základní skupiny - skupina A
16.09.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Manchester City 0:2

Jeden z favoritů Evropské ligy Manchester City vstoupil do soutěže úspěšně, když dokázal zvítězit na horké půdě Salzburgu 2:0 a vzhledem k překvapivé remíze, která se zrodila v Turíně, se bohatý anglický klub ujal vedení ve skupině A.

Citizens se na stadionu Wals-Siezenheim dlouho nerozkoukávali a už v osmé minutě začali plnit roli favorita. Z levé strany poslal Bridge do pokutového území přízemní centr, který Jo na dlouhou nohu zpracoval pro Silvu a ten v ideální pozici nezaváhal - 0:1. Domácí Býci odpověděli řadou ostrých centrů, se kterými hostující brankář Hart měl sem tam problém, nic se z nich ale neurodilo.

Opravdovou šancí pro domácí tak byla až situace z 31. minuty, to se k ráně z voleje odhodlal kapitán Sekagya a míč z jeho kopačky zaklepal na břevno. Na druhé straně zkusil Tremmela v domácí svatyni překvapit ranou na přední tyč Tévez, jenže nepochodil stejně jako o chvíli později Silva, který si v pokutovém území zasekl míč, následně ale našel svého mistra v Tremmelovi.

Po změně stran měl jednu z lepších fází opět Salzburg, z jehož týmu zahrozil především Pokrivač se svou standardkou. V 63. minutě ovšem udeřilo na opačném konci hřiště - proti šanci Téveze zakročil německý gólman Tremmel, dorážející Jo ale už měl snadnou práci - 0:2. Rakouský mistr se mohl vrátit do zápasu takřka okamžitě, jenže po centru Jantschera v šanci selhal Schiemer a ve zbytku hrací doby si už Manchester City tříbodový zisk pohlídal.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

zapas bude zive na stv3 :-)

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, match je na stv3 a já doufám, že naživo uvidím super zápas! do salz. razíme už dopoledne, prohlídka města, pak se zdržíme v nějaké pivnici, zapějeme chorály s fans a na šestou chceme být na stadionu. kousek od stadionu je europark, tam by mělo být shromaždiště fans city...uvidíme!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo .. taky bych nejradši jel:( ale peníze .. a zdraví mi to nějak neumožňují:(

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo .. taky bych nejradši jel:( ale peníze .. a zdraví mi to nějak neumožňují:(

Reagovat
smazaný uživatel

co je s de jongem?

Reagovat
Mircu5

Taky by mě to zajímalo, určitě nějaké zranění. Otázkou je, na jak dlouho? Snad nastoupí aspoň příští týden proti Arsenalu.

Reagovat
Mircu5

teda Chelsea, mám v tom zmatek

Reagovat
Murtago

2:1

Reagovat
MySch017

1:0...

Reagovat
cresposuper

1-1

Reagovat
diastan

Jeste treti City a hcp 2-0 je doma ^^

Reagovat
smazaný uživatel

City !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele