základní skupiny - skupina B
16.09.2010 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Rosenborg BK 4:0

Diváci, kteří se rozhodli přijít do známé BayAreny, rozhodně nemohli litovat. Domácí Bayer tu totiž roznesl na kopytech norský Trondheim a vyhoupl se do čela skupiny. Hlavním strůjcem vysokého vítězství 4:0 byl Patrick Helmes, který vsítil hattrick, jednou brankou přispěl Stefan Reinartz.

Leverkusen začal nejlépe jak mohl, už ve 4. minutě rozjásal BayArenu po přesné přihrávce Sama Patrick Helmes - 1:0. Zvýšit mohl Castro, z dálky vystřelil razantně, leč nepřesně. Ve 38. minutě ukázal všem jak se má správně střílet Stefan Reinartz, brankář Orlund neměl absolutně žádný nárok. Ještě před odchodem do šaten mohl být náskok Němců vyšší, Derdiyok nejprve vlétl do centru, ale minul. O chvíli později navíc z nadějné pozice přestřelil. Nicméně Bayer mohl být s prvním poločasem naprosto spokojen.

Domácí borci si pro své fanoušky schovali ještě další dva zásahy. Derdiyok začal druhý poločas přesně tak, jak skončil ten první, tedy šancí. Hlavou se však tentokrát neprosadil. Na druhé straně zahrozil z ojedinělé šance Norů Prici a Adler musel vytáhnou zákrok světové extratřídy. Kdo ví, jak by se nakonec utkání vyvíjelo, kdyby Prici svojí šanci proměnil. Nestalo se tak a Leverkusen za okamžik zvýšil na 3:0, Patrik Helmes totiž z úhlu překonal špatně postaveného Orlunda.

Rosenborg už mohl s náskokem domácích těžko něco udělat, naopak Leverkusen byl při chuti. Aktivní Sam se mezi střelce nezapsal, zato hattrick zkompletoval Patrik Helmes. Po parádním centru ještě lépe hlavičkoval a výsledek 4:0 už se do konce zápasu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Murtago

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cresposuper

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele