základní skupiny - skupina E
16.09.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Sheriff Tiraspol 2:1

Fotbalisté Alkmaaru si alespoň částečně spravili chuť v Evropské lize a dokázali v domácím prostředí získat cennou výhru. Tři body nad moldavským soupeřem se sice čekaly, avšak Alkmaaru se v lize vůbec nedaří, a proto mohlo dojít k překvapení. Moldavský Šerif navíc dokázal už mnohokrát potrápit i ty největší favority, takže si bod klidně odvézt mohl. A měl k němu blízko, domácí rozhodli o svém vítězství až sedm minut před koncem.

Alkmaar byl sice po většinu času lepším týmem a svého protivníka pustil do minima šancí, avšak občas ho přeci jen neuhlídal. Holandský výběr se uklidnil po čtvrthodině hry a dlouho držel nejtěsnější vedení. Jenže asi dvacet minut před koncem hosté srovnali a fanouškům zatrnulo. Naštěstí pro ně se v 83. minutě prosadil Kew Jaliens a vybojoval důležité korálky do tabulky. V příštím kole jede Alkmaar na půdu běloruského Borisova, Šerif se utká s Kyjevem.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše snažily najít na sebe recept, a tak z první vážnější akce hned padla branka. Ve vápně se balón dostal až k Johannu Bergu Gudmundssonovi a ten ho nekompromisně levačkou asi z pěti metrů poslal do sítě - 1:0. Jenže hned poté ožil moldavský tým a přesně v polovině úvodního dějství si vytvořil slibnou možnost. Z přímého kopu mířil do šibenice Franca Jymmy, fantastický zákrok ale předvedl gólman Joseph Didulica.

Alkmaar mohl navýšit své vedení a definitivně se uklidnit po půl hodině hry. Nádhernou ránu pravačkou vyslal Erik Falkenburg, jenže nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a zamířil o několik centimetrů mimo. Krátce po začátku druhého poločasu zachránil hosty brankář Vladislav Stoyanov, který výborně vytěsnil pokus Rasmuse Elma z hranice vápna. O minutu později selhal na druhé straně Jymmy, když z blízkosti nikým neatakován přestřelil.

V 67. minutě předvedl parádu Baco Nikolič. Ten napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a pokořil naprosto bezmocného Didulicu. Alkmaar se z tohoto momentu chvíli vzpamatovával, avšak nakonec dokázal vrátit rozhodující protiúder. Na dobrý centr do vápna si naskočil Jaliens a dalekonosnou hlavičkou rozvlnil hostující síť. Šerif v závěru ještě přitlačil, slibné příležitosti ale promarnili Miloš Adamovič a Edgars Gauracs a stav se proto až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

trápení Alkmaaru bude pokračovat 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by byl v této situaci ještě pro Alkmaar dobrý výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cresposuper

1-1

Reagovat
AjaxFans

Super Alkmar,snad se bude konečně dařit.Ikdyž fin. je to zlé asi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele