základní skupiny - skupina G
16.09.2010 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AEK Atény - Hajduk Split 3:1

V Aténách přivítalo domácí AEK na svém hřišti hosty z Chorvatska, konkrétně tým Hajduk Split. Po většinu zápasu měli domácí zápas ve svých rukou a také nakonec zaslouženě zvítězili v poměru 3:1. Hajduk držel nerozhodný stav až do 65. minuty, když vstřelil vítězný gól Nikos Liberopoulos. AEK si tak zaslouženě připsalo první tři body.

První velká příležitost zápasu přišla už po pěti minutách hry a ocitl se v ní domácí Rafik Djebbour, který se řítil sám na gólmana Hajduku Subasice, ale v rozhodující chvíli si balón ukopl a nestihl zakončit. Ve 12. minutě už však byl Djebbour neomylný a po přihrávce od Scocca se parádně trefil k tyči a nedal gólmanovi Hajduku šanci - 1:0.

Na druhé straně zahrozil zajímavým průnikem Anas Sharbini, ale svou akci si pokazil nepovedenou střelou. Velmi slušná šance pro Hajduk však přišla v 18. minutě. K odraženému balónu se v pokutovém území dostal Ibricic, ale svůj pokus z voleje poslal do horní řady tribun na stadionu v Aténách.

Vyrovnávací trefa přišla pro hosty ještě v prvním poločase. Ve 29. minutě fauloval v domácím pokutovém území Papa Bouba Diop a rozhodčí nařídil penaltu ve prospěch Hajduku. Tu s přehledem proměnil Senijad Ibricic a vyrovnal na 1:1. AEK mohlo odpovědět rychlým kontrem, ale hlavička Louise z vyložené pozici skončila na tyči branky Hajduku.

V samém závěru první půle se ještě domácí prezentovali dvěma střelami z dálky, které vyslal nejprve Tomasov a po něm Sharbini, ale ani jedna se nevešla do branky a gólman hostí tak nic vážnějšího už do konce prvního dějství řešit nemusel. Do kabin se tak šlo za mírného stavu pro Hajduk 1:1.

Ofenzivní smršť ze strany domácích se dostavila ve druhém poločase a už v první minutě druhého poločasu zahrávali domácí penaltu. Na značku pokutového kopu si postavil míč střelec prvního gólu Rafik Djebbour, ale ke smůle domácích neproměnil. I nadále bylo AEK lepším týmem, ale doplácelo zejména na velmi špatnou finální fázi a na zakončení. V dalších šancích se ocitl Liberopoulos, Dellas a taky Tomasov, ale všichni tři dopadli podobně neúspěšně.

Liberopoulos si však k radosti domácích fanoušků svou reputaci vylepšil v 65. Minutě, kdy si naběhl na centr z pravé strany a přesnou hlavičkou umístil balón k tyči - 2:1. Hajduk byl i po tomto gólu nadále prakticky neškodným týmem a až na pár nepovedených výletů za vlastní polovinu a dvě nepovedené dalekonosné střely ve druhém poločase nic nepředvedl.

Zákonitě tak přišly další šance domácích a nakonec také trest v podobě třetího inkasovaného gólu. Leonardo si dvakrát vyměnil míč se Schoccem a druhý jmenovaný neměl problém zasunout balón do odkryté branky Hajduku a upravit na konečných 3:1. AEK tak nakonec v jednoznačném utkání zaslouženě zvítězilo a do dalších zápasů vstupuje s tříbodovým ziskem.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
jewix

Forza AEKARA!!!!Nesmíme doma ztrácet body a jedeme na postup!

Reagovat
smazaný uživatel

:) aek sagapo...

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
cresposuper

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

krásný výsledek, pro začátek opravdu paráda. Neuvěřitelně kompaktní tým, sehraná obrana a ty rychlé protiýtoky=radost pohledět :) opravdu AEK konečně jsem byl spokojen

Reagovat
jewix

Liberopoulos je zpět a s ním i AEK FC, tak jak ho máte rádi.Přiznám se že z obrany jsem měl před sezonou strach, ale vypadá zatím vcelku dobře.A 30. do Ruska!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele