Split - AEK Atény
16.12. 21:05RSC Anderlecht - Hajduk Split
16.12. 21:05AEK Atény - Zenit Petrohrad
Skupina H

VfB Stuttgart - BSC Young Boys 3:0

16.09.2010 21:05

Góly: 23. Cacau (pen.), 59. Christian Gentner, 90+1. Serdar Tasci

VfB Stuttgart dal zapomenout na bundesligové trápení a v Evropské lize porazil 3:0 švýcarské Young Boys Bern. Hrdinou utkání se stal Cacau, který vstřelil jednu branku a na druhou přihrál. Výsledek pojistil v nastavení Tasci.

Německému Stuttgartu se vůbec nepovedl start do sezony, a proto bylo zajímavé sledovat, jak si povede proti švýcarským mistrům z Bernu. Nedá se říci, že by mělo VfB na začátku jasnou převahu, hosté z Bernu sem rozhodně nepřijeli jenom bránit a proto byla v úvodu k vidění vyrovnaná partie. Mercedes-Benz Arena se mohla poprvé zaradovat po dvaceti minutách hry.

Ve 21. minutě došlo v pokutovém území ke kontaktu mezi Pogrebnyakem a bránícím hráčem, pravdou je, že Pogrebnyak šel na zem celkem ochotně, nicméně kontakt tam byl a italský sudí Luca Banti penaltu nařídil. Cacau pokutový kop proměnil a německé VfB vedlo 1:0.

V 58. minutě přišla druhá branka Stuttgartu, Cacau do otevřené obrany hostí přihrál Gentnerovi, a ten nekompromisní střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Young Boys nehráli špatně, jenomže Stuttgart narozdíl od ligových zápasů hrál v obraně pozorněji a svého soupeře příliš do zakončení nepouštěl. Poslední hřebík do švýcarské rakve zatloukl v 90. minutě Tasci. Stuttgart tak vyhrál jednoznačně 3:0 a po prvním kole mu patří první místo ve skupině H.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Odense Boldklub 2:1

16.09.2010 21:05

Góly: 51. Javier Arizmendi, 81. Pedro Rios - 44. Hans Henrik Andreasen

Getafe se na vítězství s outsiderem skupiny Odense BK velmi natrápilo a po poločase to vypadalo, že si dánský tým odveze překvapivou výhru. Po přestávce však španělský celek zabral, někdejší hráč Realu Zaragoza Javier Arizmendi napravil své prvopoločasové zaváhání a deset minut před koncem rozhodl o tom, že body zůstanou na domácím stadionu.

Domácí mužstvo mělo velké množství šancí, ale hosty podržel jistě chytající severoirský brankář Roy Carroll. Třiatřicetiletého někdejšího brankáře Manchesteru United poprvé vylekal Miku, jehož střela proletěla jen těsně vedle břevna.

Před půlhodinou hry se o totéž, co Miku, pokoušel Mané, ale se stejným výsledkem. Obrovský šok pro prořídlé ochozy přišel ve čtyřiačtyřicáté minutě, když Henrik Andreasen poslal před branku prudký centr z přímého volného kopu a s pomocí výrazné teče Javiho Arizmendiho dal hostům naději na zisk tří bodů.

Po obrátce se domácí vrhli do ofenzívy. Javiho Casquera vychytal Carroll, ani šance Colungy branku nepřinesla, a tak se musel činit nešťastník Arizmendi. Parejův centr vrátil před branku na neobsazeného Arizmendiho Díaz a šestadvacetiletý útočník se nemýlil.

Odense odpovědělo nepřesnými střelami Boatenga a Utaky, v modrém dresu domácího mužstva měly stejnou kvalitu střely Ivana Marcana, Mika a Colungy. Rozhodující branka přišla v dvaaosmdesáté minutě, kdy se k přímému volnému kopu za hranicí šestnáctky postavil Ríos a perfektní, nechytatelnou střelou do šibenice rozjásal hrstku fanoušků na tribunách. Ríos tak rozhodl o důležitém prvním vítězství, Getafe však ukázalo, že to nebude mít s postupem jednoduché.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)11003:03
2.Getafe CF (ESP)11002:13
3.Odense Boldklub (DEN)10011:20
4.BSC Young Boys (SUI)10010:30
Zbývající zápasy
30.09. 19:00Odense Boldklub - VfB Stuttgart
30.09. 19:00BSC Young Boys - Getafe CF
21.10. 19:00BSC Young Boys - Odense Boldklub
21.10. 19:00VfB Stuttgart - Getafe CF
04.11. 21:05Odense Boldklub - BSC Young Boys
04.11. 21:05Getafe CF - VfB Stuttgart
01.12. 19:00BSC Young Boys - VfB Stuttgart
01.12. 19:00Odense Boldklub - Getafe CF
16.12. 21:05VfB Stuttgart - Odense Boldklub
16.12. 21:05Getafe CF - BSC Young Boys
Skupina I

Debreceni VSC - Metalist Charkov 0:5

16.09.2010 21:05

Góly: 24. Edmar, 34. Cleiton Xavier, 74. Edmar, 77. Fininho, 89. Serhij Valjajev

Metalist Charkov si odváží drtivé vítězství z půdy maďarského Debrecínu. Hostující mužstvo již v poločase vedlo 2:0 a po obrátce přidalo i díky vyloučení Petera Kabata další tři branky.

První střelecký pokus si připsal Cleiton, ale jeho dalekonosná rána se do branky nevešla. Ve čtyřiadvacáté minutě už se mírně aktivnější ukrajinský celek mohl radovat, když Freda Taison odcentroval z levé strany na Edmara, který chladnokrevně a hlavně přesně zacílil.

Debrecín odpověděl šancí Petera Kabata, ale tomu chybělo jak víc štěstí, tak střeleckého umu. Domácí mužstvo se nadechovalo k náporu, když přišel další úder Metalistu. Cleiton získal na rohu pokutového území míč a přízemní střelou prostřelil Mindaugas Malinauskase.Pro maďarský celek se utkání nevyvíjelo vůbec dobře, před koncem poločasu to s loňským účastníkem Ligy mistrů vypadalo ještě hůř, když Peter Kabata obdržel červenou kartu.

Po obrátce mohl zvýšit vedení Taison, ale o poznání nebezpečněji působila střele Petera Czvitkovicse na druhé straně, kterou musel výtečným zákrokem zlikvidovat Vladimir Disljenković. Metalist posléze začal kontrolovat vývoj utkání a střílet další branky. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Edmar, který jednoduše prostřelil domácího brankáře po Cleitonově centru, a poté přidal čtvrtý hřebíček do maďarské rakve Fininho, který po dalším centru agilního Cleitona trefil šibenici.

Korigovat stav mohl Adam Komlosi, ale z bezprostřední blízkosti brankáře hostí přehodil. Maďarskou mizérii v závěru utkání vyjádřil a debakl dokonal Sergej Valyaev, který zužitkoval centr Vitali Bordiyana a uzavřel skóre zápasu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - UC Sampdoria 1:1

16.09.2010 21:05

Góly: 90. Balázs Dzsudzsák - 25. Fabrizio Cacciatore

Byl to boj až do poslední vteřiny, fotbalistům PSV se však nakonec povedlo vydřít cenný bod. Do zápasu s italskou Sampdorií Janov šli jako mírní favorité, ovšem ve 25. minutě o tuto nálepku přišli a až do samého konce bojovali o remízu. Na Philipsstadionu, kde přihlíželo utkání přes sedmnáct tisíc příznivců, dokázal nakonec minutu před koncem srovnat na konečných 1:1 maďarský reprezentant Balazs Dzsudzsak.

PSV tak udělalo velmi důležitý krok k postupu, při případné prohře by se mu situace ve velmi nevyzpytatelné skupině mohla hodně zkomplikovat. Pro Sampdoriu má však bod též cenu zlata a i když ho ztracené tři body mohou trochu mrzet, nakonec právě tento bod může rozhodnout o jejím pokračování. V příštím kole jede PSV na horkou ukrajinskou půdu, kde vyzve Charkov. Sampdoria se doma utká s outsiderem skupiny z Debrecínu.

Do duelu mnohem lépe vstoupil domácí tým, měl rozhodně více energie. Sampdoria však perfektně zvládla utkání po taktické stránce vyjma posledních minut. První velkou možnosti si vypracoval švédský kanonýr Ola Toivonen, jenže dalekonosným projektilem branku netrefil. Následně ho napodobil Orlando Engelaar, gólman Gianluca Curci však předvedl jistý zákrok. A proto na druhé straně přišel trest v podobě vedoucího gólu.

Na levé straně se ocitl úplně sám Daniele Mannini a odcentroval do vápna, kde už číhal nikým nehlídaný Fabrizio Cacciatore - 0:1. Ještě do poločasu zajímavě pálil Dzsudzsak, ani jeho prudká rána ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila. V nastaveném čase první půle se objevil před prázdnou klecí Ibrahim Afellay, jenže na poslední chvíli ho dokázal zablokovat obránce Franco Semioli. Po pauze domácí ještě přitlačili.

Hlavičku Marcuse Berga z 53. minuty brilantně zachytil Curci, hned na to v dobré příležitosti hlavičkoval až příliš zbrkle Wilfred Bouma. Curci čaroval i nadále. Nejprve skvěle zlikvidoval pokus Afellaye. O něco později vytáhl střelu Jermaina Lense na tyčku a ještě po odrazu vychytal dorážejícího Afellaye. Těsně před koncem si Curci s pokusem Dzsudzsaka, ještě poradil, jenže v 89.minutě ho maďarský špílmachr nakonec pokořil střelou do dolního rohu - 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)11005:03
2.PSV Eindhoven (NED)10101:11
 UC Sampdoria (ITA)10101:11
4.Debreceni VSC (HUN)10010:50
Zbývající zápasy
30.09. 19:00UC Sampdoria - Debreceni VSC
30.09. 19:00Metalist Charkov - PSV Eindhoven
21.10. 19:00Metalist Charkov - UC Sampdoria
21.10. 19:00Debreceni VSC - PSV Eindhoven
04.11. 21:05UC Sampdoria - Metalist Charkov
04.11. 21:05PSV Eindhoven - Debreceni VSC
01.12. 19:00Metalist Charkov - Debreceni VSC
01.12. 19:00UC Sampdoria - PSV Eindhoven
16.12. 21:05Debreceni VSC - UC Sampdoria
16.12. 21:05PSV Eindhoven - Metalist Charkov
Skupina J

Karpaty Lvov - Borussia Dortmund 3:4

16.09.2010 21:05

Góly: 44. Oleh Holodjuk, 52. Michail Kopolovec, 78. Denys Kožanov - 12. Nuri Şahin (pen.), 27. Mario Götze, 87. Lucas Barrios, 90+2. Mario Götze

V nádherném zápase plném branek zvítězil německý Dortmund na hřišti Lvovu Karpaty 4:3 a připisuje si tři body. Utkání se vyvíjelo velmi zajímavě, Dortmund vedla už 2:0, ale čtvrthodiny před koncem prohrávala 3:2. BVB nakonec přeci jenom vyhrálo divokým výsledkem 4:3.

Vše odstartovalo ve 12. minutě, kdy si Barrios před brankářem Tlumakem píchl míč a byl faulován. Brankář Lvova viděl od rozhodčího žlutou kartu a mohl být rád, že nebyl vyloučen. Nicméně nařízenou penaltu proměnil Sahin a Dortumund vedl 1:0. Zhruba po půlhodině hry předvedli "žlutočerné vosy” parádní akci, Gotze si vyměnil míč s Barriosem a sám pohodlně do odkryté branky skóroval - 2:0 pro Dortmund. S Karpatama to vypadalo zlo, ovšem v žádném případě se ještě nechtěli vzdát. Naopak krátce před odchodem do šaten rozjásal domácí fanoušky Golodyuk, ten se dostal k odraženému balónu uvnitř pokutového území a povedenou střelou snížil na 1:2 z pohledu domácích.

Pět minut po změně stran se začínalo od znova, obránce Hummels totiž vyrobil neskutečnou chybu a Kopolovets, jenž mu vypíchl míč srovnal na 2:2. Hostující BVB tak ztratilo dvou brankový náskok a brankář Weidenfeller se mohl rozčilovat jak chtěl. A to ještě nebylo vše, čtvrthodiny před koncem odpálil na stadionu Ukrajina obrovskou euforii Kozhanov, povedený pas za obranu zužitkoval rovnou z voleje - 3:2 pro Lvov Karpaty.

Domácí už se viděli ve sprchách s vítězstvím na kontě, jenže čtyři minut před koncem bylo znovu srovnáno. Na hraně pokutového území se po narážečce nemýlil Barrios a bylo to 3:3. Fotbal umí být jak krutý, tak i krásný. V tomhle případě platilo obojí, v nastaveném čase, přesněji ve druhé minutě nastavení, totiž rozhodl o vítězství Dortmundu Gotze, Barrios mu poslal senzační přihrávku a Gotze jí proměnil - 4:3 pro Dortmund. Zatímco hosté slavili, pro domácí to byla hodně hořká pilulka.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Paris Saint-Germain 0:1

16.09.2010 21:05

Góly: 76. Nenê

Velmi důležité vítězství získali fotbalist PSG v Evropské lize. Venku dokázali skolit asi největšího favorita ze skupiny FC Sevillu 1:0 díky brance Neneho ze 76. minuty. Domácí předvedli svým fanouškům přímo mizerný fotbal a na tuhle ránu nedokázali ve zbývajícím čase odpovědět. Hosté jsou v tabulce druzí, protože Dortmund porazil venku Karpaty Lvov 4:3.

První půle byla hodně vyrovnaná. V prvních minutách bylo o něco lepší španělské mužstvo, pak ale hosté dokázali hru uklidnit a srovnat. Sevilla jakožto domácí celek si toho prostě příliš za prvních pětačtyřicet minut nevytvořila, střela nového obránce Alexise nebo ta od Joseho Carlose či Luise Fabiana nebyly až zas tak nebezpečné, aby skončily za zády gólmana Edela.

Pařížané naopak také dostali pod tlak sevillského strážce svatyně Andrese Palopa. Nene, Chantome a Erdinc, to byli nejnebezpečnější střelci, kteří opravdu hodně prověřili připravenost a schopnosti španělského veterána mezi třemi tyčemi. Kouč Sevilly Antonio Alvarez byl pochopitelně s předvedenou hrou svého mužstva velmi nespokojený, a tak vyčerpal po přestávce hned dvě střídání.

Po hodině hry nadešla ještě třetí změna a právě ta slavila alespoň částečný úspěch. Střídající Perotti totiž vyslal do šance spoluhráče Capela. Ten se ocitl v dobré pozici, zamířil ke vzdálenější tyči, jenže střílel jen mimo. V 64. minutě zase pálil na druhé straně mimo Erdinc a o deset minut později padla jediná branka utkání.

Rychlý protiútok založil Clement, ten šoupnul balón dopředu na Neneho, který našel skulinu a prostřelil brankáře Palopa. Pro Neneho to byla již třetí branka během několika dnů, o víkendu skóroval dvakrát v Ligue 1 proti Arles-Avignon a výrazně tak přispěl výhře 4:0. Ale o španělském fotbale v na druhou stranu hodně, vždyť prošel Mallorcou, Alavesem, Celtou Vigo a Espanyolem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund (GER)11004:33
2.Paris Saint-Germain (FRA)11001:03
3.Karpaty Lvov (UKR)10013:40
4.Sevilla FC (ESP)10010:10
Zbývající zápasy
30.09. 19:00Paris Saint-Germain - Karpaty Lvov
30.09. 19:00Borussia Dortmund - Sevilla FC
21.10. 19:00Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
21.10. 19:00Karpaty Lvov - Sevilla FC
04.11. 21:05Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
04.11. 21:05Sevilla FC - Karpaty Lvov
02.12. 19:00Borussia Dortmund - Karpaty Lvov
02.12. 19:00Paris Saint-Germain - Sevilla FC
15.12. 21:05Karpaty Lvov - Paris Saint-Germain
15.12. 21:05Sevilla FC - Borussia Dortmund
Skupina K

SSC Neapol - FC Utrecht 0:0

16.09.2010 21:05

Góly: -

Italsko-holandský den prostě vítěze nenašel, všichni protivníci se rozešli smírně. Kromě tohoto zápasu se spolu ještě střetla Sampdoria s PSV a anii tento zápas nenašel vítěze (1:1). Nicméně pro Utrecht je remíza nesmírně cenná, na půdě kvalitního soupeře se každý bod v rozhodně počítá. A ještě k tomu když máte ve skupině anglický Liverpool. To už pak bude zřejmě volné jen jedno postupové místo.

Tato skupina je všeobecně považována za skupinu smrti, vedle těchto tří celků jí doplňuje rumunská Steaua, která má zkušenosti z Ligy mistrů. Utrecht i Neapol tak budou muset vyhrávat hlavně doma, italskému celku proto vznikl menší problém. V příštím kole se představí na horké rumunské půdě a potřebuje všechny body, Utrecht doma vyzve Liverpool. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, vážnější příležitosti si však vypracovali hosté.

Novou akvizicí v dresu Neapole byl Hassan Yebda, který tak oslavil svůj debut. A v utkání opravdu nepředvedl špatný výkon. Do první vážnější možnosti se probojoval neapolský Jose Ernesto Sosa, proti jeho pravačce však dobře zasáhl gólman Michael Worm. Hned na to se ale musel na druhé straně předvést brankář Morgan de Sanctis, který na přední tyči skvěle vytěsnil prudký volej záložníka Driese Mertense.

Po půl hodině zkusil dobře vypálit Edison Cavani, i tentokráte byl ale Worm mužem na svém místě. Deset minut před pauzou se po centru Mertense objevil na bližší tyči Ricky Wolfswinkel, jenže hlavičkou branku o kousek minul. Těsně před pauzou mohl Utrecht jít do kabin klidněji, jenže De Sanctis vyrazil střelu Franka Demougeho, následný pokus Mertense z hranice vápna skončil vedle. Hned po přestávce se musel De Sanctis vytáhnout znovu.

Opět tvrdě pálil aktivní Mertens, jenže na oporu italského mančaftu si nepřišel. Mertens zlobil domácí obranu každou chvilku, po jeho centru do vápna hlavičkoval o malý kousek nad Alje Schut. V samém závěru Neapol pocítila, že nerozhodný výsledek jí stačit nemůže a soupeře lehce přitlačila. Největší možnost spálil čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Ezequiel Ivan Lavezzi, který se šťastně dostal až k hostující kleci, jenže na skvělého Worma si nepřišel.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Steaua Bukurešť 4:1

16.09.2010 21:05

Góly: 1. Joe Cole, 55. David N'Gog (pen.), 81. Lucas Leiva, 90+1. David N'Gog - 13. Cristian Tănase

FC Liverpool doma na Anfield Road porazil čtyřmi brankami Steau Bukurešť a do Evropské ligy vstoupil nejlepším možným způsobem. Do sítě Rumunů se postupně trefili Cole, N’Gog, Lucas a opět N’Gog, jedinou branku hostí měl na svědomí Tamas.

O tom, že hrubé chyby se na evropské scéně nekompromisně trestají, se mohl přesvědčit obránce Steauy Abrudan. Ten vyrobil hned v první minutě, přesněji po pětadvaceti sekundách strašlivou hrubku a Joe Cole poslal Liverpool de vedení - 1:0.

Vedení ale Liverpoolu dlouho nevydrželo. Ve 13. minutě předvedli pěknou akci hosté, Stancu vyslal do uličky Cristiana Tanase, jenž si poradil jako zkušený útočník - 1:1.

Manažer Roy Hodgson překvapivě nenasadil do utkání hvězdné duo Gerrard - Torres, ale i bez nic se Reds směrem dopředu dařilo. Ciprian Tatarusanu musel v prvním poločase likvidovat několik nepříjemných momentů, co je však důležité - neinkasoval.

V 56. minutě zahrávali domácí rohový kop, přičemž v pokutovém území došlo k penaltovému zákroku, hlavní sudí ho odpískal a N’Gog se z "desítky" nemýlil - 2:1 pro Livepool. Domácí tak poměrně krátce po změně stran strhli vedení na svojí stranu a už ho nepustili.

Na další branku si pak museli počkat až do 80. minuty. Deset minut před koncem totiž dodal Liverpoolu potřebný klid Lucas Leiva, ten z dálky vypálil nechytatelnou dělovku a brankář Tatarusanu lovil míč po třetí - 3:1 pro Liverpool. Tečku za utkáním udělal znovu N’Gog, v první minutě nastavení doslova překročil rumunskou obranu a dal na 4:1. Liverpool tedy odstartoval skupinu vysokou výhrou a usadil se na prvním místě tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)11004:13
2.SSC Neapol (ITA)10100:01
 FC Utrecht (NED)10100:01
4.Steaua Bukurešť (ROU)10011:40
Zbývající zápasy
30.09. 19:00Steaua Bukurešť - SSC Neapol
30.09. 19:00FC Utrecht - Liverpool FC
21.10. 19:00FC Utrecht - Steaua Bukurešť
21.10. 19:00SSC Neapol - Liverpool FC
04.11. 21:05Steaua Bukurešť - FC Utrecht
04.11. 21:05Liverpool FC - SSC Neapol
02.12. 19:00FC Utrecht - SSC Neapol
02.12. 19:00Steaua Bukurešť - Liverpool FC
15.12. 21:05SSC Neapol - Steaua Bukurešť
15.12. 21:05Liverpool FC - FC Utrecht
Skupina L

Beşiktaş JK - CSKA Sofia 1:0

16.09.2010 21:05

Góly: 90. Fabian Ernst

Čekalo se, že domácí Besiktas od prvních minut na svého bulharského soupeře vlítne a dostane ho v domácím bouřlivém prostředí pod velký tlak. Když už to vypadalo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, tak rozhodl německý záložník Fabian Ernst.

Přitom již v prvních minutách bylo vidět, že Besiktas tady bude chtít převzít otěže co nejrychleji. Střeleckými pokusy se snažili vystrašit hosty nejdříve Nobre, poté Tabata s Hološkem. Ani jedna ze střel však neměla gólové parametry.

I v dalších minutách byli aktivnější domácí. Zejména ofenzivní trio Tabata-Hološko-Nobre mělo na svědomí několik dobrých akcí. Besiktas i s Tomášem Zápotočným v sestavě pak po půlhodince hry pořádně přidal a CSKA Sofia se prakticky do konce prvního poločasu jen bránila. Ale skvěle organizovaná defenzíva a pohotové zákroky gólmana nedovolily, aby se v prvním dějství měnilo skóre v prospěch domácích.

Také do druhého poločasu vlétli mnohem lépe domácí. Ale dvojice Guti a Ernst ve středu zálohy ztrácela až moc míčů, a tak se místo ofenzívy musel Besiktas hodně často rychle přeorientovat zpátky na defenzívu. Příchod Ricarda Quaresmy rozhýbal alespoň kraje hřiště tureckého klubu, ožil také Roberto Hilbert a hned to bylo znát.

K několika střeleckým pokusům se ještě domácí dostali a také díky standartním situacím se k ohrožení hostující branky měli možnost dopracovat, jenže v koncovce chyběl potřebný klid a důraz. Ani kanonýr Bobo, který do hry přišel po sedmdesáti minutách hry, fanoušky nerozjásal. O všechno se musel postarat až v poslední minutě hry Ernst, který po centru Gutiho hlavičkou umístil míč za záda hostujícího brankáře.

Více informací k zápasu

FC Porto - Rapid Vídeň 3:0

16.09.2010 21:05

Góly: 26. Rolando, 65. Falcao, 77. Rúben Micael

Porto bylo v prvním utkání své skupiny mnohem aktivnějším mužstvem než Rapid. Navíc bylo vidět, že domácí jsou na evropské poháry zvyklí a nedělá jim nejmenší problém rozhodnout utkání v důležitých momentech, výsledek 3:0 hovoří za vše.

Utkání začala obě mužstva hodně opatrně, ale domácí Porto bylo přeci jen mnohem aktivnějším celkem a snažilo se tvořit hru. Hodně útoků šlo přes levého beka Fucileho, který svou rychlostí dělal hostujícím hráčům potíže, v útoku byl pak nejvíce vidět Falcao, který se hodně tlačil do koncovky.

Na první branku si diváci museli počkat něco málo přes pětadvacet minut hry. Rolando dostal skvělou přihrávku od Barrottiho do pokutového území, kde se skvěle zorientoval a dobrou střelou překonal hostujícího brankáře Hedla - 1:0.

Hosty tenhle gól probudil a snažili se získat si územní i herní převahu. Aktivní byla zejména dvojice Dober a Kulovits. Porto však velmi dobře bránilo od půlící čáry, navíc nepřesné kombinace nahrávali do karet jen a jen domácí. Ti byli s míčem na noze mnohem jistější a jejich technická vybavenost byla na mnohem výši úrovni.

Poločas už si tak Porto pohlídalo a do kabin šlo s jednobrankovým vedením. Po změně stran určoval tempo opět portugalský klub, který moc dobře věděl, že druhá branka by Rapid zlomila a hodně by napověděla, kdo tu získá tři body. Ve dvacáté minutě druhého dějství už to bylo tak daleko. Roque Maicon našel kanonýra Falcaa, který pohotovou střelou z hranice pokutového kopu překonal hostujícího brankáře podruhé.

Tenhle moment ukončil vídeňskému klubu všechny naděje a jeho hráči moc dobře věděli, že dneska večer budou slavit domácí. Ti si zápas v poslední fázi hry vyloženě užívali. Míč moc soupeři nepůjčili, hodně kombinovali kolem půlící čáry a v 79. minutě si navíc pojistili výsledek třetí brankou. Opět z hranice pokutového kopu, kde se nejlépe zorientoval Ruben Micael - 3:0.

Tímto výsledkem také utkání skončilo a tak si FC Porto připisuje první body v letošním ročníku Evropské ligy za vítězství 3:0 nad Rapidem Vídeň.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Porto (POR)11003:03
2.Beşiktaş JK (TUR)11001:03
3.CSKA Sofia (BUL)10010:10
4.Rapid Vídeň (AUT)10010:30
Zbývající zápasy
30.09. 19:00Rapid Vídeň - Beşiktaş JK
30.09. 19:00CSKA Sofia - FC Porto
21.10. 19:00CSKA Sofia - Rapid Vídeň
21.10. 19:00Beşiktaş JK - FC Porto
04.11. 21:05Rapid Vídeň - CSKA Sofia
04.11. 21:05FC Porto - Beşiktaş JK
02.12. 19:00CSKA Sofia - Beşiktaş JK
02.12. 19:00Rapid Vídeň - FC Porto
15.12. 21:05Beşiktaş JK - Rapid Vídeň
15.12. 21:05FC Porto - CSKA Sofia

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nekolik vysledku hodne prekvapivych. Lille me zklamalo..

Ale Sparta zaslouzi rozhodne respekt..

Reagovat
Pinturicchio

Čučím na to jako blázen.

Reagovat
Pipo123

hrozné výsledky Palermo má tú obranu tragickú

Reagovat
terry

Ten Polák hraje stopera běžně? Jako základ.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda stydím se,kadžý se nám už směje,nikoho nezajímá že Juv ehraje zápasy stylem že do čeho soupeř kopne to skončí v naší síti

Reagovat
Pinturicchio

Nikdy se nebudu stydět za svůj klub. I kdyby hráli pátou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
terry

Reagovat
Arne

No já vím, o čem mluvím, no.

Reagovat
terry

Pochopils mě správně.

Reagovat
10

my taky, to tě ještě posílí

Reagovat
Arne

Jj, na tom něco je... Není náhoda, že na nás proti Bielefeldu přišlo v neděli 47 tisíc a v první lize na tohodle soupeře vždy bylo o takovejch deset tisícovek méně.

Reagovat
10

Reagovat
homeles8

Reagovat
10

Reagovat
terry

Říkám si, co má ještě tomu Juventusu pomoct. Zápas jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit, ale tohle už prostě, jak už jsem tu dneska četl, nemůže být jen o nesehranosti. Ten tým už je pospolu relativně dlouho a týmy jako Lech by prostě měl porážet. Juve jsem nikdy moc nemusel, nemusím ani teď, respektive nemám důvod mu nějak přát, ale tohle už mi na takový klub přijde trochu příliš. Snad se brzo zvednou!

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno se sere mě příjde že ty zápasy jsou jak přes kopírák,co střela soupeře to je gol v naší síti.Mě to už nepříjd enormální soupeři proti nám mají produktivitu 100%

Reagovat
Pinturicchio

Protože to chce zarazit hned v začátku a ne aby hráč Lechu, prakticky neatakovaný, měl v 92 minutě tolik prostoru a času na střelu.

Musíme podstatně zlepšit presink, napadání hráčů, kteří mají momentálně míč.

Reagovat
Mr.Jindros

Na druhou stranu my jsme taky zrovna hodně šancí nespálili...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, pro Primeru zatím černý den.

Reagovat
Liquid

co pro Primeru... ale pro Taliány je to hotové neštěstí, uhrát s prakticky s 2 nejslabšími celky jen bod

Reagovat
smazaný uživatel

hlupáku

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný rejp

Nicméně k věci - Soluň ani Záhřeb taky nejsou žádní obři

Reagovat
Liquid

pravda nejsou, ale ti druzí přes Spartu přešli tuším předloni, ale pravda, Primera taky chudým dává, Chorvatsko potřebuje koeficient, ntwl Getafe 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nella malattia, nella salute ... in condizioni di povertà, di ricchezza ... in ogni situazione ... per sempre nel cuore qualunque cosa accada ... Forza Juventus FC, Forza Bianconeri!

Reagovat
Pipo123

Reagovat
10

ta EL je vážně za trest...

Reagovat
smazaný uživatel

jak pro koho. Podvečerní zápas pěkný a i 5 kusů a teď koukám na Sevillu s PSG a je to ještě lepší fotbal, akorát bez gólů. I loni byla EL asi nejatraktivnější ligou.

VIVAT EL

Reagovat
Liquid

VIVAT Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Text varování: neoznačuj nikoho za debila...Škoda.

Reagovat
Liquid

prosím vysvětlit, hanáckému dialektu jsem neporozumněl

Reagovat
smazaný uživatel

já varování nemám, takže:

vandertom tě (oprávněně) považuje za debila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

podpořil jsem tvůj nick ty šašku

Reagovat
10

Já to hodnotím z pozice fanouška Juve/calcia, takže jak říkáš - jak pro koho. Rozhodně ale souhlasím s tím, že minulej rok bylo mnohem víc atraktivních zápasů na koukání v EL, než v LM.

Reagovat
Pinturicchio

Na EL lize je fajn, že tam jsou každý rok jiné zápasy. CHL začíná být docela monotoní.

Reagovat
smazaný uživatel

monotóní určitě a ještě k tomu tam jde o ohromnou prestiž a neuvěřitelné prachy, takže se často hraje zbytečně připo-raně. To v EL si ty týmy přijdou daleko víc zahrát fotbal. Mě se to prostě líbí.

Reagovat
Pinturicchio

Pravda, EL je víc o samotném fotbalu, než o penězích, reklamě, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, využije vás tady. Už jsem se ptal pod Spartou - vy máte Pastoreho určitě nasledovaného. Je v lize dobrý? Mě je jeho hra moc sympatická a trochu si na něj brousím za rok zuby. Na TM mají jeho hodnotu 12,5 mega, čemuž se trochu směju. A taky koukám, že má ještě na 4 roky smlouvu. Fůha. kolik by za něj Siciliáni chtěli?

Reagovat
Pipo123

30-40 mil eur

Reagovat
smazaný uživatel

no to asi ne, ne? Já tak nějak odhadoval 20, max. 22. Přecejenom je to rozvíjející se naděje, žádný vyzrálý hotový hráč.

Reagovat
Pipo123

jak píše Terry, majú prezidenta ktorý vie dostať možné maximum za hráča, pritom, velký záujem má vraj City, tomu aj docela verím, kedže je tam Mancini a ten talianskom trhu dosť ide

Reagovat
10

30 spíš minimum...

Reagovat
terry

Reagovat
10

?

Reagovat
terry

Že jsem to před tebou napsal taky.

Reagovat
10

buď rád, máš pravdu já se obávám toho, že těch 30m+ vysází Zamparinimu City na stůl už v zimě...pro calcio by to byla velká ztráta

Reagovat
terry

Už zase.

Reagovat
smazaný uživatel

házím ručník do ringu. Tolik ho zase nepotřebujeme.

Reagovat
terry

Reagovat
Pipo123

Reagovat
terry

Protože Zamparini, tak 30 mega aspoň.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak to jo. Já to pochopil jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

První půlka byla lepší z obou stran. Po poločase to vcelku umřelo ... Nicméně PSG hraje hodně dobře. Rychlý přechod do útoku, rychlý kombinace. Moc se nezdržují s mezihrou a valí přímo na kasu. Řekl bych, že jsou v součtu i trochu lepší, než Sevilla. Minimálně líp ví, co chtějí hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni Sevilla trochu v hernim utlumu? Pamatuju jeste tu sodu, co dostala od Bragy, od te Bragy, kterou vcera Arsenal vyprovodil sesti goly.. PSG sice preju, ale normalne bych jim na stadionu Ramona Sancheze Pizjuana moc sanci nedaval.

Reagovat
Pipo123

velká škoda že minulý rok Juventus uhral EL, bez nej by sa im tento rok asi darilo lepšie, stým kádrom aky majú bojovať na dvoch frontách bude tažké, navyše tá ich skupina je dosť silnná, v polsku to bude peklo

Reagovat
10

vezmu-li v potaz šířku kádru pro EL a obtížnost Serie A, tak Juve může v EL bohužel jen ztratit...

Reagovat
10

a nejen Juve, to platí pro všechny týmy Serie A v EL...potom to vypadá, jak to vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzhakov

Reagovat
Pipo123
Reagovat
10

on vážně nemá ani špetku respektu

Reagovat
panca

spis myslim ze nema spetku rozumu

Reagovat
10

to jde ruku v ruce

Reagovat
panca

tak blbej byt muze a jde se chovat slusne, ale on je nejspis uplne mimo

Reagovat
10

Každopádně si u fanoušků moc nepomohl, takhle urazit legendu. Nakopnutí Strassera taky nevyvolalo zrovna pozitivní reakce tifosi, co jsem koukal na fóra. Rozkoukal se rychle, chlapec

Reagovat
panca

uz jen cekam, kdy tu bude zprava, ze se ibra na treninku porval s boatengem

Reagovat
10

já jsem spíš zvědavej, jak ho bude snášet "rada starších" kolem Sandra, Rina, Pirla, Ambra a dalších...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný blb.

Reagovat
smazaný uživatel

Skodaaaaa... v 90.minute si nechat dat gol

Reagovat
10

calcio 7 bodů z 21 možných...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

tak a teraz sa už Lucasa nezbavíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papos182

Reagovat
Arne

Mariooo Götzeee!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Lucas Barrios

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Taliani dnes opět marnost, 4 zápasy - 3 remízy a 1 prohra. Jen tak dál

Reagovat
Ligter

Metalist Charkov

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas LFC ukázal mnohé pozitíva do budúcnosti. Kelly hral výbrone, spolahlivo. Kyrgimu chýba rýchlosť, ale je to náš najlepšie hlavičkujúci stopér. Svoje schopnosti ukázal hlavne pri rohových kopoch, ako v minulosti Sami. Spearing nemá ešte dostatočnú silovú kvalitu aby hrával na CM, ale ukázal, že prehľad a rozohrávku má raz tak dobrú ako Lucas. Trošku ma mrzí gól Lucasa, aj keď pekný, ale zabezpečí si s ním ZS v derby s mancs ? Lucas nemá na to hrať CM/DM, na AM by bol platnejší, lenže tam máme iné mená. Znovu slabý prvý polčas(takáto ZS hrala prvýkrát spolu), na tom by sme mali popracovať. Meireles ukázal pozitíva, ale na hodnotenia je priskoro, treba si zvyknúť a prispôsobiť sa fyzickej a rýchlej hre v EPL. Takýto ofenzívny stred(Spearing-Meireles), ako bol dnes, by na ťažšieho súpera momentálne nestačil. N´Gog sa zlepšuje, premenená penalta a pekný gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Kelly výborně ? Tak v tomhle se s tebou neshodnu, ani Tomasinho, byl hodně nervozní 1. poločas a při první golu mu utekl hráč. Pak se jeho výkon zlepšoval, ale nebyl to rozhodně výborný výkon. Jinak celkem souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš asi pravdu, že trošku v prvom polčase váhal, ale to celý tím. Mladík ti to nikdy nevytiahne. Za Kellyho som rád, lebo je to pavdivý talent z naších obrancov.

Reagovat
Godwinson

Pěkně PSG, Sevillu nepustili vůbec k ničemu, byť byla solidně tragická.

Kombouaré

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo hral z PSG nejlip, od Jirky jsem se toho moc nedozvedel. Nene zase gol, borec.

Reagovat
Godwinson

Erding, ten byl výbornej. Ale celkově hráli výborně, hlavně v obraně perfektní.

Reagovat
smazaný uživatel

Erdinc je muj oblibenec, jsem rad, ze se mu zase darilo. A PSG dobri v obrane, to se nevidi casto, dobre, ze to vyslo. Naopak Lille tezke zklamani..

Reagovat
Godwinson

Jj, pravda, je mi jich až líto, když si vezmu, kde by mohli nebýt toho chlápka na lavičce

To jsem nepochopil, asi špatnej den, ale snad to doženou.

Reagovat
smazaný uživatel

Lvov hraje moc atraktyvni fotbal --- a tak jak oni dnes dva krat nachytaki němce !!! to byla prostě BOMBA

s takovou hrou v PSG venku vyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

In which language do you speak

Reagovat
F.Torres

Besiktas !!

Reagovat
smazaný uživatel

Karpaty - Dortmund VIDEO branek http://football.sport.ua/news/103896

Reagovat
REPLIKATOR

Super, díky

Reagovat
stas87

tá stranka je super

Reagovat
vitasrp

Zápas Dortmundu na Ukrajině koukám byl dost divokej, docela mě mrzí, že jsem z něj viděl v součtu jenom si 20 minut.. Každopádně ty návraty týmů do utkání musely bejt parádní, vést 2:0, pak prohrávat 3:2 a ještě vyhrát 4:3, to je z pohledu fanouška na infarkt..

Jinak pěkně i PSG, co jsem měl možnost vidět, tak byli takticky o parník lepší jak Sevilla, přesně věděli, co a jak mají hrát a taky jim to přineslo ovoce, před zápasem bych si určitě netipl, že vyhrají.. Jo a nemohu nevyzdvihnout Makeleleho, viděl jsem ho hrát po dlouhé době, jenže on alespoň dnes byl i na to, kolik už mu je let, neskutečný.. Odebírání míčů má furt jedno z nejlepších na světě, on je prostě prototyp perfektního DMF.. Škoda, že už je na sklonku kariéry..

Reagovat
smazaný uživatel

Makelele si svuj standard odehraje prakticky vzdy, i ve svem veku je porad vynikajici..

Reagovat
Pipo123

je to boh

Reagovat
smazaný uživatel

Karpaty dnes hraly bez dvou nejlepšich utočniku , Fedeckoho a Kuzněcova (vykartovani)... a malem nakopali Dortmundu zadek... v Pažíži už budou hrat .

Reagovat
smazaný uživatel

pardon... v Pařiži

Reagovat
Ondraa24

no, ale ty góly co Karpaty dali.....kdyby Dortmund hráli vzadu bez chyb, tak nedali ani góla

Reagovat
stas87

3 goly kerzakova 3 gol metalistu a aj 4 gol krasny

Reagovat
kubys

V Seville dostanou dopis, budou běhat schody kluci...

Reagovat
smazaný uživatel

Love Joe Cole

Reagovat
FC Porto FC

Porto s klidem doufám že se ve fínale střetne se Zenitem a vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Kolejorzu dobrze, szkoda nie wykorzystać tej obiecującej ołowiu.

Kolejorz !! A Zenit taky dobře, už se těším do Splitu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kubys

Neřeš to

Reagovat
smazaný uživatel

čemu nerozumíš?

Reagovat
j_mrazik

Buď na to Italové a Španělé se*ou, nebo jsou fakt tak špatný.

Reagovat
2miguel1

EL nemá hodnotu

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nadarmo sa asi o Rudnevsovi hovori ako o nastupcovi Lewu

Reagovat
Tomanatura

Vagner Love

Jinak, David Silva hral opravdu vyborne, rozhodne nejtechnictejsi a nejlepsi fotbalista na travniku. Jsem vazne zvedavy, jak to chcou v City stavet, minimalne jeden z tech 4 kridel musi v lednu odejit.

Reagovat
skteel

Ty vole,ještě,že jsem se nedíval na zápas Dortmundu na livesportu.. asi bych rozbil obrazovku ale ještě,že to tak vyšlo !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele