osmifinále - 1. zápasy
12.03.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg nepotvrdil dobrou formu a poprvé po měsíci a půl prohrál

Vlci z Wolfsburgu se v úvodním osmifinále Evropské ligy museli obejít bez divácké kulisy a na jejich výkonu to bylo znát. Ukrajinskému Šachtaru totiž podlehli 1:2 a jejich šance na postup do čtvrtfinále se výrazně snížily. V prvním poločase byly k vidění hned dva pokutové kopy a ani jeden z nich nebyl proměněn, hosté rozhodli o svém úspěchu gólem Marcose Antonia zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Domácí celek přitom začal aktivně a už po necelých čtyřech minutách si vytvořil první možnost. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Schlager a před brankou hledal kanonýra Woutera Weghorsta, který na míč těsně nedosáhl. Po necelé čtvrthodině hry napřáhl Weghorst z hranice pokutového území, ovšem svůj razantní projektil umístil jen do náruče pozorného brankáře Pjatova. Šachtar z ničeho nic udeřil v 17. minutě.

Po centru z levé strany od Ismailyho se nepovedl defenzivní zákrok Johnovi Brooksovi, jenž špatným odkopem pouze zbrzdil míč. Na hranici brankového území se dostal k hlavičce Júnior Moraes a bez větších potíží překonal naprosto bezmocného Pjatova. Neuběhlo ani dalších pět minut a s německým celkem to mohlo vypadat ještě hůře. Po pasu Doda zahrál nešťastně rukou Arnold a slovinský rozhodčí Skomina po přezkoumání videa nařídil penaltu.

K té se postavil Kovalenko a kopl ji hodně mizerně. Gólman Casteels vystihl směr střely a balón v poklidu ukryl ve svých rukavicích, v této sezóně vůbec poprvé zneškodnil pokutový kop. Když už se zdálo, že se v úvodním dějství nic nestane, tak v předposlední minutě hrál rukou také hostující Matvijenko a Skominovi znovu muselo přijít na pomoc video. Díky němu opět ukázal na penaltový puntík a nabídnutou možnost chtěl využít Weghorst.

Sedmadvacetiletý nizozemský útočník však naprosto selhal, v nevhodnou chvíli podklouzl a balón poslal až na prázdné tribuny. Vlci se dočkali vyrovnávací branky tři minuty po přestávce. Nejprve po standardní situaci hlavičkoval z dobré pozice Knoche a Pjatov odvracel na rohový kop. Po jeho zahrání od Brekala se propracoval k další hlavičce Brooks a zády k brance přehodil Pjatova, americký reprezentant skóroval vůbec poprvé od dubna loňského roku.

V dalším průběhu se hrálo přeci jen opatrněji, klub z Doněcku se podruhé prosadil v 73. minutě. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Alan Patrick a Casteels fantastickým zákrokem jednoruč vytáhl balón na břevno. Od něho se míč odrazil ke zcela zapomenutému Antoniovi, který hlavou snadno zamířil k protější konstrukci. Ve zbývajících minutách se Vlci k žádnému náporu nenadechli a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
Fortex

95

Reagovat
HullCity

Vlci z Wolfsburgu se v úvodním osmifinále Evropské ligy museli obejít bez divácké kulisy a na jejich výkonu to bylo znát......tahle věta je k smíchu.Na jejich výkonu bylo znát akorát to,že jsou horší jak Šachtar.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele