základní skupiny - skupina D
16.09.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Villarreal CF 2:0

Chorvatský mistr Dinamo Záhřeb úspěšně započal své počínání v Evropské lize. Doma dokázal porazit možná největšího favorita skupiny španělský Villareal 2:0, když si branky rozdělily oba poločasy. První skóroval Rukavina, jedenáct minut před koncem Sammir. Hostům určitě nepřispělo ani vyloučení matadora Senny ze 74. minuty.

Dinamo vstoupilo do utkání od začátku hodně aktivně a Badelj dokonce napálil tyčku, Cufré následně střílel těsně nad bránu. V 18. minutě se domácí na Maksimiru už dočkali zasloužené odměny, Sammir přihrál Rukavinovi a ten překonal bezmocného brankáře Diega Lopeze. Tomečak pak střílel nad, stoper Bisčan byl následně zastaven skvělým zákrokem Lopeze.

Jen jedna jediná střela, kterou z dálky vyslal Montero, dokazovala, jak bídně odehrál Villareal první poločas. Po přestávce, kdy se ocitl ve skvělé možnosti Ruben Cani, se zdálo, že Žluté ponorky na prvních pětačtyřicet minut zapomenuli. Chyba lávky. Od té chvíle zase hru převzalo domácí Dinamo.

V 74. minutě navíc obdržel druhou žlutou kartu za faul na Cufrého španělský záložník s bohatými zkušenostmi z reprezentace Senna a v deseti už v podstatě neměli hosté jakoukoli naději na zisk nějakého toho bodu. Když pak Sammir v 79. minutě pravačkou zvýšil na 2:0, bylo o všem rozhodnuto.

Španělé to však nevzdávali. A poslední desetiminutovka byla asi to nejlepší, co během celých devadesáti minut předvedli. Jako by druhá branka Villareal pořádně nakopla do útoku. Rossi hezky zaměstnal domácí gólmana Kelavu svou střelou, vlastně spíš centrem, poté pálil Montero mimo. V závěru ani Altidore na rohový kop Rossiho nedosáhl, takže s průběžným výsledkem se nakonec vůbec nic nestalo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
Mircu5

Oprava 1:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
cresposuper

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele