základní skupiny - skupina C, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Trabzonspor se s Basilejí rozešel smírně po výsledku 2:2

V Turecku se nakonec mezi Trabzonsporem a Basilejí urodila divoká remíza 2:2. Hosté sice vedli, ale Trabzon postupně výsledek otočil, ovšem tři body nezískal, neboť konečnou dělbu bodu zařídil Noah Okafor.

Basilej v minulém kole smetla Krasnodar a i v Turecku mohla začít lépe, kdyby po 120 sekundách proměnil obrovskou šanci Bua. Hostující hráč pálil z vyložené pozice nad a tím vedení Švýcarů trestuhodně odmítl. Trabzon pak sice převzal iniciativu, ale ve 20. minutě stejně inkasoval. Po rohovém kopu se opřel do balónu hlavou Silvan Widmer a Çakır neměl nárok.

Domácí však s odpovědní neotáleli a vyrovnali za šest minut. Abdülkadir Parmak rozehrál standardní situaci z rohu pokutového území překvapivou střelou na zadní tyč a překvapený Omlin balón v cestě do pravého horního rohu nezastavil. Další šance v prvním poločase k vidění nebyly a Trabzon mohl výsledek otočit po změně stran.

Nwakaeme se objevil před brankou Basileje úplně sám, ale místo citlivého zakončení zvolil ránu a tím branku ke škodě domácích přestřelil. Basilej se snažila něco vymyslet, ale před šestnáctkou narážela na pozornou tureckou defenzivu.

Až čtvrthodinu před koncem bylo znovu postaráno o zábavu. Po rychlém brejku a Nwakaemeho přihrávce nemilosrdně zakončil José Sosa, ale Trabzon se z vedení radoval pouhé dvě minuty. Podobně jako domácí odpověděli na trefu Widmera, stejně rychle odpověděla Basilej i na gól Sosy. Stocker hlavou sklepl balón pro Noaha Okafora a na jeho ránu z voleje byl Çakır krátký - 2:2.

Trabzon si zase mohl vzít vedení zpátky v 83. minutě, ale dobrý zákrok Omlina to překazil. Utkání nakonec vítěze nepoznalo, rozhodující branka nepadla ani během pětiminutového nastavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
paulinhos

neprohra hostů

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele