základní skupiny - skupina B
16.09.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aris Soluň - Atlético Madrid 1:0

Velmi nudné utkání se překvapivě odehrálo v Soluni, kde domácí Aris přivítal hosty z Atlética Madrid. V překvapivě vyrovnaném zápase domácí dokázali vybojovat ještě překvapivější vítězství a dokonale zaskočili favorita ze Španělska. Jediný gól zápasu vstřelil v 59. minutě Javito.

V prvním poločase nebylo na hřišti k vidění téměř nic zajímavého a až na pár dalekonosných pokusů ani nic nebezpečného. Diváci se tak v první pětačtyřicetiminutovce museli více než nudit. Úvodní projektil vyslal domácí Javito již ve 3. minutě, ale jeho pokus ze třiceti metrů šel hodně mimo. Aktivnější byli překvapivě domácí. Další střelu z dálky zkoušel Vangjeli a po něm Lazaridis. Oba dva však na hranici pokutového území v tísnivé pozici mířilli nepřesně.

Atlético poprvé zahrozilo z kopačky Diega Forlána. Ten se na pravé straně uvolnil přes dva obránce a nebezpečnou střelou z úhlu poprvé otestoval gólmana Sifakise v brance domácích. O několik minut později zkoušel Forlán štěstí i podruhé, ale tento pokus se nevešel ani mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější. Do první šance se dostal hned na začátku hostující Fran Merida a jeho střela letěla velmi slušně. Bohužel pro Atlético ji však na poslední chvíli zblokoval jeden z domácích obránců. Poté přišla dvacetiminutovka domácích, kterým se překvapivě podařilo zatlačit Atlético na jejich vlastní polovinu.

Nejprve zakončoval po slibné kombinační akci Mendrinos, jeho střelu vyrazil De Gea před sebe a k nebezpečné dorážce se dostal Ricardo Faty, ale jeho pokusu scházela přesnost. Na gól si tak domácí museli počkat do 59. minuty. Carlos Ruiz se uvolnil ve středu hřiště a poslal neomylnou kolmici na Javita, který podél gólmana Atlética poslal svůj tým do vedení 1:0.

Po vstřeleném gólu se domácí pochopitelně začli více soustředit na obranu a Atlético tak mělo více prostoru pro kombinaci. První vážnější šanci si však hosté vytvořili až deset minut před koncem a zahrozil Diego Costa, který svou střelu otřel o tyčku. Domácí hrozili zase z brejků. K jednomu z nich se propracoval po vynikající kombinační akci Carlos Ruiz, který se řítil sám na gólmana Atlética, ale nevyzrál na něj.

V závěru už byli k vidění dvě marné střely v podání Atlética a jeden průnik Simaa, který byl zastaven dovoleným způsobem. Domácí tak dokázali ubránit proti favorizovanému soupeři nejtěsnější vedení a po výhře 1:0 si připsali do tabulky velmi cenné a nečekané tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mircu5

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico 4:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Murtago

1:4

Reagovat
cresposuper

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

:-O

Reagovat
jewix

Bravo Arianos!!!!

Lepší než jsme čekali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele