základní skupiny - skupina H
16.09.2010 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Odense Boldklub 2:1

Getafe se na vítězství s outsiderem skupiny Odense BK velmi natrápilo a po poločase to vypadalo, že si dánský tým odveze překvapivou výhru. Po přestávce však španělský celek zabral, někdejší hráč Realu Zaragoza Javier Arizmendi napravil své prvopoločasové zaváhání a deset minut před koncem rozhodl o tom, že body zůstanou na domácím stadionu.

Domácí mužstvo mělo velké množství šancí, ale hosty podržel jistě chytající severoirský brankář Roy Carroll. Třiatřicetiletého někdejšího brankáře Manchesteru United poprvé vylekal Miku, jehož střela proletěla jen těsně vedle břevna.

Před půlhodinou hry se o totéž, co Miku, pokoušel Mané, ale se stejným výsledkem. Obrovský šok pro prořídlé ochozy přišel ve čtyřiačtyřicáté minutě, když Henrik Andreasen poslal před branku prudký centr z přímého volného kopu a s pomocí výrazné teče Javiho Arizmendiho dal hostům naději na zisk tří bodů.

Po obrátce se domácí vrhli do ofenzívy. Javiho Casquera vychytal Carroll, ani šance Colungy branku nepřinesla, a tak se musel činit nešťastník Arizmendi. Parejův centr vrátil před branku na neobsazeného Arizmendiho Díaz a šestadvacetiletý útočník se nemýlil.

Odense odpovědělo nepřesnými střelami Boatenga a Utaky, v modrém dresu domácího mužstva měly stejnou kvalitu střely Ivana Marcana, Mika a Colungy. Rozhodující branka přišla v dvaaosmdesáté minutě, kdy se k přímému volnému kopu za hranicí šestnáctky postavil Ríos a perfektní, nechytatelnou střelou do šibenice rozjásal hrstku fanoušků na tribunách. Ríos tak rozhodl o důležitém prvním vítězství, Getafe však ukázalo, že to nebude mít s postupem jednoduché.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mircu5

2:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
cresposuper

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele