základní skupiny - skupina C
16.09.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - Sporting CP 1:2

Trochu překvapivé tři body si na úvod Evropské ligy veze Sporting Lisabon z půdy Lille. Ačkoli odletěl na sever Francie notně oslaben, dokázal soupeři nastřílet dvě branky v první půli. Lille, ofenzivně laděné mužstvo, které ovšem v nové zatím svojí mašinu na góly nerozproudilo na plné obrátky, dokázalo ve druhém dějství jen snížit.

A hosté mohou děkovat hlavně svému muži v rukavicích Tiagovi, že vezou domů tři body. Přesto se v tabulce nedostali na první místo, Levski Sofia totiž doma dokázala v souběžně hraném utkání porazit belgický Gent 3:2, a Portugalci jsou tak o skóre horší.

Přitom Sporting do zápasu vstupoval hned bez několika důležitých hráčů. Suspendovaný byl Liedson a zranění zase byli Maniche, Pedro Mendes, Leandro Grimi a Marat Izmajov, kteří tak do hry zasáhnout nemohli. A v 11. minutě se portugalské mužstvo ujalo vedení. Abel vedl protiútok po pravé straně, nacentroval na vzdálenější tyč na Vukčeviče, jenž celkem v pohodě rozvlnil síť.

Vůbec první ohrožení hostující brány nastalo ze strany Lille až ve 27. minutě. To po centru Balmonta hlavičkoval vedle Obraniak. První opravdovou prověrkou pro brankáře Tiaga byla dělovka Gervinha, pak se o vyrovnání pokoušel také Adil Rami po Obraniakově rohovém kopu, ale mířil jen mimo tři tyče.

Ve 33. minutě byl ale Sporting opět úspěšnější v koncovce a díky znovu přesnému centru Abela mohl zacílit za záda brankáře Landreaua útočník Postiga. Lille si mohlo jen rvát vlasy za předchozí neproměněné šance. Ačkoli na to po přestávce Dogy vlétli opravdu velmi zhurta, měli jeden velký problém. A tím byl skvěle chytající Tiago.

V 55. minutě bravurním zákrokem zastavil počínání Balmonta, jenž pádil jako vítr po pravé straně, v 57. minutě ovšem ani jeho kouzla a čáry brance nezabránily. Tentokráte dobře nezkrotil střelu Hazarda a dorážející Frau snížil.

Obraniak pak cpal míč do brány, co to dalo, byl nicméně zablokován, Tiago rovněž podržel svůj tvým pěkným zákrokem proti střele Cabayeho. Největší brankářský kousek však vytáhl v možná tu nejdůležitější dobu. Za stavu, kdy Sporting vedl, už Ramiho neubránil vůbec nikdo, avšak Tiago dokázal jeho ránu pravačkou vytěsnit kolem tyče mimo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mircu5

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
cresposuper

2-0

Reagovat
FC Porto FC

1-1 jak to tak vidím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele