základní skupiny - skupina L
16.09.2010 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Rapid Vídeň 3:0

Porto bylo v prvním utkání své skupiny mnohem aktivnějším mužstvem než Rapid. Navíc bylo vidět, že domácí jsou na evropské poháry zvyklí a nedělá jim nejmenší problém rozhodnout utkání v důležitých momentech, výsledek 3:0 hovoří za vše.

Utkání začala obě mužstva hodně opatrně, ale domácí Porto bylo přeci jen mnohem aktivnějším celkem a snažilo se tvořit hru. Hodně útoků šlo přes levého beka Fucileho, který svou rychlostí dělal hostujícím hráčům potíže, v útoku byl pak nejvíce vidět Falcao, který se hodně tlačil do koncovky.

Na první branku si diváci museli počkat něco málo přes pětadvacet minut hry. Rolando dostal skvělou přihrávku od Barrottiho do pokutového území, kde se skvěle zorientoval a dobrou střelou překonal hostujícího brankáře Hedla - 1:0.

Hosty tenhle gól probudil a snažili se získat si územní i herní převahu. Aktivní byla zejména dvojice Dober a Kulovits. Porto však velmi dobře bránilo od půlící čáry, navíc nepřesné kombinace nahrávali do karet jen a jen domácí. Ti byli s míčem na noze mnohem jistější a jejich technická vybavenost byla na mnohem výši úrovni.

Poločas už si tak Porto pohlídalo a do kabin šlo s jednobrankovým vedením. Po změně stran určoval tempo opět portugalský klub, který moc dobře věděl, že druhá branka by Rapid zlomila a hodně by napověděla, kdo tu získá tři body. Ve dvacáté minutě druhého dějství už to bylo tak daleko. Roque Maicon našel kanonýra Falcaa, který pohotovou střelou z hranice pokutového kopu překonal hostujícího brankáře podruhé.

Tenhle moment ukončil vídeňskému klubu všechny naděje a jeho hráči moc dobře věděli, že dneska večer budou slavit domácí. Ti si zápas v poslední fázi hry vyloženě užívali. Míč moc soupeři nepůjčili, hodně kombinovali kolem půlící čáry a v 79. minutě si navíc pojistili výsledek třetí brankou. Opět z hranice pokutového kopu, kde se nejlépe zorientoval Ruben Micael - 3:0.

Tímto výsledkem také utkání skončilo a tak si FC Porto připisuje první body v letošním ročníku Evropské ligy za vítězství 3:0 nad Rapidem Vídeň.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mircu5

3:1

Reagovat
Tomtaf

5:4

Reagovat
smazaný uživatel

15:2

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
cresposuper

4-0

Reagovat
FC Porto FC

3-1 je to jasný

Reagovat
smazaný uživatel

vite co je zajimavi? Ze Fernando Belluschi dal gola v 65 minute ale na hrite prisel az v 68...ze bykouzelnik?

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět, že ten kdo tohle psal ten zápas určitě vůbec neviděl. je tam pár věcí, který neodpovídají realitě. tak třeba při druhým golu maicon falcaa nenašel. kopal se roh, maicon hlavičkoval a brankář vyrazil míč jen k falcaovi, kterej už neměl problém

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele